سم مغز گردو

سم مغز گردو: موضوعی که در این مقاله از سایت آل کود مطالب مهمی پیرامون آن برای شما باغداران عزیز و گردو کاران ارائه شده است، مربوط به عوامل دخیل در کاهش کیفیت گردو است تا هر آنچه لازم است راجع به آن و همچنین نکاتی در مورد علت سیاه شدن مغز گردو و کیفیت مغز گردو بدانید.

گردوی خوب و صادراتی گردویی است که پس از پوست کندن آن شاهد سفیدی،پر مغز و درشتی آجیل باشید و پس از اینکه طعم آن را امتحان کردید، مزه شیرین و فوق العاده ای زیر دندان بیاید. چنین گردویی مرد زحمات باغدار و حاصل رسیدگی های منظم آن می‌باشد. در نقطه مقابل برخی سموم نگران کننده مانند سم مغز گردو، رشد این میوه و کیفیت مغز گردو را به شدت کاهش میدهد. لازم به ذکر است بدانید عامل این اتفاق آفلاتوکسین ها هستند که متعلق به خانواده کپک ها بوده و در شرایط مساعد روی دانه گردو رشد می کنند. راه های در امان ماندن از ایجاد آفلاتوکسین ها و جلوگیری از خسارت به باغ های گردو در مطالب زیر اشاره شده است.

عوامل موثر بر تشکیل آفلاتوکسین ها

رطوبت عامل بسیار تعیین کننده در تشکیل آفلاتوکسین ها می باشد؛ لذا دانه گردو را در محل خشک و عاری از رطوبت نگهداری نمایید. هم چنین رسیدگی باغدار و میزان دسترسی درخت به مواد مغذی و زمانی که اقدام به کاشت درخت و برداشت محصول نیز می شود نقش مهمی در تشکیل یک مغز گردو درجه یک دارد.

ایجاد آفلاتوکسین ها در گردو کیفیت این آجیل را کاهش داده و مشتری با مشاهده علائم و بوی سم مغز گردو از خرید منصرف می گردد.

از دیرباز تا کنون عوامل قارچی در رشد درخت گردو و طعم محصول تاثیر داشته و آگاهی از عوامل موثر در تشکیل آنها به باغدار کمک خواهد نمود. توجه داشته باشید آفلاتوکسین ها بسیار سریع ترشح شده و نیازی به فراهم بودن چندین شرایط ندارند. شما باغداران عزیز دقت کنید پس از برداشت گردوها آنها را در فضای خشک و هوای آزاد نگهداری کنید تا رطوبت منجر به ترشح سم مغز گردو نگردد زیرا به ویژه گردوی خام که هنوز خشک نشده درصد ابتلا بالایی به قارچی شدن دارد.

عوامل موثر بر آفلاتوکسین گردو

چگونگی تشخیص کیفیت مغز گردو

در خرید گردو بایستی از کیفیت مغز گردو اطلاع داشته باشید اما چگونه؟ گردو خشکبار بسیار مقوی می‌باشد که آنتی اکسیدان ها، چربی غیر اشباع، ویتامین ها و مواد مغذی مختلف را در خود جای داده است اما این خواص مفید برای گردوی تازه و سالم صدق میکند.

همانطور که گفته شد سم و عوامل قارچی خطرناکی گردو را تهدید می‌کنند لذا در خریداری آجیل سراغ خرید گردوهایی بروید که یا بسته بندی شده هستند، یا پوسته آنها حفظ شده و هیچ گونه سوراخی در مغز گردو وجود ندارد و از طرفی علائم کپک زدگی مانند بوی نامطبوع و طعم ماندگی نداشته باشند. لذا حتما در تشخیص کیفیت مغز گردو ظاهر و طعم آن را بررسی کنید و اگر بوی تازگی داشت اقدام به خریداری نمایید.

مغز گردو نسبت به آفات مختلف به ویژه آفلاتوکسین ها حساسیت بالایی دارد و به عنوان جزء ضعیف، به سرعت ظاهر بازار پسند و طعم لذیذ خود را از دست خواهد داد بنابراین مصرف چنین گردوهایی توصیه نمی‌گردد.

