مبارزه با آفات زعفران

مبارزه با آفات زعفران: زعفران پس از کاشته شدن در زمین، تحت تاثیر آفات و عوامل خسارت زای فراوانی است که آشنایی با این عوامل و مبارزه با آفات زعفران قدم مهمی در حفاظت از این گیاه با ارزش میباشد؛ یکی از دلایل اصلی جذب حشرات، کنه ها و دیگر آفت ها، رنگ، پراکنده شدن بوی زعفران و طعم آن می باشد که به عنوان محرک جذب کننده قوی به شمار می آید. ممکن است شما به تازگی تصمیم به پرورش محصول زعفران گرفته باشید و یا دارای چندین سال سابقه در کشت طلای سرخ باشید؛ در هر صورت مطالعه این مقاله از سایت آل کود را به شما عزیزان زحمت کش توصیه می کنم.

آفات مهم زعفران کدامند؟

آفت کنه پیاز زعفران

این آفت دارای اندام بیضی شکل می باشد و از رنگ تیره برخوردار بوده که بر روی پاهای کوتاه پرزدار خود حرکت می کند. این آفت علاوه بر زعفران بر محصولاتی مانند سیب زمینی، هویج و …نیز حمله میکند. کنه، پیاز زعفران را مورد هدف قرار میدهد و منجر به ایجاد زخم و به دنبال آن لکه های سیاه روی پیاز میشود. پیاز زعفران در اثر تغذیه کنه دچار پوسیدگی شده ، برگ های زعفران های آلوده کوتاه و نازک شده و خیلی زود خزان می کنند و هم چنین گل های زعفران بسیار ریز و ظریف خواهند بود در نتیجه وزن محصول برداشتی بسیار کم می باشد.

کنه پیاز زعفران

برای مطالعه: کود گوگرد مایع برای زعفران

آفت تریپس بنه زعفران

این آفت بالهایی باریک دارد که ممکن است به رنگ زرد یا قهوه ای روشن دیده شود؛ وقتی گیاه زعفران شروع به رویش می کند و دارای برگ های سبز می باشد، زمان حمله تریپس بنه فرا می‌رسد. این آفت با تزریق آرواره های خود در ساختار برگ زعفران، منجر به پیدایش نقاط زرد رنگ تا سفید در علف زعفران می گردد در نتیجه گیاه زعفران بسیار سریع دچار خزان خواهد شد؛ علاوه بر ان، تعداد گل زعفران و کیفیت آن نیز کاهش پیدا میکند.

بیشترین تعداد این آفت نیز در انتهای فصل رویشی زعفران و هم چنین اواخر جمع آوری محصول می باشد لذا مبارزه شیمیایی چندانی لازم نیست.

آفت کرم پیاز خوار زعفران

چون این آفت پیاز زعفران را مورد خسارت قرار میدهد، آفت بسیار خطرناکی است؛ محل فعالیت این آفت سفید رنگ در داخل خاک می باشد که با تغذیه پیاز زعفران، منجر به خزان ناگهانی برگ،پژمردگی و در نهایت خشک شدن علف زعفران خواهد شد.

آفت کنه قهوه ای گندم

یکی از خسارت بارترین آفات مزرعه زعفران، کنه قهوه ای گندم است که به راحتی می توانید آن را با چشم مشاهده کنید زیرا از جثه بزرگی برخوردار می باشد. این کنه دارای ۴ پا می باشد که بسیار سریع حرکت میکند و اقدام به گذاشتن تخم زمستانه و تابستانه در سطوح مختلفی مانند کلوخه ها، پوست درختان میوه و شکاف سنگ ها میکند. لازم است بدانید تخم های زمستانه به رنگ قرمز می باشد که از آبان ماه تا اردیبهشت سال بعد توسط کنه مادر گذاشته می‌شوند.

اما تخم های تابستانه به رنگ سفید می‌باشند که در انتهای بهار وجود خواهند داشت. این آفت شیره علف زعفران را مورد تغذیه قرار داده و با مکیدن شیره، منجر به زردی و ظهور لکه های سفید در سطح برگ میشود.

