کود کامل برای یونجه

 یونجه یکی از علوفه هایی است که کاشت آن امروزه رو به رشد است، زیرا تقریباً 7 سال در خاک محصول می دهد و در این مدت ریشه های این گیاه عمیق می شود و مقدار زیادی نیتروژن را با مواد آلی در زمین به جای می گذارد. توجه داشته باشید که مقدار زیادی نیتروژنی که در زمین به جا می گذارد برای همه گیاهان مناسب نیست و ممکن است باعث سوختن برخی از گیاهان شود. مرکز اصلی یونجه ایران است و این گیاه از قدیم در ایران کاشته می شد و به آن ملکه گیاهان می گویند. یا می گویند طلای سبز.اما کود کامل برای یونجه چیست؟

معمولاً با کاشت یونجه در یک هکتار زمین می توان 100 کیلو نیتروژن به زمین اضافه کرد. این مزیت یونجه باعث شده باغداران در باغات خود یونجه بکارند. با این کار دو محصول دارند و نیتروژن به خاک اضافه می کنند. به همین منظور و به دلیل ارزش غذایی بالای یونجه، آن را ملکه گیاهان نیز می نامند. کاشت این گیاه در اکثر مناطق جهان انجام می شود و روز به روز به سطح زیر کاشت آن افزوده می شود و بهترین آب و هوا برای یونجه منطقه خشک است.

آب و هوای مناسب برای کشت یونجه

هوا آفتابی، گرم و باران زیاد است. نکته دیگر این است که در برابر سرما و گرما مقاوم است. یونجه در بهار و پاییز کاشته می شود. در پاییز قبل از شروع بارندگی، خاک را تا عمق 30-25 سانتی متر شخم می زنند، پس از آن در بهار یک یا دو هفته قبل از کاشت در صورت لزوم یک بار دیگر زمین را شخم می زنند و این شخم را انجام می دهند. علوفه را می سازد گیاهان باقی مانده خرد شده و علف های هرز و بقایای گیاهی از بین می روند.

کود کامل برای یونجه این گیاهان برای مصرف دام خوش طعم بوده و کیفیت بالایی دارند و حاوی پروتئین و مواد مغذی از جمله کلسیم و ویتامین های C و A هستند کودهای مناسب برای یونجه: یونجه را می توان در اکثر انواع خاک از جمله ماسه، لومی و رسی کاشت. فقط باید زمین را به طور کامل زهکشی کنید. یونجه به عنوان علوفه خشک، سیلو، چرای مستقیم و علوفه سبز استفاده می شود. به طور کلی موفقیت در کشت یونجه به سه مرحله استقرار بوته، نگهداری بوته و برداشت صحیح و اصولی گیاه بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: کود سه بیست

کودهای مورد نیاز برای یونجه شامل فسفات، نیتروژن، سولفات پتاسیم، گوگرد و ریز مغذی ها می باشد. پس از دریافت این کودها، زمین را شخم بزنید. اگر از کود حیوانی استفاده می کنید، بهتر است زمین را دو ماه قبل از کاشت شخم بزنید تا با خاک مخلوط شود. پس از شخم بهاره، زمین را دیسک می کنند و سپس زمین را تسطیح می کنند. تسطیح زمین برای کاشت یونجه مهم است. کاشت یونجه باید در فواصل بین 20 تا 30 سانتی متری انجام گیرد.

کود کامل برای یونجهطول دوره رشد یونجه طولانی است و پس از برداشت، مقدار کمی از عناصر غذایی در خاک کاهش می یابد و می توان این مواد غذایی از دست رفته را با کود در پاییز و یا در بهار در افزودن به زمین جایگزین کرد. کودهای شیمیایی نقش مهمی در کاشت یونجه دارند و می توان مقدار آن را کم یا زیاد کرد. کودهای شیمیایی شامل کودهای ماکرو و میکرو هستند. کودهای ماکرو: این کودها حاوی موادی هستند که گیاهان به مقدار زیاد به آنها نیاز دارند. کودهای نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و منیزیم کودهای ماکرو هستند.

کودهای ماکرو

  •  نیتروژن

کمبود این عنصر باعث ایجاد مشکلات کمتری در یونجه می شود، زیرا باکتری ریزوبیوم که در داخل گره های ریشه یونجه وجود دارد، حالت همزیستی با گیاه پیدا کرده و نیتروژن را تثبیت کرده و گیاه را فراهم می کند. همچنین باعث ایجاد کلروفیل در گیاه می شود. اما به طور کلی قبل از دادن هر گونه کود به یونجه خاک را آزمایش کنید. این عنصر به عنوان محلول در آب استفاده می شود.

  •  فسفر

 یونجه را به دلیل عدم تحرک و حلال نبودن باید در عمق خاک قرار داد و با شخم مخلوط کرد. کمبود فسفر باعث توقف رشد گیاه، تاخیر در گلدهی و ضعیف شدن گیاه می شود. فسفر باعث تشکیل اسید نوکلئیک، تحریک رشد و نمو ریشه ها می شود.

کود کامل برای یونجه

  • پتاسیم

 بعد از نیتروژن، این عنصر بیشترین نیاز را برای یونجه دارد. پتاسیم گیاه را در برابر بیماری ها مقاوم می کند. کمبود این عنصر باعث کاهش رشد ساقه و ریشه و ایجاد لکه های کوچک سفید و زرد در اطراف برگ می شود. گاهی ممکن است لبه برگ ها قرمز و قهوه ای شود. در صورت کمبود بیش از حد این عنصر، برگ های یونجه می ریزد.

بیشتر بخوانید: بهترین گوگرد مایع

  • گوگرد

 یونجه بیشتر از فسفر به گوگرد نیاز دارد. به دلیل کمبود گوگرد، برگ های بالایی گیاهان زرد می شوند و در صورت کمبود بیش از حد این عنصر، رشد گیاه متوقف می شود و برگ ها دراز و باریک می شوند. در مصرف آب، گره زدن ریشه، تثبیت نیتروژن و رشد و نمو ریشه ها نقش دارد. کلسیم برای رشد و سلامت یونجه بسیار مهم است و باعث شادابی گیاه می شود.

  • منیزیم: کمبود این عنصر باعث پیری برگ ها و کم رنگ شدن رنگ سبز برگ ها می شود. کمبود شدید منیزیم باعث می شود که رنگ برگ ها بنفش مایل به قرمز شود.
به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]