تاثیر فروت ست بر درختان میوه

فروت ست در عبارت به معنای تشکیل میوه است و در علم کشاورزی از آن به کلیه فرایندهای تشکیل میوه از ابتدا تا انتها اطلاق می شود. اما در ایران به محلول پاشی برگی کود بعد از برداشت میوه فروت ست گفته می شود.تا اینجا با تعریفی از فروت ست آشنا شدیم. در ادامه مقاله می خواهیم به موضوع تاثیر فروت ست بر درختان میوه بپردازیم.

کود فروت ست

همانطور که در بالا اشاره کردیم کود فروت ست فرآیندهای گلدهی، گرده افشانی و تشکیل میوه در درختان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وضعیت تغذیه و سلامت درخت بر همه این فرآیندها تأثیر می گذارد. عدم وجود طرح کود فروت ست پس از برداشت میوه در فصل قبل می تواند بر گلدهی تأثیر منفی بگذارد. عدم بازیابی برخی مواد مغذی پس از دوره تولید درخت میوه، تأثیر مستقیمی بر تجمع مواد ذخیره در اندام های مختلف درخت دارد.

تاثیر فروت ست بر درختان میوهاین مواد ذخیره شده تنها منبع تأمین مواد غذایی درخت در طول زمستان و تا زمانی است که اولین اندام های رویشی رشد کنند و به آرامی و به تدریج، درخت با عمل فتوسنتز برگها مواد مغذی لازم را برای عملکرد طبیعی فیزیولوژیکی و متابولیک خود فراهم کند. با تمرکز بر جنبه تغذیه ای، استفاده صحیح از کودها قبل و در حین گلدهی و در هنگام میوه دهی برای حفظ تعداد کافی میوه در هر درخت ضروری است.

بیشتر بخوانید: مزایای شوک ده ایکس در برابر فروت ست

تاثیر ریز عناصر مغذی بر روی گیاهان

  • نیتروژن

یکی از مواد مغذی لازم برای درخت نیتروژن است که پس از برداشت محصول باید استفاده شود. این ماده باعث افزایش طول عمر تخمک ها و در نتیجه افزایش دوره گرده افشانی موثر می شود. کلسیم نیز از مواد غذایی مورد نیاز درخت پس از برداشت محصول می باشد. کلسیم بر روی جوانه زنی دانه گرده تأثیر مثبت می گذارد، به طوری که هر چه جوانه زنی به طور طبیعی بیشتر باشد، رشد لوله گرده سریعتر آغاز می شود.

ریز عناصر نقش اساسی در گلدهی، میوه دهی و تعداد میوه دارند. در این میان و با توجه به میزان مصرف، مهم ترین این عناصر بور، روی و منگنز است که کمبود آنها در گیاه باعث اختلالات فیزیولوژیکی و کاهش تعداد میوه در هر درخت می شود.

تاثیر فروت ست بر درختان میوه

  • بور

بور در فرآیندهای فیزیولوژیکی اصلی گیاه مانند تقسیم سلولی و رشد ضروری است. اما، این ریزمغذی نقش کلیدی در گرده افشانی و تشکیل میوه را نیز دارد. در این مراحل، بور باعث افزایش زنده ماندن دانه های گرده می شود. همچنین در انتقال قندها، کربوهیدرات ها و پتاسیم، متابولیسم نیتروژن، در تشکیل پروتئین ها و در تنظیم سطح هورمون ها شرکت می کند. از علائم کمبود بور می توان به ممانعت از رشد و نمو ریشه، توقف تقسیم سلولی در ساقه ها و برگ های جوان، میانگره های کوتاه، شاخساره های خشک، تغییر شکل ها و البته پایین بودن زنده مانی گرده اشاره کرد که باعث سقط و ریزش گل می شود. کمبود بور می تواند تأثیر منفی بر انواع زیادی از محصولات داشته باشد.

  • روی

روی به طور مستقیم در سنتز برخی از اسیدهای آمینه نقش دارد، به عبارتی مهم ترین عملکرد آن در گیاهان فعال شدن آنزیم های متعدد است که سنتز اکسین ها را برجسته می کند. بنابراین، در تولید تنظیم کننده های رشد مسئول افزایش طول میانگره و توسعه کلروپلاست ها شرکت می کند. همچنین درخت آن را برای تشکیل کلروفیل و برخی کربوهیدرات ها مورد استفاده قرار می دهد و مقاومت در برابر دماهای پایین را بهبود می بخشد. کمبود روی به طور قابل توجهی رشد درخت و تولید میوه را کاهش می دهد.

  • منگنز

وجود عنصر منگنز در مواد مغذی به عمل فتوسنتز در درخت کمک می کند. این عنصر بر استفاده کارآمد از نیتروژن، متابولیسم پروتئین و فعال شدن آنزیمها در فرایند میوه دهی تاثیر دارد. منگنز همچنین بر متابولیسم کربوهیدرات ها و اسیدهای چرب، واکنش های فسفوریلاسیون و تشکیل اسیدهای نوکلئیک و همچنین در سنتز ساکارز در گیاه تأثیر می گذارد. وجود پروتئین در درخت بر فرآیندهای جوانه زنی گرده، رشد لوله گرده و طویل شدن سلول و همچنین افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش های زیستی موثر است بنابراین کمبود شدید و مداوم منگنز باعث کاهش رشد و بهره وری درختان می شود.

تاثیر فروت ست بر درختان میوهتاثیر کود فروت ست روی گیاهان

درختان میوه مکمل های غذایی دیگری نیز نیاز دارند که به همان اندازه کودها مهم هستند. اینجاست که محرک های زیستی وارد عمل می شوند. تأثیر آن بر عملکرد و کیفیت برداشت و همچنین بر «تاب آوری» درختی که در معرض انواع مختلف تنش قرار می گیرد بسیار مثبت است و توانایی مقاومت و سازگاری با شرایط نامناسب را فراهم می کند. سایر عناصر ریزمغذی هر کدام نقش‌های متعددی در بخش‌های مختلف گیاه دارند. این عناصر هر چند که کم‌مصرف هستند ولی بسیار برای گیاه ضروری‌اند و حتماً باید قبل از ریزش برگ‌ها در جوانه‌ها ذخیره شوند.

بیشتر بخوانید: کود آمینو اسید شوک

بنابراین استفاده از کود فروت ست در زمان مناسب یعنی پس از برداشت محصول و قبل از آغاز فرایند برگ ریزی و آماده شدن درخت برای خواب زمستانی برای میوه دهی درختان در بهار آینده اهمیت بسیار حیاتی دارد. البته باید توجه داشت که اثر بخشی فروت ست بر درخت به سلامتی عمومی آن، مقدار کمبود مواد غذایی و میزان نیاز درخت بستگی دارد. به عبارتی چنانچه درختی کمبود مواد مغذی نداشته باشد استفاده از فروت ست نه تنها تاثیر مثبتی بر آن نخواهد داشت بلکه ممکن است باعث ایجاد مسمومیت درخت شود. در آخر امیدواریم که با استفاده از این کود از تاثیر فروت ست بر درختان میوه خود بتوانید به بهترین نتیجه دست یابید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]