افزایش باردهی درخت پسته

افزایش باردهی درخت پسته

پسته در دسته مهم ترین محصول صادراتی کشور و از برترین محصولات کشاورزی می باشد که نه تنها در کشور، بلکه در سراسر جهان طرفداران بی شماری را به خود جذب کرده است؛ از آنجا که پسته محصول صادراتی بوده بسیاری از کشاورزان پرورش و تولید آن را در دستور کار قرار داده اند در این راستا همیشه یک علامت سوال در ذهن تولیدکنندگان پسته وجود دارد و آن این است که چکار کنیم درختان پسته باردهی بالایی داشته باشند؟ درختان پسته احتمال دارد هر سال همانند سال های قبل باردهی اقتصادی نداشته در نتیجه بیشتر باغداران را نگران کند در این مقاله سعی داریم پیرامون موضوع افزایش باردهی درخت پسته مطالب ارزشمند و مفیدی در اختیارتان قرار دهیم؛ پس تا انتها ما را همراهی بفرمایید.

تاثیر اسید هیومیک بر پسته

موفق شدن در زمینه باغداری پسته کاری بسی دشوار بوده و البته با به کار گیری برنامه و روش های منظم و اصولی می توان نتیجه زحمات خود را گرفت و به حداکثر بهره وری دست پیدا کرد؛ امروزه شرایط خاک، زمین و دیگر مسائل با سال های گذشته بسیار متفاوت است زیرا دنیا مدرن تر شده و با آمدن وسایل و تجهیزات گوناگون، تغییر در ساختمان خاک و مواد مغذی آن و … بایستی در امر تولید پسته مطابق با اطلاعات جدید عمل نمود.

به منظور افزایش باردهی و عملکرد درختان پسته نکات زیر حائر اهمیت است:

۱)آماده نمودن زمین

۲)نحوه کاشت نهال پسته

۳)کوددهی یا تامین مواد مورد نیاز درختان

۴)آبیاری

۵)محلول پاشی

آماده نمودن زمین

نکته بسیار مهم در تحقق امر افزایش باردهی درخت پسته، انتخاب زمین یا آماده سازی آن می باشد به صورتی که باغ پسته از یک طرف دارای راه باشد تا ماشین آلات کشاورزی به خوبی عبور کنند تا مشکلاتی مانند: عدم نزدیک شدن ماشین های حمل مانند تراکتور و تریلی حین برداشت محصول و در نتیجه افزایش استفاده از نیروی انسانی برای حمل تا نزدیک ماشین حمل، سخت شدن عملیات شخم زنی، دشوار شدن عملیات محلول پاشی و کوددهی و استفاده بیش از حد از نیروی انسانی و خستگی آن ایجاد نگردد.

نحوه کاشت نهال پسته

در ارتباط با نحوه کاشت نهال پسته، توجه به جهت باد ضروری می باشد زیرا تاثیر مستقیمی با گرده افشانی داشته و با وزش باد این عمل صورت می گیرد؛ بدین منظور کاشت یک ردیف از درختان نر در جهت عمود بر باد در منطقه حاشیه باغ، بهترین شیوه برای انجام گرده افشانی موثر می باشد. هم چنین در مورد نحوه کاشت نهال های پسته می توانید به ازای هر ۱۰ تا ۱۵ درخت ماده، میان آن ها یک درخت نر بکارید تا گرده افشانی به طور مطلوبی انجام گیرد.

اهمیت گرده افشانی در باغات پسته

توجه به این موضوع یک امر بسیار کارآمد در برداشت محصولات باکیفیت می باشد زیرا اگر به خوبی انجام نگیرد، احتمال پوکی پسته، کاهش محصول یا حتی عدم باردهی نیز بالا می رود.

جدول کود دهی پسته

کوددهی یا تغذیه درخت پسته

مهم ترین عامل در تغذیه درختان پسته در سنین رشد تامین مواد غذایی و عناصر معدنی به میزان کافی و در زمان مناسب و دفعات صحیح می باشد از جمله کودهایی که منجر به  افزایش باردهی درختان پسته می باشد، عبارتند از:

کودهای دامی و مرغی

بهره گیری از کودهای گاوی در مواقعی که هدایت الکتریکی آب بالاتر از ۸۰۰۰ میکرو موس بر سانتی متر باشد، منجر به عملکرد بهتر می شود از طرفی استفاده از کود مرغی در شرایطی که هدایت الکتریکی پایین تر از ۸۰۰۰ میکرو موس بر سانتی متر باشد، سبب افزایش بهره وری به کار گیری آب در باغات پسته می گردد. از طرفی کودهای شیمیایی به همراه کودهای حیوانی در چالکود می توانند مفید واقع شوند‌.

