زمان کوددهی یونجه

یونجه یک گیاه پرطرفدار و با ارزش است که از آن به‌ عنوان تغذیه دام و طیور استفاده می‌کنند. گیاه یونجه نیز مانند سایر گیاهان، برای ادامه حیات و رشد مناسب به مواد غذایی و عناصر مغذی احتیاج دارد و شما باید با کمک کودهای غنی، تمام نیازهای آن را فراهم کنید. به‌ طور معمول تمام کشاورزانی که اقدام به کشت گیاه یونجه می‌کنند؛ باید با زمان‌ کوددهی یونجه و نحوه‌ تنظیم یک برنامه کوددهی مناسب، آشنایی کافی داشته باشند تا بتوانند عناصر ضروری و مورد نیاز را برای گیاه خود به بهترین شکل ممکن فراهم کنند و محصولاتی باکیفیت‌تر برداشت نمایند.

در واقع اولین اقدام برای کوددهی گیاه یونجه، شناخت نیازها و املاح ضروری است. از این‌ رو شما باید پیش‌ از هر چیزی یک آزمون خاک انجام دهید تا بهتر کمبودهای موجود را تشخیص دهید و بتوانید راحت‌تر‌ آن‌ها را برطرف کنید. کوددهی این گیاه مفید اگر در زمان مناسب و به‌ صورت اصولی انجام شود، می‌توانید با افزایش گل‌دهی و باردهی گیاه مواجه شوید و به سود بسیار بالایی برسید.

کوددهی یونجه قبل‌ از کاشت

پیش‌ از کاشتن بذر یونجه باید با توجه به کمبودهای خاک، از کودهای طبیعی و مناسب بهره بگیرید و کار کوددهی را انجام دهید. کوددهی قبل از کاشتن یونجه بسیار مهم است و شما باید به بهترین شکل ممکن آن را انجام دهید تا یک بستر مناسب برای رشد گیاه فراهم شود و خاک نیز از حاصلخیزی کافی برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: کود درخت پسته

کوددهی یونجه هنگام رشد برگ

مرحله بعدی که لازم است در آن گیاه یونجه را تغذیه کنید، ابتدای رشد برگ یونجه است. در این مرحله باید عناصر مغذی همچون فسفر، کلسیم، بور، ازت، نیتروژن، پتاسیم و گوگرد به میزان کافی برای گیاه فراهم شود تا رشد آن دچار اختلال نشود و برگ‌ها هم از بین نروند.

کوددهی هنگام ساقه زدن گیاه

در این مرحله باید به زمان کوددهی یونجه توجه کافی داشته باشید و در مصرف کود نیز زیاده‌روی نکنید. کوددهی گیاه یونجه در زمان ساقه زدن، موجب می‌شود مقاومت ریشه در برابر شرایط محیطی سخت افزایش یابد و گیاه نیز شادابی بیشتری داشته باشد. بنابر این بهتر است از این زمان غافل نشوید و حتما با کمک روش محلول پاشی، گیاه یونجه را تغذیه کنید.

بیشتر بخوانید: کود اسید هیومیک

کوددهی هنگام گل‌دهی یونجه

زمانی‌ که گیاه یونجه شروع به گل‌دهی کرد، بهتر است از کودهای مغذی بهره بگیرید و کار کوددهی را انجام به طور اصولی دهید. کوددهی یونجه در این زمان بسیار مفید است و جلوی ریزش گل‌ها را می‌گیرد.

کوددهی بعد از برداشت

آخرین مرحله‌ای که لازم است در آن کار کوددهی را انجام دهید، بعد از برداشت محصولات است. در واقع با تغذیه کردن خاک در این زمان شما زمین کشاورزی را برای کشت بعدی آماده‌تر خواهید کرد و به راحتی میزان تولید محصولات را هم افزایش می‌دهید.

زمان کوددهی یونجه

نحوه کوددهی گیاه یونجه

علاوه‌بر تعیین زمان کوددهی یونجه باید کار کوددهی را هم به‌ صورت مناسب و اصولی انجام دهید تا نتیجه فوق‌العاده عالی به دست آید. کوددهی یونجه معمولاً به روش پخش سطحی، روش محلول پاشی و روش آبیاری انجام می‌شود و کشاورزان می‌توانند به‌ راحتی با استفاده از این روش‌ها، خاک و گیاه خود را تغذیه نمایند.

