علت قرمز نشدن گوجه فرنگی

رنگ گوجه ‌فرنگی یکی از عوامل تاثیرگذار در فروش آن است. بیشتر مردم به‌دنبال خرید گوجه‌ای هستند که قرمز و رسیده باشد تا بتوانند در هنگام صرف غذا آن را بر روی سالاد خود بگذارند تا جلوه‌ی سفره را زیبا و دلنشین کند. طبق تحقیقاتی که متخصصان گیاه‌شناسی در این زمینه انجام داده‌اند، علت قرمز نشدن گوجه ‌فرنگی و سرعت تغییر رنگ در انواع گوجه‌ فرنگی‌ها را یافته‌اند. برای نمونه گوجه فرنگی‌های کوچک مانند گوجه‌ فرنگی گیلاسی خیلی زودتر رشد می‌کنند و قرمز می‌شود ولی گوجه‌ فرنگی‌های بزرگ مانند  Beef steak tomato، دوره‌ی رشد و باردهی آن‌ها مقداری طولانی‌تر است و به مدت‌ زمان بیشتری برای رشد و قرمز شدن احتیاج دارند.

همه چیز درباره تغییر رنگ انواع گوجه فرنگی ها

میوه گوجه‌ فرنگی رنگ‌های مختلفی را سپری می‌کند تا به رنگ قرمز کاملاً سفید رسیده تبدیل شود. در ابتدا گوجه ‌فرنگی از نظر حجم که به‌ اندازه نهایی خود رسیده باشد و به مقدار کافی رشد کرده باشد، رنگ آن در ابتدا سبز مایل به تیره است که بعد از گذشت چندین روز بر روی میوه‌های سبز رسیده لکه یا خطوطی صورتی رنگ ایجاد می‌شود، سپس میوه به‌طور کامل به رنگ صورتی در می‌آید و پس‌ از آن چندین روز بیشتر طول نمی‌کشد که گوجه ‌فرنگی به رنگ قرمز کاملاً رسیده و شفاف تبدیل شود. گوجه‌ فرنگی قرمز رسیده از نظر طعم و کیفیت برای استفاده غذایی کاملاً مناسب و مطلوب است.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای رشد گوجه فرنگی

علت قرمز نشدن گوجه فرنگی به صورت علمی

زمانی‌که موقع برداشت و چیدن گوجه‌ فرنگی‌ها فرا می‌رسد، فاصله روزها کوتاه‌تر می‌شود و دمای هوا کاهش پیدا می‌کند؛ در نتیجه این عوامل ماده‌ی کلروفیل درون گوجه‌ها شروع به حل شدن می‌کند و به‌جای آن ماده‌ای به نام لیکوپن درون گوجه ‌فرنگی‌ها به وجود می‌آید. این فرآیند سبب می‌شود که رنگ گوجه‌ فرنگی از سبز به قرمز تغییر پیدا کند. در واقع عدم به وجود آمدن لیکوپن درون گوجه‌ فرنگی علت قرمز نشدن گوجه ‌فرنگی است. لیکوپن ماده قرمز رنگی است که درون گوجه ‌فرنگی و چندین میوه قرمز دیگر نظیر هندوانه به وجود می‌آید و علت قرمز شدن این میوه‌ها است. شاید شنیدن این نکته برایتان جالب باشد که  لیکوپن ماده بسیار مفیدی است که خواص فراوانی را دارد و از ایجاد چندین نوع سرطان در انسان جلوگیری می‌کند.

گوجه ‌فرنگی سبز رنگ به‌ غیر از مقداری طعم و مزه ترشی، طعم خاص دیگری را ندارد و در این زمان درون گوجه‌ فرنگی سبز رنگ گازی بنام اتیلن به وجود می‌آید که سرعت تکامل و قرمز شدن رنگ گوجه ‌فرنگی را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که گوجه زودتر بالغ و قرمز رنگ شود. گاز اتیلن اسید موجود در گوجه ‌فرنگی را کم و میزان شیرینی آن را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که گوجه ‌فرنگی‌ نرم‌تر و رسیده‌تر شود و قابل خوردن باشد. البته ناگفته نماند که گاز اتیلن در میوه‌های دیگری نظیر موز نیز وجود دارد و فرایند بلوغ موز را افزایش می‌دهد و باعث تسریع در فرآیند زرد رنگ تر شدن موز می‌شود.

علت قرمز نشدن گوجه فرنگی

عوامل تاثیر در قرمز نشدن گوجه فرنگی

برای این‌که گوجه‌ فرنگی‌ها به رنگ قرمز در بیایند و کشاورزان بتوانند گوجه‌ فرنگی‌های خود را با رنگ قرمز رسیده و بسیار خوشمزه برداشت کنند، لازم است که یکسری از نکات که در قرمز شدن گوجه ‌فرنگی تاثیر فراوانی را دارد رعایت کنند که در زیر آن‌ها را به‌طور کامل توضیح خواهیم داد.

