علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی

علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی

گل ها و گیاهان آپارتمانی با رنگ های مختلف، گونه های متنوع و ظاهر زیبای خود همیشه طراوت و شادابی را به منزل ما هدیه می دهند مخصوصا در این دود و دم و آلودگی های ناشی از شلوغی خیابان ها. استقرار گیاهان آپارتمانی در گوشه دنج منزل ناخودآگاه چشمان ما را به تماشای صحنه چشم نواز حضور آنها سوق می دهد و نوید بخش زیبایی دکوراسیون و تنفس هوای تازه می باشد.

اول بار که می خواهیم از گلفروشی ها به صورت حضوری یا آنلاین خرید کنیم از یک طرف محو زیبایی گیاه آپارتمانی شده و از طرف دیگر استرس نگهداری از آن به سراغ مان می آید که الحق بجاست. بدترین اتفاقی که می توان پس از خرید گل و گیاه زیبا شاهد آن بود پژمردگی، بی حالی و زرد شدن برگ های آن می باشد که شما را سراسیمه خواهد کرد. ما در این مقاله از سری مقالات سایت آل کود همراه شما هستیم تا درباره علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی، دلایل مربوط به هر یک از نشانه های پژمردگی در گیاه و راه های جلوگیری از خشکی و هر گونه پژمردگی شما عزیزان را راهنمایی کنیم.

فهرست مطالبی که در این مقاله ارائه شده است

۱)حین خرید گیاه آپارتمانی از گلفروشی ها چه جوانبی را در نظر بگیریم؟

۲) علت پژمردگی گیاهان آپارتمانی چیست؟

حین خرید گیاه آپارتمانی از گلفروشی ها چه جوانبی را در نظر بگیریم؟

دقت در انتخاب محل نگهداری گیاه

همانطور که می دانید گیاه موجود در گلفروشی در شرایط متفاوت تر از منزل شما نگهداری می شود لذا گیاهی را برای منزل خود انتخاب کنید که از جهات مختلف مانند نور، فضای لازم و … با محل قبلی خود از هماهنگی خوبی برخوردار باشد پس هر گیاهی را به خانه نبرید.

علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی
علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی

خرید از گلفروشی معتبر

با اینکه زیبایی گیاه آپارتمانی ممکن است اولویت شما برای خرید باشد اما احتمال اینکه آن را به خانه ببرید و با پژمردگی و ناراحتی گیاه دوست داشتنی تان مواجه شوید را نیز در نظر بگیرید.

بدین منظور با در میان گذاشتن شرایط محیطی منزل مانند نور، دما و رطوبت با کارشناس از او بخواهید گلدان متناسب با این شرایط را برایتان پیشنهاد دهد. برای اینکه انتخاب درستی انجام دهید گیاه آپارتمانی خود را از فروشنده معتبر خریداری نمایید زیرا چنین فردی با آگاهی لازم گیاه را به گونه پرورش داده که با شرایط نامساعد به خوبی کنار بیاید.

کسب اطلاعات کافی در مورد گیاه مورد نظر

با دانستن نام گیاه و پرسش سوالاتی در مورد نحوه نگهداری و چگونگی و زمان تامین نیازهای آن، اطلاعات کاملی در مورد گیاه بدست آورید. حتی می توانید نام علمی آن را یادداشت کرده و در مورد آن تحقیق کنید. اگر برای اولین بار می خواهید گیاه آپارتمانی خریداری کنید، توصیه می کنم گیاه مقاوم، کم توقع و قیمت پایین را خریداری نمایید.

گیاه را حین خرید کاملا بررسی کنید

تمامی بخش های گیاه مورد نظرتان به ویژه حاشیه و نوک برگ ها، گل، ساقه و خاک را با دقت نگاه کنید و در صورت هر گونه علائم سوختگی یا قهوه ای از خرید آن خودداری کنید.

اطلاع از زمان تعویض گلدان

از فروشنده بخواهید گیاه ریشه پر به شما معرفی کند زیرا گیاه ریشه پر مدت زیادی از انتقال آن به گلدان گذشته است و ریشه به خوبی توسعه پیدا کرده و اگر شما بخواهید گلدان را مجددا تعویض کنید مشکلی به وجود نیاید.