در روش پخش سطحی باید از کودهای آسیاب شده و پودری استفاده کنید و آن‌ها را بر روی سطح خاک به‌ صورت مساوی پخش کنید تا به‌ مرور زمان با خاک مخلوط شوند و به ریشه گیاه برسند. توجه داشته باشید؛ هنگام بهره گرفتن از این روش نباید کار شخم زدن زمین را انجام دهید زیرا ممکن است ریشه گیاه صدمه ببیند و از بین برود.

برای کوددهی گیاه یونجه با استفاده از روش محلول پاشی نیز می‌توانید از کودهای مایع و پودری بهره بگیرید و سپس کار کوددهی را انجام دهید. در این روش باید ابتدا از کافی بودن غلظت کود اطمینان حاصل نمایید و سپس با استفاده از سم‌پاش، آن را به قسمت‌های مختلف گیاه اسپری نمایید. کوددهی به کمک روش محلول پاشی بسیار مفید است و می‌تواند خیلی سریع نتایج مثبتی را از خود به‌ جای بگذارد.

روش آبیاری نیز نیاز به تخصص و مهارت خیلی زیادی ندارد و برای بهره گرفتن از آن کافی است کود موردنظر را با مقدار مناسبی آب مخلوط کنید و سپس آن را به‌ صورت مستقیم به خاک زمین کشاورزی و پای گیاه یونجه بریزید تا به‌ سرعت جذب شود و اثرات فوق‌العاده عالی خود را به‌ جای بگذارد.

بیشتر بخوانید: کود مخصوص رشد یونجه

نکات مهم برای کوددهی گیاه یونجه

  • به‌ طور معمول بهترین زمان برای کوددهی گیاه یونجه اوایل صبح و هنگام غروب است زیرا در این زمان، نور خورشید خیلی شدید نیست و کود می‌تواند اثرگذاری عالی مناسب‌تری داشته باشد.
  • به‌ هیچ‌ عنوان عمل کوددهی با استفاده از کودهای شیمیایی را به‌ صورت خودسرانه انجام ندهید و خیلی زیاد انجام ندهید و حتما یک برنامه منظم برای تغذیه کردن گیاه یونجه طراحی کنید.
  • تا حد امکان کوددهی این گیاه مفید را به روزهای بارانی موکول نکنید زیرا در این زمان ممکن است کود موجود بر روی سطح خاک یا گیاه شسته شود و دیگر عملکرد مناسبی نداشته باشند.
  • اگر خاک زمین‌های کشاورزی‌تان شور است حتماً پیش‌ از کشت بذر یونجه، با استفاده از کودهای ارگانیک کار کوددهی را انجام دهید تا شوری به‌ طور کامل برطرف شود و خاکی غنی و حاصلخیزتر داشته باشید.
  • به جای استفاده کردن از کودهای شیمیایی، تا حد امکان از کودهای طبیعی بهره بگیرید و کار کوددهی را با کمک آن‌ها انجام دهید زیرا کودهای طبیعی در مقایسه با کودهای شیمیایی، بسیار مغذی‌تر هستند و ضرری هم برای محیط‌ زیست ندارند.
  • هنگام انجام کار کوددهی، حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید تا به سلامت جسمی و پوست‌تان صدمه‌ای وارد نشود.
  • اگر گیاه‌تان دچار بیماری و آفات شد، حتما کوددهی را به صورت برنامه‌ریزی شده انجام دهید تا تمام علائم از بین بروند و به سلامت گیاه نیز آسیبی وارد نشود.

سخن پایانی

اگر زمان کوددهی یونجه با دقت کافی انتخاب شود و کار کوددهی نیز به درستی صورت بگیرد، می‌توانید خیلی سریع‌تر از حد معمول نتایج مثبتی را مشاهده کنید. به همین علت بهتر است موارد ذکر شده در این مقاله را در نظر بگیرید و باتوجه به آن‌ها، کار کوددهی یا تغذیه‌دهی گیاه یونجه را انجام دهید.

برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]