علت بار ندادن درخت گردو

علت بار ندادن درخت گردو

درخت گردو سرمایه ارزشمند هر باغداری است که نسبت به پرورش آن اقدام نموده است؛ باغداران به خوبی به این موضوع واقفند که درخت گردو برای تولید محصول و کسب سود از فروش گردو ها برای باغدار نیازمند صبر و کسب آگاهی از جوانب مختلف پرورش درخت گردو می‌باشد زیرا برخی از مسائل نظیر بار ندادن درخت گردو ممکن است شوک بزرگی به باغدار وارد کند. بنابراین بهتر است از علت بار ندادن درخت گردو اطلاعات کافی و دقیق بدست بیاورید تا از بروز چنین اتفاقی جلوگیری شود.

پربار بودن درخت گردو نه تنها برای کاشت در سطوح پایین اهمیت دارد، بلکه رتبه تولید گردو در بازار جهانی را نیز تحت تأثیر قرار میدهد لذا بار ندادن درخت گردو و کاهش میزان محصول تولیدی، اقتصاد کشور و فروش صادراتی گردو را زیر سوال میبرد. این طلای سبز در بازار بزرگ رقابتی ارزش بسیار رفیعی دارد لذا با شناخت علل بار ندادن درخت گردو یا کاهش مقدار تولید محصول سعی در تولید بیش از پیش گردو نمایید.

چرا میزات باردهی درخت گردو کاهش یا متوقف میاید؟

وقتی پس از گذشت سالها مراقبت چشم انتظار دیدن درخت گردویی پربار هستید اما چنین صحنه لذت بخشی را مشاهده نمیکنید، بدانید حداقل یکی از موارد زیر را رعایت نکرده اید:

علت بار ندادن درخت گردو می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

خریداری نادرست نهال و کاشت آن

یکی از موارد بسیار تأثیرگذار بر میزان باردهی درخت گردو، سازگار بودن نهال با شرایط آب و هوایی منطقه می‌باشد که برخی از باغداران از اهمیت این مورد بی اطلاع هستند. اگر محلول زندگی شما بسیار گرم میباشد و شما نهال گردویی را مورد کاشت قرار میدهید که از نیاز سرمایی نسبتا بالایی برخوردار است، شرایط مناسبی برای رشد نهال فراهم نشده است؛ بنابراین با توجه به تنوع ارقام نهال گردو در نهالستان، اقدام به انتخاب صحیح نهال کنید تا عوامل محیطی نظیر تغییرات دمایی که می‌تواند یخبندان یا گرمای طاقت فرسا باشد، بر عملکرد درخت گردو و کاهش باردهی آن تاثیر منفی نگذارد.

نحوه آبیاری درخت گردو

نداشتن برنامه منظم در آبیاری درخت گردو بر میزان باردهی آن بسیار تاثیر دارد زیرا درخت گردو نبایستی تشنگی بکشد به ویژه زمانی که نهال را تازه کاشته آید. توصیه میشود دوره های آبیاری نهال را کوتاه و دفعات را زیاد نمایید؛ لازم به ذکر است هر چه سن درخت بیشتر میشود، نیاز آبی آن نیز بالا میرود.

نکته : با اینکه آبیاری کافی، در پر ثمر شدن درخت بسیار موثر میباشد، اما اگر طبق اصول انجام نگیرد ممکن است با زیاده روی و غرقابی شدن خاک، ریشه دچار بیماری های قارچی گردد؛ لذا یک برنامه و زمان منظمی را دنبال کنید.

کوددهی نامناسب و عدم توجه به تغذیه درخت گردو

عدم تغذیه کافی و استفاده از مواد تقویتی مناسب را میتوان از اصلی ترین علت بار ندادن درخت گردو به شمار آورد زیرا تا وقتی خاک حاصلخیز نباشد و درخت از مواد غذایی استفاده نکند، انرژی و توان موردنیاز جهت تولید میوه را نخواهد داشت؛ در چنین شرایطی حتی شکوفه های که در ابتدای بهار رویش نموده اند نیز به علت عدم توانایی درخت در نگهداری آنها دچار ریزش خواهند شد.

