کود درخت پسته در بهار

تغذیه کردن درختان پسته امری بسیار مهم و ضروری است که هر باغدار باید با آن آشنایی کافی داشته باشد تا بتواند به بهترین شکل ممکن نیازهای تغذیه‌ای درختان خود را فراهم نماید. بنابر این بهتر است برای تقویت کردن درختان پسته خود، یک برنامه کوددهی منظم طراحی کنید و سپس با توجه به آن اقدامات لازم را انجام دهید. به طور معمول درختان پسته در فصل بهار بیشتر از هر زمان دیگری به تغذیه احتیاج دارند زیرا در این زمان رشد درخت و محصولات شروع می‌شود. بنابر این بهتر است از کود درخت پسته در بهار بهره بگیرید و با کمک آن شرایط لازم برای رشد محصولات را فراهم نمایید.

دقت داشته باشید؛ کوددهی درختان پسته باید با احتیاط بسیار بالایی انجام شود زیرا کوچک‌ترین اشتباه در هنگام انجام دادن عمل کوددهی موجب از دست رفتن محصولات و ریشه درخت خواهد شد. کوددهی درختان پسته در فصل بهار مزایای بسیار زیادی به همراه دارد.

در واقع شما باید قبل‌ از انجام کوددهی درخت پسته، یک آزمون خاک انجام دهید تا نیازهای موجود بهتر مشخص شوند و بتوانید با توجه به آن‌ها، کود مفیدی را انتخاب کنید. در حال حاضر کودهای طبیعی و شیمیایی زیادی در بازار وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای تقویت کردن درختان پسته بهره بگیرید اما و اگر می‌خواهید با چند نمونه از بی‌نظیرترین کودها برای درخت پسته آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه ما بمانید.

بهترین کودها برای تغذیه کردن درختان پسته در فصل بهار

  • کود کلسیم

از آن جایی که کلسیم نقش بسیار مؤثری در رشد و نموی ریشه درخت پسته دارد، پیشنهاد می‌کنیم از کودهایی که حاوی این املاح مفید هستند بهره بگیرید. به‌ طور معمول اگر میزان کلسیم موجود در خاک کم باشد، ریشه‌های درخت آسیب می‌بینند و نمی‌توانند رشد مطلوبی داشته باشند. کود کلسیم می‌تواند کمک کند حجم ریشه درخت تا حدود زیادی افزایش یابد و املاح مغذی نیز از طریق آن به قسمت‌های مختلف درخت برسند.

  • کود جلبک دریایی

این مورد از کود درخت پسته در بهار را می‌توانید با خیال راحت استفاده کنید زیرا هیچ گونه ضرری برای سلامت محصولات ندارد. کود جلبک دریایی به صورت کاملا طبیعی تولید می‌شود و در ساختار آن هیچ گونه مواد شیمیایی مضری وجود ندارد.

با مصرف این کود مغذی در فصل بهار، می‌توانید میزان محصول‌دهی درختان پسته را تا حدود زیادی افزایش دهید و محصولاتی بسیار باکیفیت‌تر داشته باشید. کود مغذی جلبک دریایی مقاومت درخت پسته در برابر آفات و بیماری‌ها را افزایش می‌دهد و خیلی سریع آن‌ها را از بین می‌برد. بنابر این اگر می‌خواهید نتایج فوق العاده‌ای را به دست آورید، بهتر است از مصرف کود جلبک دریایی برای درختان پسته در فصل بهار غافل نشوید.

  • کود نیتروژنه

نیتروژن یکی از اصلی ترین عنصرهایی است که کمک می‌کند رشد شاخه و برگ‌های درخت با مشکل مواجه نشود. بنابر این اگر می‌خواهید باروری درخت پسته را افزایش دهید و محصولاتی سالم‌تر داشته باشید، بهتر است حتما از این کود در فصل بهار برای درختان پسته استفاده کنید و کار کوددهی را با دقت کافی انجام دهید. کود نیتروژن از رنگ‌پریدگی و ریزش برگ درختان نیز جلوگیری می‌کند و اجازه نمی‌دهد محصولات پوک و بی‌کیفیت شوند.

  • کود اسید هیومیک

کود اسید هیومیک نیز یکی دیگر از کودهای مغذی و مفیدی است که می‌توانید از آن برای افزایش شادابی درختان پسته بهره بگیرید. این کود خواص فوق‌العاده زیادی دارد و کمک می‌کند تمام باکتری‌های مضری که در خاک زندگی می‌کنند از بین بروند و صدمه‌ای به ریشه درخت وارد نکنند.

