گوگرد مایع چیست؟

شاید در اکثر زمین های کشاورزی شروع کار و همچنین پایان کار را بتوان با داشتن ابزارهای موجود بررسی کرد و البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که شرایط محیطی به چه شکلی خواهد بود؛ زیرا شرایط محیطی مناسب برای فعالیت ای کشاورزی باید طبق اصول و قواعد خاصی آماده شود.گوگرد مایع چیست؟ گوگرد به عنوان یکی از قدیمی ترین عناصر شناخته شده در تهیه مواد شیمیایی آلی، معدنی مخصوصا کودهای کشاورزی کاربرد دارد.

گوگرد مایع و منابع گوگرد

در زمان های گذشته کشاورزان عنصر گوگرد را نادیده می‌گرفتند، زیرا اطلاعات و آگاهی درباره این عنصر نداشتند، اما درحال حاضر گوگرد به عنوان یک ماده مغذی ضروری شناخته شده است که نیاز گیاه به این عنصر مشابه یا حتی بیش تر از فسفر و نیزوژن است.

گوگرد نقش بسیار مهمی در متابولیسم و تولید پروتئین مورد نیاز گیاه و دفع آفات بیماری‌زا دارد و برای تشکیل اسید امینه و برخی از آنزیم ها لازم تلقی می شود.

عنصر گوگرد برای جذب توسط  خاک باید به سولفات تبدیل شود.

عواملی زیادی درانجام فرآیند تبدیل گوگرد به سولفات کمک می کنند.

مهم ترین آنها :

رطوبت خاک و جای گذاری مناسب گوگرد در خاک و فعالیت میکروارگانیسم ها است.

اما علاوه براین گیاه بخشی از نیاز گوگرد خود را از هوا از طریق شاخه ها دریافت می کند.

سولفات ها در خاک بسیار متحرک هستند وبه سرعت به ریشه گیاه می رسند و آنها را در فصل رویش برای ترکیب شدن با کودهای شیمیایی ازته آماده میکند.

فراوانی گوگرد در سرزمینهایی  که PH از ۷فراتر رفته و نسبتا کمتر از ۶-۵ بیشتر است.

گوگرد موجود در هوا توسط احتراق زغال سنگ و بخارهای متصاعد شده از بسیاری از کارخانه‌ها یافت می شود، که پس از ترکیب با آب باران به زمین میرسد و بعد از تبدیل شدن so4 به so3 تغییر شکل می دهد.

منابع گوگرد درمیان کودهای شیمیایی بسیار زیاد هستند که از جمله آنها می توان گوگرد خام، سولفات ‌آمونیوم، سولفات ‌پتاسیم و گچ و فسفات که حاوی سولفات کلسیم است را نام برد.

بیشتر بخوانید: ترکیب هیومیک اسید با کلسیم

گوگرد های کشاورزی دارای انواع زیادی هستند مانند؛ گوگرد معدنی ،گوگرد پالایشگاهی، گوگرد پودری، گوگرد گرانوله ، گوگرد پاستیلی و گوگرد مایع که در این مقاله میخواهیم به معرفی گوگرد مایع بپردازیم.

گوگرد مایع چیست؟

گوگرد مایع از گوگرد غیر اکسید شده تشکیل شده است، گوگردی که در بازار وجود دارد به شکل اکسیده است و به مرور زمان در خاک تبدیل به سولفات می شود، اما گوگرد مایع کاملا درآب محلول است حتی در آب های سنگین و شور هم کاربرد دارد و حتی سبب رسوب ترکیبات کربناتی آب میشود.

گوگرد مایع چیست؟استفاده از گوگرد مایع به همراه مکمل های پلی آمینه برای برطرف کردن تمامی کمبودهای گیاه کافی بوده وبا وجود آن گیاه نیاز به هیچ کود دیگری ندارد و همچنین هزینه تولید محصول را برای کشاورزان  به حداقل رسانده و سبب افزایش نسبی ۱۵ درصد کیفیت محصولات می شود.

مزایای مصرف گوگرد مایع چیست؟

گوگرد مایع امرزوه یکی از بهترین و منحصربفرد ترین محصولات برای بیماری سفیدک سطحی، پودری و زنگ زدگی های برگ می باشد.

گوگرد ۸۰درصد سوسپانسیون به عنوان قارچ و کنه کش برا اولین بار در ایران به ثبت رسیده است.

گوگرد مایع می تواند خاک قلیایی را اصلاح کند و PHآن را کاهش دهد و بستر را برای آزاد شدن برخی از مواد مغذی درون خاک آماده کند.گوگرد مایع زیست محیطی بوده و چون در آب فرموله می شود از نظر کاربرد بی خطر و ایمن تر عمل میکند.

گوگرد مایع در مقایسه با نوع پودری خود ایجاد گرد و غبار نمی کند و باعث آزار باغبان نمی شود و البته این نوع گوگرد منطقه بیشتری را تحت پوشش قرار می دهند و تماس سمیت بسیار کمتری نسبت به گوگرد پودری دارد.

گوگرد مایع دارای ذرات میکرونایز است که موجب می شود بیشتر با آفات تماس برقرار کند و تاثیر سریع ترو یکنواخت تربا حفاظت بلند مدت برای گیاه به وجود آورد.

نگهداری گوگرد مایع به خاطر اختلاط در پایه آبی آسان تر و خطر استفاده از آن بخاطر خاصیت شیمیایی آن مانند؛ (نقطه ذوب، آتش پذیری، نقطه دود، نقطه انجماد) کمتر است.

گوگرد مایع بخاطر خاصیت امولسیون شوند گی قابلیت اختلاط با کودهای NPK بیشتری دارد.

