تکثیر پتوس با برگ
تکثیر پتوس با برگ به چندین روش امکان پذیر است که در ادامه این مقاله میخواهیم به شرح کامل آن بپردازیم. پتوس یکی از گیاهان پرطرفدار و محبوب است که به دلیل داشتن شرایط نگهداری آسان و جلوه دادن به فضا در بسیاری از مکانها از جمله آپارتمان و محیط کار مورد استفاده قرار میگیرد. با ما باشید تا نحوه تکثیر پتوس با برگ را به شما عزیزان آموزش بدهیم.
معرفی گیاه آپارتمانی پتوس
پتوس یکی از گیاهان معروف آپارتمانی است که به دلیل داشتن ظاهری زیبا، مقاومت بالا و همچنین شرایط نگهداری آسان از محبوبیت بالایی برخوردار میباشد. پتوس، از گیاهان بومی جزایر سلیمان است اما با این حال قابلیت سازگاری بالایی در شرایط خارج از زیستگاه خود دارد؛ طوری که در اغلب نقاط دنیا با هر نوع آب و هوایی به خوبی رشد میکند.
این گیاه علاوه بر ایجاد جلوهای زیبا به فضا، نقش موثری را نیز در تصفیه هوا ایفا میکند. پتوس با بالا بردن میزان رطوبت جو و جایگزین نمودن دی اکسید کربن با اکسیژن، در لیست گیاهان تصفیه کننده قرار دارد.
آشنایی با خصوصیات عمومی گیاه پتوس
پتوس یا لوکژ گیاهی بالا رونده از خانواده گیاهان گل شیپوریان است که برگهای آن به شکل قلبی، نوک تیز و براق میباشد. رنگ برگها سبز تیره است اما با توجه به نوع گیاه، میتواند رگههایی زرد، سبز کم رنگ و یا سفید نیز داشته باشد. معیار زیبایی این گل، وجود وجود برگهای براق و همچنین پیچیدگی شاخه است.
این گیاه را به راحتی در فضای خانه میتوان نگهداری کرد. گرچه نیاز به محیطی روشن دارد اما در محیطهای کم نور نیز به خوبی رشد میکند به همین جهت گزینهای ایدهال برای مکانهایی همچون دفتر کار و اتاق است. البته، پتوس جزء گیاهان سمی به حساب میآید و جویده شدن آن توسط کودکان و یا حیوانات خانگی، میتواند موجب مسمومیت شود.
انواع گیاه پتوس و تکثیر پتوس با برگ
گیاه پتوس با توجه به رنگ برگ و همچنین شکل ظاهری به انواع زیر تقسیم میشود:
- پتوس طلایی (نئون)
پتوس طلایی همان طور که از نام آن بر میآید رنگ برگ در آن به صورت زرد طلایی است. از ویژگی این گیاه، تمایل به رشد در محیطهای کم نور است که شاید علت زرد بودن برگها را بتوان به این امر نسبت داد.
- پتوس سفید
این پتوس دارای برگهایی به رنگ سبز و سفید است و در مقایسه با سایر گونهها سازگاری کمتری دارد و کمتر نیز پرورش داده میشود.
- پتوس ابلق
این پتوس دارای برگهایی به رنگ، سفید، سبز و زرد است که از محبوبیت بالایی در بین گیاهان آپارتمانی برخوردار است.
- پتوس نقرهای
این گونه از پتوس، نیز در نوع خود بینظیر است چرا که از برگهای خاص و منحصر به فرد سبز و خاکستری برخوردار میباشد و در برابر شرایط محیطی نیز مقاومت بالایی دارد.
- پتوس سبز
یکی از سادهترین و پرطرفدارترین گونه پتوس به حساب میآید. وجود این نوع از پتوس را در اکثر خانهها میتوان جستجو کرد. پتوس سبز در مقایسه با سایر گونهها از مقاومت بالاتری در برابر شرایط محیطی و نور کم برخوردار است.
