علت سیاه شدن مغز گردو

علت سیاه شدن مغز گردو: هنگام شکستن پوسته گردو با دو حالت مواجه خواهید شد: امکان دارد با یک گردوی پر مغز و سفید مواجه شوید یا گردویی با مغز چروکیده و سیاه و بی کیفیت! صد در صد گردویی که داخل آن پر از مغز درشت،چرب و مرغوب است بسیار جذاب بوده و نظر مشتری برای خرید آن جلب خواهد شد. از آنجایی که یکی از معظلات بزرگ باغداران در پرورش درخت گردو سیاه شدن مغز گردو میباشد، بررسی علت سیاه شدن مغز گردو موضوعی است که در این مقاله از سایت آل کود بدان پرداخته شده است تا شما زحمت کشان عرصه باغداری با آگاهی بهتری از درختان گردو مراقبت نمایید.

فهرست مطالب مقاله

  1. چرا مغز گردو دچار سوختگی یا سیاه شدگی میشود؟
  2. ارقام گردو و تاثیر آن بر سیاه شدن مغز گردو
  3. آبیاری و ارتباط آن با سیاه شدن مغز گردو
  4. زمان برداشت گردو
  5. شیوه خشک نمودن گردو چگونه منجر به سیاه شدن مغز گردو میشود؟
  6. چگونه تغذیه و کوددهی نادرست بر سیاه شدن مغز گردو تاثیر دارد؟
  7. چه بیماری هایی منجر به سیاه شدن مغز گردو میشوند؟

چرا مغز گردو دچار سوختگی یا سیاه شدگی میشود؟

علل مختلفی بر سیاه شدن مغز گردو تاثیر دارند که در مطالب زیر توضیح جامعی پیرامون این عوامل که شامل: ویژگی های ژنتیکی گردو و نوع رقم کاشته شده، بیماری های مرتبط با گریزدو، کوددهی و رسیدگی غذایی درخت، زمان برداشت گردوها، شیوه چیدن و خشک نمودن،آبیاری و طول دوره انبارداری محصول داده شده است تا با عنایت به این موارد همیشه گردوهای پر خاصیت و مشتری پسند را برداشت نمایید.

 یرای مطالعه:بهترین کود برای درخت گردو

ارقام گردو و تاثیر آن بر سیاه شدن مغز گردو

در خرید نهال دقت داشته باشید نوع رقم گردو دیر رس و ویژگی ژنتیکی آن نیز ثمردهی گردوهایی با مغز سفید باشد زیرا ارقام زودرس گردو به سبب اینکه در گرمای تابستان رشد کرده و بزرگ میشوند، حین برداشت اکثر مغز گردوها سیاه خواهد شد. بنابراین کاشت ارقام دیر رس گردو در بار آمدن گردوهای مرغوب تاثیر گذار خواهد بود.

سیاهی مغز گردو

آبیاری و ارتباط آن با سیاه شدن مغز گردو

آبیاری درختان گردو تا حد زیادی بر سفید شدن مغز گردو تاثیر دارند زیرا به سبب اینکه گردوها در دمای بالاتر از ۳۸ درجه به سبب گرمای محیط با افت عملکرد مواجه خواهند شد، با انجام آبیاری کافی و در زمان صحیح میتوان شرایط را به نفع درخت تغییر داد و شاهد سفید شدن مغز گردو شد.

دقت داشته باشید پس از گلدهی تا ۶ هفته آبیاری انجام ندهید؛ زمان شروع آبیاری در اکثر مناطق در اردیبهشت ماه می‌باشد که طبق نیاز و توصیه کارشناس بایستی در تامین آب موردنیاز درخت گردو کوشا باشید. لازم به ذکر است در برخی از نقاط به سبب بارندگی کافی و برآوردن شدن نیاز آبی درخت، نیاز به آبیاری زیاد وجود ندارد.

