علت زرد شدن برگ درخت انگور

علت زرد شدن برگ درخت انگور

علت زرد شدن برگ درخت انگور می‌تواند ناشی از عدم مراقبت اصولی، اقدامات اشتباه، وجود بیماری‌ها، نرسیدن عناصر غذایی به گیاه و … باشد. گیاه انگور، نگهداری آسانی ندارد و برای این که کشاورز بتواند از این درخت محصولی پربار برداشت نماید به داشتن اطلاعات کافی در این زمینه و همچنین تجربه نیاز دارد و هر گونه کوتاهی می‌تواند منجر به خشک و زرد شدن برگ درخت انگور شود.

با ما تا انتهای این پست همراه شوید تا شما سروران گرامی را با دلایل زرد شدن برگ درخت انگور بیشتر آشنا کنیم.

علت زرد شدن برگ درخت انگور

کلیاتی درباره کاشت درخت انگور

درخت انگور با نام علمی vinifera ، از جمله درختانی است که از دیرباز بشر اقدام به کاشت و پرورش آن نموده است. خاستگاه اصلی این درخت، آسیای صغیر و ایران می‌باشد. این درخت با آب و هوای ایران بسیار سازگار است طوری که می‌توان آن را در جای جای کشورمان پرورش داد. با این حال، انگور، جزء درختان خزان دار به حساب می‌آید و در مناطقی که دارای آب و هوایی نیمه گرمسیری تا معتدل است بیشتر رشد می‌کند.

انگور درختچه‌ای به صورت بالا رونده است که با سرعت بالایی رشد می‌کند. این درخت از طریق پیچک‌های خود به موانع و درختان متصل می‌شود و طول آن نیز به حدود 10 الی 15 متر می‌رسد. از انگور محصولات مختلفی از جمله کشمش، آبغوره، ژله، مربا، شراب، سرکه، شیره انگور و مویز به عمل می‌آید. حتی از برگ این درخت پر برکت نیز برای پخت دلمه به کار گرفته می‌شود.

درخت انگور از سرده انگورسانان یا Vitaceae  است که از 600 گونه تشکیل شده و به دو دسته دو دانه و بدون دانه تقسیم می‌شود. میوه این درخت کوچک و به صورت آبدار می‌باشد که مزه آن بین شیرین و ترش متغیر است.

علت زرد شدن برگ درخت انگور

چگونگی کاشت و تکثیر درخت انگور

به دو روش زیر می‌تواند این درخت مفید را پرورش داد:

  1. پرورش از طزیق کاشت نهال:

این روش در مقایسه با روش قلمه زنی بسیار راحتتر می‌باشد. برای این امر می‌توان به مراکزی که محصولات باغبانی و فروش نهال را عرضه می‌کنند، مراجعه نمود و با خرید نهالی مناسب مراحل کاشت را پیاده سازی کرد. نهال مد نظر بهتر است از نوعی باشد که در مدت زمان کوتاه‌تری به ریشه‌زایی برسد. بهترین زمان برای کاشت نهال، فصل بهار و تابستان می‌باشد. نهال را باید طوری کشت کرد که حداقل دو جوانه از آن در زیر خاک و سرشاخه‌های آن حدود 5 سانتیمتر در بیرون از خاک باشند. بعد از کاشت، بایستی چاله‌ها را با خاک مناسب و استفاده از کود پر کرد.

  1. پرورش از طریق قلمه زنی:

روش دیگر برای کاشت درخت انگور، از طریق قلمه زنی است که معمولا این روش در مقایسه با کاشت نهال، دیرتر به ریشه‌زایی می‌رسد. برای این امر، کشاورز ابتدا قلمه‌ها را در خزانه (مانند محیط گلخانه) کشت می‌کند و بعد از این که جوانه زدند و ریشه گرفتند به خاک و بستر مناسب منتقل می‌کند. قلمه‌ها معمولا حدود یک سال را در خزانه سپری می‌کنند. بعد از گذشت یکسال در پاییز همان سال یا در اوایل سال دوم قبل از این که فعالیت گیاه آغاز شود، مراحل کشت صورت می‌گیرد.