نحوه تکثیر پتوس با برگ
همان طور که اشاره نمودیم، پتوس یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب و پرطرفدار است که افراد زیادی مایل به تکثیر و تولید آن در محیط زندگی خود هستند. روشهای مختلفی برای تکثیر پتوس وجود دارد از جمله تکثیر پتوس با برگ، قلمه زنی در خاک و یا خوابانیدن ساقه که در ادامه به شرح تکثیر پتوس با برگ می-پردازیم:
تکثیر پتوس با برگ یکی از روشهای رایج تولید این گیاه آپارتمانی است. برای این که درصد موفقیت در این زمینه بالا برود بایستی برگهایی که در حال جوانه زدن هستند و از هر گونه بیماری و پوسیدگی به دوراند را انتخاب نمایید. پس از انتخاب میتوان مراحل زیر را برای تکثیر پتوس با برگ اجرا نمود:
- برگها را با استفاده از قیچی تیز طوری جدا نمایید که مقداری ساقه همراه آن باشد در غیر این صورت امکان ریشهزایی وجود ندارد.
- برگهای انتخاب شده را درون ظرفی از آب تمیز قرار دهید، به گونهای که انتهای آنها کاملا با آب در تماس باشد.
- ظرف را در محیطی باز (مکانی که در آن هوا به خوبی گردش میکند) با نوری متوسط و دمای 20 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- قلمههایی که در آب قرار گرفتهاند پس از مدتی شروع به ریشه زدن میکنند. فرایند ریشهزایی با توجه به شرایط محیط و همچنین نوع گونه بین چند روز تا چند هفته طول میکشد.
- پس از ریشهزدن برگها حال میتوان آنها را به خاک منتقل نمود.
- بهترین خاک برای کاشت، خاکی است که دارای رطوبت نسبی باشد. که برای این امر، خاک پیت ماس و کوکوپیت به همراه مقداری پرلیت بسیار مناسب است.
- در نهایت گلدان جدید را برای رشد بهتر گیاه، به مکانی با نور مناسب انتقال دهید.
البته بعد از این که برگها را با ساقه از گیاه جدا کردید، میتوانید برای ریشهزایی به جای آب از خاک نیز استفاده کنید. برای این امر برگ که دارای مقداری ساقه نیز هست را درون گلدانی که حاوی خاک مناسب است؛ قرار دهید و خاک را آبیاری کنید. آبیاری خاک نیز باید در فواصلی باشد که خاک گلدان خشک نگردد و همیشه مرطوب باشد. گلدان را در محلی خنک و نور مناسب قرار دهید تا شروع به زدن ریشه کند.
شرایط پرورش و نگهداری از پتوس
پتوس گرچه گیاهی مقاوم است و سازگاری بالایی با شرایط محیطی دارد اما با این حال برای رشد هر چه بهتر به یکسری آیتم نیاز دارد که از آن جمله میتوان اشارهای به موارد زیر نمود:
- نور:
تکثیر پتوس با برگ و یا هر روش دیگری در نور کم و حتی سایه امکان پذیر است اما برخی از گونه همانند ابلق برای رشد به نور بیشتری نیاز دارند.
- دما:
همان طور که اشاره نمودیم پتوس گیاهی آپارتمانی است از این رو با دمای محیط (20 الی 25 درجه سانتیگراد) رشد خوبی دارد.
- 0
خاک اسیدی کم با زهکشی مناسب، کمپوست و یا خاک به همراه کود آماده، برای این گیاه بسیار مطلوب است.
کلام پایانی تکثیر پتوس با برگ
گیاه پتوس یکی پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی است که به دلیل داشتن شرایط نگهداری آسان، افراد زیادی این گیاه را در خانه و یا محل کار خود پرورش میدهند. تکثیر پتوس با برگ یکی از روشهای رایج تولید است. از این طریق میتوان انواع گونه پتوس را تولید و تکثیر کرد و زیبایی چشمگیری را برای محیط به وجود آورد.
1 دیدگاه
سلام مطالب عالی و آموزنده