پرورش به لیمو و نکات جذاب آن

اگر لحظه‌ای تمرکز کنید حتما می توانید عطر دل‌پذیر به لیمو را به خاطر آورید. گیاه به لیمو گاهی با لیمو اشتباه گرفته می‌شود. اما باید به شما بگوئیم که به لیمو، همان محصولی است که برای عطر بی‌نظیرش در باغ‌های سلطنتی کشور اسپانیا کشت می‌شده است. همان گیاهی که به عنوان عمده‌ترین ترکیب شیمیایی دارای نرال و ژرانیال شناخته شده است. پروش به لیمو پس از سال 1784 میلادی که این گیاه در آمریکای جنوبی کشف شد، تا به امروز در سراسر نقاط جهان انجام شده است. به لیمو در کشور‌هایی چون آرژانتین، پرو و شیلی به صورت طبیعی رشد می‌کند. اما آیا می‌دانستید که پرورش به لیمو نه تنها دارای کاربرد‌های خوراکی بلکه در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی دارای کاربرد‌های گسترده است؟ این گیاه گلدار از خانواده شاه پسند به شمار می‌آید و در دسته گیاهان دارویی نیز گنجانده می‌شود. از چگونگی پرورش  به لیمو چه نکاتی را می‌دانید؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به طور کامل به پرورش به لیمو و نکات جذاب آن بپردازیم.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت نارنگی

چرا پرروش به لیمو برای باغبانان ارزشمند است؟

نخست آن که این گیاه در شمال ایران و در محیط باغی کشت می‌شود. پروش به لیمو، به دلیل صرفه اقتصادی ایده‌آل، بازار رو به رشد و در حال گسترش و کاربرد‌های فراوان در صنایع مختلف برای یک تولید کننده جذاب می‌شود. در مقابل بسیاری از ایده‌های کشت و پرورش گیاهان؛ پرورش به لیمو در ابتدای امر نیاز به سرمایه اندکی دارد. در حالی که سود آن بسیار بالا است. اما فراموش نکنید، پرورش هر نوع گیاهی، حتی ساده‌ترین و ارزان‌ترین آن ها، نیاز به درک از گیاه و شرایط متناسب برای آن خواهد داشت. کشت و پرورش به لیمو در شرایط آب و هوایی ایران گاهی با مشکلاتی رو برو می‌شود که با پیشبینی درست و دانش تخصصی برطرف می‌شوند.

پرورش به لیمو و نکات جذاب آنچرا به لیمو شهرت دارد؟ خواص به لیمو چیست؟

  • به لیمو در ترکیب خود دارای سیترال است و به همین دلیل آنتی باکتری و آنتی هیستامین ضد سرطان است.
  • در درمان بیماری‌ها به عنوان گیاهی ضد سرفه، ضد تب، محافظ کبد و ضد التهاب شناخته می‌شود.
  • اسانس به لیمو در تولید عطر کاربرد دارد.
  • چای به لیمو تسکین‌دهنده اعصاب و آرامش‌بخش است.
  • عرق به لیمو تقویت‌کننده حافظه است.
  • برگ و پیکر رویشی به لیمو، مسکن، ضد نفخ، تب بر، مناسب برای هضم غذا، ترمیم‌کننده زخم و رفع‌کننده تپش قلب است.

آیا همه این دلایل کافی نیستند که امروز پرورش به لیمو در باغ‌های اروپایی تا این حد گسترش یابد؟

مهم‌ترین شیوه‌های پرورش و کاشت به لیمو:

  1. کاشت بذر
  2. قلمه گیری
  3. خوابانیدن

گیاه جوان به لیمو، در سال نخست خود حساسیت بالایی در برابر نور مستقیم آفتاب و سرما دارد. بنابراین بهترین شیوه برای تکثیر به لیمو، پرورش آن در گلخانه در این زمان و سپس انتقال آن به محیط بیرونی پس از سال نخست است. به لیمو اغلب به صورت نهال ریشه‌دار یا قلمه ریشه‌دار کشت می‌شود. این نکته را فراموش نکنید که بسیاری از متخصصان معتقدند این گیاه به وسیله بذر قابل پرورش و تکثیر نیست. و تنها قلمه زدن، خوابانیدن و یا پاجوش را مناسب می‌دانند.