زمان برداشت گردو

بسیاری از باغداران از تاثیر زمان برداشت گردو بر سفید شدن مغز گردو بی اطلاع هستند و تصور می کنند پس از رسیده شدن گردوها تا هر زمان که بخواهند می‌توانند برداشت را به تاخیر بیاندازند. اما واقعیت این است اگر گردوهای در زمان مناسب برداشت نشوند، کیفیت و رنگ مغز گردو زیر سوال می‌رود به عبارتی مدت ماندگاری پوست سبز گردو نباید زیاد باشد زیرا به مرور زمان رنگ پوست از طریق نفوذ به داخل گردو منجر به سیاه و تلخ شدن مغز می گردد.

بهترین زمان برداشت گردو پس از مشاهده ایجاد ترک در پوست آنها می‌باشد هم چنین به کار بردن دستگاه پوست گیر در سفید شدن مغز گردو نقش قابل توجهی دارد.زمان برداشت گردو

شیوه خشک نمودن گردو چگونه منجر به سیاه شدن مغز گردو میشود؟

خشک کردن گردوها در مقابل نور مستقیم و شدید خورشید احتمال سوختگی را افزایش داده و کیفیت گردو را بسیار پایین می آورد لذا پس از برداشت آنها را در محل سایه یا در برابر آفتاب ملایم  قرار دهید تا خشک شوند. هم چنین جریان یافتن هوا در خشک شدن گردو ها بسیار تاثیر گذار می‌باشد.

به عنوان باغدار موفق سعی کنید گردوهای را تا مدت طولانی در انبار نگهداری نکنید.

چگونه تغذیه و کوددهی نادرست میتواند علت سیاه شدن مغز گردو باشد؟

درختان گردو نیاز بالایی به عناصر پرمصرف و ریز مغذی مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، مس و …دارند که لازمه پربار شدن درخت گردو و تشکیل گردوهای پر مغز در گرو اهمیت باغدار به تغذیه درخت است. لازم است بدانید از عناصری که کمبود آنها به شدت منجر به بسته شدن مغز گردو میشود، عبارتند از فسفر، کلسیم و روی

تامین عناصر فسفر و کلسیم با محلول پاشی یا آبیاری کودهای فسفر بالا و نیترات کلسیم امکان پذیر می‌باشد؛ حضور این عناصر پس از گلدهی و فندقی شدن گردوها برای پرشدن و سفید شدن مغز گردوها ضرورت دارد.

عناصر ریز مغذی نیز در انجام فروت ست پاییزه و در زمان تورم جوانه ها نیاز درخت گردو را تا حد زیادی برطرف می نماید. لازم به ذکر است برخی از عناصر ریز مغذی به ویژه آهن برای جذب بهتر توسط درخت و آزاد شدن آن به هیومیک اسید نیاز دارد.

تاثیر اسید هیومیک شوک بر روی درخت گردو

چه بیماری هایی منجر به سیاه شدن مغز گردو میشوند؟

بیماری باکتریایی بلایت گردو تهدید بزرگی برای کیفیت گردو ها به شمار می آید که اگر به موقع درمان نشود زحمات چندین ساله شما حیف خواهد شد. برای تشخیص این بیماری بهتر است به برگ درخت نگاهی بیندازید؛ چنانچه متوجه لکه های بر سطح برگ شدید، با کارشناسان آل کود در میان بگذارید تا بهتر بتوانید دست به اقدام بزنید.

لکه های بیماری بلایت باکتریایی روز به روز بزرگتر شده و در پوست گردو نیز نمایان می گردند؛ سرانجام با گسترش بیماری مغز گردو سیاه و بی خاصیت میشود.

برای در امان ماندن از این بیماری در خرید ارقام سالم گردو دقت نمایید و چنانچه درخت مبتلا شده باشد با آبیاری و محلول پاشی فسفیت پتاسیم عامل بیماری زا را ریشه کن نمایید.

جمع بندی

در این مقاله از سایت آل کود به مسئله مهم علت سیاه شدن مغز گردو پرداخته شد تا شما باغداران عزیز اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشید و گردوهای فراوان و مرغوبی را روانه بازار و حتی صادرات به خارج نمایید. اگر به علت های سیاه شدن مغز گردو توجه نشود، در گذر زمان باغدار را متحمل خسارات سنگین می نماید پس با هوشیاری کافی سعی در پرورش درختان گردو سالم و میوه های پر مغز نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]