حمله جوندگان به مزارع زعفران

ممکن است شما به عنوان زعفرانکار برخی از جوندگان مانند موش، خرگوش و …را در مزرعه مشاهده کنید و ابتدا بی اعتنا باشید اما باید بگویم این موجودات قادر به نابودی گیاه باارزش شما هستند و لازم است اقداماتی علیه آنها انجام دهید.

خرگوش

فصل زمستان فرصت خوبی برای خرگوش ها جهت تغذیه علف سبززعفران می‌باشد لذا در این فصل می توانید از روش های مختلف فیزیکی مانند تله گذاری و قرار دادن طعمه آغشته شده با سم و هم چنین محلول پاشی گوگرد مایع شوک ز گیاه زعفران خود محافظت کنید.

حمله خرگوش به مزارع زعفران

موش

موش ها نیز از جوندگان بسیار خسارت زا به شمار می آیند که از برگ و پیاز زعفران تغذیه می کنند در نتیجه زعفران را از بین میبرند. برای مبارزه بایستی با تله موش، قرار دادن قرص تدخینی در هر جایی که سوراخ موش قابل مشاهده است، استفاده از سموم موش کش،کاشت نعنا در نزدیکی مزرعه زعفران و هم چنین محلول پاشی گوگرد مایع استفاده کنید.

دیگر روش های مبارزه با موش ها عبارتند از:

قرار دادن قرص فوستوکسن در یک یا دو عدد از سوراخ موش و بستن دیگر سوراخ ها،منجر به تبدیل قرص به گاز و نابودی موش ها می گردد. هم چنین می توانید با دود دادن سوراخ با کمک اگزوز موتور نیز منجر به خفگی موشها شوید.

جوجه تیغی

جوجه تیغی به خوردن پباز زعفران علاقه زیادی دارد بدین صورت که پیاز های زعفران را بیرون می آورد، آنها را تغذیه نموده و در آخر پوسته پیاز را در سطح زمین رها میکند. برای مبارزه با جوجه تیغی می توانید لانه جوجه تیغی را با استفاده از پنبه آغشته شده به محلول ملروپیکرین، مسدود نمایید تا در اثر متصاعد شدن گاز جوجه تیغی ها از بین بروند.

شته ها

شته ها حشراتی با اندازه کوچک هستند که بسیاری از محصولات کشاورزی مانند زعفران را مورد حمله قرار میدهند. این حشرات فعالیت خود را از اواخر زمستان آغاز نموده و تا اواخر فروردین از برگ های این گیاه تغذیه می کنند. شته شیره گیاه زعفران را مکیده و منجر به پیج خوردن و خشکی برگ میشود.

سته ها عمر گلدهی زعفران را بسیار کاهش میدهند.

از موثرترین روش مبارزه با شته زعفران، محلول پاشی گوگرد مایع شوک روی علف زعفران می باشد تا از یک منجر به از بین رفتن شته شود و از سوی دیگر از تغذیه برگ توسط دیگر آفات جلوگیری نماید.

بیشتر بخوانید: تاثیر گوگرد مایع شوک بر آفات

گوگرد مایع شوک محصول بسیار موثر برای کاهش خسارات آفات زعفران است که برخلاف سموم شیمیایی هیچ خط ی برای حشرات مفید مانند کفشدوزک و …ندارد.

نتیجه گیری

زعفران گیاه پر خاصیت، دارای ارزش اقتصادی بالا و طعم بی نظیر است که برای آفات مختلفی خوشایند می باشد لذا با شناسایی آفات مهم مزارع زعفران و مبارزه با آفات زعفران می توانید محصول پر باری را هر ساله برداشت نمایید. یکی از ترکیبات کود سم مفید برای مقابله با بسیاری از افات، استفاده از گوگرد مایع شوک می باشد که بسته به شرایط مزرعه و صلاحدید کارشناسان آل کود، برای سفارش محصول می توانید با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]