اسید هیومیک برای گل ارکیده

ارکیده یکی از زیباترین و گران‌ترین گل‌های آپارتمانی است که برخی از افراد؛ آن را در خانه یا محل کارشان، نگهداری می‌کنند. در واقع نگهداری کردن از این گل طبیعی در خانه، مزایای بسیار زیادی دارد زیرا می‌تواند محیط اطراف خود را پاکسازی کند. البته ارکیده برای شادابی و رشد؛ به تغذیه و شرایط محیطی مناسب، احتیاج دارد. از این رو بهتر است بدانید که اسید هیومیک برای گل ارکیده بسیار ضروری و لازم است. این کود بی‌نظیر می‌تواند تمام نیازهای ارکیده را فراهم سازد و آن را در برابر عوامل محیطی آسیب‌زا مانند؛ آفات و باکتری‌ها، مقاوم سازد. البته کود دادن بیش از اندازه به گیاه نیز ضرر دارد و می‌تواند آن را از بین ببرد.

مراقبت و نگهداری صحیح از این گیاه؛ نکات ریز و مخصوص به خود را دارد که هر کسی باید با آن‌ها آشنایی داشته باشد. تنوع گل‌های ارکیده بسیار زیاد است و می‌توانید آن‌ها را در انواع رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف، خریداری نمایید. اما به طور معمول شرایط نگهداری و پرورش همه آن‌ها؛ به یک صورت است و می‌توانید در ادامه مطلب، اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید.

بیشتر بخوانید: کود گل و گیاه آپارتمانی

شرایط لازم برای رشد بهتر گل ارکیده

  • نور کافی

توجه داشته باشید که برای گل ارکیده؛ نور مستقیم خورشید مناسب نیست و اگر آن را در معرض نور مستقیم قرار دهید، گیاه آسیب می‌بیند. از این رو بهتر است یک جای مناسب برای نگهداری از آن انتخاب کنید که نور کافی داشته باشد. معمولا بهترین مکانی که می‌توانید این گیاه زیبا را در آن جا قرار دهید؛ پشت شیشه پنجره است. اما در فصل تابستان، هنگامی که نور خورشید تیزتر شد؛ یک پرده نازک جلوی آن قرار دهید تا نور مستقیماً به آن نتابد و دچار سوختگی نشود.

همچنین در نظر داشته باشید؛ کم نوری برای ارکیده اصلا مناسب نیست زیرا موجب پژمردگی آن خواهد شد. پس سعی کنید ارکیده را در جایی قرار دهید که نور خورشید به صورت متعادل به آن برسد تا آسیب نبیند.

  • آبیاری صحیح

کود مغذییکی از اصلی ترین دلایلی که می‌تواند موجب از بین رفتن ارکیده شود؛ کم آبی است زیرا اصلا نمی‌تواند خشکی را تحمل کند. به همین علت توصیه می‌شود یک برنامه دقیق برای آبیاری آن در نظر بگیرید و هر روز آبیاری را انجام دهید. معمولا توصیه می‌شود؛ پیش از این که ارکیده احساس خشکی کامل کند، به آن آب بدهید. سعی کنید در فصل‌های گرم سال؛ تعداد دفعات آبیاری به ارکیده را بیشتر کنید اما این نکته را نیز به خاطر بسپارید که آبیاری زیاد، ریشه گل را پوسیده می‌کند و از بین می‌برد. گیاهی هم که ریشه نداشته باشد؛ در واقع مرده به حساب می‌رود زیرا دیگر مواد لازم به همه قسمت‌های گیاه نمی‌رسد.

در واقع باید برای این گیاه یک کود مناسب نظیر؛ هیومیک اسید انتخاب نمایید تا رشد و کیفیت آن افزایش یابد. اسید هیومیک برای گل ارکیده مانند یک اصلاح کننده و تغذیه کامل عمل می‌کند. در فصل گلدهی ارکیده باید با استفاده از هیومیک اسید؛ هر 2 هفته 1 بار گیاه را تغذیه کنید. این کود مغذی تمام املاح ضروری مانند؛ آهن، فسفر، روی، پتاسیم، منگنز، ازت، کلسیم، بور، اکسیژن و نیتروژن را برای ارکیده فراهم می‌کند و همین امر موجب شاداب‌تر شدن آن خواهد شد. همچنین اثرات مفید این کود تا مدت‌های زیادی در خاک باقی می‌ماند و حتی اگر چندین سال از عمل کود دهی‌تان بگذرد، تأثیرات عالی را از خود نشان می‌دهد.

  • خاک مناسب

برای رشد بهتر ارکیده باید از خاکی استفاده کنید که در آن؛ خزه‌های درشت، خاک برگ و پوسته درختان وجود داشته باشد. همچنین در آن باید از کود مناسبی استفاده شود که ساختار کلی خاک را اصلاح کند و مواد شیمیایی را به طور کامل از بین ببرد.

