کود آفتابگردان

بهترین کود برای آفتابگردان

جهت خرید کود مخصوص آفتابگردان با مدیر فروش کارخانه در ارتباط باشید.

آفتابگردان یک محصول ایده آل دانه روغنی است. به عنوان یک محصول آبیاری رشد می کند. روغن آن به دلیل داشتن اسید اولئیک زیاد به عنوان یک روغن پریمیوم در نظر گرفته شده و باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود.

محصول در نواحی داخلی عملکرد خوبی دارد. با موفقیت فوق العاده معرفی شده است

برای آفتابگردان هم باید مانند دیگر گیاهان، خاک آن را برای کوددهی آزمایش کنید. ازت و فسفر بیشتر از دیگر عناصر برای آفتابگردان لازم است. پتاسیم برای تقویت ساقه و دیگر قسمت های آفتابگردان می باشد. کود ازت باعث افزایش پروتئین موجود در دانه ها و کم شدن درصد روغن آن می شود.

کود آفتابگردان
کود آفتابگردان

روی برای دخالت در جذب نیتروژن توسط آفتابگردان برای این گیاه لازم می باشد.

منشا اصلی آفتابگردان، آمریکای شمالی بین مکزیک و پرو می باشد، بعد از آن جا به اروپا برده شده و در نهایت حدود 80 تا 90 سال پیش به ایران آورده شده است. مهمترین کشورهای تولید کننده در دنیا، روسیه، آمریکا، چین و آرژانتین می باشد.

آفتابگردان به دلیل اینکه، مقدار زیادی اسید چرب غیر اشباع لینولئیکی دارد از مرغوبیت بالایی برخوردار است. کنجاله بدست آمده از ان هم برای غذای طیور و دام استفاده می شود.

آفتابگردان در خاک هایی که دارای بافت شنی تا رسی می باشد به خوبی رشد می کند و مانند ذرت، گندم و سیب زمینی به خاک بسیار حاصلخیز نیاز ندارد.

 

کودها به دو دسته ماکرو و میکرو تقسیم بندی می شوند

کودهای ماکرو :      شامل کودهای ازت، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و منیزیم، نیتروژن می باشد.

ازت : این عنصر مغذی باعث رشد کلروفیل شده و او را تقویت می کند. ازت را قبل از کاشت، در زمان آماده سازی و در نهایت بعد از آبیاری دوم گیاه به آن می دهند. کمبود ازت باعث کم رنگ شدن برگ و کوچک شدن آن ها می شود.

فسفر  : این عنصر برای دانه و تکامل آن ها تاثیر مثبتی دارد و کمبود آن باعث پوکی دانه ها می شود. فسفر باعث رشد سریع و افزایش محصول می شود. کمبود این عنصر باعث تیره شدن رنگ سبز گیاه می شود و یا لکه های آبی و سبز روی برگ ها می شوند.

پتاسیم: پتاسیم برای رشد ساقه ها بسیار مفید است. این عنصر باعث ایجاد سنتز و انتقال هیدروکربن ها، مقاومت در برابر بیماری و سرما می شود. در جذب آب برای گیاه مفید است. کمبود بیش از حد این عنصر باعث قهوه ای شدن رنگ سبز گیاه و سوختن برگ ها می شود.

گوگرد: گوگرد باعث ایجاد افزایش پروتئین دانه های آفتابگردان می شود. دیگر اینکه در ساختن کلروفیل گیاه نقش دارد و در صورت کمبود آن برگ ها زرد می شوند. گوگرد تحمل کم آبی را برای گیاه بالا می برد. گوگرد را معمولا با آهن، مس و روی استفاده می کنند.

کلسیم: کلسیم برای گیاه آفتابگردان اهمیت زیادی دارد و برای رشد و سالم ماندن آن بسیار اهمیت دارد. این عنصر برای شادابی و سالم بودن گیاه لازم می باشد.

منیزیم: کمبود منیزیم برای گیاه باعث پیر شدن برگ ها می شود و رنگ سبز برگ ها را تبدیل به رنگ بنفش مایل به قرمز می کند.

نیتروژن: کمبود نیتروژن باعث کاهش اندازه دانه ها می شود. این عنصر در ساختن پروتئین و کلروفیل نقش مهمی دارد.  اگر نیتروژن کم شود برگ ها زرد رنگ می شوند و برگ های قدیمی تر پژمرده می شوند.

کود آفتابگردان
کود آفتابگردان

کودهای میکرو:

این کودها کم مصرف هستند و شامل آهن، منگنز، مس و روی می باشند. میزان مصرف این کودها هم بستگی به آزمایش خاک زیر کاشت دارد. اگر علائم کمبود این عناصر را در خاک احساس شد باید آن ها را به خاک اضافه کنید.