دستورالعمل نگهداری و تغذیه گیاه را بپرسید

دستورالعمل مراقبت از گیاه تان را از فروشنده بخواهید و از او بپرسید چه کودها و مواد غذایی را برای رشد و شادابی آن استفاده کنم؟

علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی چیست؟

پژمردگی گیاهان آپارتمانی به چه صورت اتفاق می افتد؟

گیاهان آپارتمانی نیز مانند هر موجود زنده ای برای بقا و شادابی خود به مواد مغذی و آب نیاز دارند تا در دسترس ریشه قرار گرفته و به اندام های در حال مصرف و نیازمند آب و مواد غذایی انتقال یابد.

آب یکی از موارد بسیار ضروری برای سر پا ماندن گیاه و استحکام و نشاط آن به شمار می رود؛ بدون آب گیاه آماس سلولی را از دست داده و شروع به پژمردگی می کند. اتفاق ناگواری که بدترین صحنه ای می باشد که علاقه مندان به گل و گیاه می توانند شاهد آن باشند.

زایلم موجود در اندام های گیاهان ساختار لوله ای بسیار مهمی می باشد که آب را از ریشه به سمت برگ ها منتقل کرده تا بر اثر پدیده موئینگی جمع شده و آماس سلولی را ایجاد نماید. این پدیده دقیقا همان چیزی می باشد که گیاه به وسیله آن برگ و ساقه های زیبای خود را استوار و سفت کرده و نشاط خود را حفظ می کند.

پس از گذشت مدتی آب جمع شده در قسمت های ساقه و برگ به وسیله روزنه ها دچار تبخیر می گردد که این امر حتی می تواند به ۹۵ درصد آب برگ ها نیز برسد و آنها را تبخیر نماید. برای مستحکم ماندن گیاه عوامل بسیاری بایستی دست به دست هم دهند تا تمامی اندام ها آب کافی در اختیار داشته و هرگز دچار پژمردگی نشوند.

به عنوان مثال ریشه گیاه بایستی آب موردنیاز را فراهم نماید و زایلم آب را به اندام ها انتقال دهد تا برگ ها و ساقه بتوانند آماس سلولی را حفظ کرده و سفتی و استواری خود را  نگه دارند.

در مجموع پژمردگی در اثر عدم تعادل میان میزان آب دریافت شده توسط گیاه و تبخیر آن ایجاد می شود که با رعایت مواردی که در این مقاله گفته می شود می توانید جلوی این اتفاق را به نحو مطلوب بگیرید و گیاه آپارتمانی سر زنده برای همیشه داشته باشید.

علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی چیست؟

پژمردگی اتفاقی است که چه در گیاهان آپارتمانی مقاوم به سرما چه گیاهان مقاوم به گرما، چه گیاهان نگهداری شده در منزل و چه فضای باز از رایج ترین مشکلات نگهدارندگان به شمار می رود که علت دقیق آن را نیز نمی دانند؛ زیرا تنها دلیلی که به ذهنشان می آید کم آبی گیاه است.

جالب است بدانید عوامل مختلفی بجز آبیاری نیز در پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی دخیل هستند از جمله: استرس دمایی، رطوبت پایین محیط، کوددهی کم یا نادرست، حمله آفت و بیماری ها و هم چنین قرارگیری گلدان در معرض تابش بسیار پایین یا شدید.

با این مقاله از سایت آل کود تا انتها همراه باشید تا بدانید مشکل کار کجاست و علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی چیست؟

پژمرده گی گیاهان آپارتمانی در اثر کم آبی

شایع ترین دلیلی که می تواند منجر به پژمردگی گیاهان آپارتمانی گردد، کم آبی است زیرا هر چه خاک گلدان خشک تر شود، در نتیجه ریشه گیاه از آب فقیر شده و نه تنها نمی تواند نیاز آبی خود را تامین کند، بلکه نمی تواند به عنوان منبع آبی بخش های دیگر گیاه نیز گردد.

