برنامه غذایی زعفران

برنامه غذایی زعفران

اولین و مهم ترین موضوعی که در مدیریت کشت زعفران بایستی مورد توجه قرار گیرد، برگزیدن یک برنامه غذایی مطلوب و پر بازده می باشد زیرا بدست آوردن نتیجه مناسب تنها به استفاده از قوه نیرو نبوده بلکه بایستی کشاورزان از هوش خود نیز در راستای محقق شدن هدف خود از کشت زعفران دست پیدا کنند؛ با استفاده از برنامه غذایی که پاسخگوی نیازهای این گیاه باشد هم می توان تعداد تولید در واحد سطح را بالا برد و هم کیفیت زعفران را. با خواندن این مطلب شما کشاورزان می توانید به اطلاعات ارزشمندی در باب موضوع برنامه غذایی زعفران دست یابید و سود اقتصادی کلانی کسب کنید پس تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

برنامه غذایی زعفران
برنامه غذایی زعفران

ارزش اقتصادی زعفران:

کشور ما در زمینه تولید و صادرات زعفران از اولین و برترین کشورها در جهان به حساب می آید به گونه ای که قریب به بالاتر از ۶۵ درصد تولید و تامین  زعفران موردنیاز جهان متعلق به ایران می باشد؛ این محصول گرانبها به دلیل کاربرد فراوان و گسترده، خواص دارویی و نقش مهم در طب سنتی، ارزش افزوده بالای آن، اشتغال روستاییان و عدم مهاجرت آن ها، اشتغال زایی برای جوانان و تامین تمامی نیاز زعفرانی در کشور توسط کشاورزان و مسئولان مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است.

اکنون به تشریح برنامه غذایی زعفران خواهیم پرداخت به طور کلی برنامه ای که نتیجه افزایش عملکرد و کمی و کیفی زعفران را برای کشاورز در پی خواهد داشت، به شرح زیر می باشد:

-در مرحله اول: حین آماده سازی زمین و پیش از کاشت، کود پتاس و  فسفات را به همراه ۴۰ الی ۸۰ تن کود حیوانی به خاک افزوده و شخم عمیق انجام دهید تا فسفر و پتاسیم به نحو احسن در اختیار ریشه گیاه قرار گیرد زیرا این دو عنصر تحرک کمی دارند و در صورت پخش سطحی نیاز گیاه برطرف نمی شود و اثر پایینی خواهد داشت.

اهمیت فسفر و پتاسیم:

فسفر در اکثر فعالیت های حیاتی گیاه از جمله توسعه اندام های ریشه و گسترش هر چه بهتر آن، بسیار اثر بخش و ضروری می باشد این عنصر هر چند در خاک تحرک کمی دارد، اما در گیاه بسیار محرک بوده و در تکمیل ذخایر موجود در بنه های زعفران و هم چنین ساختار اسیدهای آمینه کاربرد گسترده ای دارد.

 پتاسیم به منظور تولید کربوهیدرات ها به همراه گلوسید ها و تجمع آن ها در اندام های ذخیره ای گیاهی  نقش مهمی ایفا می کند؛ از طرفی به افزایش مقاومت گیاهان در مقابل تنش های محیطی، سرما زدگی و عوامل بیماری زا کمک شایانی می کند.  رشد بوته ها تا حدود زیادی مرهون حضور پتاسیم در گیاه بوده و در صورت کمبود آن، بوته های زعفران کوتاه شده و منجر به کوچک شدن پیازها می گردد. علائم کمبود پتاسیم به صورت رنگ زرد که با گذشت زمان به قهوه ای مبدل می گردد، مشاهده می شود.

