کود سولفات روی 

کود سولفات روی نوشته شده با فرمول شیمیایی ZNSO4 یک ترکیب شیمیایی معدنی و معدنی است که در صنایع مختلف استفاده می شود، این ماده در صنایع کشاورزی به عنوان کود شیمیایی استفاده می شود و باعث افزایش جذب روی در گیاهان می شود.

سولفات روی به راحتی در آب حل می شود و حالت کریستالی دارد، این ماده معدنی تاثیر زیادی بر سلامت ارگانیسم انسان و حیوان و رشد و نمو بهتر گیاهان دارد. برای تزریق سولفات روی به گیاهان و درختان، محلول آبی آن را روی ریشه گیاه می ریزند یا از اسپری های حاوی سولفات روی برای بارور کردن شاخ و برگ گیاهان و درختان استفاده می کنند.

سولفات روی چگونه ساخته می شود؟

کود سولفات روی از ترکیب اسید سولفوریک و اکسید روی به وجود می آید به این صورت که اسید سولفوریک غلیظ با 25 درصد آب مقطر مخلوط شده و کمی کربنات روی با محلول حاصل ترکیب می شود. سپس با استفاده از روش های اختلاط، سانتریفیوژ و فیلتر سولفات روی از محلول حاصل جدا می شود و پس از خشک شدن ماده به دست آمده، شاهد تشکیل کریستال های سولفات روی خواهیم بود.

کود سولفات روی اهمیت سولفات روی در کشاورزی

اگر به برگ‌های گیاه دقت کرده باشید، احتمالاً برگ‌های زرد را در بین سایر برگ‌های گیاه دیده‌اید. دلیل این رنگ زرد به دلیل کمبود روی است که در آنها وجود دارد، بنابراین اگر کشاورز هستید می توانید علوفه و گیاهان خود را با کود شیمیایی سولفات روی تقویت کنید. از زرد شدن برگ های گیاهان جلوگیری می شود که در افزایش باردهی و باروری درختان و درختچه ها تأثیر بسزایی خواهد داشت.

بنابراین اگر مشاهده کردید که برگ های گیاهان و درختان شما کوچک است یا به صورت لکه های قهوه ای سوخته ظاهر می شود، باید بدانید که درخت یا درختچه شما از کمبود سولفات روی رنج می برد و باید این ماده معدنی را در اسرع وقت تامین کنید.

بیشتر بخوانید: کلسیم بور مایع 

علائم کمبود سولفات روی چیست و در کدام گیاهان بیشتر دیده می شود؟

همانطور که گفته شد یکی از بارزترین علائم کمبود روی در گیاهان و درختان زرد شدن برگ ها و لکه های سوزان روی برگ ها است. اما برای درک دقیق تر و مشخص تر کمبود این ماده معدنی توجه به علائم زیر مفید خواهد بود:

الف- میوه ها کوچک می شوند، سپس برخی از میوه ها نارس خشک می شوند، بنابراین سولفات روی زمان رشد کامل میوه را کوتاه می کند و درصد باروری درختان را به شدت افزایش می دهد.

ب – بوته ها و درختان شما آب کافی دارند اما متوجه می شوید که برخی از شاخه ها یا بوته ها بی دلیل خشک شده اند.

ج – ریزش بیش از حد میوه پس از رسیدن در حالت نارس نیز از علائم کمبود روی در درختان است.

د – اگر درخت پرتقال داشته باشید، متوجه می شوید که پوست میوه بسیار ضخیم است، بنابراین میوه خوراکی نیست.

کود سولفات روی چرا درختان و گیاهان با کمبود روی مواجه هستند؟

اکنون که علائم کمبود روی در درختان و گیاهان را بررسی کردیم، وقت آن است که به علت آن یعنی کمبود روی نگاهی بیندازیم.

