زمان برداشت زعفران

زعفران تنها در سال یک بار گل می دهد و گل های آن فقط در ساعت های ابتدایی باز شدن کیفیت خوبی دارند، با برخورد کردن نور آفتاب به کلاله زعفران مقدار کروسین موجود درآن کم می شود و روی کیفیتش تاثیر می گذارد. اگر می خواهید بدانید که زمان برداشت زعفران چه موقع است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

برداشت زعفران

همانطور که تماشا کردن گل های زعفران لذت بخش و زیبا است، اما سخت ترین و حساس ترین برداشت را بعد کشت دارد.
کیفیت زعفران در مرحله برداشت دچار تغییراتی می شود، به همین دلیل هم نیاز است در این مرحله دقت و توجه فراوانی به کار برده شود، می خواهیم در این مقاله درباره نحوه صحیح جمع آوری این گیاه و همچنین زمان درست آن صحبت کنیم.

زمان برداشت زعفرانچه فصلی برای برداشت زعفران مناسب است؟

باتوجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی فصل برداشت زعفران متفاوت بوده است، زمانی که دمای خاک به ۸ درجه سانتی گراد برسد ونیز حدوداً دو هفته از آبیاری اول گذشته باشد، گلهای زعفران خود را نمایان می کنند.

بیشتر بخوانید: کود مخصوص زعفران

برداشت این محصول نیازمند رسیدن به دمای مناسب است تا اتفاق بیافتد، این کار در مناطق مختلف متفاوت بوده و شرایط زمین بسیار در آن موثر است، در بعضی از مناطق در ماه آبان و بعضی مناطق دیگر ماه آدر فصل پاییز فصل گل دهی زعفران می باشد.
زمان جمع آوری گیاه زعفران حدوداً دو الی سه هفته از زمان روییدن اولین گل انجام می شود، معمولا برداشت گل نیز قبل از طلوع کردن آفتاب هنگامی که گل های زعفران به طور غنچه های نیمه باز هستند انجام می گیرد، ساعت برداشت آن هم باتوجه به هر منطقه متفاوت است

برای مثال:

درخراسان رضوی زمان جمع کردن گیاه زعفران صبحِ خیلی زود است اما این کار در کرج در ساعات ۹ یا ۱۰ صبح انجام می شود.

مقدار برداشت زعفران چقدر است؟

در سال اول کشت زعفران یعنی دقیقا چندین ماه پس از کاشت، پیازهایی که وزن مناسبی دارند و از تغذیه کافی برخوردار هستند گل می دهند، در مزرعه زعفران با کشتی آرمانی یعنی ۱۰ تن در هکتار پیاز زعفران که وزن مناسبی بین ۸ الی ۱۲ گرم داشته باشد، حدودا می شود ۸ کیلوگرم زعفران جمع آوری کرد؛ البته که اگر به طور اصولی به مزرعه زعفران رسیدگی شود، روی درآمد حاصل از آن هم تاثیر خواهد گذاشت.

زمان برداشت زعفرانبرداشت زعفران به صورت دستی

جمع آوری زعفران به صورت دستی جز روش های معمول است که از آن استفاده می کنند که این روش به دست زحمت کش کار گران عزیز انجام می شود، درسال های اول تعدا کار گران کمتر بوده و در سال های بعدی به دلیل افزایش میزان گل دهی تعداد کار گران هم بیشتر می شود.

زعفران درسال چند بار گل دهی دارد؟

زعفران در سال تنها یک بار گل داده و به همین خاطر هم مرحله برداشت کردن و گل دهی جز مهم ترین و باارزش ترین مراحل است.

  • نکته حائز اهمیت هنگام چیدن زعفران با روش دستی اینکه فاصله زمانی چیدن گل و پاک کردن آن زیاد نباشد، چون که در این صورت گرده های رنگ زرد زعفران به کلاله می چسبد و باعث کاهش کیفیت زعفران می شود.
  • نکته بعدی: برای اینکه از خراب شدن گل ها بتوان جلوگیری کرد، نیاز است که بین آنها هوا برودت داشته باشد و به همین خاطر است که بسیار توصیه می کنند، از سبد هایی که حصیری و منافذ دار است و کیسه های نخی دارای منافذ استفاده گردد، اما آن ها را بیش از اندازه پر یا فشرده نکنند.
  • توجه ! کار گرها برای برداشت محصول به روش دستی برحسب کیلو گرم وزنِ گل های چیده شده می باشد.

برداشت کردن گیاه زعفران به وسیله دستگاه

برداشت کردن این گیاه به روش چیدن دستی زمانی مناسب است که زمین کوچک باشد اما در جاهای بزرگ تر، هم هزینه برداشت بالا می رود و هم فرایند برداشت طولانی می شود، درنتیجه باعث کاهش کیفیت زعفران می گردد.
از این رو بهتر است از روش های مکانیزه استفاده شود که برداشت سریعی را به دنبال خواهد داشت و به کیفیت محصول آسیبی وارد نمی کند.

به دستگاهی که زعفران را برداشت می کند، گل چین و یا گل کن می گویند که انواع مختلفی همچون: اسپانیایی، کوله ای، و کالسکه ای دارد.

زمان برداشت زعفران

  • دستگاه اسپانیاییِ برداشت زعفران

این دستگاه برای زمین هایی مناسب است که کشاورزان و باغداران زمین های خود را با فاصله و ردیفی کشت کرده اند، ولی به خاطر فاصله زیاد ردیفی دستگاه در مزرعه های کشور عزیزمان ایران، قابل استفاده نمی باشد.

  • دستگاه کوله ای برداشت زعفران

این دستگاه برای زمین هایی مناسب است که به صورت خطی و دانه تسبیحی کاشت انجام نشده و نامنظم باشد، اما چیزی که مهم است صاف بودن سطح زمین است.

بیشتر بخوانید: کود مناسب خربزه

  • دستگاه کالسکه ای برداشت زعفران

برخلاف قبلی این دستگاه برای زمین هایی با کاشت منظم و دانه تسبیحی بسیار مناسب می باشد، برای استفاده این دستگاه هم به زمین صاف و مسطح نیاز است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]