افزایش باردهی درخت انبه

برای به دست آوردن محصول خوب و میوه شیرین و آبدار انبه، خاک درختان انبه نیاز به تغذیه کافی دارد. برای رشد و نمو درختان انبه مقادیر کافی کودهای شیمیایی از جمله نیتروژن و پتاس و کودهای طبیعی برای تامین درشت مغذی ها و ریز مغذی های مورد نیاز خاک ضروری است. نحوه کوددهی درخت انبه ماهی یک بار انجام می شود. اگر می خواهید این درخت هر چه زودتر رشد کند و افزایش باردهی درخت انبه را داشته باشید، لازم است کود مناسب برای درختان انبه را در طول سال حتی در زمستان به خاک اضافه کنید.

میزان مصرف کودهای شیمیایی در سال اول پس از کاشت نهال انبه و در سال های بعد مصادف با شروع فصل بارندگی است. درخت انبه عمدتاً به عناصری مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم و ریز مغذی ها (آهن، مس، روی و بور) نیاز دارد. استفاده از کودهای ازته و فسفر در اواسط بهمن ماه توصیه می شود. لازم به ذکر است که درخت انبه به کوددهی زیاد حساس بوده و برگ ۱های آن پژمرده می شود.

ترکیب انبه با مواد شیمیایی

 برای کود دهی درختان انبه با کودهای شیمیایی، برای درختانی که بیش از 10 سال سن دارند، برای هر درخت انبه 730 گرم نیتروژن، 180 گرم فسفر و 680 گرم پتاسیم توصیه می شود. کودها نیمی در زمان گلدهی و نیمی بعد از برداشت مصرف می شوند. لقاح انبه با نیتروژن استفاده از کودهای ازته قبل از گلدهی درخت در تولید میوه انبه موثر است. مصرف کود شیمیایی نیترات آمونیوم با کلسیم در سال اول 50 گرم، در سال دوم 100 گرم، در سال سوم 150 گرم و در سال چهارم 200 گرم است. شکوفا می شود.

افزایش باردهی درخت انبه لقاح انبه با پتاس در صورت وجود کمبود پتاسیم در خاک می توان از کود شیمیایی ترکیبی با ترکیب 12-18-15 برای کوددهی نهال انبه استفاده کرد. در این صورت برای هر درخت در سال اول 100 گرم و در سالهای بعد با توجه به وضعیت پتاسیم خاک مصرف می شود. هر سال مقدار پتاسیم مصرفی 50 گرم افزایش می یابد. لقاح انبه با محلول های حاوی ریز مغذی ها عناصر ریزمغذی شامل مس، روی، منگنز و آهن در سالهای اول کاشت سه بار در سال (در مورد آهن یک بار در سال) به خاک اضافه می شود. و در سالهای بعد حداقل سالی یکبار از محلول حاوی ریزمغذی ها برای کود دهی انبه استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: افزایش باردهی درخت آلبالو

کمبود بور از گلدهی انبه و تشکیل میوه ضعیف جلوگیری می کند و باعث تغییر رنگ درخت انبه و توقف رشد آن می شود. ترک میوه مهم است. شایع ترین علامت کمبود بور است. مصرف بور در زمان جوانه زدن و گلدهی درختان انبه است. کمبود روی دارای علائم کوچک برگ است. مصرف روی عبارت است از محلول پاشی در اوایل رشد گل آذین قبل از باز شدن گلها.

افزایش باردهی درخت انبهلقاح و علت میوه ندادن درخت انبه درخت انبه از سال چهارم یا پنجم پس از کاشت شروع به میوه دادن می کند و پس از 8 سال تولید آن افزایش می یابد. این مشکلات را می توان با کود دهی انبه یا استفاده از آفت کش های مناسب برطرف کرد. . درخت انبه در سن 20 سالگی به رشد کامل می رسد. معمولاً از زمان گل دهی تا رسیدن میوه حدود 3 تا 6 ماه طول می کشد.

دلایل خشک شدن برگ انبه

کوددهی عامل خشک شدن برگ نهال انبه است دلیل خشک شدن برگ نهال انبه را می توان در کمبود مواد در خاک جستجو کرد. کمبود هر عنصر به شکلی متفاوت خود را نشان می دهد. کمبود نیتروژن منجر به زرد شدن و ریزش برگها به ویژه در فصل زمستان، توقف رشد، ریزش و کاهش اندازه میوه می شود.

کمبود فسفر باعث تاخیر در رشد درخت، تیره شدن برگ های پیر، ارغوانی شدن برگ های جوان و ریزش میوه ها قبل از رسیدن و تاخیر در رسیدن میوه می شود. کمبود پتاسیم در برگهای مسن باعث زرد شدن نوک برگها و لکه دار شدن حاشیه و برگهای سوخته پیچ خورده، لوله ای و بادخیز می شود. کمبود کلسیم در خاک باعث پوسیدگی مجموعه میوه می شود.

افزایش باردهی درخت انبهکمبود آهن باعث زرد شدن برگها، سبز ماندن رگبرگهای برگها، سفید شدن برگهای جدید و کوچکتر شدن برگهای جدید از حد معمول می شود. از علائم کمبود روی می توان به کاهش فاصله گره ها، در نقاط رشد جدید، ریزش برگ های جدید، کوچک ماندن اندازه برگ ها، نوک برگ ها اشاره کرد. ریزش برگ ها نیز یکی از مهم ترین علائم کمبود مس است.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک برای درخت گلابی

ترکیب انبه با کود حیوانی

 بهترین زمان برای کود دهی درخت انبه با کود حیوانی اواخر پاییز و اوایل زمستان یعنی ماه های آذر و دی است. برای کود دهی درختان انبه در سال به 10 کیلوگرم کود حیوانی نیاز است. کود مورد نیاز درختان انبه با افزایش سن افزایش می یابد. درخت انبه را باید هر دو سال یک بار کود داد. به ازای هر سال سن درخت 5 کیلوگرم کود حیوانی به مقدار اولیه اضافه می شود. کوددهی انبه در سال هایی انجام می شود که درخت پس از برداشت میوه عملکرد کمی دارد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]