کاشت درخت گردو

درخت گردو جزو درختان مفیدی و پرخاصیتی است که اگر از آن به‌ صورت اصولی مراقبت کنید، می‌توانید محصولات بسیار مرغوبی برداشت نمایید و سود بالایی نیز به دست آورید.‌ این درخت نژادهای مختلفی دارد اما به‌ طور کلی شرایط پرورش و نگهداری آن‌ها شبیه یکدیگر است. برای کاشت درخت گردو شما باید حتما یک‌سری فاکتورهای مهم را در نظر بگیرید تا بهترین محصولات را برداشت نمایید و زحمات‌تان نیز هدر نرود.

دقت داشته باشید درخت گردو به طور معمول می‌تواند در شرایطی با آب‌ و هوای کوهستانی و سرد، رشد مطلوبی داشته باشد و محصولات سالمی تولید نماید. البته این درخت به نور خورشید نیز احتیاج دارد و اگر نور به میزان کافی دریافت نکند، ممکن است میزان تولید محصولات آن تا حدود زیادی کاهش یابد.

در هر صورت اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره کاشت این درخت مغذی به دست آورید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید و به موارد ذکر شده نیز توجه کنید.

انواع روش‌ کاشت گردو

  • کاشت نهال

از جمله راحت‌ ترین روش‌های کاشت درخت گردو که امروزه افراد زیادی از آن بهره می‌گیرند، کاشت از طریق نهال است. برای بهره گرفتن از این روش کافی است به نهالستان‌های معتبر مراجعه نمایید و نهال‌های سالم و باکیفیتی تهیه نمایید.

پس‌ از تهیه کردن نهال موردنظر می‌توانید آن را در گلدان‌های بزرگ، باغچه یا باغ خود بکارید و مراقبت‌های لازم را انجام دهید تا درخت به باروری برسد و محصولات سالمی تولید نمایند. دقت داشته باشید کاشت نهال در گلدان یا باغچه خیلی مناسب نیست زیرا در چنین فضاهایی ممکن است برای رشد درخت محدودیت ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: پرورش قارچ و هر آنچه که باید بدانید

بنابر این اگر زمانی اقدام به کشت نهال گردو در گلدان کردید، بهتر است پس‌ از مدتی آن را به فضای گسترده‌تری منتقل کنید تا شرایط لازم برای رشد ریشه فراهم شود. سعی کنید نهال‌های گردو را با فاصله‌ای بین 6 الی 7 متر از یک‌دیگر بکارید تا فضای لازم برای رشد ریشه مهیا باشد و درخت بتواند مواد غذایی را به میزان کافی دریافت کند.

کاشت درخت گردو

  • کاشت بذر

در این روش پس‌ از تهیه کردن بذر گردو، باید آن را حدود 3 الی 7 روز در آب قرار دهید تا شروع به ریشه زدن کند. پس‌ از این که ریشه‌های بذر به اندازه‌ای مناسب رسیدند، می‌توانید آن‌ها را به راحتی بکارید.

در صورتی که بذر گردو را در گلدان کاشتید، بهتر است هنگامی‌ که نهال به‌ اندازه کافی رشد کرد، آن را به زمین اصلی منتقل کنید تا رشد درخت متوقف نشود و تولید محصول نیز دچار اختلال نشود.

بهترین زمان برای کشت درخت گردو

به‌ طور معمول بهترین زمان برای کاشت درخت گردو اواخر فصل پاییز تا اوایل فصل بهار است زیرا در این فصل‌ها شرایط آب‌ و هوایی برای رشد ریشه بسیار مطلوب‌تر است و درخت می‌تواند بدون مشکل به رشد خود ادامه دهد.

ویژگی‌های خاک مناسب برای درخت گردو

درخت گردو برای رشد عالی به خاک غنی و حاصلخیزی احتیاج دارد که از زهکشی مناسبی نیز برخوردار باشد‌. به همین خاطر سعی کنید نهال‌ها یا بذرهای گردو را در خاک‌هایی که بافت ماسه‌ای ریزی دارند، بکارید.