وجود تک تک عناصر موثر در باردهی درخت گردو مسئله مهمی است که از طریق کوددهی تامین میشود و بر طعم، کیفیت و ظاهر گردوها تاثیر فوق العاده ای میگذارد. اینکه چرا عدم تغذیه کافی علت بار ندادن درخت گردو به شمار می آید در ادامه این مقاله از سایت آل کود گفته شده است.

حین کاشت درخت با دو نوع خاک سر و کار داریم: ممکن است بستر کاست نهال بسیار حاصلخیز باشد و به کوددهی زیادی نیاز نداشته باشد و یا با خاکی طرف باشیم که عاری از عناصر معدنی و مغذی می‌باشد که تشخیص دقیق با انجام آزمون خاک برای شما باغداران عزیز امکان پذیر خواهد بود.اگر نتیجه آزمایش نشان دهنده کمبود عناصر مغذی در خاک باشد، بایستی نسبت به تقویت آن با کودهای موردنیاز نظیر: اسید هیومیک شوک، کود سه بیست، کود فسفر بالا، کود سولوپتاس، کود نیترات کلسیم، کود آهن، مولتی کمپلکس و …اقدام نمایید.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای درخت گردو

بهترین زمان مصرف کود نیتروژن دار برای درخت گردو در ابتدای فصل جهت رشد رویشی عالی درخت گردو می‌باشد. همچنین کودهای پتاس بالا، فسفر بالا و نیترات کلسیم را بایستی طی چند دوره از مرحله فندقی شدن گردوها به بعد استفاده نمایید. مصرف کود اسید هیومیک نیز خاکی غنی با درختان گردو سرشار از ریشه های قوی برای شما به ارمغان می آورد که نیاز شما را به مصرف کودهای شیمیایی به شدت کاهش میدهد؛ پس با کوددهی صحیح از بار ندادن درخت گردو پیشگیری کنید.

اسید هیومیک برای درخت گردو

تاثیر منفی آفات و بیماری ها بر درخت گردو

یکی دیگر از علت بار ندادن درخت گردو به حمله آفات و عوامل بیماریزا ارتباط دارد که میزان تولید و کیفیت محصولات را به شدت کاهش میدهد. لذا با انجام اقدامات پیشگیرانه مناسب که کارشناسان بسته به منطقه و شرایط باغ به شما توصیه میکنند، اجازه نفوذ این عوامل به درخت را ندهید.

به عنوان مثال یکی از روش های بی هزینه برای در امان ماندن از بیماری های درخت گردو، عدم تماس طوقه درخت با آب حین آبیاری است. هم چنین در صورت ابتلا میتوانید از مواد بی خطر برای محیط زیست و درخت مانند گوگرد مایع شوک برای مقابله با آفات و کود سم فسفیت پتاسیم شوک برای از بین بردن عوامل بیماری زا استفاده نمایید.

بیماری درخت گردو

برای مطالعه بیشتر: علت سیاه شدن مغز گردو

عدم گرده افشانی

گرده افشانی تاثیر عالی بر باردهی درخت گردو دارد لذا در فواصل کاشت درختان گردو اصل نر و ماده بودن را رعایت نمایید؛ هم چنین استفاده از کود آمینواسید شوک عمل گرده افشانی را تسریع و بهتر خواهد نمود.

هرس درخت گردو

هرس درخت گردو نه تنها در سلامتی درخت تاثیر دارد،بلکه شاخه های اضافی که مانع رسیدن نور به شاخه های بارده و درختان مجاور می‌شوند را نیز به حداقل می‌رساند. در نتیجه درختان گردو از نور کافی بهره مند شده و به سبب انجام بهتر فتوسنتز، کارایی درخت بیشتر خواهد شد.

عامل نور یک فاکتور بسیار مهم در میزان باردهی درختان گردو، درشتی محصول و رسیده شدن در زمان مناسب است که درخت را در ثمردهی موثر یاری میدهد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]