پرورش به لیمو و نکات جذاب آناین گیاه برای رویش و رشد به چه شرایطی نیاز دارد؟

  • شرایط آب و هوایی مناسب برای پرورش به لیمو معتدل و گرمسیری است.
  • حداقل دمای مورد نیاز در فصل زمستان منفی 4 درجه سانتی‌گراد است.
  • حداکثر دمای مورد نیاز در فصل تابستان 40 درجه سانتی‌گراد است.
  • برای از بین بردن علف‌های هرز نمی‌توان از سموم استفاده کرد.
  • در فصل‌های سرد سال این گیاه باید از وزش باد‌های شدید در امان باشد.
  • امکان پرورش به لیمو در گلدان هم وجود دارد.
  • محیط مناسب برای کاشت به لیمو، محیطی است که شرایط دمایی کمتر از منفی 10 درجه را تجربه نمی‌کند.
  • این گیاه در فصل گرم سال نیاز به آبیاری دارد. هم‌چنین خاک مرطوب و قابل نفوذ از نیاز‌های آن هستند.

کاشت به لیمو

در میان روز‌های 15 اسفند ماه تا بیستم فروردرین ماه، بهترین زمان برای فرآیند کاشت است. در هر هکتار بیش از 17 هزار قلمه استفاده می‌شود. زمین باید پیش از کاشت به خوبی شخم زده شده باشد. این زمین بهتر است که آفتاب‌گیر باشد اما نه زیاد و بیش از حد تحمل گیاه. عمق شخم باید بین 40 تا 50 سانتی‌متر باشد تا گیاه بتواند در خاک نفوذ کند. بهتر است تا پیش از کشت 2 بار دیگر زمین شخم زده شود و کود کافی برای تامین نیاز گیاه به آن افزوده شود. پس از آن که گیاه بعد از یک سال از گلخانه خارج و وارد زمین اصلی شد، باید به سرعت در خاک نفوذ کند. چرا که به فرآیند انتقال بسیار حساس است.

نوع خاک مناسب برای پرورش به لیمو

  • خاک باید سبک باشد و هم‌چنین زهکشی شده
  • نه بسیار غنی در ارزش غذایی و نه بسیار فقیر
  • خاصیت اسیدیته ملایم می‌تواند مناسب باشد
  • کود مناسب باید دارای پتاسیم فسفر و نیتروژن با نسبت 20.20.20 باشد

پرورش به لیمو و نکات جذاب آنآبیاری به لیمو چگونه است؟

در صورتی که خاک به لیمو به صورت مداوم مرطوب و خیس باشد، برگ‌ها زرد شده و گیاه ضعیف می‌شود. هم‌چنین خشک ماندن زیاد آن نیز رشدی نامناسب را در پی دارد. بهتر است تا در حالتی که خاک نیمه مرطوب و نیمه خشک است آبیاری انجام شود. با توجه به شرایط آب و هوایی، احتمالا بین 5 تا 10 روز یک بار نیاز به آبیاری خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای به لیمو

برداشت به لیمو در چه زمانی صورت می‌گیرد؟

بهترین زمان برای انجام فرآیند برداشت به لیمو؛ ماه‌های مهر، خرداد و مرداد هستند. برداشت به لیمو 2 یا 3 بار در هر سال انجام می‌شود. ابتدا شاخه‌های گیاه که دارای برگ هستند را جدا می‌کنند. سپس در انبار‌هایی که جریان هوا در آن‌ها وجود دارد می‌آویزند تا خشک شوند. هم‌چنین برای دستیابی به اسانس به لیمو، سرشاخه‌های جوان که برگ‌های تازه دارند را استفاده می‌کنند. جدا کردن سرشاخه‌ها اغلب در انتهای فصل بهار و یا در تابستان انجام می‌شود. گاهی هم در فصل پائیز این فرآیند صورت می‌گیرد. پرورش به لیمو با توجه به آن که بسیار مراقبت و حساسیت نیاز دارد، بیش از این‌ها است و برای انجام دقیق و اصولی آن بهتر است تا همه چیز را فراگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]