زمان کاشت زعفران

زعفران جز گیاهانی است که به آب کم نیاز دارد و کشت آن هم بازدهی بالایی در مناطق کم آب دارد، بهتر است که بدانید ۹۴% گیاه زعفران کل جهان در کشورمان ایران کشت می شود اما برای اینکه کشت اصولی و صحیح داشته باشید نیاز به یادگیری روش‌های مناسب است. زمانی که نکات کشت را رعایت نکنید نه‌ تنها به زعفران با کیفیت و سالم نمی رسید بلکه کشاورز و باغدار ممکن است دچار ضرر و خساراتی هم شود در ادامه این مقاله به شما نکات کاشت صحیح زعفران را ذکر می‌کنیم و شما درباره زمان کاشت زعفران بیشتر می دانید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

چه زمانی مناسب کاشت زعفران است؟

ما به شما اوایل تیر ماه فصل تابستان تا وسط های مهرماه فصل پاییز را برای کشت زعفران پیشنهاد می دهیم، همچنین به این نکته هم توجه داشته باشید که کشت زعفران حتماً باید قبل از شروع باران های پاییزی انجام شود و بهتر است در فرصت آخر و آخرای مهر ماه به تاخیر انداخته نشود.

زمان کاشت زعفرانبهترین زمان برای انجام کشت زعفران تیرماه و مرداد ماه تابستان است شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا؟

چند دلیل وجود دارد که ما را برایتان ذکر خواهیم کرد:

  1. در این بازه زمانی رطوبت خاک در بهترین و پایین ترین سطح خود است
  2. در این بازه قیمت ها متعادل تر بوده
  3. رطوبت پیاز زعفران هم در سطح خوبی می باشد

بیشتر بخوانید: کشت هیدروپونیک زعفران در اصفهان

رطوبت خاک چه تاثیری بر زمان مناسب کاشت زعفران می گذارد؟

اگر رطوبت خاک کاهش یابد موجب کم شدن فشردگی و نیز مقاومت خاک مزرعه شده، و در نهایت رشد پیاز زعفران را افزایش داده تعداد گل ها را زیاد کرده و بازده کشت زعفران را افزایش میدهد، پس در نتیجه مرداد و شهریور ماه که در آن ماه ها خاک دارای رطوبت کمی است بهترین زمان برای کشت زعفران می باشد.

تاثیر رطوبت پیاز و کاشت زعفران

به طور متوسط رطوبت پیاز چیزی بین ۱۵ الی ۲۰ درصد است ولی اگر به ۳۰ درصد یا بیشتر از آن برسد وزن پیاز را سنگین کرده و در نهایت هزینه اولیه برای خریدن پیاز زعفران بالا می رود، زمانی که رطوبت پیاز به کمتر از ۱۵ درصد برسد پیاز قوه زنده ماندن خود را از دست میدهد.

برای داشتن یک مزرعه ایده آل و درجه یک نیاز است تا به زمان کشت زعفران اهمیت دهیم و به همین دلیل است که اگر به موقع انجام شود و مزرعه را به موقع آبیاری کنید پیاز زعفران از خواب سریع تر و زودتر بیدار شده و عمل جذب و ذخیره غذایی زودتر اتفاق می افتد، همه این مسائل موجب آمادگی پیاز زعفران برای گلدهی سال بعد میشود.

زمان کاشت زعفراندمای محیط چه اثری روی زمان کاشت زعفران می گذارد؟

یکی از مواردی که هنگام کاشت زعفران به آن توجه میکنیم دمای محیط است، به وقت انجام کشت زعفران هرچقدر هوا خنک تر، بهتر ولی کشت را نباید خیلی به عقب انداخت و تابستان را از دست داد.

انبار کردن پیاز چه تاثیری روی کاشت زعفران دارد؟

بهتر است تا حد امکان پیاز زعفران دپو نشود و زمانی که پیاز ها رسیدند را شروع کرد زیرا که خود زعفران می تواند گرم و تولید کند، و روی هم قرار گرفتن و انباشته شدن پیاز ها موجب پخته شدن پیاز شده و قوه نامیه پیاز را تحلیل می‌کند.

در صورتی که شرایط کشت نبود پیشنهاد می شود پیاز زعفران را بر روی سطح زمین به ارتفاع ۳۰ سانتی متر پخش کنید، و با این کار گرمای پیاز زعفران را به حداقل برسانید تا از آسیب دیدن پیاز ها جلوگیری بشود، بعد از اینکه کشت زعفران انجام شد نوبت به آبیاری در سطح زعفران و کوددهی اصولی آن می رسد.

مثل توجه داشته باشید که زعفران را میتوان در شرایط اقلیمی و آب و هوای مختلف کشت کرد زمان مناسب برای کشت زعفران به موقعیت جغرافیایی شرایط جوی مزرعه ها بستگی دارد و متفاوت است و این شرایط ذکر شده مقاله در نواحی شمالی و غربی کشور عزیزمان ایران مناسب می باشد.

زمان کاشت پیاز زعفران در مناطقی که سردسیر هستند !

مناطق سر سیر به خاطر سرد شدن سریع تر هوا و بارش هایی که در پاییز رخ می دهد، دوره رشدی پیاز زعفران هم زودتر آغاز می شود و معمولاً در ماه شهریور تابستان که بارندگی شروع شده و هوا رو به سردی است پیاز هم از خواب بیدار شده وفعالیت خود راشروع می کند.

زمان کاشت زعفرانپس زمان کاشت پیاز زعفران در مناطق سردسیری زودتر به پایان می رسند و کسانی که قصد کشت زعفران در مناطق سردسیر را دارند باید هر چه سریعتر و زودتر قبل از آغاز بارندگی اقدام به این کار بکنند؛ زیرا که اگر رطوبت خاک به خاطر بارندگی افزایش یابد موجب ایجاد شدن قارچ پیاز زعفران و همچنین کنه می شود.

بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر درخت زردآلو

مناطق سردسیر شامل کجا می شود؟

کرمانشاه، همدان، کردستان، اردبیل و ارومیه جزء مناطق سردسیر ایران هستند که قبل از شروع باران پاییزی کشت زعفران در این مناطق انجام می شود.

همچنین برای شمال کشور هم این موارد لازم است که رعایت شود مثلاً: کشت زعفران در مازندران هم به دلیل بارندگی زیاد در این منطقه نیاز به توجه به رطوبت خاک است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]