کود هیومیک اسید مانند یک تغذیه کامل عمل می‌کند و املاح و مواد مغذی همچون؛ روی، آهن، فسفر، پتاسیم، نیتروژن و ازت را به میزان کافی در اختیار درخت قرار می‌دهد. در واقع اگر می‌خواهید نتیجه بسیار عالی از عمل کوددهی به دست آورید؛ باید کود درخت پسته در بهار  را به صورت صحیح و اصولی مصرف کنید. در غیر این صورت ممکن است اثرات مطلوبی حاصل نشود و تمام زحمات‌تان نیز هدر برود.

  • کود پتاسیم

برای پرشدن مغز پسته باید از کودهای مفیدی بهره بگیرید که حاوی مقدار زیادی پتاسیم باشند. این عنصر کمک می‌کند کیفیت محصولات تا حدود زیادی افزایش یابد و رشد درخت نیز با کاهش مواجه نشود. کود پتاسیم از زرد شدن برگ درختان پسته جلوگیری می‌کند و اجازه نمی‌دهد شکوفه‌های درخت دچار ریزش شوند.

کود درخت پسته در بهار

نحوه کوددهی درختان پسته در فصل بهار

به‌ طور معمول بهترین روش برای کوددهی درختان پسته در فصل بهار، روش محلول پاشی و آبیاری است. در روش محلول پاشی باید کود موردنظر را کاملاً با استفاده از آب رقیق کنید و سپس آن را به قسمت‌های مختلف درخت اسپری نمایید. کوددهی درختان پسته با کمک روش محلول پاشی بسیار مفید است و تاثیر فوق‌ العاده‌ای بر روی رشد میوه‌ها دارد.

در روش آبیاری نیز درختان از طریق ریشه تغذیه می‌شوند و کافی است کودتان را به‌ صورت مستقیم به خاک اضافه کنید تا جذب ریشه شود و اثرات خود را به جای بگذارد. البته قبل از انجام دادن عمل کوددهی دقت داشته باشید؛ حتما کود موردنظر را با میزان مناسبی آب مخلوط کنید تا غلظت آن به‌ صورت استاندارد باشد زیرا اگر غلظت کود بیشتر و یا کمتر از حد معمول باشد، نتیجه مناسبی حاصل نمی‌شود و ریشه درخت نیز از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: علت رشد نکردن یونجه

کوددهی درختان پسته در فصل بهار چه مزایایی دارد؟

در واقع باغداران با تغذیه کردن درختان پسته در فصل بهار می‌توانند شرایط لازم را برای رشد محصولات فراهم کنند و تمام عناصر مورد نیاز را نیز به گیاه برسانند. با مصرف کودهای طبیعی و مفید در این زمان می‌توانید رشد محصولات را بسیار بهبود دهید و اجازه ندهید شرایط محیطی پرتنش، صدمه‌ای به محصولات وارد کنند و موجب از بین رفتن آن‌ها شوند.

با تغذیه کردن درختان پسته در فصل بهار می‌توانید مقاومت ریشه درخت در برابر کم‌آبی و خشکی را نیز افزایش دهید و ظرفیت نگهداری آب در خاک را هم چندین برابر کنید. همچنین با کوددهی درختان پسته در این زمان، اجازه نمی‌دهید آفات و حشرات مضر موجب از بین رفتن محصولات شوند.

بیشتر بخوانید: کود درخت پسته

سخن پایانی

با مصرف کود درخت پسته در بهار می‌توانید خیلی سریع، نتایج بی‌نظیری مشاهده کنید و از درختان‌تان نیز در برابر عوامل آسیب‌زا به بهترین شکل ممکن، محافظت کنید. بنابر این بهتر است از کودهایی استفاده کنید که برای درخت پسته مناسب هستند و ساختار‌ کاملا طبیعی دارند.

 

کوددهی درختان پسته در بهار

کود دهی  درختان پسته در بهار به شکوفه دادن و رشد بیشتر و سریعتر درخت شما کمک می کند، به ازای هر 2 سانتی متر از قطر درخت نیمی از کود را می توان استفاده کرد.

کود مناسب فصل بهار درختان پسته

یکی از مهمترین کودهای مورد استفاده در بهار برای درختان پسته کودهای نیتروژن  است. نیتروژن عنصر اصلی مورد نیاز برای رشد مناسب ساقه و عملکرد خوب درخت  است. کمبود نیتروژن اغلب منجر به برگ‌زدایی بیش از حد در طول دوره تولید و در نتیجه کاهش عملکرد مغز می‌شود.

