برداشت زعفران در استهبان

استهبان از شهر های استان فارس است که قدمتی چند هزار ساله دارد و به روایت بسیاری از کارشناسان اولین منطقه کشت زعفران در ایران بود. قدمت کشت زعفران در این ناحیه به دوران هخامنشیان باز می گردد. همچنان نیز می توان آثار کشت زعفران از دوران باستان تا کنون را در این نواحی یافت. طبق گزارشات رسیده زعفران در ادوار گذشته از استان فارس به خراسان برده شده و پس از مدت خراسان به قطب اصلی کشت زعفران تبدیل شد. برداشت زعفران در استهبان قدمتی بسیار بالا دارد. همچنان نیز حدود 538 هکتار از اراضی استهبان زیر کشت زعفران می باشد و به طور سالانه بیش از 250 تن محصول زعفران تولید می کند.

تفاوت زعفران استهبان و خراسان

به طور کلی با وجود استفاده از بذر نسبتا یکسان، تفاوت های چشمگیری میان این دو نوع زعفران وجود دارد به طوری که طعم و حتی رنگ آن ها برای افراد قابل تشخیص است. هر دو نوع زعفران طعمی دلچسب دارند و مورد استقبال بسیاری از مشتریان قرار می گیرند. این که کدام یک عطر و طعم مناسب تری دارد به سیلقه افراد بر می گردد. اما در خصوص تفاوت رنگ باید گفت که زعفران خراسان رنگدهی بالاتری نسبت به زعفران استهبان دارد.

برداشت زعفران در استهبانچرا استهبان منطقه مناسبی برای کشت زعفران است؟

زعفران گیاهی کم آب است که تنها در مناطق خشک وکم باران عمل می آید که زمستانی سرد و تابستان گرم دارد. استهبان نیز این ویژگی را به خوبی دارد.میانگین دمای سالامه استهبان 16 درجه  و میانگین بارش سالانه آن 145 میلی متر می باشد.

بیشتر بخوانید: برداشت زعفران در قائنات

در حال حاضر استان فارس و منطقع استهبان نیز مانند بسیاری از مناطق دیگر کشور با مشکل کم آبی مواجه است. اما از آن جا که کشت زعفران تنها به 2 الی 4 مرحله آبیاری در طول سال نیاز دارد، این شهرستان همچنان محل مناسبی برای کشت طلای سرخ است.

گلدهی مزارع زعفران استهبان چه زمانی از سال آغاز می شود؟

گلدهی گیاه زعفران در هر جایی از دنیا در فصل پاییز اتفاق می افتد. تنها با توجه به زمان سرد شدن هوا ممکن است بین 1 هفته تا 1 ماه دیر تر شروع بشود. معروف است که شروع گلدهی زعفران زمانی است که اختلاف دمای روز و شب به 13 درجه سانتی گراد برسد و این اتفاق در نواحی سردسیر زود تر رخ می دهد. با توجه به شرایط آب و هوایی استهبان باید گفت که شروع گلدهی مزارع زعفران در این ناحیه از اواست آبان ماه است و نایتا تا پایان هفته اول آذر ادامه دارد.

برداشت زعفران در استهبانطول دوره گلدهی در استهبان چقدر است؟

طول دوره گلدهی فارغ از اینکه مزرعه در چه اقلیمی باشد، حدود 2 الی 3 هفته به طول می انجامد. در روز های ابتدایی و انتهایی این بازه زمانی کمترین محصول را می توان از مزرعه برداشت کرد و بیشترین بازدهی مزرعه در ایام میانی این بازه است. به این دوره که حدود 5 الی 7 روز طول می کشد اصطلاحا، پیک گلدهی گفته می شود.

زمان تقریبی برداشت زعفران در چه ماهی از سال است؟

 برخورد نور خورشید با کلاله های زعفران سبب خشک شدن بیش از حد آن ها و کاهش کیفیتشان می شود. این امر موجب می شود تا عطر و رنگ گیاه زعفران کاسته شود. بنابراین در همه جای دنیا برداشت زعفران همزمان با رویش محصل انجام می شود و حداکثر تا 2 روز بعد تمامی محصولات برداشت می شوند. از این مساله می توان نتیجه گرفت که برداشت زعفران تقریبا همزمان با دوره گلدهی آن است.  همانطور که پیش تر گفتیم، دوره گلدهی مزارع زعفران در استهبان اواسط آبان تا اوایل آذر آغاز می شود و این به این معناست که برداشت زعفران در این شهرستان در همین زمان اتفاق می افتد.

آبیاری مراحل زعفران در استهبان

آبیاری زعفران تنها 4 مرحله دارد که فقط مرحله اول و دوم آن الزاما باید صورت بگیرد. مرحله اول در اواخر شهریور یا اوایل مهر ماه انجام می شود که پیش از دوره گلدهی مزارع است. در این مرحله تقویت خاک برای افزایش وزن پیاز زعفران بسیار مهم است و اغلب لازم است تا با کود های مناسب مزرعه خود را برای برداشت محصول بیشتر آماده کنید.

برداشت زعفران در استهبانمرحله دوم در ماه آذر یا نهایتا اوایل دی صورت می گیرد که بعد از برداشت محصول می باشد. در این مرحله نیز می توانید با کود های مناسب و سله شکنی مزرعه خود را برای سال بعد تقویت کنید.

بیشتر بخوانید: کود ۱۰ ۵۲ ۱۰ برای درخت هلو

مراحل سوم و چهارم وابسته به باران هستند. مرحلع سوم آبیاری زعفران مربوط به اواخر اسفند ماه است و در صورتی انجام می شود که باران نبارد. مرحله چهارم نیز چنین وضعیتی دارد و تنها در حالتی که در ابتدا بهار بارندگی نباشد اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت انجام می شود.

رعایت تک تک مراحل هم به لحاظ زمان بندی و هم به لحاظ در نظر گرفتن شرایط بارندگی منطقه بسیار مهم است. زیرا در صورت آبیاری بیش از حد مزرعه در خطر شدید ابتلا به آفات قرار می گیرد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]