هورمون اتیلن

هورمون اتیلن اگر بخواهیم هرمون اتیلن را مورد بررسی قرار دهیم باید به سال ۱۷۹۵ برگردیم، به جایی که هرمون اتیلن را با اسم گاز اوفین می شناختند و در همان سال بود که اولین سنتز ترکیبات اتیلن توسط شیمی دان های هلندی انجام شد . اتیلن ساده ترین هیدو کربن غیر اشباع است و همچنین اولین عضو گروه آلکان ها.

اتیلن دارای ساختار ملکولی مسطح بوده و زاویه بین اتصال اتم های کربن و هدروژن ان ۱۱۷ درجه سانتی گراد است، اتیلن گازی بی رنگ است و آتش گیر که در ترکیب نفت و گاز های طبیعی یافت می شود.

در اواسط قرن ۱۹ بود که برای اولین بار با ترکیب  هیدروژن و اتیل گاز اولفین را اتیل نام گذاری کردند، در آن سال ها به دلیل این که از گاز زغال سنگ به عنوان روشنایی مورد استفاده بود که بعد ها به این پی بردند که گیاه هایی که در مجاورت این روشنایی ها قرار داشته اند سریع تر و شدید تر دچار پژمردگی قرار گرفته اند بعد از مدتی پی بردند که گاز زغال سنگ بر روی رشد گیاهان تاثیر گذاشته و اتیلن نیز به عنوان ماده فعال در زغال سنگ شناسایی شد.

ساختار هورمون اتیلن

اتیلن به طور معمول توسط تمامی قسمت های گیاهان عالی ساخته می شود، البته  میزان تولید آن به نوع لافت و مرحله رشدی گیاه بستگی دارد.

به طور کلی می توان گفت نواحی گره ها و نواحی مریستمی، میزان تولید اتیلن در گیاه را بالا می برند یعنی باعث تولید اتیلن بیشتری در گیاه می شوند. گرچه باید توجه داشت که تولید اتیلن در گیاه زمان ریزش برگ ها و پیری گل ها و رسیدن میوه ی گیاه افزایش چشم گیری می یابد . نکته دیگر این که انواع خم های ایجاد شده نیز القا کننده بیوسنتزاتلین هستند، همون طوری که سرما و گرما ، بیماری های ، سیل ، دما ی هوا و خشکی نیز محرک تولید اتیلن هستند و همچنین آمینو اسید ها ماده تشکیل دهنده ی اتیلن و به عنوان واسط در تبدیل اتیلن نقش دارند.

نقش باکتری ها و قارچ ها در تولید اتیلن در گیاه

همون طور که گفته شد تولید اتیلن در گیاهان در زمان پیری بافت های گیاه و رسیدگی میوه بسیار افزاریشپیا می کند ولی همه اندام های گیاهان عالی توان سنتز اتیلن را دارند ، را اگز از لحاظ بیولوژیکی در نظر بگیریم در میزان کم فعالیت بیشتری دارد .

باید به این موضوع توجه داشت که تولید اتیلن در برگ های جوان بیشتر از برگ های کالا رشد یافته است. بافت هایی که هنوز جوان هستند ولی زخمی شده اند یا از لحاظ مکانیکی آسیب دیده اند به طور میانگین در ۳۰ دقیقه چندیدن برابر اتیلن تولید می کنند، و سطح اتیلن بعدا ( بعد از ترمیم ) به حالت عادی بر می گردد. همچینین نکته دیگر این که گیاهان پست نیز همگی توانایی تولید اتیلن را دارند و باید به این اشاره داشت که اتیلن تولید شده توسط قارچ ها و باکتری ها سهم زیادی در ایجاد میزان اتیلن موجود در خاک خواهند داشت.

خواص هورمون اتیلن

اتیلن با وزن ۲۸ مولکول ساده ترین آلیفین شناخته شده می باشد که در شرایط فیزیولوژيکی از هوا نیز سبک تر است، گاز اتیلن قابل اشتعال است و به آسانی توانایی سوختن دارد. در اغلب بافت های گیاهی اتیلن کالا به سی او دو اکسید می گردد و همچینین به سادگی از بافت آزاد شده و به صورت گازی در فضای بین سلولی و خارج از بافت پخش می شود. از آن جایی که اتیلن به آسانی از بافت های بین سلولی خارج می شود و توانایی تاثیر گذاری بر دیگر بافت ها را دارد سیستم به دام اندازنده اتیلن در طی ذخیره میوه و سبزی جات و همچنین گل ها مورد استفاده قرار می گیرد.

