کود سولوپتاس برای پسته

کود سولوپتاس برای پسته

از قدیم الایام پسته از محبوبیت بالایی در بین مردم برخوردار بوده و توسط دستان توانمند کشاورزان زحمت کش در باغات پسته تولید شده است؛ یکی از مشکلاتی که اکثر باغات پسته در نقاط مختلف کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، کمبود عنصر پتاسیم می باشد. عنصر پتاسیم در زمره عناصر کلیدی در تغذیه درختان پسته و بهبود کیفیت آن ها به حساب می آید؛ اهمیت پتاسیم در فرآیندهای گیاهی چنان چشمگیر می باشد که کمبود آن رشد گیاهان را دچار اختلال خواهد کرد. با توجه به نقش اساسی پتاسیم در تولید پسته و کمک به بازار پسند بودن و صادرات آن، در این مقاله به پیرامون موضوع کود سولوپتاس برای پسته دامن خواهیم زد. پس تا انتها ما را همراهی کنید.

نقش اساسی پتاسیم در بافت های گیاهی:

۱)فعال نمودن آنزیم های گیاهی درختان میوه

پتاسیم از طریق تغییر در ساختار پروتئینی آنزیم های گیاهی، در فعال سازی آن ها نقش پررنگی ایفا می کند؛ گفتنی است بیش از ۵۰ آنزیم توسط  پتاسیم فعال شده و عملکرد ویژه ای را درون سلول ها انجام می دهند.

۲)رشد سلول های گیاهی به کمک پتاسیم

سلول های گیاهی برای رشد و بزرگ شدن خود به عنصر پتاسیم نیاز مبرم دارند و در صورتی که درختی با کمبود پتاسیم روبرو باشد میوه های آن کوچک و ضعیف خواهند بود. وجود پتاسیم برای پتانسیل اسمزی درون سلول ها ضروری می باشد و این عنصر با تجمع مواد محلول در سلول ها به انجام این فرآیند میشتابد. به عبارتی یون های پتاسیم با تجمع در سلول زمینه پتاسیم اسمزی جهت رشد و بزرگ شدن سلول های گیاهی را فراهم می کنند.

تاثیر اسید هیومیک بر پسته
تاثیر اسید هیومیک بر پسته

۳)نقش پتاسیم در انتقال مواد فتوسنتزی

پتاسیم با بالا بردن فشار اسمزی درون آوند های آبکشی، سبب جریان یافتن مواد فتوسنتزی از منبع تولید آن ها یعنی برگ به اندام های مصرف کننده مانند: میوه ها، ریشه ها و سلول های جوان می شود. در درختانی که با کمبود پتاسیم مواجه هستند، مواد فتوسنتزی کمتری نصیب اندام های مصرف کننده شده و ذخیره ای گیاهان می شود.

۴)نقش موثر در سنتز پروتئین

اگر پتاسیم کافی در اختیار گیاهان نباشید، خواندن رمز های ژنتیکی جهت ساخت پروتئین ها و آنزیم ها ناممکن خواهد بود.

تاثیر اسید هیومیک بر پسته

کمبود پتاسیم در باغات پسته:

خاک های مختلف اقلیم های پسته کاری در کشور از کمبود پتاسیم جهت تولید پسته های با کیفیت و خندان دلالت دارند؛ اگر خاک های باغات پسته در زمان مناسب از این عنصر سیراب نشوند زحمات چند ساله کشاورزان هدر خواهد رفت؛ برای جلوگیری از این اتفاق اقدام به غنی سازی خاک از طریق کود می شود.

نیاز خاک مناطق پسته کاری به عنصر پتاسیم بسیار بالا بوده و بهره مندی آن از این عنصر بسیار ضرورت دارد؛ متاسفانه قیمت پتاسیم کودی بالا بوده و این مسئله برای برخی از کشاورزان به عنوان مانعی جهت تامین پتاسیم باغات پسته تلقی می شود. جالب است بدانید برای درختان مواجه با کمبود پتاسیم تنها بهره بردن از روش محلول پاشی کود پتاسیم پاسخگو نمی باشد. برخی از کودها نظیر کلرورز پتاسیم اگر چه با افزوده شدن به خاک پتاسیم لازمه را تامین می کند، اما سبب شوری خاک شده و یک مشکل دیگر را به وجود می آورد.

