قلمه زدن گلبرگ انجیری

یکی از گیاهان بسیار پرطرفدار در میان اکثر گل های آپارتمانی، گیاه برگ انجیری است این گیاه دکوراتیو دارای برگ های پهن با بریدگی های منظم است که طرح های بسیار زیبایی دارد معمولاً از این گیاه دکوراتیو در خانه های مدرن در محدوده اتاق پذیرایی و شرکت های بزرگ برای سالن های سخن رانی استفاده می شود. این گیاه اپارتمانی زیبا در ابتدا برگ هایی به شکل قلب دارد که با گذشت زمان شکل برگ ها تغییر کرده و پهن تر و بزرگ تر می شود و علاوه بر این بریدگی های خاصی همزمان با پهن تر شدن این برگ ها، بر روی برگ نمایان می شوند. در میان بیشتر روش های تکثیر این گیاه آپارتمانی قلمه زدن مناسب ترین روش برای این گیاه است. با توجه به نوع رشد این گیاه در مناطق گرمسیری این گیاه رشد خوب تری را دارد در واقع برگ انجیری جزء گیاهان بومی جنگل های جنوب مکزیک و پاناما می باشد.با توجه به شرایط مناسبی که این گیاه برای رشد دارد نگهداری گیاه برگ انجیری بسیار راحت تر از سایر گیاهان اپارتمانی است و با توجه به نوع فصل، در فصول سرد نیاز به هفته ای ۱ بار و در فصول گرم هفته ای 2 الی 3 بار آبیاری دارد. نور کم و رطوبت مناسب بهترین تغذیه برای رشد این گیاه است معمولا رطوبت کافی محیط باید الی بین ۵۰-۷۰ درصد باشد. از آن جایی که امکان تکثیر برگ انجیری در محیط داخلی منازل و گلخانه ها امکان پذیراست ما در این مقاله نحوه قلمه زدن گلبرگ انجیری را برای شما عزیران شرح می دهیم تا انتها همراه ما باشید.

انواع روش های تکثیر برگ انجیری

* تکثیر از طریق کاشت بدر

* تکثیر از طریق خواباندن ریشه

* نکثیر از طریق قلمه زنی ساقه

قلمه زدن گل برگ انجیری

نحوه قلمه زدن برگ انجیری

درباره گیاه برگ انجیری گفتیم که این گیاه دارای برگ های پهن با شکاف های منظم و متعدد است. این گیاه برای رشد به محیطی با رطوبت مناسب نیاز دارد در مبحث قلمه زدن گلبرگ انجیری باید بگوییم که تکثیر این گیاه بسیار راحت است و قلمه زدن یکی از بهترین روش هایی است که می توان برای این گیاه در نظر گرفت. معمولا برای داشتن یک تکثیر موفق در تکثیر گیاه برگ انجیری، تعویض گلدان نقش زیادی دارد که بهتر است هر یک سال انجام شود. برای تکثیر برگ انجیری باید از خاک مناسب استفاده کرد این نوع خاک باید خاکی سبک و دارای ترکیبات خاک برگ باشد. پس در صورتی که گیاه شما به اندازه کافی رشد کرد باید آن را به گلدانی بزرگ تر انتقال دهید. با توجه به شرایط اب و هوایی مناسب، برگ انجیری بیشترین رشد خود را در فصل بهار دارد و در همین فصل است که ریشه هایش از گلدان بیرون زده می شود. از این رو فصل بهار مناسب ترین فصل برای تعویض گلدان است.

بیشتر بخوانید: علت زرد شدن برگ زاموفیلیا

برای قلمه زدن برگ انجیری در ابتدا شاخه مورد نظر را انتخاب کرده سپس با یک ابزار تیز مثل تیغ یا چاقو آن را برش بزنید و به ارامی آن را داخل آب قرار دهید بهتر است تا زمانی که شاخه ریشه نداده است آن را زیاد تکان ندهید زمانی که ریشه دار شد آن را به خاک منتقل کنید بهترین زمان برای ریشه دار کردن گیاه برگ انجیری اوایل بهار تا اواخر تابستان است.

روش های قلمه زدن برگ انجیری

انتخاب ساقه مناسب و برش: انتخاب ساقه مقاوم و خوب برای قلمه شرط اصلی است پس ابتدا یک ساقه که دارای 2 الی 3 برگ دارد را انتخاب نمایید. انتخاب محل مناسب برش (زیر گره) در ریشه دهی کمک بسیار زیادی خواهد کرد گره یک برآمدگی کوچک یا بزرگ قهوه ای رنگ است که در شاخه وجود دارد و تنها راهی است که می‌توانید گیاه را با آن تکثیر کنید زیرا که در نهایت تبدیل به ریشه می‌شود.پس با استفاده از یک چاقوی تیز باغبانی یا یک تیغ تیز از قسمت پایین گره برش بزنید.

قلمه زدن گل برگ انجیری

ریشه دار کردن قلمه برگ انجیری در آب: برای ریشه دار کردن این گیاه از دو روش می توان استفاده کرد روش اول شما می توانید بلافاصله بعد از برش به صورت مسقیم قلمه را در خاک قرار دهید و در روش دوم با استفاده از آب قلمه را ریشه دار کنید و بعد از گذشت چند روز آن را به خاک منتقل کنید اما مناسب ترین روش بهتر است تا از روش قلمه برگ انجیری در آب استفاده کنید. برای این کار در یک ظرف بزرگ شیشه ای مقداری اب بدون املاح بریزید آبی که به دمای محیط رسیده باشد و سپس قلمه برش داده شده را، به نحوی که گره پایینی در آب قرار داشته باشد قرار دهید.

با توجه به شرایط نگهداری بهتر است تا آب ظزف را هر 2 الی 3 روز یکبار تعویض کنید تا به این ترتیب عمل ریشه دهی به خوبی انجام شود. معمولا مدت زمان ریشه دهی در آب 1 ماه به طول خواهد انجامید. بعد از گذشت این زمان و ریشه دار شدن آن را به گلدانی با خاک مناسب انتقال دهید.

قلمه زدن گل برگ انجیری

کاشت قلمه برگ انجیری در خاک: مرحله اصلی بعد از قلمه برگ انجیری کاشت قلمه در گلدان مناسب است با توجه به رشد مناسب گیاه بهتر است تا برای این کار شما یک گلدان با قطر حدودا 22 الی 25 سانتی را انتخاب و با استفاده از خاک سبک (باغچه) آن را پر کنید و در زمان کاشت باید دقت داشته باشید که جوانه انتهایی قلمه باید کاملا خارج از خاک باشد پس قلمه را با فاصله کمی از سطح خاک بکارید  و از چوب مناسب برای تکیه گاه شدن گیاه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت شلیل با هسته

بیشتر افراد از روش پوشاندن گیاه با استفاده از نایلون شفاف برای بهتر شدن عمل ریشه دهی استفاده می کنند به این صورت که روی گیاه رو با استفاده از یک نایلون شفاشف می پوشانند اما توصیه مهم در این روش این است که بهتر است برای جلوگیری از قارچ زدگی گیاه روزانه به مدت 2 الی 3 ساعت نایلون را بردارید دارا بودن نور مناسب و دمای 21 درجه سانتی گراد مناسب ترین دما برای نگهداری گلدان قلمه برگ انجیری می باشد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]