  • دمای ایده‌آل و استاندارد

یکی دیگر از شرایط لازم برای رشد بهتر گل ارکیده؛ فراهم کردن دمای مناسب و استاندارد است. این گیاه برای رشد کافی به دمای معتدل و مرطوب نیاز دارد از این رو می‌توان گفت که بهترین دما برای آن؛ 15 الی 24 درجه سانتی‌گراد است. توجه داشته باشید که هوای سرد، اصلا برای حیات این گیاه مناسب نیست و هوای خیلی گرم نیز؛ آن را پژمرده و بی‌حال می‌کند. به هیچ عنوان در فصل‌های گرم سال؛ این گل زیبا را در مقابل باد کولر یا پنکه قرار ندهید. همچنین در فصل زمستان که هوا سرد می‌شود؛ آن را در کنار وسایل گرمایشی نگذارید، زیرا ممکن است سیستم ایمنی آن تضعیف شود و زیبایی خود را از دست بدهد.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک مایع 

بهترین زمان برای کود دهی گل ارکیده

توجه داشته باشید که فصل گلدهی این گل جذاب؛ در ماه‌های پایانی فصل پاییز و زمستان است. همان طور که گفته شد؛ بهتر است در زمان گلدهی ارکیده، به صورت مرتب عمل کود دهی را انجام دهید تا کود و مواد کافی به گیاه برسد و گل بتواند بهتر گل بدهد.

توصیه می‌شود در فصل بهار نیز؛ از اسید هیومیک برای گل ارکیده استفاده کنید تا بوته آن، آمادگی لازم برای رشد و گلدهی را داشته باشد. دقت داشته باشید که گلدهی در این گیاه؛ به سختی صورت می‌گیرد و نیازمند شرایط خاصی است. از این رو اگر املاح معدنی به میزان کافی به آن نرسد؛ ممکن است اصلا گل ندهد! همچنین سعی کنید در فصل زمستان؛ میزان کود دهی به آن را کاهش دهید.

 

میزان کود دهی گل ارکیده با استفاده از اسید هیومیک

همان‌طور که می‌دانید؛ کود اسید هیومیک در 3 نوع جامد، مایع و پودری وجود دارد و به راحتی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. برای مصرف نوع پودری این کود بهتر است؛ 1 قاشق غذاخوری از آن را در یک لیتر آب بریزید و به خوبی مخلوط کنید. سپس هر 7 الی 14 روز 1 بار، آن را به گل بدهید.

برای استفاده کردن از کود اسید هیومیک جامد نیز باید از روش چال کود بهره بگیرید و آن را با خاک گیاه مخلوط نمایید. پس از آن نیز باید به خاک ارکیده مقداری آب اضافه کنید. همچنین برای استفاده کردن از اسید هیومیک مایع؛ باید آن را با مقداری آب مخلوط کنید و به خاک بی‌افزایید. اگر می‌خواهید نتیجه بهتری از کود دهی به دست آورید؛ توصیه می‌شود از اسید هیومیک مایع استفاده نمایید.

تقسیم بوته ارکیده

اگر می‌خواهید ارکیده‌تان را در گلدان‌های دیگر نیز بکارید؛ بهتر است هر 3 سال 1 بار، کار تقسیم بوته را انجام دهید و قسمتی از بوته یا پیاز آن را در گلدان‌های جدیدی بکارید. با این کار می‌توانید از طریق 1 گل؛ گلدان‌های زیادی را درست کنید. البته باید از هیومیک اسید نیز برای تغذیه کردن آن‌ها، کمک بگیرید و ان را به طور مرتب تغذیه کنید. علاوه بر کود مناسب؛ باید دیگر شرایط را مانند؛ نور کافی، آب، خاک، دما و رطوبت را نیز برای آن فراهم نمایید تا خشک نشود و یا این که آفات مضر به آن آسیب نرسانند.

بیشتر بخوانید: اسید هیومیک پودری

سخن پایانی

بهتر است از اسید هیومیک برای گل ارکیده؛ به روش‌های ذکر شده در این مطلب استفاده نمایید و فرقی ندارد که این گل چه رنگ و یا چه اندازه‌ای باشد. اگر به میزان کافی و به طور صحیح به ارکیده؛ کود، نور، دما، رطوبت و آب برسد، این گیاه می‌تواند رشد عالی داشته باشد و روز به روز شاداب‌تر و سرحال‌تر شود.

اما و اگر به صورت صحیح از آن مراقبت نکنید؛ در کوتاه‌ترین زمان ممکن از بین می‌رود و دیگر زیبایی خاصی، نخواهد داشت. همچنین توجه داشته باشید؛ از کودهای شیمیایی مضر برای رشد و پرورش آن استفاده نکنید، زیرا این کودها اثرات نامطلوبی بر روی سلامت گیاه به جای می‌گذارند و اصلا آن را تغذیه نمی‌کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]