کود افزایش باردهی پسته

پسته از جمله پرطرفدارترین و گران‌ترین محصولاتی است که ارزش بسیار زیادی دارد و امروزه در مناطق مختلف کشور، باغداران زیادی اقدام به پرورش آن می‌کنند. درختان پسته به‌ طور معمول بعد از کاشت نهال حدود 5 الی 6 سال زمان لازم دارند تا شروع به باردهی کنند و محصولات مناسبی را تولید نمایند. باغداران در این مدت باید با استفاده از کودهای مناسب، خاک و درخت را به خوبی تغذیه کنند تا میزان کیفیت محصولات را افزایش دهند و جلوی آسیب رسیدن به محصولات را هم بگیرند. دقت داشته باشید؛ کود افزایش باردهی پسته باید به صورت ارگانیک و طبیعی باشد تا نتیجه مطلوبی‌ حاصل شود.

به‌ طور معمول کودهای طبیعی نسبت‌ به کودهای شیمیایی مزایای بیشتری دارند و کمک می‌کنند نیاز گیاهان بهتر تأمین شود. در واقع شما باید با استفاده از کودهای غنی، املاح و مواد ضروری مهم مانند نیتروژن، پتاسیم و فسفر را در اختیار گیاه قرار دهید و درختان خود را به‌ خوبی تقویت کنید.

کودهای مناسب برای افزایش باردهی درخت پسته

  • کود اسید هیومیک
  • کود NPK
  • کود آهن
  • کود جلبک دریایی
  • کود نیتروژن
  • کود مرغی
  • کود فسفر
  • کود گوگرد
  • کود پتاسیم

بیشتر بخوانید: کود گوگرد مایع برای زعفران

نحوه کوددهی درختان پسته

کوددهی درختان پسته معمولاً به 4 روش؛ چال کود، محلول پاشی، پخش سطحی، آبیاری یا مستقیم صورت می‌گیرد و شما می‌توانید با استفاده از کودهای مناسب، به‌ راحتی درختان خود را تغذیه کنید و باردهی آن‌ها را افزایش دهید.

در روش چال کود باید پای درختان پسته گودال‌هایی با عمق کافی ایجاد کنید و سپس کود مورد نظرتان را به‌ صورت پودری یا جامد داخل چاله قرار دهید. بعد از انجام دادن این کار باید به‌ خوبی روی کود را با کمک خاک بپوشانید و مقداری آب به آن محل اضافه کنید. با انجام دادن کار آبیاری بعد از کوددهی، می‌توانید نتیجه مطلوب‌تری به دست آورید زیرا آب کمک می‌کند کود سریع‌تر تجزیه شود و اثرگذاری بهتری هم داشته باشد. نکته مهمی که در این روش کوددهی وجود دارد این است که؛ کود مورد نظرتان نباید با ریشه یا تنه درخت تماس مستقیمی داشته باشد زیرا این کار موجب می‌شود درخت آسیب جدی ببیند.

کود افزایش باردهی پسته را می‌توانید به صورت محلول پاشی نیز استفاده کنید. در این روش بهتر است از کودهای مایع بهره بگیرید و آن‌ها را با مقداری آب مخلوط کنید تا محلولی یک‌دست حاصل شود. بعد از آماده شدن کود مورد نظرتان می‌توانید با استفاده از سم‌پاش آن را به قسمت‌های مختلف درخت اسپری کنید و اجازه دهید مواد مغذی جذب شاخه و برگ‌های درخت شوند. روش دیگری که می‌توانید از آن بهره بگیرید، روش کوددهی به صورت پخش سطحی است.

در این روش باید از کودهای پودری استفاده کنید و آن را بر روی سطح خاک بریزید و اجازه دهید به‌ مرور زمان با خاک ترکیب شود.هنگام انجام کوددهی به این روش باید تمام سطح خاک را به‌ صورت هم‌ اندازه کوددهی کنید و از مخلوط کردن آن با خاک بپرهیزید. زیرا کود به‌ مرور زمان با کمک موجوداتی که در خاک زندگی می‌کنند، به ریشه درخت می‌رسد و با خاک مخلوط می‌شود. کوددهی به‌ صورت آبیاری یا مستقیم نیز نیاز به مهارت و تخصص زیادی ندارد. در این روش باید کود مورد نظرتان را با مقداری آب مخلوط کنید تا کاملا رقیق شود. سپس می‌توانید به‌ راحتی آن را پای درختان‌تان بریزید تا جذب ریشه شود و اثر خود را بر روی خاک، ریشه و دیگر قسمت‌های مختلف درخت به‌ جایی بگذارد.