دقت داشته باشید در مسیر رشد ریشه درخت گردو نباید رسوبات شنی، ماسه‌ای یا سنگ‌ ریزه‌هایی وجود داشته باشد چون ریشه می‌تواند تا عمق 3 متری خاک نیز نفوذ پیدا کند.

کاشت درخت گردوهرس کردن درختان گردو

بعد از کاشت درخت گردو هنگامی‌ که سن نهال افزایش یافت، باید در زمان‌های مناسب کار هرس را انجام دهید و شاخه و برگ‌های اضافی که دچار آسیب شده‌اند را حذف کنید. برای هرس این درخت، انتخاب شاخه‌هایی که باید حذف شوند اهمیت زیادی دارد و باید دقت خود را بالا ببرید که شاخه‌های جوان آسیب نبینند.

به‌ طور معمول بهترین زمان برای هرس درخت گردو نیز فصل تابستان و بهار است. افرادی که در این زمان کار هرس را با احتیاط کافی انجام دهند، می‌توانند رشد درختان خود را چند برابر افزایش دهند و درختانی شاداب‌تر داشته باشند.

طریقه کوددهی درخت گردو

کوددهی درخت گردو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و نباید از آن غافل شوید زیرا درختان گردو هم مانند سایر درختان برای رشد عالی به تغذیه و مواد مغذی احتیاج دارد و اگر این مواد را به میزان کافی دریافت نکند، دچار آسیب خواهد شد.

بنابر این سعی کنید بعد از کاشت درخت گردو یک آزمون برگ یا خاک انجام دهید تا نیازهای موجود به‌ خوبی مشخص شوند. سپس با توجه به آن از کودهای کامل و غنی برای تغذیه رسانی بهره بگیرید. کوددهی درخت گردو را می‌توان با استفاده از روش‌های آبیاری، محلول پاشی، چال کود و پخش سطحی انجام دهید و شاهد نتایج بی‌نظیری باشید.

تغذیه رسانی درخت گردو بهتر است در فصل بهار پیش‌ از رشد محصولات انجام شود تا رشد میوه‌ها و درخت افزایش یابد و عوامل آسیب‌زا و استرس‌های محیطی، نیز نتوانند صدمه‌ای به درخت برسانند.

کاشت درخت گردونحوه آبیاری درخت گردو

درخت گردو بعد از کشت برای رشد مناسب به آبیاری احتیاج دارد و شما باید از آن زمان، کار آبیاری را آغاز کنید. نهال‌هایی که جوان‌تر هستند به‌ طور معمول به آب بیشتری احتیاج دارند و از این‌ رو بهتر است در سال‌های اولیه برای رفع کمبود آب، از سیستم آبیاری قطره‌ای بهره بگیرید.

دقت داشته باشید هر چقدر سن درخت گردو بالاتر برود، باید میزان آبیاری آن کاهش یابد زیرا ریشه آن‌ها قوی‌تر می‌شود و دیگر به آب خیلی زیادی احتیاج ندارد. معمولا میزان آبیاری درختان گردو به عوامل مختلفی همچون سن درخت، خاک زمین باغ، حجم ریشه و… بستگی دارد و شما باید با در نظر گرفتن این موارد، از مقدار مناسبی آب جهت آبیاری بهره بگیرید.

فراموش نکنید آبیاری بیش‌ از حد یا خیلی کم، مشکلاتی همچون پوسیدگی و خشکی ریشه را به‌ همراه دارد و موجب می‌شود درختان‌تان از بین برود.

بیشتر بخوانید: برنامه غذایی درخت گردو

سخن پایانی

همان طور که متوجه شدید طریقه کاشت درخت گردو و نگهداری از آن، به مهارت خیلی زیادی احتیاج ندارد و هر کسی می‌تواند به راحتی اقدام به کشت این درخت مفید کند. شما نیز اگر قصد کشت درخت گردو را دارید بهتر است با در نظر گرفتن موارد مهم ذکر شده، اقدامات لازم را انجام دهید و شرایط لازم برای رشد درخت را فراهم کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]