کودهای پتاسه

کودهای پتاسه به ویژه در باغات شور که دارای آب شور نیز می باشند کاربرد موثری داشته از طرفی با توجه به صرفه اقتصادی در کنار افزایش محصول پسته از جمله کودهای پر ارزش به شمار می رود.

نقش کود اسید هیومیک در افزایش باردهی درخت پسته

مشکلات پیش روی باغات پسته تنها به شوری و کم آبی مناطق پسته خیز محدود نمی شود بلکه عدم تعادل عناصر غذایی و کمبود آن ها نیز به نگرانی در تولید روز افزون آن دامن می زند. ماهیت خاک مناطق خشک به گونه ای است که میزان نمک و آهک و گچ بالایی را در خود جای داده اند و همین امر مخصوصا شوری و آهکی بودن زمین ها سبب شده جذب دیگر عناصر مهم در باردهی درختان پسته با مشکل روبرو شود.

در مناطق پسته کاری درختان در سالیان متمادی ذخیره عناصر را مصرف می کنند بی آن که جایگزینی برای آن ها وجود داشته باشد هر چند باغداران افزودن کودهای ازته و فسفره را به عنوان تلاش در این زمینه ذکر می کنند اما این کار نیز به صورت غیر علمی انجام می شود و تاثیر چندانی بر عملکرد درختان پسته نخواهد داشت.

لازم به ذکر است تنها تامین عناصر پر مصرف به منظور برداشت پسته های زیاد و با کیفیت مطرح نیست! آنچه مطرح است، بهره مندی درختان از تمامی عناصر پر مصرف و کم مصرف به میزان صحیح می باشد تا نه تنها درخت از علائمی کمبود عناصر مانند سوختگی حاشیه برگ، زردی برگ، لکه پوست استخوانی در امان باشد، بلکه افزایش کمی و کیفی محصولات نیز می باشد.

اسید هیومیک از اجزای موثر در هوموس خاک بوده و با تحریک هورمون های رشد اکسین و سیتوکینین و بهبود جذب مواد مغذی و معدنی سبب گسترش ریشه و افزایش بیوماس ریشه و اندام های بالایی می شود بدین طریق گیاه در برابر شرایط نامساعد محیطی به خوبی پایداری خود را حفظ می کند ضمن آنکه با توسعه ریشه جذب عناصر غذایی از خاک به نحو احسن انجام می گیرد.

اسید هیومیک تفاوت چشمگیری در کیفیت دانه و مغز پسته پس از استفاده ایجاد می کند از طرفی دیگر جنبه های پسته مانند وزن دانه خشک و تازه، قطر ساقه، کیفیت شاخه و برگ های درخت پسته در خاک بهره مند از این کود چنان افزایش می یابد که تاکنون هیچ کودی قادر به چنین اثرات فوق العاده ای نبوده است. به عبارتی تنها داروی درمانی زمین های پر نمک رفسنجان اسید هیومیک می باشد که درختان پر بار را به باغدار هدیه می دهد.

چگونگی عمل اسید هیومیک در خاک های شور

با وجود اسید هیومیک، رقابت بین عناصر کلسیم و نمک برای نفوذ یافتن به ریشه به نفع کلسیم خاتمه می یابد همانطور که می دانید کیفیت مغز و عدم پوکی آن به وجود مقادیر کافی کلسیم وابسته می باشد؛ کلسیم به کمک اسید هیومیک نمک اضافی که تمایل به نفوذ به ریشه را داشت دفع می کند تا از آسیب های جبران ناپذیر آن نیز جلوگیری نماید. در نتیجه رشد درخت پسته بدون وجود عامل مزاحمی چون نمک به خوبی انجام می گیرد و در نهایت منجر به افزایش باردهی درختان پسته می گردد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

4.5/5 - (4 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]