 اگر کمبود نیتروژن تشخیص داده شود، کشاورزان اغلب می توانند کودهای سه بیست  را از طریق سیستم آبیاری اعمال کنند، امکان افزایش مقدار کود هرسال برای درختان وجود دارد که بهتر زیر نظر متخصصین انجام شود.

نحوه کوددهی درختان پسته در بهار

یک طرح رایج کوددهی پسته  در بهار شامل اضافه کردن 6/3 تا  4/5 کیلوگرم کود منیزیم به اضافه کودهای سه بیست  به ازای هر درخت بالغ در اواخر زمستان – اوایل بهار و در موارد کمبود پتاسیم که اغلب  منجر به افزایش تشکیل مغز می شود، اضافه کردن 113 کیلوگرم در هکتار کود گتاسیم در تیر ماه مفید می باشد.

تغذیه درختان پسته در بهار

سطح بحرانی فسفر در خاک 15 میلی گرم بر کیلوگرم  و در برگ درختان پسته 0.1-0.14 درصد ماده خشک است. اگر گیاه کمبود  فسفر داشته باشد، برگ های روی شاخه ها ارغوانی می شوند و  به تدریج می ریزند و  ساقه ها باریک می شوند .

درختان برهنه و رشد محدود ریشه از دیگر علائم کمبود فسفر در گردو  است. تاخیر سبز شدن جوانه ها و برگ ها نیز می تواند ناشی از کمبود فسفر باشد. اما بارزترین نشانه کمبود فسفر سبز تیره شدن رنگ برگهای پیر  می باشد.

رفع کمبود فسفر در درختان پسته

درختان پسته در صورت کمبود فسفر به حدود 600 گرم فسفر نیاز دارند و میزان کود فسفاته باید بر اساس درصد هر کود محاسبه شود. اگر از کود حیوانی یا مرغی استفاده می کنید، 300 گرم فسفر در هر درخت کافی است. در توصیه کودهای فسفاته باید به میزان آهک، کلسیم، با سایر عناصر موجود در خاک توجه ویژه داشت.

مقدار بحرانی پتاسیم جاذب در خاک 250 میلی گرم و در برگها 1.5-1 درصد ماده خشک است. در صورت عدم وجود این عنصر در گیاه، برگها کمرنگ و حاشیه آنها به سمت بالا پیچ خورده و قسمت پایین به رنگ قهوه ای، خاکستری یا مسی در می آید.

گاهی اوقات عناصری مانند سدیم و حتی کلسیم و منیزیم می توانند باعث کمبود پتاسیم در گیاه شوند و از ایفای نقش پتاسیم به خوبی جلوگیری کنند. علائم کمبود پتاسیم در درختان پسته در اوایل فصل رشد کمتر دیده می شود و علائم با شروع جوانه زدن میوه ظاهر می شود و افزایش می یابد.

کمبود گوگرد در درختان پسته

گوگرد علائمی شبیه به کمبود نیتروژن دارد. زردی برگ های جوان و قسمت های انتهایی گیاهان نشانه کمبود گوگرد است. کمبود گوگرد می تواند رشد گیاه را  کاهش و باعث نازک شدن شاخه ها و پیچیدگی برگ ها شود.

رفع کمبود گوگرد در درختان پسته

گوگرد در مناطق پسته‌کاری کشور رایج نیست و به دلیل وجود گچ در خاک‌ها و استفاده از کودهای آلی و شیمیایی حاوی گوگرد، نیاز گیاه به این عنصر تامین می‌شود. اما در مناطق خشک و نیمه خشک که اکثر ارقام پسته در آن قرار دارند، از گوگرد برای بهبود ph خاک استفاده می شود.

از آنجایی که PH بالای خاک در این مناطق یکی از عوامل موثر در عدم جذب بسیاری از عناصر غذایی توسط گیاه است، برای این منظور با توجه به ویژگی های مهم خاک از جمله pH، شوری،  0.5 – 1.5 تن گوگرد کشاورزی در هکتار مخلوط با کود حیوانی را می توان استفاده کرد.

کمبود کلسیم در درختان پسته

سطح بحرانی کلسیم در درختان پسته حدود 1.3 درصد ماده خشک گیاه است.. در گیاهانی که کمبود کلسیم دارند، برگها جوان و نزدیک به انتهای شاخه، چروکیده می شوند و نوک و حاشیه برگها به سمت بالا یا پایین پیچ خورده می شود.

رفع کمبود کلسیم در درختان پسته

کمبود کلسیم در خاک های مناطق پسته کاری کمتر از خاک های خیلی سبک و شنی است. کمبود کلسیم بیشتر کیفی است و در نتیجه برهمکنش با عناصر دیگر یا عدم انتقال مناسب در گیاه ایجاد می شود.