1_ریشه زایی درست بوته : ریشه در تغذیه گیاهان نقشی مهم و اساسی را برعهده دارد. وقتی بوته‌های گیاه گوجه ‌فرنگی توسط ریشه به‌خوبی تغذیه شوند، هم بر تعداد گوجه ‌فرنگی‌ها افزوده می‌شود و هم با گسترش ریشه در اعماق خاک و به‌خاطر قرار گرفتن تمامی عناصر غذایی در اختیار ریشه، گوجه ‌فرنگی با کیفیت و مرغوبیت بالایی رشد می‌کند و تمامی عناصر در اختیار آن قرار می‌گیرد؛ از این‌رو رنگ گوجه‌ فرنگی قرمز و مطلوب می‌شود و طعم خوشمزه و مناسبی را پیدا می‌کند.

2_ گلدهی : گلدهی گوجه فرنگی یکی از عوامل تاثیر گذار در تولید گوجه های رسیده و خوش رنگ است

3_ نور و دمای مناسب محیط : نور یکی از مهم‌ترین عوامل در تبدیل گوجه‌های سبز رنگ به گوجه‌های قرمز و خوش‌رنگ اسب. زمانی‌که نور به میزان کافی و  اندازه لازم به قسمت‌های نرسیده و سبز رنگ گوجه ‌فرنگی برسد؛ گوجه‌ها به‌مرور زمان به رنگ قرمز تبدیل می‌شوند که می‌توان آن‌ها را به فروش رساند. نور کافی یکی از عوامل مهم در رنگ آوری گوجه‌ فرنگی به‌شمار می‌آید؛ چون‌که بخش درونی گوجه‌ فرنگی در مقایسه با بخش خارجی آن از خاصیت رنگ‌پذیری کمتری برخوردار است که در صورت دریافت نور کمتر از کیفیت و قرمزی رنگ گوجه‌ها کاسته می‌شود و مردم نیز تمایلی به خرید آن نشان نمی‌دهند، پس می‌توان با دادن نور کافی به گوجه‌ها آن‌ها را قرمز و خوش‌رنگ نمود.

4_ آبیاری مناسب : یکی دیگر از راهکارهای بدست آوردن گوجه‌های خوش‌رنگ و قرمز آبیاری منظم گوجه ‌فرنگی است؛ چون‌که بوته گوجه ‌فرنگی نباید تحت تنش آبی قرار بگیرد، منظور از تنش آبی و کمبود آب یا آبیاری بیشتر از نیاز بوته است که هر دوی اینها از عوامل کاهش دهنده رنگ قرمز گوجه ‌فرنگی به حساب می‌آیند

بهترین کود برای قرمز شدن گوجه فرنگی

استفاده نکردن از کودهای مناسب حاوی عناصر و مواد ضروری جهت رشد یکی از مهم‌ترین دلایل و علت قرمز نشدن گوجه ‌فرنگی است. در میان کودهای موجود در بازار کود پتاس بالا ارگانیک یکی از مفیدترین کودهای موجود در روند تسریع قرمز شدن گوجه‌ فرنگی است. این کود رنگدانه کاروتنوئید موجود در گوجه‌ فرنگی را به‌طور مستقیم تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث رنگ گیری بهتر آن می‌شود. کود پتاس بالا توان جذب گیاه گوجه ‌فرنگی را بالا می‌برد و منابع گیاهی-معدنی مورد نیاز برای گوجه ‌فرنگی را فراهم می‌کند و باعث افزایش کیفیت گوجه ‌فرنگی‌های تولیدی می‌شود.

کود پتاس بالا میزان تثبیت پتاسیم توسط ریشه گوجه‌ فرنگی را افزایش می‌دهد و به اصلاح خاک می‌پردازد، در نتیجه شرایط مساعدی را برای بهبود کیفیت و بهتر شدن رنگ قرمز گوجه‌ فرنگی به وجود می‌آورد. مواد ارگانیک تشکیل دهنده کود پتاس بالا از عناصر متحرک و سبکی تشکیل‌ شده‌اند که برخلاف کودهای شیمیایی هیچ‌گونه زیانی را به گیاه نمی‌رساند و به‌خاطر ارگانیک بودن خود حتی در فصل زمستان نیز به‌سرعت توسط ریشه گیاه جذب می‌شوند. کود پتاس بالا با به حداقل رساندن مصرف آب باعث کاهش هزینه‌های مصرفی و افزایش سودآوری کشاورزان می‌شود. از دیگر مزایای کود پتاس بالا می‌توان به از بین بردن لکه‌های سبز بر روی سطح گوجه ‌فرنگی و یکدست شدن رنگ گوجه ‌فرنگی و همین‌طور افزایش جذب کودهای دیگر و بالا بردن جذب ازت و پتاسیم با عناصر میکرو مانند آهن و منیزیم را نام برد.

بیشتر بخوانید:‌ زمان باردهی گوجه فرنگی

سخن پایانی: 

در این بخش با علت قرمز نشدن گوجه فرنگی آشنا شدیم و آموختیم چگونه با آن رو به رو شویم تا آسیب کمتری متوجه بارهای هر بوته گوجه فرنگی شود. استفاده درست و به موقع از انواع کود نیز می‌تواند کمک خوبی به محصولات شما باشد.

برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]