علت زرد شدن برگ درخت انگور

مراحل کاشت درخت انگور ( علت زرد شدن برگ درخت انگور )

برای کاشت درخت انگور می‌توان مراحل زیر را به عمل آورد:

  • فراهم نمودن بستر مناسب
  • کندن گودال به جهت کاشت نهال و یا قلمه
  • فراهم آوردن شرایط مناسب برای رشد (آبیاری به موقع، هرس کردن، کوددهی و …)

شرایط پرورش و نگهداری از درخت انگور

همان طور که در بخش ابتدایی این مقاله اشاره کردیم، درخت انگور از آن دسته درختانی است که نیاز به مراقب و نگهداری دارد و پرورش آن کار چندان راحتی نیست. ( علت زرد شدن برگ درخت انگور )

بیشتر بخوانید : کود جلبک دریایی مخصوص انگور

این درخت، همانند بسیاری از محصولات باغی نیاز به یکسری شرایط و آیتم برای پرورش دارد که با فراهم آوردن این آیتم‌ها می‌توان بازدهی محصول را ارتقاء داد. از مهمترین شرایط پرورش درخت انگور می‌توان اشاره‌ای به موارد زیر نمود:

  • آبیاری به موقع
  • استفاده از بستر کشت مناسب
  • نور کافی
  • فراهم آوردن دمای آسایش
  • کوددهی

 

علت زرد شدن برگ درخت انگور

علت زرد شدن برگ درخت انگور

ما در بخش قبل، اشاره نمودیم که برای پرورش درخت انگور و رسیدن به بازدهی محصول بایستی یکسری شرایط را فراهم آورد تا درخت بتواند به رشد خود ادامه دهد. رعایت هر کدام از آیتم‌هایی که ذکر کردیم (دما، نور، خاک و …) باید بر اساس اصول کاشت صورت گیرد در غیر این صورت هر کدام می‌توانند از علت زرد شدن برگ درخت انگور باشند. اما زرد شدن این گیاه می‌تواند به دلیل کمبود برخی از عناصر معدنی نیز باشد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم:

  1. کمبود نیتروژن

از مهمترین علائم کمبود نیتروژن، زردی و توقف در رشد درخت انگور است. کمبود این عنصر غذایی در ابتدا، برگ‌های پیر را زرد می‌کند که اگر ادامه‌دار باشد به برگ‌های جوان هم منتقل می‌گردد.

  1. کمبود فسفر

توقف در رشد، کوچک شدن برگ‌ها و همچنین تغییر رنگ برگ‌های پایین به رنگ ارغوانی از مهمترین نشانه‌های کمبود فسفر هستند.

  1. کمبود پتاسیم

کمبود این عنصر علائم را به صورت رنگ پریدگی برگ، سوختگی حاشیه برگ، زرد شدن برگ‌های پایینی و خشک شدن نوک خوشه‌های انگور نشان می‌دهد.

  1. کمبود روی

ریز شدن برگ‌ها، جارویی شدن برگ‌های جوان در سرشاخه‌ها، وجود رنگ زرد در وسط برگ‌های سبز و غیر همزمان رسیدن میوه از مهمترین علائم کمبود روی در درخت انگور است.

  1. کمبود مس

اگر درخت انگور با کمبود مس مواجه گردد علائمی از قبیل خشکیده شدن شاخه‌های جوان، ایجاد شاخه-هایی پر رشد و به رنگ سبز تیره با لکه‌های زرد ظاهر می‌کند.

  1. کمبود منگنز

کمبود این عنصر معمولا در خاک‌های آهکی بیشتر اتفاق می‌افتد در چنین شرایطی برگ‌ها از قسمت حاشیه به سمت رگ برگ‌های میانی شروع به زرد شدن می‌کنند.

گوگرد، آهن، بور و کلر از دیگر عناصری هستند که کمبود آن‌ها می‌تواند از علت زرد شدن برگ درخت انگور باشد.

کلام پایانی علت زرد شدن برگ درخت انگور

انگور از جمله درختانی است که برای رشد بهتر و همچنین بازدهی محصول به مراقبت بالایی نیاز دارد. کنترل شرایط محیطی (دما، نور و آب)، کوددهی به موقع و همچنین سم پاشی به جهت از بین بردن آفات از مهمترین اقداماتی است که کشاورز بایستی آن‌ها را به عمل آورد. از علت زرد شدن برگ درخت انگور، کمبود در برخی از عناصر معدنی است که باکوددهی به موقع می‌توان این مشکل را برطرف نمود.

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]