بهترین کود برای گل آفتابگردان چیست؟

کود کم نیتروژن مانند مخلوط 5-10-10 را روی تخت بپاشید. مقدار کود مورد نیاز بسته به کود متفاوت است ، اما به طور کلی ، یک نیم فنجان در هر 25 فوت مربع کافی است. از کمترین توصیه کاربردی در برچسب کود برای آفتابگردان استفاده کنید.

تغذیه گیاه آفتابگردان با کود

تغذیه گیاه در تعیین عملکرد آفتابگردان و کیفیت روغن بسیار اساسی است و در هنگام برنامه ریزی و اجرای استراتژی های کود ، موارد متعددی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

در کنار کربن ، هیدروژن و اکسیژن ، گیاهان برای رشد به مواد مغذی معدنی نیاز دارند.

مواد مغذی معدنی در آب خاک حل می شوند و توسط گیاه توسط ریشه ها جذب می شوند و 13 عنصر شناخته شده وجود دارد که برای رشد گیاه ضروری هستند.

نمونه برداری دقیق خاک و آزمایش برای تعیین در دسترس بودن مواد مغذی و هدف قرار دادن برنامه های کاربردی کود در کل چرخش محصول بسیار مهم است.

دانستن میزان فسفر و پتاسیم موجود در خاک به شما این امکان را می دهد تا تعادل مورد نیاز محصول را بکار بگیرید ، یا اگر میزان مواد مغذی زیاد است از استفاده از کود ، کاهش هزینه و محافظت از محیط زیست خودداری کنید.

تخمه آفتابگردان نسبت به کود حساس است بنابراین می توانید مقدار کافی در تماس نزدیک بذر را در زمان کاشت محدود کنید.

نیتروژن :

گل آفتابگردان یک گیاه ریشه دار است و از عمق مشخصات خاک به مواد مغذی دسترسی دارد و معمولاً در مقادیر بسیار کمی ازت خاک عملکرد خوبی خواهد داشت

مقادیر بالای نیتروژن می تواند منجر به رشد بیش از حد رویشی ، افزایش بیماری ها ، تأخیر در بلوغ و کاهش محتوای روغن و کیفیت روغن بذر از جمله کاهش پروتئین و اسید اولئیک شود.

سطح پایین ازت باعث کاهش عملکرد محصول می شود.

تحقیقات نشان می دهد که نیتروژن استفاده شده درست قبل از شروع فلور ، بر تعداد نهایی بذر تأثیر می گذارد ، در حالی که کاربردهای بعدی از رشد گلچه تا گلدهی بر وزن تک دانه تأثیر می گذارد.

فسفر و پتاسیم:

فسفر و پتاسیم به کار رفته در کود به آرامی از طریق خاک حرکت می کند ، مدیریت این مواد مغذی برای عملکرد مبتنی بر حفظ سطح در خاک برای نیازهای چرخشی است تا یک محصول فردی.

با کمبود خاک در فسفر یا پتاسیم ، بعید است که یک برنامه تازه برای جذب گیاه توسط گیاهان به موقع در دسترس باشد تا از مزایای آن در محصول استفاده شود.

برای حفظ خاک در فهرست صحیح معمولاً کافی است مقدار هر ماده مغذی مورد انتظار برای برداشت از مزرعه در محصول برداشت جایگزین شود.

کود آفتابگردان
کود آفتابگردان

خاک باید هر سه تا پنج سال یک بار نمونه برداری شود تا بررسی شود که آیا میزان فسفر یا پتاسیم حفظ می شود ، در حال احداث یا از بین رفتن است ، و می توان یک استراتژی کود مناسب را انجام داد.

گل آفتابگردان از فسفر کمی استفاده می کند ، بنابراین کاربرد 40 تا 60 کیلوگرم P2O5 در هکتار معمولاً برای جایگزینی برداشت محصول و حفظ سطح خاک کافی است.

گل آفتابگردان از پتاسیم بالایی استفاده می کند ، اما بیشتر آنها پس از برداشت به خاک برگردانده می شوند ، بنابراین کاربردهای 40 تا 60 کیلوگرم K2O باعث حفظ سطح خاک می شود.

 

مواد مغذی معدنی

مواد مغذی را می توان به دو گروه تقسیم کرد:

مواد مغذی:

ریز مغذی: ها می توانند بیشتر به دو گروه دیگر تقسیم شوند که به عنوان مواد مغذی اولیه و ثانویه شناخته می شوند.

