برنامه کوددهی زعفران

زعفران که به آن طلای سرخ هم می‌گویند از محصولات با ارزش کشت شده در کشور است که با پیاز تکثیر می شود برنامه غذایی آن باید طوری تنظیم بشود که بیشترین مقدار گلدهی را داشته باشد، همچنین تغذیه کردن مناسب بعد از اینکه گلها برداشت شدند هم تکثیر پیاز را افزایش داده و محصول بالاتر در سال بعد را ضمانت می کند. برای اینکه محصول سالم و مرغوبی داشته باشید نیاز به مراقبت تغذیه است. اگر به برنامه کوددهی زعفران اهمیت داده و طبق آن پیش بروید از محصولات با کیفیت نیز بهره مند می گردید.

نکات طلایی در برنامه کودهای زعفران

  • در صورتی که نیاز به مخلوط کردن با کود های دیگر یا سم های دیگر بود از کارشناسان کشاورزی مشورت بگیرید.
  • اگر خاک شور بود از ترکیب کردن ضد شوری دی سالین استفاده کنید.
  • به مقدار ۲ تا ۳ کیلوگرم در هکتار برای استفاده در سیستم های آبیاری قطره ای و بارانی پیشنهاد می شود.

این موارد و مقدار های توصیه شده برای کوددهی زعفران عمومی بوده و به امکانات موجود و همچنین شرایط محیطی بستگی دارد.

برنامه کوددهی زعفرانکود دادن زعفران از مواردی است که برای برداشت محصول نهایی بسیار تاثیر گذار بوده و گیاه اگر با کمبود مواد غذایی مواجه بشود، عملکرد ضعیفی را خواهد داشت و قطعاً محصول خوبی نخواهد داد.

کشاورزانی که با زعفران سروکار دارند به طور کامل به اهمیت کود خوب اشراف دارند و اینکه چه نوع کودی به  صورت عالی می‌تواند نیاز خاک زعفران را تامین کند در بیشتر کردن رشد زمین زراعی به شما کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: زمان برداشت زعفران

تغذیه کردن پیاز زعفران

برای اینکه بتوان پیاز زعفران را تقویت و تغذیه کرد بحث عنصر که پرمصرف هم هستند نیاز داریم فسفر، پتاسیم، نیتروژن؛ عناصر نام برده شده جزو ماکرو یا پر مصرف میباشد عناصر میکرو نیز شامل: روی و آهن است که برای رشد زعفران مورد استفاده قرار می گیرد.

بهترین زمان برای کود دادن زعفران

برای اینکه بخواهید زعفران را کود دهید باید از کودهای ازته استفاده کنید که مقدار یک دوم مورد نظر در زمان قبل از آبیاری اول و مقدار باقیمانده آن را بعد از یخبندان فصل زمستان مصرف می کنند، گیاه زعفران به دلیل اینکه به آب کم نیاز دارد پس می تواند به سادگی در مناطق خشک و کم آب هم رشد بکند، زعفران در ماه های آخر تابستان یعنی شهریور به آب نیاز پیدا کرده و تا اوایل آبان ادامه پیدا میکند.

فاصله ای که برای آبیاری اول و دوم باید رعایت شود باید تقریباً دو الی سه هفته باشد، بعد از برداشت کامل گل آبیاری دوم انجام میشود، در مرحله بعدی یعنی مرحله سوم بعد از اینکه فصل زمستان سپری شد کود شیمیایی پخش می شود که در این مرحله بین ۱۵ الی ۲۰ روز فاصله هر آبیاری می باشد.

برنامه کوددهی زعفرانتعادل موجود در برنامه کوددهی زعفران

اگر عنصر های موجود همچون ماکرو و میکرو به کار رفته در کودهی زعفران با هم تعادل داشته باشند و زمان مرحله کوددهی زعفران درست انجام بشود محصول خوبی را خواهد داد، اما اگر این عناصر با هم تعادل نداشته باشند نه تنها عملکرد زیادی نخواهد داشت بلکه محصول خوبمان را کاهش خواهد داد.

مقدار کوددهی زعفران

زعفران از محصولات چند ساله ای است که می‌تواند با کودهای آلیِ به آرامی آزاد شده سازگار بشود.

یکی از کود هایی که در محصول زعفران اهمیت و نقش مهمی دارد کود حیوانی می باشد.

انواع مختلف کوددهی زعفران

  • کود حیوانی

از کود گاوی پوسیده شده برای مزرعه زعفران استفاده می کنند، مطمئن باشید که کود حتماً پوسیده شده باشد و از کود تازه نباید استفاده کرد، همچنین از کود گوسفندی هم استفاده نکنید.

  • کود شیمیایی

قبل از استفاده کود های شیمیایی باید زمین بررسی و آنالیز شود و طبق مقدار عنصری که در آن موجود است کود دهی صورت گیرد، از این کود های شیمیایی میتوان قبل از کاشت بعد از برداشت کردن و یا در حین رشد استفاده کرد.

چرا کوددهی زعفران ضرورت دارد؟

زعفران هم همچون سایر گیاهان برای رشد کردن و تولید محصول به مواد غذایی نیاز دارد که در صورت نبود این مواد با مشکلات جدی روبرو خواهد شد؛

برنامه کوددهی زعفراناگر خاک دچار فقر از مواد غذایی مورد نیاز شود بازدهی مزرعه کاهش یافته و تولید زعفران کم میشود، مثلاً:

اگر مزرعه ای ۲۰ کیلوگرم زعفران بدهد در صورت نبود مدیریت کوددهی حدوداً پنج تا محصول تولید خواهد کرد.

رسیدگی کردن به خاک و همچنین تغذیه گیاه با استفاده از مواد مغذی موجب رشد بهتر و نیز تولید محصولات بیشتر میشود، برای تغذیه زمین و همچنین وارد کردن عناصر غذایی به آن و تقویت گیاه از روش کوددهی استفاده می شود از این رو کوددهی برای زعفران ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا برای درخت گیلاس

کوددهی زعفران چه مراحلی را طی می کند؟

به طور کلی کوددهی زعفران به سه قسمت و مرحله تقسیم می شود:

  1. مرحله یک مرحله قبل از کاشت زعفران است از بهترین کود های سولفاته همچون سوپر فسفات، پتاسیم، کود دامی پوسیده که برای اصلاح خاک است مورد استفاده قرار می گیرد تقریباً به میزان ۵ الی ۱۰ تن در هر هکتار به زمین اضافه خواهد شد و با خاک مخلوط می شود.
  2. مرحله دو کوددهی زعفران به همراه آبیاری دوم می باشد که به آن کود زاج آب گفته می شود.
  3. مرحله سه محلول پاشی است که ممکن است این مرحله را تا شش بار تکرار کنیم.
به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]