اما بجز سم مغز گردو که شما را از خرید این محصول دلزده میکند، عامل سیاه شدن مغز گردو نیز کیفیت و طعم آن را زیر سوال میبرد لذا نگاه شما را به ادامه مطالب خواندنی و مختصر پیرامون علت سیاه شدن مغز گردو جلب میکنم.

کیفیت مغز گردو

بیشتر بخوانید: علت سیاه شدن مغز گردو

علت سیاه شدن مغز گردو چیست؟

رقم گردوی کاشته شده

یکی از دلایل پر رنگ در سیاه شدن و تغییر رنگ گردو، نوع ارقام گردو می  باشد که هرچه از ارقام زودرس استفاده شده باشد، در زمان گرما و تابش سوزان خورشید در اواسط فصل تابستان میوه می‌رسد و مغز آن دچار تیرگی و سوختگی خواهد شد. لذا حین خرید نهال تاکید داشته باشید ارقام دیر رس را در اختیار شما قرار دهند.

زمان چیدن و برداشت محصول

برخی افراد برداشت گردو را بسیار به تعویق می اندازند و سبب سیاه شدن مغز گردو می‌شوند اما چرا؟ زیرا هر چه پوست گردو دیرتر کنده شود، منجر به نفوذ رنگ به داخل مغز شده و سبب تغییر رنگ گردو می شود. لذا بهترین فرصت برای چیدن گردوها با دیدن اولین نشانه های ترک خوردگی است که توصیه میکنم از دستگاه پوست گیر برای این امر کمک بگیرید.

زمان برداشت گردو

کوتاهی در تغذیه درخت گردو

تغذیه کافی و صحیح درخت گردو از مهم ترین عوامل در کیفیت و رنگ مغز درون پوسته است؛ زیرا این محصول نیاز فوق العاده بالایی به تامین عناصر پر مصرف و ریز مغذی در زمان و مقدار مورد نیاز دارد. به عنوان نمونه کمبود فسفر، کلسیم، روی و آهن علت اساسی در سیاه شدن مغز گردو می‌باشد که کوددهی منظم سفید شدن مغز گردو و درشتی آن را به ارمغان خواهد آورد.

از مراحل تاثیر گذار در رنگ مغز گردو و کیفیت و طعم آن، انجام چالکود درخت گردو، استفاده از کود هیومیک اسید در ابتدای رشد، محلول پاشی آمینو اسید، آبیاری کود فسفر بالا و محلول پاشی یا آبیاری کود نیترات کلسیم و آبیاری کود آهن و محلول پاشی ریز مغذی ها می‌باشد.

برای مطالعه بیشتر: بهترین کود برای درخت گردو

آبیاری کافی درخت گردو

افزایش دما در سیاه شدن مغز گردو تاثیر بسزایی دارد لذا با انجام آبیاری از افزایش زیاد دمای درخت جلوگیری نمایید.

نحوه خشک کردن گردوها

انتخاب محل خشک شدن گردوها در جلوگیری از سم مغز گردو و همچنین جلوگیری از سیاه شدن آن بسیار نقش دارد؛ لذا گردوها را در هوای آزاد و به دور از تابش سوزان آفتاب قرار دهید حتی می‌توانید از دستگاه های خشک کننده گردو نیز استفاده نمایید. لازم به ذکر است تنظیم دمای این دستگاه به ۴۳ درجه تا ۲۴ ساعت الی دو روز نقش کاربردی در سفید شدن مغز گردو دارد.

مبارزه و پیشگیری از بیماری بلایت گردو

بلایت باکتریایی منجر به تشکیل لکه ها روی سطح برگ و میوه می گردد و در نهایت به داخل میوه نفوذ می‌کند. برای جلوگیری و درمان ابتلا به بیماری بلایت گردو از کود فسفیت پتاسیم شوک  به شکل محلول پاشی و آبیاری استفاده نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]