مواد مغذی اولیه توسط محصولات کشاورزی در مقادیر زیادی مورد استفاده قرار می گیرد ، به طور معمول به میزان کیلوگرم در هکتار  و معمولاً اولین ماده مغذی هستند که عملکرد محدود کننده ای در آنها یافت می شود.

اولیه : شامل: پتاسیم ، فسفات و نیتروزن

ثانویه: شامل گوگرد، منیزیم و کلسیم است  

ریز مغذی ها

بعضاً به عنوان عناصر کمیاب گفته می شود ، این مواد در مقادیر کمتری از مواد مغذی مورد نیاز است ، به طور معمول به میزان گرم در هکتار  و شامل آهن (آهن) ، مس (مس) ، منگنز (منگنز) ، روی (روی) ، بور ( ب) ، مولیبدن (مو) و کلر (کلر).

گل آفتابگردان به کمبود بور ، به ویژه در خاک های آهکی و شنی حساس هستند ، و به دنبال مناطق ضعیف و بزرگ بذرهای توخالی هستند.

براساس داده های تجزیه و تحلیل خاک ، می توان از پتاسیم ، بور و فعال کننده های گیاهی و محرکهای زیستی استفاده کرد تا در طی مراحل قارچ کش و / یا حشره کش استفاده شود تا به کوددهی بهتر بذر در زمان گلدهی کمک کرده و عملکرد بهتری در برداشت حاصل شود.

قانون لیبیگ

کمبود هر یک از این عناصر ، ماکرو یا میکرو ، می تواند عملکرد و استفاده کمتر از سایر مواد مغذی را محدود کند.

این قانون به عنوان حداقل قانون لیبیگ شناخته می شود ، قانونی که رشد گیاهان را بیان می کند نه از کل منابع موجود ، بلکه از کمترین منابع موجود و بعضاً به عنوان غرفه های هر بشکه تصویر می شود.

مواد نگهدارنده بشکه حاوی مواد مغذی فردی است. كمترين ميزان نگهداري بشكه نشانگر كمترين ماده مغذي موجود در آن است كه مقدار آب (عملكرد) بشكه را محدود مي كند.

پس از تأمین کمترین ماده مغذی ، مواد مغذی دیگر به کمترین میزان موجود می رسد.

به عبارت دیگر ، اگر خاک شما از نظر فسفر کمبود باشد ، مهم نیست که چه مقدار کود نیتروژن را اعمال می کنید ، این محصول فقط نسبت به فسفر موجود ، هرگز حاصل می شود.

این یک توضیح بیش از حد از تعامل پیچیده ای است که گیاهان و محصولات کشاورزی با خاک و در دسترس بودن مواد مغذی دارند ، اما اصل اساسی صادق است.

کود آفتابگردان
کود آفتابگردان

عواملی که در عملکرد کود تاثیر گذار می باشد:

کارایی مصرف کود به مقدار، زمان، نوع و روش مصرف کود بستگی دارد. روش کوددهی نقشی اساسی در استفاده بهینه از کود و افزایش کارایی مصرف آن دارد. بدیهی است که با مصرف عناصر غذایی بر اساس نیاز گیاه در طی دوره رشد، کارایی مصرف کود افزایش می یابد. معمولا بالاترین کارایی مصرف کود در اولین واحدهای مصرف آن به دست می آید. به تدریج با مصرف مقادیر بیشتر کود، کمبود عناصر غذایی برطرف می شود. از این مرحله به بعد، واکنش گیاه در برابر کود مصرفی کم شده و بنابر این کارایی مصرف آن کاهش می یابد.

استفاده از کود ازت برای آفتاب گردان

با مصرف ازت با آبیاری قطره ای نسبت به روش رایج کوددهی، جذب ازت و کارایی مصرف آن در آفتاب گردان افزایش       می یابد. اثر مصرف کودهای شیمیایی را به روش کود آبیاری بر کارایی مصرف کود و عملکرد محصولات مختلف مانند آفتابگردان مورد آزمایش قرار داده اند که می توان نتیجه گرفت کارایی مصرف کود و عملکرد در این روش بسیار بیشتر از روش پخش سطحی است

استفاده از کود پتاس برای آفتاب گردان

با مصرف پتاسیم از طریق سیستم آبیاری قطره ای می توان نتیجه گرفت که پتاسیم در طول یک فصل می تواند ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر در خاک جابه جا گردد. با کودآبیاری پتاسیم، تحرک پتاسیم در هر دو جهت افقی و عمودی در خاک آسان تر می گردد.با مصرف کودهای پتاسه عملکرد دانه آفتابگردان را به طور معنی دار افزایش می یابد و درصد روغن بالاتراست.پس می توان نتیجه گرفت که کود آبیاری ازت از طریق آبیاری قطره ای نسبت به نواری آن و سپس آبیاری قطره ای، میزان جذب ازت و تأثیر آن را بر عملکرد را افزایش می دهد

آفتابگردان به لقاح پاسخ خواهد داد. ازت ، فسفات و پتاس مهم هستند. جداول موجود در زیر توصیه های مناسب را ارائه می دهد.

