کاشت درخت خرمالو

خرمالو یکی از خوشمزه‌ ترین میوه‌های پاییزی است که خواص فوق‌ العاده زیادی دارد. این میوه لذیذ می‌تواند در اکثر شرایط محیطی بدون مشکل به رشد خود ادامه دهد و میوه‌هایی باکیفیت تولید کند‌. از این‌ رو نیز افراد زیادی اقدام به کاشت درخت خرمالو می‌کنند تا با پرورش محصولاتی مرغوب، به درآمد و سود بالایی دست یابند.

بنابر این اگر شما هم قصد پرورش و کشت این درخت را دارید، بهتر است تا انتهای مقاله همراه ما بمانید تا شما را با نکات مهم در این زمینه به‌ خوبی آشنا کنیم و اطلاعات کافی را در اختیارتان قرار دهیم.

کاشت درخت خرمالو

نحوه کاشت نهال خرمالو

برای کاشت درخت خرمالو در اولین مرحله باید یک نهال سالم خریداری کنید و مکانی مناسب نیز برای کاشت آن در نظر بگیرید. دقت داشته باشید باغچه یا زمین زراعی‌تان باید از حاصلخیزی و زهکشی مناسبی برخوردار باشد تا نهال بتواند بدون محدودیت در آن شروع به رشد کند و محصولات عالی تولید نماید.

بعد از تهیه کردن نهال، باید گودال یا چاله‌ای با عمق مناسب در خاک ایجاد کنید تا نهال را داخل آن بکارید. دقت داشته باشید درخت خرمالو به‌ طور معمول ریشه‌های قدرتمند و بزرگی دارد و برای این‌ که ریشه دچار آسیب نشود، باید چاله‌تان عمق نسبتاً بزرگی داشته باشد.

بعد از ایجاد چاله باید با احتیاط ریشه نهال خرمالو را داخل آن قرار دهید و به‌ خوبی با خاک روی ریشه را بپوشانید. پس‌ از این‌ که درخت خرمالو را کشتید، می‌توانید کار آبیاری را انجام دهید تا ریشه خشک نشود و رشد آن نیز کاهش نیابد.

بیشتر بخوانید: پرورش به لیمو و نکات جذاب آن

کاشت درخت خرمالونحوه کاشت خرمالو با هسته

کاشت درخت خرمالو علاوه‌بر نهال، با هسته نیز می‌تواند صورت بگیرد. در این روش ابتدا باید یک خرمالو سالم و رسیده را تهیه کنید و هسته‌های آن را با احتیاط جدا نمایید. پس‌ از جدا کردن هسته‌های خرمالو، با استفاده از آب ولرم به‌ خوبی آن‌ها را بشویید تا قسمت‌های گوشتی میوه به‌ طور کامل از هسته جدا شود.

هنگامی‌ که هسته‌ها تمیز شدند، آن‌ها را داخل یک ظرف آب قرار دهید و در محلی کم‌ نور و گرم بگذارید. اگر بعد از گذشت چند روز آب داخل ظرف حالت شفاف خود را از دست داد، می‌توانید آب را تعویض نمایید. حدود چند روز که بگذرد، هسته‌های خرمالو شروع به جوانه زدن می‌کنند و در این زمان شما باید آن‌ها را به گلدان منتقل کنید.

هنگام انتقال دادن بذر خرمالو باید مواظب باشید جوانه‌هایی که رشد کرده‌اند آسیب نبینند. دقت داشته باشید هسته‌ خرمالو جوانه‌زده، باید در خاکی غنی کاشته شود تا بتواند رشد عالی داشته باشد. پس‌ از کاشت هسته لازم است آبیاری را به‌ صورت کامل انجام دهید و گیاه را سیراب کنید.

فراموش نکنید آبیاری بذر خرمالو در ابتدا باید به گونه‌ای باشد که آب از ته گلدان خارج شود. بعد از انجام این کارها نیز گلدان را در مکانی مناسب با نور کافی قرار دهید. زمانی که گیاه به رشد مناسبی رسید، حتما آن را به گلدانی بزرگ‌تر یا باغچه منتقل کنید تا آسیب نبیند و محصول‌دهی بهتری داشته باشد.

