کاشت درخت نارنگی

نارنگی از جمله پرطرفدارترین و خوشمزه‌ ترین میوه‌های پاییزی و زمستانی است که افراد زیادی اقدام به کشت درخت آن در باغچه، گلدان و باغ‌ می‌کنند. این درخت به‌ طور کلی برای ادامه حیات به مراقبت زیادی احتیاج ندارد اما هر چقدر بیشتر به آن برسید، می‌توانید محصولات سالم‌تر و باکیفیت‌تری برداشت نمایید. کاشت درخت نارنگی می‌تواند در هر زمانی انجام شود اما دقت داشته باشید بهترین زمان برای کشت آن، قبل‌ از فرارسیدن فصل سرما است.

پرورش درخت نارنگی به طور معمول از طریق کشت بذر و نهال صورت می‌گیرد و شما می‌توانید با استفاده از این روش‌ها به‌ راحتی درختان نارنگی پرباری بکارید و بعد از گذشت مدتی، محصولات زیادی برداشت نمایید. بنابر این اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره این روش‌ها را به دست آورید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت زرشک از ابتدا تا انتها

کاشت درخت نارنگینحوه کاشت درخت نارنگی

برای کاشت درخت نارنگی در اولین مرحله باید یک بذر یا نهال سالم تهیه کنید و سپس مکانی مناسب برای کشت در نظر بگیرید. دقت داشته باشید مکان مورد نظرتان باید از لحاظ خاک و نور، بسیار مطلوب باشد در غیر این صورت ممکن است درختان سالمی نداشته باشید و محصولات زیادی نیز برداشت نکنید.

اگر قصد دارید درخت نارنگی را در باغچه یا باغ بکارید، بهتر است یک گودال با عمق مناسب ایجاد نمایید و سپس نهال‌تان را به‌ آرامی داخل آن قرار دهید. پس‌ از قرار دادن نهال به داخل گودال، باید با احتیاط خاک اطراف را داخل گودال بریزید و با کمک آن‌ها روی ریشه را  به ‌خوبی بپوشانید. در آخر نیز می‌توانید کار آبیاری را انجام دهید تا ریشه دچار خشکی نشود و رشد آن نیز کاهش نیابد.

برای کاشت درخت نارنگی از طریق بذر نیز می‌توانید به راحتی از هسته‌های آن بهره بگیرید. در این روش شما باید ابتدا یک گلدان با زهکشی مناسب آماده کنید و کف آن را با استفاده از سنگ‌ ریزه بپوشانید. سپس مقداری کود و ماسه بر روی سنگ‌ ریزه‌ها بریزید تا قدرت زهکشی افزایش یابد.

پس‌ از انجام این کار باید خاک‌تان را مقداری مرطوب کنید و دانه‌های نارنگی را در عمق 3 سانتی‌ متری آن بکارید و روی گلدان را با پلاستیک مناسبی بپوشانید تا رطوبت داخل گلدان به جوانه‌زنی و ریشه‌دهی سریع‌تر هسته کمک نماید.

دقت داشته باشید برای جوانه‌زنی بهتر هسته نارنگی باید گلدان را به مکانی انتقال دهید که دمای بالایی داشته باشد. بعد از این‌ که متوجه رشد جوانه‌ها شدید، باید کیسه پلاستیکی روی گلدان را کنار بزنید و گلدان را به یک محیط که سایه‌ روشن‌تری دارد، منتقل کنید.

کاشتن درخت نارنگی از طریق بذر بسیار زمان‌بر است و برای تولید محصول تقریبا به 4 الی 7 سال زمان احتیاج دارید. بنابر این اگر می‌خواهید در زمان کوتاه‌تری محصولات زیادی برداشت کنید، بهتر است نهال نارنگی را تهیه کنید و اقدام به کشت آن نمایید.

کاشت درخت نارنگیشرایط پرورش و نگهداری درخت نارنگی

  • خاک

کاشت درخت نارنگی باید در خاکی صورت بگیرد که از زهکشی عالی برخوردار باشد و خیلی سبک نباشد. بنابر این می‌توان گفت خاک‌های لومی بهترین گزینه برای پرورش درختان نارنگی هستند.