همانطور که می دانید تقریباً 99 درصد گیاهان و درختان از خاک تغذیه می کنند و کیفیت خاک تأثیر زیادی بر کیفیت میوه دارد، بنابراین اگر زمین کشاورزی شما حاصلخیز باشد، درختان شما بازده بیشتری خواهند داشت و در نتیجه درآمد شما افزایش می یابد. بالاتر خواهد بود. بنابراین می توان گفت که کمبود روی مربوط به گیاه نیست، بلکه خاک عامل اصلی کمبود روی است. اما چرا برخی از خاک ها سرشار از سولفات روی هستند، اما برخی فاقد این ماده حیاتی هستند، عوامل زیر دلیل آن را ثابت می کند:

1- خاک آهکی و PH بالا

2- استفاده بی رویه و بی رویه از کودهای فسفاته توسط کشاورزان تازه کار و کم تجربه، این مشکل در زمین های استیجاری بیشتر است.

3- آبیاری زمین با آب سختی بالا

تحقیقات دانشمندان ایرانی نشان داده است که بیش از نیمی از سرزمین ایران فاقد سولفات روی به مقدار کافی است. به همین دلیل است که نیمی از محصولات کشورمان از جمله مرکبات، غلات و میوه هایی مانند سیب، گلابی و هلو در اوج باروری خشک می شوند.

مزایای استفاده از سولفات روی در کشاورزی

همانطور که در مقاله ذکر شد، وجود مقدار کافی سولفات روی در خاک باعث سبز شدن و شادابی برگ درختان و درختچه ها، افزایش سرعت رشد میوه و جلوگیری از خشک شدن میوه و ریزش قابل توجهی می شود. وسعت . ساخته شده است.

مکانیسم اثر روی به این صورت است که این ماده معدنی باعث افزایش سرعت فتوسنتز در گیاهان و افزایش جذب آب و سایر مواد معدنی، قندها و پروتئین ها می شود. همچنین باعث افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری ها و آفات می شود.

کود سولفات روی کود سولفات روی حاوی مقدار زیادی گوگرد است که خود گوگرد باعث کاهش PH خاک و در نتیجه جذب مواد معدنی و اسیدهای آمینه توسط گیاه می شود. علاوه بر این با افزایش درصد جذب آب توسط گیاه، سولفات روی باعث افزایش درصد سنتز اسید آمینه تریپتوفان می شود. همانطور که می دانید این ماده در گیاه اکسین ایجاد می کند و در صورت کاهش میزان اکسین در گیاه، درصد جذب آب توسط دیواره سلولی و آوندهای گیاه کاهش می یابد و در نتیجه شاهد خشکی برگ ها خواهیم بود.

و ساقه هاجالب توجه است که روی فلزی 300 نوع آنزیم را در گیاهان فعال می کند که این آنزیم ها مسئول رشد، باروری، افزایش سرعت فتوسنتز و سنتز، حفظ طراوت و سرسبزی، افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماری ها و سطح بالاتر مقاومت در برابر شوری هستند. . آنها در برابر خاک و گرمای بیش از حد مقاومت می کنند.

بیشتر بخوانید: کود کامل 10Xshock برای سنجد

چه میوه هایی بیشتر از کمبود روی رنج می برند؟

خوشبختانه همه میوه ها مستعد کمبود روی نیستند و فقط برخی از آنها دچار کمبود روی هستند که از جمله آنها می توان به غلات و حبوباتی مانند گندم، سویا، ذرت، برنج، سورگوم و نخود اشاره کرد. از جمله میوه ها می توان به انواع انگور و مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، پرتقال و …، درختان میوه مانند سیب، گلابی، هلو، شلیل و … اشاره کرد. حتی اندکی تحت تاثیر کمبود روی قرار خواهد گرفت. اما جالب است بدانید که سبزیجات، جو و هویج در برابر کمبود روی مقاوم‌تر هستند، بنابراین می‌توانید این سبزیجات را در زمین‌هایی بکارید که احساس می‌کنید سولفات روی کمتری وجود دارد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]