کشت یونجه به روش هیدروپونیک

خوراک هیدروپونیک یونجه یکی از پر مصرف ترین خوراک دامداران است زیرا این خوراک دارای خواص بی شماری برای دام است. کشت یونجه به روش هیدروپونیک سبزی تازه است که از دانه های یونجه تولید می شود و جایگزین علف های کاشته شده با روش های سنتی کشاورزی می شود. امروزه در سراسر جهان علوفه هیدروپونیک به عنوان بهترین خوراک دام معرفی شده است زیرا علاوه بر تغذیه این بذرها در فرآیند هیدروپونیک فواید زیادی برای پرورش دهندگان نیز دارد.

اقلام مورد نیاز برای کشت یونجه به روش هیدروپونیک

  1. گلخانه علوفه هیدروپونیک:

گلخانه هیدروپونیک محیطی است که با قفسه هایی با فواصل مساوی و پلکانی طراحی شده است. سینی هایی که علوفه روی آنها رشد می کند در این طبقات قرار می گیرند.

گلخانه هیدروپونیک مجهز به سیستم تهویه و گرمایش است تا دما و رطوبت کافی برای بذر یونجه وجود داشته باشد.

  1. سینی پرورش علوفه هیدروپونیک:

سینی هیدروپونیک برای قرار دادن جوانه ها استفاده می شود. یکی از ویژگی های مهم این سینی ها مقاومت آنهاست. این سینی ها معمولاً از پلاستیک محکم ساخته می شوند و در برابر آب و محلول های خوراک هیدروپونیک واکنش شیمیایی نشان نمی دهند. علاوه بر این، آنها با رطوبت خوردگی یا زنگ زدگی ندارند.کشت یونجه به روش هیدروپونیک

  1. مواد معدنی و ویتامین ها:

مواد معدنی معمولاً به عنوان یک مایع خاص بر اساس فرمول خاصی برای کشت علوفه یونجه استفاده می شود. این مواد مغذی به رشد سریع بذرها و تغذیه علوفه کمک می کنند.

بیشتر بخوانید: کشت فلفل دلمه ای در گلخانه 

  1. بذر یونجه مناسب:

خرید بذر مناسب و با کیفیت در تولید محصولات علوفه ای هیدروپونیک یونجه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بذرهای شکسته و پوسیده و همچنین عدم قدرت جوانه زنی نمی توانند علوفه هیدروپونیک باکیفیت تولید کنند. معمولا این دانه ها باعث کپک زدن و خراب شدن سایر دانه ها در سینی هیدروپونیک می شوند.

فواید کشت یونجه به روش هیدروپونیک

یونجه حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین است و برای رشد دام و طیور بسیار مفید است. تقریباً 50 درصد پروتئین موجود در یونجه که برای افزایش وزن و رشد دام و طیور مؤثر است، در ساقه ها و برگ های سبز رنگ آن یافت می شود که پس از خشک شدن از بین می روند. پرورش یونجه به صورت هیدروپونیک با این پروتئین های حفظ شده راهی عالی برای حفظ این ماده موثر برای افزایش وزن است.

علاوه بر مورد ذکر شده، هیدروپونیک مزایای دیگری نیز دارد که در زیر به مهمترین آنها اشاره می شود:

  • ارزش غذایی بالا
  • زمان رشد کمتر
  • آب کمتری مورد نیاز است
  • آسان برای ساخت
  • عدم استفاده از آفت کش ها
  • نیروی کار کمتر و هزینه حمل و نقل کمتر
  • حذف هزینه های برداشت

کشت یونجه به روش هیدروپونیکبهترين روش هیدروپونیک علوفه یونجه

  • بذر یونجه را شب قبل زیر نور مستقیم خورشید خشک کنید.
  • بذر یونجه مرغوب را در ظرفی بشویید.
  • محلول ضد عفونی کننده را به دانه های یونجه اضافه کنید.
  • پس از تخلیه ماده ضدعفونی کننده، بذر یونجه را خیس کرده و در جای تاریک قرار دهید تا جوانه بزند.
  • بعد از جوانه زدن بذر یونجه را به طور یکنواخت به سینی ها منتقل کنید.
  • دانه های جوانه زده یونجه را زیر نور مصنوعی قرار دهید زیرا نور خورشید برای میکروب ها مضر است.

مزایا و روش های کاشت یونجه در گلخانه

یونجه معمولاً در مزارع کشاورزی کشت می شود، اما می توان آن را در گلخانه هایی با عملکرد بالاتر نیز کشت کرد. در مناطق معتدل و کوهستانی با آب فراوان کشت یونجه و انواع علوفه مورد نیاز دام آسان است. اما در مناطق کویری و کم آب که دسترسی به آب زیادی وجود ندارد، امکان رشد یونجه به طور معمول وجود ندارد. بنابراین مهندسان کشاورزی برای جلوگیری از این مشکل از روش کشت گلخانه ای استفاده می کنند که در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی رایج است و روشی مقرون به صرفه برای تولید علوفه محسوب می شود.

در این مقاله قصد داریم نحوه کشت یونجه به روش هیدروپونیک در گلخانه را به شما آموزش دهیم و هزینه ها و مواد مورد نیاز برای کار را به شما معرفی کنیم.

کشت یونجه به روش هیدروپونیکدر چه مناطقی امکان کشت یونجه به روش هیدروپونیک وجود دارد؟

به طور کلی کشت گلخانه ای یونجه در هر منطقه جغرافیایی به ویژه در مناطق کم آب امکان پذیر است. یونجه گیاهی مقاوم است که می تواند شرایط آب و هوایی بسیار سرد و بسیار گرم و همچنین آفات را تحمل کند. ریشه این گیاه چند ساله است و با یک بار کاشت آن می توان یونجه را برای چندین سال برداشت کرد.

بیشتر بخوانید: قلمه زدن توت

مزایای کاشت یونجه در گلخانه نسبت به روش سنتی

کشت گلخانه ای یونجه سود کشاورز را چند برابر می کند و مسلماً بی دلیل نیست، دلایل افزایش سود در روش کشت گلخانه ای و مزیت آن نسبت به زمین کشاورزی در زیر ذکر خواهد شد.

الف- مصرف آب در کشت گلخانه ای بسیار کم و تبخیر آب به کندی صورت می گیرد، بنابراین می توان علوفه را با فاصله زمانی طولانی تری آبیاری کرد. علاوه بر این، در گیاهان آبزی یا گلخانه های هیدروپونیک، آب بسیار کمی مورد نیاز است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]