دقت داشته باشید اگر قصد کشت نهال نارنگی در باغ را دارید، قبل‌ از انجام هر کاری باید حتما خاک زمین مورد نظرتان را تغذیه کنید تا تمام ناخالصی‌های موجود و مواد شیمیایی مضری که در آن وجود دارند، از بین بروند و یک بستر بسیار عالی برای رشد ریشه فراهم شود.

  • دما

تا حد امکان سعی کنید بذر یا نهال نارنگی را در محیط‌هایی بکارید که دمای آن‌ جا بیشتر از 25 درجه سانتی‌ گراد و یا کمتر از 15 درجه سانتی‌ گراد نباشد. به‌ طور کلی می‌توان گفت بهترین دما برای پرورش و رشد درخت نارنگی، 22 درجه سانتی‌ گراد است و افرادی که درختان خود را در چنین دمایی پرورش‌ دهند، می‌تواند محصولات بیشتری برداشت نمایند.

  • نور

درخت نارنگی در طول روز به 6 ساعت نور خورشید احتیاج دارد و اگر نور به میزان کافی در اختیار آن قرار نگیرد، میوه‌دهی و رشد ریشه متوقف خواهد شد و دیگر ممکن است محصولات باکیفیتی برداشت نکنید. البته در نظر داشته باشید نور بیش از حد نیز برای درخت نارنگی مناسب نیز موجب سوختگی برگ‌ها خواهد شد.

  • کود

درخت نارنگی نیز مانند سایر گیاهان برای رشد مناسب به تغذیه‌دهی احتیاج دارد و افراد باید بعد از کاشت حتما از کوتاهی مناسب به صورت برنامه ریزی شده برای تغذیه رسانی استفاده کنند. کوددهی خاک مورد نظر قبل‌ از کاشت درخت نارنگی نیز بسیار مؤثر است و افرادی که در این زمان کار تغذیه‌دهی را انجام دهند، می‌توانند یک فضای عالی‌تر برای رشد ریشه به وجود آورند.

بهترین زمان برای کوددهی درخت نارنگی هنگام فصل رشد است زیرا در این زمان درخت بیشتر از هر زمان دیگری به مواد غذایی احتیاج داده و اگر املاح مورد نیاز در اختیار آن نگیرد، ریشه دچار آسیب می‌شود و رشد درخت نیز متوقف خواهد شد.

کاشت درخت نارنگیدر حال حاضر کودهای طبیعی و شیمیایی زیادی در بازار وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای تقویت درختان نارنگی استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید که هر کودی را نباید برای این درخت مصرف کنید زیرا ممکن است درخت از خود واکنش منفی نشان دهد و آسیب ببیند.

از جمله بهترین کودهایی که برای درخت نارنگی مناسب هستند، می‌توان کود جلبک دریایی، کود کامل 10 ایکس شوک و کود اسید هیومیک را نام برد. این کودها سرشار از املاح و مواد مغذی ضروری برای درخت نارنگی هستند و خواص فوق‌ العاده‌ زیادی دارند.

کوددهی درخت نارنگی با استفاده از این کودهای مفید به روش محلول پاشی، چال کود، پخش سطحی و روش آبیاری انجام می‌شود و شما می‌توانید به‌ راحتی با کمک آن‌ها مواد غذایی و ریز مغذی‌های لازم را در اختیار درختان خود قرار دهید.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای درخت نارنگی

سخن پایانی

کاشت درخت نارنگی را اگر با توجه به موارد ذکر شده در این مقاله انجام دهید، می‌توانید در مدت زمانی کوتاهی محصولات باکیفیت و مرغوبی برداشت کنید و به سود بالایی برسید. بنابر این سعی کنید بدون آگاهی و مهارت کافی، دست به اقدامی نزنید و اگر تجربه کافی نیز در زمینه کاشت و پرورش درخت نارنگی ندارید، از کارشناسان کشاورزی یا افراد باتجربه کمک بگیرید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]