از سوی دیگر تبخیر آب از روزنه های برگ در حال انجام می باشد اما آب جدیدی جایگزین آب تبخیر یافته نشده و در نهایت آماس سلولی کاهش یافته و پژمردگی گیاه را شاهد خواهید بود.

اگر میخواهید بدانید از کجا بدانم گلدان کم آب است، به آخرین زمان آبیاری خود و بررسی خاک گلدان رجوع کنید. در صورت خشکی زیاد خاک بدانید در آبیاری کم کاری کرده اید.

اما راه حل چیست؟

با توجه به اینکه برخی از گیاهان می توانند پژمردگی را بیشتر تحمل نمایند، با آبدهی بیشتر و منظم تر قادر خواهند بود سریعا خود را بازیابی نمایند لذا آبیاری بیشتر را در اولویت کار خود قرار دهید. اما لازم به ذکر است هرگز اجازه ندهید دلیل پژمردگی گیاه شما ناشی از کم‌ آبی باشد.

پژمرده گی گیاهان آپارتمانی در اثر آبیاری زیاد

بله آبیاری بیش از حد! درست دیده اید. شاید همیشه نظرتان این بوده که کم آبی اصلی ترین دلیل پژمردگی در گیاهان است اما آبیاری زیاد چگونه می تواند خشکی گیاه را موجب گردد؟

آبیاری بیش از حد هر چند نقطه مقابل کم آبی گیاه می باشد اما می تواند با تاثیر خود همان نتیجه را برای گیاه به همراه داشته باشد. گیاه وقتی با آبیاری بیش از حد مواجه می شود، واکنش دفاعی زرد شدن برگ ها و تورم اندام ها را نشان میدهد که نشان از خیس و مرطوب بودن دائمی خاک و عدم تهویه و عبور جریان اکسیژن از لابه لای خاک می باشد.

اگر این شیوه آبیاری متوقف نگردد، قارچ ها و باکتری های مضر فعالیت خود را در اطراف ریشه شروع کرده و منجر به گندیدگی، پوسیدگی ریشه و در نهایت مرگ آن می گردد.

اگر دلیل پژمردگی گیاه تان آبیاری بیش از حد باشد و شما دیر متوجه شده باشید بایستی با گیاه خود خداحافظی کرده و امیدی بدان نداشته باشید. اما اگر خیلی زود و در مراحل ابتدایی پی بردید می توانید شیوه آبدهی خود را اصلاح کنید مانند کاهش آبیاری و ایجاد شرایط زهکشی خاک

شرایط دمایی نامناسب، عامل دیگر پژمردگی گیاهان

دما نیز می تواند در موارد شدید پژمردگی گیاهان را سبب گردد اما چگونه؟

گیاهان آپارتمانی با قرارگیری در دمای خارج از آستانه تحمل خود، به پژمردگی دچار می شوند؛ در مجموع اغلب گیاهان گرمسیری محدوده دمایی ۱۵ تا ۳۱ درجه سانتی گراد را می توانند تحمل کنند اما دمای بیشتر یا کمتر آسیب جدی به برگ، ساقه و ریشه گیاه میزند.

علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی
علت پژمرده شدن گیاهان آپارتمانی

ارتباط دمای بالا و پژمرده گی گیاهان آپارتمانی

وقتی دمای هوای اطراف گیاه بالا می رود، آب بیشتری از روزنه ها تبخیر شده و پژمردگی گیاه شروع می شود؛ در چنین شرایطی نیاز آبی گیاه افزایش می یابد اما ریشه ها قادر به تامین این نیاز نبوده و در نهایت با ادامه یافتن هوای گرم و تبخیر، گیاه پژمرده می گردد.

راه حل چیست؟

بالطبع در هوای گرم خاک گلدان سریعتر خشک می گردد و گیاه نیاز آبی بیشتری پیدا می کند بهترین کار این است گلدان را به محل خنک تری انتقال دهید. از جمله نشانه های مربوط به هوای بسیار گرم، سوختن برگ ها، پیچ خوردگی، ریزش و قهوه ای یا زرد شدن لبه های برگ می باشد.

