برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ 

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ شرایط مختلفی برای افزایش عملکرد خیار دخیل است که در این میان گرده افشانی، شرایط خاک و استفاده از کود از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه شما را با روش های افزایش بهره وری خیار آشنا می کنیم.

راه های افزایش عملکرد خیار

نهال خیار گیاهی یک ساله است که رشد سریعی دارد، اگر زمینی که برای کاشت خیار استفاده می کنید شور نباشد PH خاک بین 6 تا 7 است و خاک دارای مواد آلی، نور خوب، دمای ایده آل در صورت کاشت بذر خیار است. فاصله مناسب است، خیار رشد خوبی خواهد داشت. دردادامه مقاله برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ ما را همراهی کنید.

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ کود مناسب برای افزایش عملکرد خیار 

معمولا برای افزایش عملکرد خیار از یک سری کود استفاده می کنند که به آرامی و به تدریج به خیار اضافه می شود. تمام کودهایی که برای افزایش عملکرد خیار استفاده می شوند به دو صورت آبیاری و محلول تولید می شوند که این کودها عبارتند از:

  • کود نیتروژن

یکی از درشت مغذی های اصلی که خیار برای رشد به آن نیاز دارد، کود نیتروژن است، کمبود این کود مهم در خاک خیار باعث رشد بسیار کند خیار و همچنین برگ های بسیار کوچک و ضخامت خیارهای بسیار کوتاه و کوتاه می شود. عملکرد خیار، اکثر این کودها در 2 نوع مختلف هستند، یکی کودهای آلی و دیگری کودهای شیمیایی که هر کدام دارای ترکیبات خاصی هستند.

بیشتر بخوانید: گوجه فرنگی گلخانه ای با کود شوک 10x

  • کود فسفر

یکی از مهم ترین و ضروری ترین کودهایی که خیار برای رشد خود به آن نیاز دارد، کود فسفر است، زمانی که این کود به مقدار لازم در خاک وجود نداشته باشد، رشد خیار کاملا متوقف می شود و ظاهر گیاه نیز متوقف می شود و  برگ های آن خاکستری می شود، یکی از عوارض دیگر کمبود فسفر در خاک خیار این است که باعث ناتوانی در انتقال انرژی در حین فتوسنتز می شود که باعث می شود مواد قندی موجود در برگ ها و ساقه ها به هم چسبیده و رنگ ارغوانی به خود بگیرند.

  • کود پتاسیم

یکی دیگر از عناصر مهمی که خیار به آن نیاز مبرم دارد پتاسیم است، وجود این عنصر مهم در خاک خیار باعث رشد، تولید و کیفیت بهتر خیار می شود، اما باید گفت که کمبود این کود در خاک باعث پایان کار خیار می شود. خیار رشد نمی کند یا خیلی باریک می شود، همچنین باعث زرد شدن کامل لبه های برگ های خیار می شود، برای رفع کمبود این عنصر باید کود آبیاری با دوز 10 کیلو در هر هکتار یا کود آبیاری شود. با پاشیدن محلول 2 کیلویی می توان در 1000 لیتر آب از آن استفاده کرد، مشکل این کود این است که با استفاده زیاد از کودهای فسفره و نیتروژنه اثرات منفی روی کود پتاسیم خواهد داشت.

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ 

  • کود کلسیمی

کلسیم یکی از عناصری است که نمی توان آن را به گیاه منتقل کرد، بنابراین باید همیشه در دسترس گیاه خیار باشد، کمبود این عنصر در خاک گیاه مانع از رشد گیاه خیار و رشد برگ های آن می شود. به سمت بالا این عنصر رشد ریشه خیار را به تاخیر می اندازد یا باعث از بین رفتن برگ های گیاه می شود. با استفاده از روش محلول پاشی می توانید کمبود کلسیم را در خاک خیار افزایش دهید.

  • کود منیزیم

منیزیم مانند سایر عناصر مهم برای افزایش عملکرد خیار بسیار ضروری است، نبود یا کمبود این ماده در سرزمین خیار باعث پیدایش لکه های زرد و قهوه ای روی برگ های خیار می شود، برای اینکه از کمبود آن جلوگیری شود. این مهم است که از 20 گرم در لیتر سولفات منیزیم به صورت غبار برای گیاه استفاده کنید. در ادامه مطلب برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ ما را تا آخر همراهی کنید.

انواع دیگر کودها برای افزایش بهره وری خیار

  • کود مولتی پلکس گرومور

پروپلکس گرومور یکی از انواع کودهای معروفی است که برای افزایش عملکرد خیار استفاده می شود، این کود حاوی تمامی عناصر میکرو و ماکرو لازم برای رشد بهینه خیار می باشد. این عناصر عبارتند از: منیزیم، منگنز، نیتروژن، روی، پتاسیم، آهن، بور و غیره. کود مولتی پروپلکس گرومور حاوی تمامی این عناصر و همچنین اسید آمینه ای به نام جیبرلیک است که نقش بسیار مهمی در تشکیل میوه دارد.

  • کود فلکس هورتیلند 10.3.3

این نوع کود حاوی اوره است که بهترین رشد گیاه را به همراه خواهد داشت، استفاده از این کود در بین کشاورزان طرفداران زیادی دارد، به علاوه این کود حاوی خوراک بسیار باکیفیت و همچنین بدون رسوب است که به طور کامل قابل حل در آبیاری کنید و تمام این مواد مغذی را به ریشه گیاه برسانید، بهتر است این کود را در ابتدای مرحله کاشت به گیاه اضافه کنید.

برای افزایش باردهی خیار چه باید کرد؟ 

  • کود محرک رشد وایت فری

از دیگر انواع کودهای مهمی که در افزایش عملکرد خیار موثر است می توان به کود ویتافری اشاره کرد که باعث ماندگاری بیشتر، طعم بهتر و مقاومت بیشتر در برابر جلبک های سرد که در دسته کودهای آلی قرار می گیرد، این کود به شکل استفاده می شود. محلولی که در 2 مرحله برای گیاه استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: کود کامل شوک 10x برای برنج

  • کود مرغ

مطالعات انجام شده روی این کود نشان داده است که استفاده از کود مرغی می تواند عملکرد خیار را نیز افزایش دهد، بنابراین بهترین زمان برای استفاده از این کود پاییز است و تنها منبعی است که باعث افزایش کیفیت محصول خیار می شود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]