بهترین زمان برای کاشت درخت خرمالو

دقت داشته باشید کاشت درخت خرمالو اگر در زمان مناسبی صورت نگیرد، درختان‌تان آسیب می‌بینند و تمام زحمات‌تان نیز به هدر خواهد رفت. به همین علت بهتر است بدانید بهترین زمان برای کاشت نهال خرمالو، فصل زمستان است.

شما می‌توانید از اواسط اسفند ماه کار کشت را آغاز کنید و درختان خرمالو را بکارید. البته در این زمان باید به‌ خوبی کار مراقبت و نگهداری از درختان را انجام دهید و اجازه ندهید ریشه دچار سرمازدگی شود تا رشد درخت متوقف نشود.

کاشت درخت خرمالوشرایط لازم برای نگهداری و پرورش درخت خرمالو

  • کود

بعد از کاشت درخت خرمالو می‌توانید به‌ صورت مرتب کار کوددهی را انجام دهید و درخت خود را به‌ خوبی تغذیه کنید. دقت داشته باشید درخت خرمالو برای ادامه حیات به کودی احتیاج دارد که سرشار از مواد معدنی و املاح معدنی باشد.

بنابراین سعی کنید به‌ جای کودهای شیمیایی مضر، بیشتر سراغ کودهای طبیعی همچون کود اسید هیومیک و کود جلبک دریایی بروید. این کودها اگر به‌ صورت اصولی مصرف شوند، هیچ‌ گونه ضرری برای درخت خرمالو به‌ همراه ندارند و می‌توانند میزان باردهی را نیز به شکل فوق‌ العاده‌ای افزایش دهند.

کوددهی درخت خرمالو نباید بیش از حد و یا خیلی کم انجام شود. به‌ همین‌ علت سعی کنید کودتان را با توجه به نیاز درخت، کمبودهای موجود در خاک، فصل موردنظر و… به شکل برنامه‌ریزی‌ شده استفاده کنید.

  • آب

یکی از موارد مهمی که باید پس‌ از کاشت درخت خرمالو به آن توجه کافی داشته باشید، آبیاری اصولی است. آبیاری خرمالو اگر به‌ صورت صحیح انجام شود، کیفیت باردهی و سرعت رشد درخت به شکل مؤثری افزایش خواهد یافت و همچنین حجم ریشه چند برابر خواهد شد.

آبیاری درخت خرمالو باید به‌ شکل منظم انجام شود، در غیر این صورت ریشه دچار آسیب جدی خواهد شد. سعی کنید آبیاری را در دوره رشد درخت بیشتر انجام دهید، البته باید تعادل را رعایت کنید و اجازه ندهید ریشه غرقاب شود.

  • خاک

خاک لومی شنی و خاک لومی ساده از جمله بهترین خاک‌هایی هستند که درخت خرمالو می‌تواند در آن‌ها رشد مناسبی داشته باشد. چنین خاک‌هایی از زهکشی مناسبی برخوردار هستند و بافت نسبتاً سبکی دارد. بنابراین اگر خاک زمین مورد نظرتان از حاصلخیزی کافی برخوردار نیست، حتماً پیش‌ از کشت نهال خرمالو با استفاده از کودهای مغذی آن را تغذیه کنید تا خاکی حاصلخیز به دست آید.

  • نور

یکی از مهمترین نکاتی که نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشید، میزان نور و تابش آفتاب است. درخت خرمالو جزو آن دسته از درختانی است که برای رشد عالی به نور مستقیم خورشید احتیاج دارد. به همین علت سعی کنید آن را در مناطقی بکارید که نور به اندازه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای درخت خرمالو

سخن پایانی

اگر می‌خواهید اقدام به کاشت درخت خرمالو کنید، حتما این موارد مهم را در نظر بگیرید تا نتایج شگفت انگیزی به دست آورید. دقت داشته باشید درختان خرمالو نیز مانند سایر درختان، برای رشد مناسب به رسیدگی و مراقبت احتیاج دارند و اگر کار آبیاری، کوددهی، هرس و… را به موقع و به صورت اصولی انجام ندهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]