عوامل تاثیر گذار در افزایش هورمون اتیلن

تنش های اکسین های بیوسنتز و همچنین تنش های محیطی از عوامل افزایش دهنده اتیلن هستند، بیوسنتز اتیلن توسط عواملی نظیره شرایط محیطی، حالت رشدی گیاه،  سایر هورمون های گیاهی  و صدمات فیزیکی و شیمیایی وارد شده به گیاه تحریک می شود. و باید به این نکته نیز توجه داشت که بیوسنتز گیاه در طول روز به اوج خود رسیده و در شب ها به کمترین مقدار خود می رسد.

هر چه میوه های گیاه یا درخت به سمت رسیده شدن پیش می روند میزان آی سی سی و بیوسنتز اتیلن افزایش چشم گیری پیدا می کند، البته مصرف آی سی سی درگیاهان که به بلوغ نرسیده اند تولید اتلین در آن ها بسیار کاهش می یابد و این امر حاکی از آن است که افزایش فعالیت  اکسید از مرحله محدود کننده میزان رسیدن باشد.

نقش استرس در تولید میوه

بیوسنتز اتیلن در گیاهان در شرایطی که موجب تنش آن ها شود مانند سرما، خشکسالی و یا زخم های مکانیکی افزایش چشم گیری می یابد. در تمامی این موارد ذکر شده اتیلن از طریق مسیر بیوسنتزی عادی ساخته شده است و افزایش تولید اتیلن افزایش می یابد و ارتباط بیشتری با آی اس اس سنتاز مشاهده می شود.

مواردی که موجب بازدارندگی فعالیت اتیلن می شود

بازدارنده های فعالیت اتیلن بیشتر از تاثیرات اتیلن توسط مهار کننده های اتیلن جلوگیری می کنند؛ به عنوان مثال یون های نقره که به عنوان نیترات نقره یا تیوسولفات نقره بازدارنده های قوی فعالیت اتیلن هستند.

یکی از خاص ترین عناصر نقره است که اثر بازدارندگی آن توسط هیچ یون فلزی دیگری تحریک نمی شود. همچنین دی اکسید کربن در تجمع های بالا نیز بادارنده ی اثر اتیلن هستند مثلا در کاهش رسیدگی میوه موثر است. از طریقی سی او دو نیز با اینکه تاثیر کمتری نسبت به نقره دارد اما اثر بازدارندگی آن در شرایط طبیعی مورد نیاز و تا حدودی تاثیر گذار است.

تاثیر اتیلن در رسیدگی بیشتر برخی از میوه ها

اگر بخواهیم رسیدگی میوه را تعریف کنیم باید به این موضوع اشاره کنیم که رسیدن میوه به معنی ایجاد تغییراتی در میوه است که دانه را آماده خوردن می کند، این تغیرات عموما شامل: هیدولیز نشاسته، تجمع قند، نرم شدن در اثر شکستن دیوار های سلولی میوه توسط انزیم ها و ناپدید شدن ارگانیک اسید و ترکیبات فنولی مثل تانین ها می باشد.

اتیلن به طور معمول هورمونی است که رسیدگی میوه را برای خوردنی شدن آن بالا می برد، قرار گیری میوه ها در معرض اتیلن  این فرایند را سرعت می بخشد. و باعث افزایش بیش از بیش تولید اتیلن  همراه با  شروع رسیدگی حاصل می گردد.

همچنین در میوه هایی که در اثر وجود اتیلن شروع به رسیدن می کنند به آن ها سیلوماتیک می گویند؛ از طرف دیگر به طور مثال میوه های انگور و پرتغال اشاره داشت که تنفس و تولید اتیلن بالا نمی روند و به آنها نو-سیلوماتیک می گویند.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]