کاشت زعفران در خانه بدون خاک

زعفران یکی از محبوب ترین ادویه ها و‌ گران قیمت ترین آن ها است. با گذشت سالیان دراز و افزایش سطح کشت زعفران,  این محصول هنوز هم طرفداران زیادی در دنیا دارد که می‌خواهند در کشور خودشان این گیاه را پرورش دهند. به همین علت روش های نوینی برای کاشت زعفران به کار می‌رود که امکان کشت آن را در اقلیم های مختلف فراهم می‌کند. کاشت زعفران در خانه بدون خاک یکی از این روش های جدید است که علاقمندان زیادی را جذب کرده است. در این مطلب نحوه ی انجام این روش توضیح داده شده است.

انواع روش های کاشت زعفران

کاشت زعفران بیشتر با روش سنتی یا روش خاکی انجام می‌شود. این روش بیشتر در مناطقی انجام می‌شود که تابستان گرم و خشک و زمستان های ملایمی دارند‌.

بنابراین در مناطق دیگر شاید بازدهی مطلوبی نداشته باشد. به همین دلیل کاشت زعفران در گلخانه رواج پیدا کرد.

کاشت زعفران در خانه بدون خاکدر کاشت سنتی زعفران, بازدهی کم تر از کاشت گلخانه ای است وهمچنین کنترلی روی مصرف آب وجود ندارد. همچنین بعد از گلدهی, گل ها در معرض آفتاب مستقیم هستند و ممکن است کلاله آسیب ببیند. با این حال کشاورزان قدیمی همچنان با این روش به کاشت زعفران مشغول هستند. کاشت گلخانه ای زعفران روش بهینه و نوینی است که درآمد و میزان محصول آن قابل توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: بیشترین برداشت زعفران

در این نوع کشت امکان در گلخانه ها به دلیل طبقاتی بودن سطح کشت میزان محصول چند برابر خواهد بود و سودآوری آن بالا است. کاشت گلخانه ای زعفران خود به دو نوع تقسیم می‌شود. روش هیدروپونیک و روش آیروپونیک.

در این روش ها از خاک استفاده نمی‌شود و مصرف آب هم بسیار کم است.

در روش آیروپونیک پیازهای زعفران در هوا و به صورت معلق قرار می‌گیرند. در طول دوره رشد آب و مواد غذایی موردنیاز گیاه از طریق اسپری کردن منظم برای آن فراهم می‌شود.

در روش هیدروپونیک یا کاشت آبی زعفران, پیازها در هوایی بسیار مرطوب قرار می گیرند یا در مواد مخصوصی که رطوبت را حفظ می‌کنند گذاشته می ‌شوند. این روش حدود ۳۰ درصد میزان برداشت محصول را افرایش می دهد.

نکات مثبت کاشت گلخانه ای زعفران

این روش نوین کاشت مزایای زیادی هم دارد که در ادامه به آن ها می‌پردازیم.

در کاشت گلخانه ای آب بسیار کمی مصرف می‌شود و سیستم آبیاری قطره ای استفاده می شود که کنترل شده و منظم است و از هدررفت آب جلوگیری می‌کند.

در این نوع کشت سم پاشی و مراقبت از گیاه بسیار راحت تر انجام می‌شود و پیازها از آسیب حشرات و جوندگان در امان هستند.

کاشت زعفران در خانه بدون خاکدر کاشت گلخانه ای این امکان وجود دارد که میزان دما و نور را کنترل شده و بهترین شرایط برای گیاه مهیا می‌شود‌.

در این نوع کشت چون از خاک استفاده نمی‌شود مواد مغذی به راحتی در اختیار ریشه گیاه قرار می‌گیرد.

در کنار این نکات مثبت کاشت زعفران در گلخانه معایبی هم دارد. هزینه های احداث گلخانه در شرایط اقتصادی امروز بسیار بالا است اما در کشوری مثل چین این هزینه ها به نسبت پایین تر است  و تولید آن ها روز به روز افزایش پیدا می‌کند و ممکن است زعفران چینی به زودی رقیب جدی برای زعفران ایرانی باشد‌

مراحل کاشت زعفران بدون خاک در خانه

کاشت زعفران در خانه خودتان کار جذاب و سرگرم کننده ای است به خصوص اگر این کار را بدون خاک انجام دهید‌. برای این کار لازم است قسمتی از منزل خودتان را در نظر گرفته و شرایط مطلوب دما, رطوبت و نور را برای آن قسمت فراهم کنید مشابه شرایط گلخانه ای و مرتب کنترل کنید.

در مرحله بعد پیاز زعفران تهیه کنید. پیازها را تا قبل از شهریور در دمای حدود ۲۸ درجه نگهداری کنید. میزان رطوبت را هم ۵۰ درصد تنظیم کنید. با شروع ماه شهریور باید پیازها را داخل جعبه مثل جعبه های میوه قرار دهید. پیازها را بدون فاصله از هم بچینید تا فضایی بین آن ها نباشد. در اوایل مهرماه جوانه ها شروع به رشد می‌کنند. با حذف جوانه های اضافی به رشد بهتر جوانه اصلی کمک کنید.

کاشت زعفران در خانه بدون خاکپیازها در این مدت کوددهی نیاز ندارند. در این زمان باید با سیستم مه پاش رطوبت مناسب برای پیازها را فراهم کنید. در اوایل آذر ماه اولین گل های زعفران شکفته می‌شوند. حالا می‌توانید گل ها را برداشت کنید. بعد از اتمام برداشت گل های زعفران, باید پیازها را در خاک بکارید تا سال بعد دپباره آن ها را استفاده کنید. قبل از کاشت در خاک باید پیازها ضدعفونی شوند تا در این مدت آسیب نبینند.

بیشتر بخوانید: کود کلسیم مایع شوک برای گوجه فرنگی

روش دیگر در کاشت زعفران در منزل

روش دیگری هم وجود دارد که در آن پیازها را بعد از جوانه زدن روی سینی های مخصوص قرار می‌دهند. داخل این سینی ها محلولی حاوی مواد مغذی است و گیاه به کمک آن رشد می‌کند.

کاشت زعفران در خانه و بدون خاک می‌تواند نیاز شما را به زعفران تامین کند ولی به اندازه ای نیست که بتوان از آن کسب درآمد کرد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]