رابطه سرمای زیاد و پژمرده گی گیاهان آپارتمانی

آن سر ماجرای تاثیر دما بر پژمردگی گیاهان، هوای بسیار سرد می باشد که تهدید جدی برای برگ، ساقه و ریشه گیاهان به شمار می رود زیرا وقتی ریشه در اکثر سرمای بیش از حد آسیب ببیند، آب موردنیاز گیاه تامین نشده و گیاه رو به خشکی و پژمردگی می رود.

چنین اتفاقی برای گیاهان آپارتمانی نگه داری شده در خارج از منزل یا بسیار نزدیک به پنجره در فصل زمستان یا پاییز ممکن است اتفاق بیوفتد اما گیاهان داخل خانه از این اتفاق در امان هستند.

کوددهی چگونه می تواند سبب پژمردگی گیاهان آپارتمانی شود؟

کوددهی ناصحیح و بیش از حد راه را برای پژمرده شدن گیاهان باز می کند. برخی از نگهدارندگان گل و گیاه آپارتمانی دوست دارند گیاه خیلی سریع رشد کند در نتیجه کود بیش از نیاز گیاه را به آن می دهند؛ این امر مسمومیت در گیاه ایجاد کرده و ریشه ها را دچار آسیب جدی می نماید و چون این اندام ارگان اصلی آب رسانی به گیاه است، نمی تواند آب موردنیاز اندام های دیگر را تامین نماید در نتیجه گیاه با کم آبی مواجه شده و پژمرده می گردد.

شرکت آل کود ارائه دهنده انواع کود ارگانیک و کود های شیمیایی مانند کود هیومیک اسید ، کود فسفر ، کود جلبک دریایی و غیره در ایران است جهت تهیه کود گیاهان آپارتمانی می توانید با تماس بگیرید.

رطوبت پایین، عامل دیگر در پژمردگی گیاهان آپارتمانی

رطوبت کم نیز از دلایل اصلی در پژمردگی گیاهان می تواند به شمار رود زیرا اکثر گیاهان آپارتمانی به رطوبت بالایی از آنچه در شرایط معمولی خانه است نیاز دارند. هر چند می توانند در این شرایط به حیات خود ادامه دهند اما رشد خوبی نخواهد کرد. زیرا برخی از گیاهانی که به رطوبت بالایی احتیاج دارند همچون خزه ها و ارکیده ها در صورت کمبود رطوبت واکنش نشان خواهند داد.

سعی کنید گیاه را در نزدیک سیستم گرمایشی خانه، اتاق های نور گیر و بسیار گرم نگهداری نکنید زیرا سبب خشکی و کاهش رطوبت هوای محیط می گردند. برای تامین رطوبت گیاه تان مقداری آب و سنگریزه را در زیر سینی بریزید و زیر گلدان قرار دهید؛ هم چنین می توانید از دستگاه بخور استفاده کنید یا گیاه را در مکان دارای رطوبت بالا مانند آشپزخانه نگهداری کنید.

پژمردگی گیاهان آپارتمانی در اثر بیماری

بیماری در گیاهان آپارتمانی بسیار موضوع مهمی است که نباید تاثیر آن بر پژمردگی را نادیده گرفت. عمدتا بیماری در گیاهان به دو شیوه پژمردگی گیاهان را سبب خواهند شد از جمله:

آسیب به ریشه و تهدید سلامت آن

-کاهش جریان عبور آب و مواد غذایی در زایلم گیاه و از بین رفتن آماس سلولی

برخی از بیماری ها قادر هستند در مدت کوتاه ۲۴ ساعت برگ ها را پژمرده نمایند که برای جلوگیری از این اتفاق بایستی سریعا برگ های بیمار را هرس کرده و قارچ کش استفاده کنید. هم چنین گیاه بیمار را به منظور عدم سرایت به گیاهان دیگر از آنها جدا کرده و در محل دیگری نگهداری کنید.

عوامل بیماری زا بیشتر به دلیل خیسی بیش از حد خاک، عدم تهویه و کاشت گیاه در گلدان بزرگ به وجود می آیند زیرا ایده آل ترین شرایط برای رشد باکتری ها و قارچ ها می باشد؛ لذا با بررسی گیاه خود نشانه های بیماری را بیابید.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]