کود افزایش باردهی پسته

بهترین زمان برای کوددهی درختان پسته

کود افزایش باردهی پسته را می‌توانید از ابتدای کاشت نهال به صورت منظم استفاده کنید اما باید دقت داشته باشید؛ با زیاده‌روی در میزان مصرف کود نمی‌توانید نتیجه‌ عالی به دست آورید. بنابر این بهتر است به‌ اندازه کار کوددهی را انجام دهید و به این مسئله توجه کافی داشته باشید.

مصرف کود در اوایل فصل بهار کمک می‌کند درختان شکوفه‌دهی بهتری داشته باشند و محصولات بیشتری هم تولید کنند. از این رو بهتر است حتما در این زمان کار کوددهی را انجام دهید. زمان دیگری که لازم است در آن درختان پسته را تغذیه کنید، بعد از برداشت محصولات است. به طور معمول کوددهی در این زمان کمک می‌کند مقاومت درخت در برابر بیماری‌ها، سرما، آفات و… افزایش یابد و کیفیت محصولات در سال بعد نیز به شکل ویژه‌ای افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای درخت سنجد و عناب

نکات مهم برای کوددهی درختان پسته

  • کوددهی در اواخر فصل پاییز را فراموش نکنید زیرا در این زمان درختان به خواب زمستانی می‌روند و ممکن است رشدشان متوقف شود.
  • سعی کنید یک برنامه کوددهی مناسب برای درختان‌ پسته تنظیم کنید و با توجه به نیازهای خاک و درخت، کار کود دهی را انجام دهید.
  • اگر درختان‌تان محصول‌دهی مناسبی ندارند و رشدشان بسیار کند است، حتماً در تمام فصل‌ها به میزان کافی از یک کود ارگانیک استفاده کنید.
  • پیش‌ از کاشت نهال پسته بهتر است زمین خود را شخم بزنید و از کودی مناسب برای حاصلخیزی بیشتر آن نیز بهره بگیرید.
  • قبل از انجام کوددهی، حتما آزمایش خاک را انجام دهید تا بهتر با نیازها و کمبودهای موجود آشنا شوید و بتوانید بهتر آن‌ها را برطرف کنید.
  • برای به دست آوردن نتیجه‌ای مطلوب‌تر، بهتر است از کارشناسان باتجربه راهنمایی بگیرید و به صورت خودسرانه اقدامی انجام ندهید.
  • در روزهای بارانی از روش کوددهی به صورت پخش سطحی بهره نگیرید زیرا کوددهی در این زمان نتیجه مطلوبی ندارد و مواد مغذی موجود در کود توسط باران، شسته می‌شوند‌.
  • اگر زمانی درختان‌تان دچار آفات و بیماری شدند، بهتر است کار کوددهی را تا زمانی که تمام علائم به طور کامل از بین می‌روند ادامه دهید.
  • هنگام انجام کوددهی درختان پسته با استفاده از کودهای شیمیایی، حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.

سخن پایانی

دقت داشته باشید؛ کود افزایش باردهی پسته باید سرشار از املاح و مواد مغذی مانند نیتروژن، آهن، پتاسیم، بور، فسفر، روی، منگنز، کلسیم و ازت باشد تا بتواند به بهترین شکل ممکن نیازهای گیاه را تأمین کند. بنابر این بهتر است سراغ کودهای باکیفیت و مناسبی بروید که غنی و کامل باشند. همچنین سعی کنید خیلی از کودهای شیمیایی استفاده نکنید زیرا این کودها دوام بالایی ندارد و اثرشان در کوتاه ترین زمان ممکن، از بین می‌رود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]