بهترین گزینه برای تامین پتاسیم باغات پسته چیست؟

با وجود مسائلی که مطرح شد شاید کشاورزان بسیار نگران تولید پسته شوند اما اکنون به شما کودی را معرفی می کنیم که حلال مشکل کمبود پتاسیم و شوری خاک خواهد شد. نام این کود سولوپتاس می باشد؛ البته نام کامل آن سولفات پتاسیم است.

مزیت استفاده از کود سولوپتاس برای درختان پسته :

۱)سولوپتاس ها از ماندگاری بالاتری برخوردار می باشند و حتی پس از چندین بار آبیاری در خاک ها ذخیره شده و ریشه ها به خوبی می توانند در مواقع لازم از آن ها استفاده کنند؛ هر چه مقدار این ذخیره بالاتر باشد، تولید کمی و کیفی محصولات پسته نیز افزایش می یابد به عنوان مثال سبب افزایش وزن و خندانی پسته ها شده و از پوکی و دهن بسته بودن آن ها جلوگیری می کند؛ اثر کود سولوپتاس پس از رسیدن به درخت پسته چنان فوری می باشد که شاید در باور شما نگنجد.

کود سولوپتاس برای پسته
کود سولوپتاس برای پسته

در واسط تابستان که مرحله پر شدن مغز پسته ها تلقی می شود، هیچ کودی کارآمدتر از سولوپتاس عمل نخواهد کرد.

۲)کود سولوپتاس می تواند به صورت کپه ای یا نواری بر روی سطح خاک، به شکل آبکود و محلول پاشی دراختیار درختان پسته قرار گیرد؛به عبارتی محدوده روش افزودن بالایی دارد. کود سولوپتاس به صورت صد درصد در آب حل می شود و به صورت آبیاری نیز به درختان می رسد‌.

۳)کود سولوپتاس قابلیت مصرف در خاک های اسیدی و قلیایی را دارد و از میزان گستردگی و سطح ریشه در خاک های قلیایی و شور می کاهد و از این طریق جذب آهن، فسفر و ریز مغذی های ضروری را تسهیل می کند. کود سولوپتاس در مقایسه با دیگر کودهای پتاسیمی از کمترین ضریب  شوری و شاخص آبشویی برخوردار می باشد.

۴)بهترین کود برای کاهش اثرات منفی نیترات بر روی کیفیت میوه ها، کود سولوپتاس می باشد زیرا وجود مقادیر زیاد نیترات سبب پایین آمدن کیفیت میوه پسته شده و سولوپتاس برنامه تامین مواد موردنیاز گیاهان را طوری تنظیم می کند که میزان نیترات کمتری به گیاهان برسد.

۵)کود سولوپتاس ارزش غذایی محصولات پسته را از طریق تاثیرگذاری بر تولید ویتامین ها، نشاسته و قند ها بالا می برد. پتاسیم موجود در کود سولوپتاس درختان پسته را در برابر سرمازدگی مقاوم کرده و یکی از به صرفه ترین و کم زحمت ترین گزینه تلقی می شود. کود سولوپتاس درختان پسته را در برابر حساسیت در مقابل صدمات فیزیکی مقاوم کرده و خاصیت انبارداری و سالم بودن پسته ها را بسیار بالا می برد. افزودن این کود به انواع درختان پسته سب بهبود طعم پسته های خندان شده و میزان فروش آن ها را افزایش می دهد.

۶)کود سولوپتاس از عنصر گوگرد که به صورت سولفات در ترکیب آن یافت می شود وجود دارد و این عنصر پر اهمیت، نقش اساسی در فرآیند فتوسنتز را دارا می باشد و به آسانی هر چه تمام توسط گیاهان جذب می شود.

درباره پسیل پسته بیشتر بدانیم.

علائم کمبود پتاسیم:

اگر میزان پتاسیم درختان پسته از مقدار ۱.۷ که حد بحرانی این عنصر به حساب می آید پایین تر رود، اثرات بسیار منفی روی بازدهی درختان پسته خواهد گذاشت. از علائم کمبود پتاسیم می توان به سوختن انتهای برگ ها و نکروزه شدن آن ها اشاره کرد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]