باقی مانده گوگرد مایع نسبت به پودری سریع تر اکسید می شود و تبدیل به سولفات می شود و علاوه بر خاصیت کودی اسیدیته خاک را هم تنظیم میکند.

کاربردهای گوگرد مایع

در زمین های شور و قلیایی باعث می شود علاوه برعناصر موجود در کود عناصر ریز مغذی خاک نیز آزاد و جذب گیاه شوند.

عملکرد محصولات زراعی و باغی را افزایش می دهد و موجب افزایش کیفیت و بازار پسندی محصول می شود.

اسید آمینه های موجود در پیاز را افزایش داده و موجب زیاد شدن وزن غده می شود و مسئول بو در پیاز و سیر است و نشاسته را در غده سیب زمینی افزایش می دهد و باعث کیفیت و کمی دانه ذرت میشود.

میزان پروتئین و روغن ارقام دانه های روغنی و کلزا را افزایش می دهد و خصوصیات شیمیایی و فزیولوژیک خاک را افزایش داده و موجب رطوبت خاک می شود.

محلول پاشی گوگرد برای درختان بسته سبب کنترل آفت و بیماری پسیل پسته می شود و همچنین بتاسیم موجود در گوگرد مایع سبب با کیفیت و درشت شدن مغز پسته میشود.

گوگرد موجود درکود گوگرد مایع سبب مقاومت نباتات و درختان در برابر سرما شده وقارچها و گلسنگ های مهاجم موجود در خاک و طوقه درختان را از بین می برد.

باعث حذف بیکربنات می شود ، بیکربنات  باعث عدم جذب مواد مغذی توسط گیاه شده و همچنین گوگرد نیترات تجمع یافته در خاک را کاهش می دهد.

قابلیت استقاده از همه نوع سیستم آبیاری حتی آبیاری کم فشار و غرقابی را دارد.

گوگرد مایع باعث رفع گرفتگی و مسدود شدن نازل در اثر رسوب سولفات می شود.

نحوه و میزان استفاده از گوگرد مایع

مصرف این کود بسیار راحت است و به دو صورت آبیاری و محلول پاشی می توان از آن استفاده کرد .

میزان مصرف گوگرد مایع در روش آبیاری برای گیاهان متفاوت است.

به عنوان مثال:  برای گندم و جو و برنج و ذرت در کل تمام غلات میزان مصرف آن ۱۲ لیتر در هر هکتار دو مرتبه است.

یک بار در زمان گلدهی و بار دیگر در زمان خمیر شدن دانه ها است.

برای درختان میوه هم مانند غلات ۱۲لیتر در هکتار است و مصرف آن نیز دو مرتبه است که یکبار قبل از گل دادن و دفعه بعد ۲۰روز قبل از برداشت است.

برای کشت زعفران ۱۴لیتر در هر هکتار باید مصرف شود و تعداد دفعات آن دومرتبه در زمان کشت و گل دهی است.

برای علوفات و یونجه یکبار ۲۰روز قبل از برداشت محصول استفاده می شود.

برایدرختان انگور باید ۱۲لیتر در هکتار یکبار قبل از غوره دادن و یک بار بعد از غوره شدن باید استفاده گردد.

گوگرد مایع چیست؟اختلاط پذیری

گوگرد مایع قابل اختلاط  پذیری با سایر کودها نیست.

اما می توان هر کدام از کودها را به طور جداگانه درکنار آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: کاشت سیب گلاب

مثلا؛ برای با کیفیت و درشت شدن پسته می توان گوگرد مایع و اسید هیومیک را در کنار هم استفاده کنیم به این صورت که اسید هیومیک از طریق ریشه داده شود وگوگرد مایع از طریق محلول پاشی داده شود و این دو در کنار هم به دلیل وجود پتاسیم در هر دو باعث تولید پسته با دو چندان کیفیت می شوند.

کمبود گوگرد

کاهش گوگرد موجب کاهش تشکیل کلروفیل و کاهش رشد و نازکی ساقه ها و پیچیدگی و ریزش و زردی برگها و کاهش سطح آنها میشود.

و از آنجا که گوگرد با تولید پروتئین و کلروفیل همراه است، کمبود آن بسیار شبیه به کمبود نیتروژن است.

گوگرد در گیاه نسبتا متحرک است و علائم کمبود آن ابتدا از برگهای جوان ‌تر به سمت برگهای پیرتر می رود و رنگ آنها را زرد می کند، ولی زردی گیاهان با کمبود نیتروژن ابتدا از برگهای پیرتر شروع می شود، در کل کمبود گوگرد موجب رشد کم گیاهان می شود.

علائم کمبود گوگرد بسیار دیر خود را نشان می دهند و زمانی مشخص می شود که دیگر جلوگیری از آن ممکن نیست.

از این رو کشاورزان باید از ابتدای کشت محصول گوگرد لازم را به صورت کود به گیاه خود بدهند.

برای آنالیز خاک مورد استفاده آزمایشات خاک مورد اعتماد نیستند و اکثر تولیدکنندگان حرفه ای برای بررسی کمبودهای خاک خود از آزمایش بافت استفاده می کنند.

به طور کلی کمبود گوگرد در زمین هایی با خاک شنی و میزان کم مواد آلی رخ می دهد.

میزان بارش شدید می تواند گوگرد سطح خاک را بشوید و از میزان آن کم کند و در مکان هایی با درصد بارندگی زیاد گوگرد کمتری وجود دارد.

البته در مکان‌هایی با دمای زیاد و دور از کارخانه‌های صنعتی میزان گوگرد کم است.

استفاده بی رویه از کود های شیمیایی نه‌تنها باعث از بین رفتن محصول شده، بلکه در دراز مدت باعث آسیب به خاک و از بین رفتن خاک زمین میشود؛ از این رو باید تا جای ممکن در استفاده از آنها استانداردها رعایت شود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]