کود ازت به دلیل انحلال سریع در آب، بایستی در سطح خاک پاشیده گردد مقدار کود ازته ۱۰۰ کیلوگرم می باشد که باید در دو تا سه دوره مورد استفاده قرار گیرد. یک سوم کود ازته پیش از آب اول افزوده می گردد و دو سوم دیگر پس از گذرانده شدن یخبندان زمستانه به زراعت زعفران می افزایند. قبل از آبدهی اول هم چنین مقدار ۱۵ کیلوگرم کود حیوانی مانند کود مرغی کاملا پوسیده را به خاک می افزایند تا علاوه بر سله شکنی بستر کاشت زعفران، به خوبی با آن ترکیب شود.

–  همراه آب اول بایستی از کود معجزه آسای اسید هیومیک به همراه ترکیبات فسفر و پتاس بالا، روی و دیگر عناصر میکرو استفاده نمایید. استفاده از اسید هیومیک در برنامه غذایی زعفران بر عملکرد محصول تاثیر فوق تصوری خواهد داشت به کار گیری این کود به خصوص در مراحل اولیه رشد که گیاه نیازمند تشکیل و توسعه سیستم ریشه ای می باشد، کمک شایانی به زعفران خواهد نمود؛ به همین منظور از اسید هیومیک مایع شوک بایستی استفاده گردد. اسید هیومیک به تامین نیازهای غذایی گیاه زعفران به همراه اصلاح و حاصلخیزی خاک می پردازد و به رشد هر چه بهتر بنه های زعفران منجر می گردد.

–  همراه آب دوم افزودن اسید هیومیک، ترکیبات ازت بالا، فسفر و در کنار باکتری های تجزیه کننده جهت رشد برگ ها و ذخیره هر چه بهتر مواد غذایی در بنه ها بایستی صورت پذیرد. از طرفی زیر نظر کارشناسان و آگاهی کامل می توانید  از عناصر میکرو و ازت  نیز به منظور دستیابی  به حداکثر تولید کمی و کیفی محصولات  دست یابید و این مورد را نیز در برنامه غذایی زعفران توصیه می نمایم.

برنامه غذایی زعفران
برنامه غذایی زعفران

جایگاه محلول پاشی در برنامه غذایی زعفران:

در برنامه تغذیه ای زعفران انجام محلول پاشی از جایگاه ویژه و پر رنگی برخوردار می باشد و به شدت توصیه می گردد. به طور حتم در برنامه زمستانه خود یعنی در ماه های بهمن و اسفند و اوایل فروردین که مصادف با تشکیل بنه های دختری می باشد، طی ۲ الی ۴ مرحله نسبت به محلول پاشی اقدام نمایید. لازم به ذکر است محلول پاشی در فصل زمستان در مناطق گرمسیری در نیمه بهمن و در مناطق سردسیری در نیمه اسفند انجام پذیرد.

با توجه به رشد پیازها، بهره بردن از خواص و مواد مغذی موجود در اسید آمینه ها، جلبک های دریایی، عناصر میکرو و ترکیبات فسفر_ پتاسیم بالا که فسفیت پتاسیم بهترین شکل آن می باشد، در برنامه غذایی زعفران بایستی مورد استفاده قرار گیرد. فسفیت پتاسیم دارای ویژگی قارچ کشی و ضد قارچی بالا بوده و ضمن جذب بسیار سریع توسط گیاه، آن را از بیماری ها مصون می دارد.

توجه به این نکته مهم بسیار حائز اهمیت است که محلول پاشی زعفران در مقایسه با دیگر روش های کوددهی زعفران مقرون به صرفه و دارای پتانسیل اثر بالا حتی در صورت مقدار مصرف کود کمتر و هدر رفت آن می باشد. هم چنین محلول پاشی با کود مایع قریب به ۳۳ درصد منجر به افزایش عملکرد محصول خواهد شد.

لذا در بازه زمانی کوتاهی می توانید از فواید و اثرات بهترین و با کیفیت ترین کودها در مقادیر کم بهره مند گردید و پیازهای دختری سالم، قوی و درشتی برای گلدهی در سال های آینده را برای زراعت خود به ارمغان آورید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]