نحوه کاشت درخت فندق و شرایط نگهداری از آن برای داشتن درختانی پربار و سالم بسیار مهم است و هر باغداری باید به خوبی با این موارد آشنایی داشته باشد تا بتواند محصولات مرغوبی تولید نماید. پرورش و مراقبت از این درخت سرسبز، اصلا کار دشواری نیست و هر کسی میتواند با در نظر گرفتن یکسری موارد اصولی، درختان پرباری داشته باشد.
درخت فندق به طور معمول با استفاده از روشهای مختلفی کاشته میشود. بنابراین اگر میخواهید با این روشها بیشتر آشنا شوید و همچنین اطلاعات بیشتری درباره پرورش و طریقه نگهداری از درخت فندق به دست آورید، پیشنهاد میکنیم تاانتهای مطلب با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: کاشت درخت خرمالو
طریقه کاشت درخت فندق با استفاده از نهال
شما میتوانید با کاشت درخت فندق یا همان نهال، خیلی سریع محصولات زیادی برداشت نمایید و درختی پربار داشته باشید. برای انجام این روش ابتدا باید نهال فندق را به صورت مرغوب و سالم تهیه کنید و آن را در زمینی که دارای خاک حاصلخیز است، بکارید.
دقت داشته باشید بهترین زمان برای کاشت درخت در این روش، فندق فصل پاییز یا زمستان است زیرا در این زمان نهال در خواب است و استرس محیطی کمتر به آن وارد خواهد شد.
پس از آماده کردن نهال، باید در زمان مناسب یک چاله ایجاد کنید که طول آن به اندازه ارتفاع ریشه و عرض آن نیز 2 برابر عرض ریشه باشد. در غیر این صورت ممکن است رشد ریشه متوقف شود و درخت نیز از بین برود. بعد از قرار دادن نهال به داخل چاله، باید روی آن را به گونهای که ریشه قابل مشاهده نباشد، با خاک بپوشانید و کار آبیاری را انجام دهید.
طریقه کاشت درخت فندق با استفاده از بذر
اگر برای کاشت درخت فندق و برداشت محصول خیلی عجله ندارید، بهتر است از روش کاشت به وسیله بذر بهره بگیرید زیرا این روش از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفهتر است. برای بهره گرفتن از این روش کافی است چند فندق تازه را پوست بگیرید و آنها را در یک سطل آب بیندازید.
دقت داشته باشید فندقهایی که در بالای آب شناور شدند، مناسب کاشت نیستند و باید آنها را دور بیندازید. بعد از انتخاب فندقهای سالم و مناسب، آنها را داخل یک دستمال مرطوب نگه دارید تا شروع به جوانه زدن کنند.
هنگامی که جوانهها به رشد عالی رسیدند، میتوانید آنها را در گلدانهایی با خاک مناسب بکارید. با افزایش رشد بذر فندق و بزرگ شدن گیاه، لازم است گلدانتان را عوض کنید و یا این که گیاه را به مکانی بزرگتر مانند باغچه یا باغ منتقل نمایید. در غیر این صورت ریشه دچار پوسیدگی میشود و دیگر رشد مطلوبی نخواهد داشت.
طریقه کاشت درخت فندق با استفاده از پاجوش
کاشت درخت فندق با استفاده از پاجوش نیز بسیار راحت است. از آن جایی که درختان فندق ریشههای حجیم و گستردهای دارند، در برخی مواقع پاجوشهایی از آنها به سطح خاک میآید.
در چنین شرایطی شما میتوانید از این پاجوش ها بهره بگیرید و درختان فندق دیگری بکارید. به طور کلی بهترین زمان برای کشت فندق با استفاده از پاجوش، اواخر فصل پاییز است زیرا در این زمان درختان به خواب رفتهاند و شما میتوانید کارتان را راحتتر انجام دهید.
برای انجام این روش کافی است اطراف پاجوش را به آرامی و با احتیاط بکنید و آنها را جدا کنید. پس از آماده کردن پاجوش، میتوانید در فاصله 4 الی 5 متری از درخت دیگر، آن را بکارید.
نکات مهم برای کاشت درخت فندق
- درخت فندق را در خاکی بکارید که در آن مواد مغذی و معدنی به میزان کافی وجود داشته باشد تا ریشه بتواند رشد عالی داشته باشد و محصولات باکیفیت بهتری تولید شوند.
- با توجه به این که باروری درخت فندق به واسطه گرده افشانی صورت میگیرد، سعی کنید درختان را به صورت خطی و گروهی بکارید تا زمان گرده افشانی، میزان بیشتری گرده فندق به دام بیافتد.
- بعد از کاشت درخت فندق آبیاری را به میزان کافی انجام دهید و اجازه ندهید ریشه درخت برای مدت طولانی خشک بماند.
- درخت فندق جزو درختانی است که میتواند در اکثر خاکها به رشد خود ادامه دهد اما برای تولید میوههایی بهتر و بیشتر نیاز به خاک سبکی دارد که قدرت جذب آب در آن بالا باشد.
- اگر در اطراف درختان فندقتان پاجوش های زیادی وجود دارد، سعی کنید در زمانهای مناسب آنها را از ریشه جدا نمایید. در واقع جدا کردن پاجوش کمک میکند ریشه بهتر تقویت شود و رشد آن نیز کاهش نیابد.
- هرس درختان فندق را فراموش نکنید و هر سال در اوایل فصل بهار، شاخههای اضافه و آسیبدیده را از درخت جدا نمایید تا انرژی و تغذیه موجود صرف آنها نشود.
- یکی از مهم ترین اقداماتی که به شما کمک میکند محصولات بیشتری برداشت نمایید، کوددهی صحیح است. در واقع باغدارانی که از کودهای کامل جهت تغذیه رسانی درخت فندق بهره میگیرند، میتوانند محصولات باکیفیتتری برداشت نمایند. بنابراین شما هم سعی کنید در زمانهای لازم با استفاده از کودهای مناسب کار تغذیهدهی را انجام دهید.
- قبل از این که سراغ کودهای مختلف برای تغذیه رسانی درخت فندق بروید، بهتر است آزمون برگ یا خاک را انجام دهید و سپس با توجه به پاسخ آن کار کوددهی را به شکل بهتری انجام دهید.
- کوددهی درخت فندق باید باتوجه به نیازهای خاک و درخت انجام شود. فراموش نکنید این کار اگر بیش از حد و به صورت غیر اصولی صورت بگیرد، برگها یا ریشه درخت فندق دچار سوختگی میشوند.
- درخت فندق را در مکانی بکارید که نور مستقیم خورشید در روز حداقل حدود 4 الی 5 ساعت به آن جا بتابد. در غیر این صورت رشد درختانتان کاهش خواهد یافت و همچنین درختان شادابی نخواهید داشت.
بیشتر بخوانید: علت خشک شدن برگ درخت فندق
سخن پایانی
اگر تجربه و مهارت کافی برای کاشت درخت فندق را ندارید، حتما از افراد متخصص در این زمینه بخواهید تا به شما کمک کنند. با این که نحوه کشت و پرورش درخت فندق بسیار راحت است اما دقت داشته باشید کوچک ترین اشتباه در حین کار، موجب آسیب رساندن به بذر یا نهالتان خواهد شد. بنابراین سعی کنید طبق مطالب مهمی که در این مقاله ذکر شد، اقدامات لازم را انجام دهید و همچنین از انجام کارهای خودسرانه بپرهیزید.
بدون دیدگاه