بنابراین با توجه به تجزیه خاک و نظر کارشناسی در صورت نیاز به افزودن کلسیم به خاک می توان از آهک و در صورت لزوم و با توجه به تجزیه برگ از کلرید کلسیم با غلظت 2-3-2 در هزار به مقدار لازم استفاده کرد.

سمپاشی مناسب در اردیبهشت ماه،  باید انجام شود . دقت شود در زمان گلدهی کوددهی را انجام ندهید.

کمبود منیزیم در درختان پسته

سطح بحرانی منیزیم در برگ پسته 6/0 درصد پوشش گیاهی خشک است و در خاک نیز مطلوب است. کمبود آن در گیاه باعث کاهش میزان کلروفیل و در نتیجه کندی رشد گیاه می شود. ظاهر شدن رنگ زرد بین رگبرگها در برگهای قدیمی گیاه یکی از علائم کمبود منیزیم  است.

برای رفع مسمومیت با منیزیم باید با برنامه های بهسازی خاک میزان کلسیم را افزایش داد. حتی پتاسیم در مقادیر زیاد می تواند از جذب منیزیم توسط گیاه جلوگیری کند. در صورت مصرف کودهای مایع یا جامد با محلول پاشی در مناطق پسته کاری باید دقت شود که این کودها حاوی منیزیم نباشند.

کمبود آهن در درختان پسته

در صورت کمبود آهن  سبزی برگها از بین می رود،  برگها رنگ پریده به نظر می رسند. ابتدا فضای بین رگبرگ ها زرد می شود و با تشدید کمبود، تمام سطح برگ زرد می شود.

علائم زردی ابتدا در برگ های جوان و قسمت های بالایی گیاه ظاهر می شود و با پیشرفت کمبود در سراسر درختان پسته پخش می شود.

رفع کمبود آهن در درختان پسته

دو یا سه بار سمپاشی با غلظت 1.5 در هزار در اردیبهشت و خرداد بسته به شدت کمبود قابل رفع است. همچنین در صورت لزوم استفاده از 250 گرم سولفات آهن در هر درخت برای کاربرد خاکی  توصیه می شود.

کمبود روی در درختان پسته

علائم کمبود در اوایل فصل رشد ظاهر می شود، به خصوص اگر کمبود شدید باشد. اولین اثر این کمبود، تاخیر در باز شدن جوانه های رویشی و زایشی درخت است که ممکن است تا یک ماه به تاخیر بیفتد. هنگامی که جوانه های رویشی باز می شوند، برگ های انتهایی درخت کوچک می شوند. در صورت کمبود شدید روی، خشک شدن شاخه ها نیز رخ می دهد و میوه پسته به وضوح کوچکتر و قرمزتر از میوه سالم روی شاخه های درخت تشکیل می شود.

رفع کمبود روی در درختان پسته

مصرف خاکی 250 گرم سولفات روی به میزان 23 درصد به ازای هر درخت به عنوان کود در زمستان و همچنین محلول پاشی 1-2-1 در هزار سولفات به میزان 23 درصد در اردیبهشت ماه از راه های تامین روی در پسته می باشد.

کمبود منگنز در درختان پسته

علائم کمبود  منگنز مشابه علائم کمبود آهن است، با این تفاوت که بخشی از حاشیه برگ در کمبود منگنز سبز باقی می ماند. مقادیر زیاد منگنز بر جذب و مصرف آهن گیاهی تأثیر می گذارد.

رفع کمبود منگنز در درختان پسته

در درختان پسته می توان از 100 تا 50 گرم  منگنز به ازای هر درخت در زمستان و در عمق تراکم ریشه سولفات منگنز و در محلول پاشی با غلظت 1در هزار به صورت خاکی  استفاده کرد. 2-1 در هزار  سولفات منگنز در اردیبهشت  بسته به شدت کمبود 2 یا 3 مرتبه در فواصل 30-20 روز توصیه می شود.

کمبود مس در درختان پسته

علائم کمبود مس در پسته از اواسط تابستان با سوختگی برگها در نزدیکی سر شاخه ها شروع می شود.

رفع کمبود مس در درختان پسته

بسته به شدت و نوع کمبود می توان برای هر درخت 100-50 گرم سولفات مس را در زمستان با مصرف خاکی مصرف کرد. بهتر است سولفات مس را با کود حیوانی مخلوط نکنید. غلظت 0.5 در هزار برای محلول پاشی سولفات مس در اردیبهشت توصیه می شود.

 

برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]