مواد مغذی و باروری خاک

با برداشت محصول و برداشت غلات از مزرعه و درنهایت مزرعه ، مواد معدنی را از خاک خود به خود می گیرد.

بیشتر عناصر اصلی در بقایای گیاهان به خاک برگردانده می شوند. ساقه ، برگ ، ریشه و غیره ، با این حال موادی که از مزرعه خارج می شوند عناصر را از بودجه مواد مغذی حذف می کنند.

به عنوان مثال ، یک محصول گندم شش تنی گندم 25 کیلوگرم فسفر و 55 کیلوگرم پتاسیم در هکتار را از بین می برد و ، مگر اینکه این مواد مغذی جایگزین شوند ، حاصلخیزی خاک و عملکرد محصول کاهش می یابد.

مواد مغذی با کود ، حبوبات (نخود فرنگی ، لوبیا ، شبدر) جایگزین می شوند که نیتروژن جوی را برطرف می کنند ، و اگر حیوانات جزئی از سیستم کشاورزی ، کود و دوغاب هستند که به مزارع برگردانده می شوند.

این فرآیند جایگزینی و بازیافت است که به حفظ باروری خاک و حمایت از عملکرد محصول کمک می کند.

علاوه بر بازیافت ، جلوگیری یا کاهش اتلاف مواد مغذی با به حداقل رساندن شستشو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

این کار را می توان با استفاده از محصولات زراعی برای قفل کردن مواد مغذی در گیاهان و باقی ماندن هیچ گونه سطح زیرین سطح زیرین انجام داد و در صورت وجود دام در سیستم ، استفاده از کودهای حیوانی در بهار و تابستان برای کاهش باران مواد مغذی در مزرعه استفاده کرد.

تغذیه گیاه ، کود و محیط زیست

کشاورزی سومین شرکت کننده در تولید گازهای گلخانه ای (GHG) براساس بخش است:

اکسید نیتروژن ، GHG 300 برابر بیشتر از دی اکسید کربن ، از تولید و استفاده از کود نیتروژن حاصل می شود.

یکی از منابع اصلی آلودگی آب مواد مغذی (فسفات و نیترات) است.

اتروفیکاسیون وقتی آب بیش از حد با مواد مغذی (نیترات و فسفات) غنی می شود و باعث رشد بیش از حد جلبک ها می شود که منجر به از بین رفتن اکسیژن می شود.

مقادیر زیاد نیترات و فسفاتها قبل از استفاده از آب برای آشامیدن باید از بین بروند.

کود آفتابگردان
کود آفتابگردان

برای جلوگیری از تلف شدن خاک و مواد مغذی باید زمین های کشاورزی با دقت مدیریت شود:

سطح صحیح فسفات را حفظ کنید ، از هرگونه ساخت غیرضروری خودداری کنید.

فرسایش خاک را با حداقل سطح زیر کشت یا حفاری مستقیم و استفاده از محصولات زراعی کاهش دهید.

از استفاده از سطوح کودهای حیوانی مانند کود مرغی در هنگام خاکی پوشیده از برف ، یخ زده ، غرق در آب و شیب دار جلوگیری کنید.

کودها را در مقادیر کمی بجای استفاده از یک برنامه بزرگ استفاده کنید.

کودهای مشترک با نیتروژن ، فسفر و پتاسیم برای لقاح آفتابگردان مفید عمل می کنند. ترکیب مواد مغذی باید کود 10-15-10 باشد. کود دانه ای به دلیل انتشار کند مواد مغذی به مرور زمان در بهار ایده آل است.

از دانه های خود محافظت کنید:

از بذور تازه کاشته شده با قلاب ، قفس سیمی یا هر چیز دیگری که باعث می شود پرندگان ، سنجاب ها و موش ها از حفر کردن دانه ها یا خوردن نهال ها محافظت کنید. اگر بذرها و نهالهای خود را پوشانده اید ، حتماً آنها را بررسی کنید تا آنها دارای آب ، جریان هوا و نور باشند.

4.7/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]