کود درخت سنجد

کود درخت سنجد

جهت دریافت برنامه غذایی و کود مورد نیاز درخت سنجد از بالای همین صفحه با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید.

قابل توجه باغداران محترم:

در مورد کود دهی درختان میوه به دنبال یک عدد کود خاص نباشید و فکر نکنید با استفاده از کود های دامی می توانید گلدهی و باردهی درختان خود را به حداکثر برسانید.

آل کود برای شما یک پیشنهاد مفید و کاربردی دارد.

اگر سه الی چهار سال برنامه غذایی مرتب و علمی داشته باشید که مستلزم زمان و هزینه است می توانید ضمن بالاترین میزان برداشت منطقه خود با کیفیت ترین میوه های آن سال را داشته باشید که هم از نظر بازار پسندی و هم از نظر طعم و اندازه بالاترین کیفیت را دارا باشند.

کود درخت سنجد
کود درخت سنجد

دقیقآ راهکاری که کشاورزان نمونه هر استان آن را انجام می دهند.

درختان بر خلاف دیگر گیاهان بخصوص صیفی جات نمی توانند سریعآ به یک عنصر خاص واکنش سریع نشان دهند و نیازمند زمان بیشتری هستند.

تنها راهکاری که باعث افزایش عملکرد و باردهی بیشتر یک درخت طی همان سال می شود استفاده از کود 10X شوک است.

که فقط همان سال می تواند حداقل افزایش عملکرد درختان میوه را 30 الی 40 درصد افزایش دهد.

این تنها کودی است که به دلیل فرمول خاص آن فوری جواب می هد.

ولی همانطور که گفته شد برای رساندن درختان به حداکثر باردهی خود نیاز به برنامه غذایی ممتد ، منظم و علمی داریم که در این راستا کارشناسان آل کود می توانند شما را از این نظر به بهترین نحو پشتیبانی کنند.

سنجد در رژیم غذایی ما ایرانیان بسیار گمنام است و اکثر افراد فقط سنجد را برای نوروز خریداری می کنند علت این است که از خواص دارویی سنجد مطلع نیستند.

سنجد به دلیل وجود فلائونیدهای موجود تاثیر زیادی در درمان درد و التهاب دارد، و همچنین سرشار از ویتامین C است و سیستم ایمنی بدن را در مقابله با انواع سرماخوردگی و آنفلانزا و سرفه وتب تقویت میکند.

میوه این درخت جایگزین بسیار خوب قند برای افراد دیابتی است ،علاوه بر این از پوست و گوشت و هسته سنجد در صنایع غذایی و دارویی و عطرسازی و صنایع چوب استفاده میشود.

درخت سنجد جز درختان خزان دار می باشد وبه دلیل سازگاری با شرایط اقلیمی کاشت آن در همه جای کشور ما قابل انجام می باشد نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد که مصرف روزانه ۱۰ عدد سنجد موجب پاکسازی دستگاه گوارش میشود.

شرایط لازم برای رشد درخت سنجد

خاک و کود  مناسب برای درخت سنجد

کاشت این گیاه در زمین های سنگین دارای بافت متوسط و در کوهپایه های دارای سنگریزه زیاد و شیبدار سنگلاخی با حاصلخیزی متوسط موفق بوده است، در مناطق کوهپایه‌ای که در آنها امکان کشت بسیاری از گیاهان زراعی و درختان کم است گیاه سنجد میتواند به عنوان گیاه راهبردی و اقتصادی مورد استفاده باشد.

کود درخت سنجد
کود درخت سنجد

دما و نور مناسب برای درخت سنجد

کاشت درخت سنجد تقریبا در هر دمایی ممکن است و رطوبت مورد نیاز برای محیط کشت سنجد ۶۵ درصد است، این درخت تحمل سرما تا ۳۴ درجه سانتی گراد را دارد اما اگر دما از این میزان سرد تر شود احتمال خشک شدن و آسیب دیدن سرشاخه ها وجود دارد اما با دمای مثبت ۴۵ درجه سانتی گراد مشکلی ندارد وبه مکانی با آفتاب کامل و نور حداقل ۶ تا ۸ ساعت در روز نیاز دارد.

آبیاری و کود دهی درخت سنجد

نیاز آبی درخت سنجد به دلیل مقاوم بودن آن کم است ،مرطوب نگه داشتن بذر تا زمان جوانه زنی برای رشد گیاه ضروری می باشد. بهترین زمان برای آبیاری فصل تیر و مرداد است (البته در این ماه ها  به دلیل تبخیر سریع آب و درجه حرارت بایستی آبیاری با فواصل کم انجام شود) در فصل رشد هر ۱۵ روز یکبار و بعد از رشد هر ۴۰ روز یکبار برای آبیاری توصیه شده است،آبیاری بیش از اندازه و ماندگاری آب در محیط اطراف ریشه باعث زرد شدن و ریزش برگها و در نهایت از بین رفتن تمامی گیاه می شود.

در یک مقایسه میان دو روش سطحی و قطره ای مشخص شد که آبیاری قطره‌ای ضمن ۴۵ درصد صرفه جویی نسبت به روش سطحی باعث افزایش عملکرد ۲۰ درصدی خواهد شد.

کود دهی و کاشت درخت سنجد به صورت بذر

برای کاشت هسته سنجد به روش بذر باید تا زمان رسیدن کامل میوه های درخت و تغییر رنگ آنها (که در بیشتر نقاط کشور در فصل پاییز رخ می دهد) صبر کرد بعد آنها را چیده و قسمت گوشتی را با دقت طوری که به هسته آسیب نرسد از هسته جدا کنید و هسته را با آب ولرم بشویید تا بقایای گوشتی سنجد از روی آن برداشته شود بعد از این بذر آماده است که اگر بذر را بدون هیچ تیماری در خاک بکارید پس از گذشت ۱۸ ماه جوانه میزند پس برای تسریع در جوانه زنی ابتدا بذر را به مدت ۴ هفته در داخل پیت ماس یا خاک اره مرطوب با دمای معمولی قرار می دهیم و بعد به مدت ۱۲ هفته دما را به ۵ درجه سانتی گراد تغییر  داده بعد از آن باید بذرها را در مخلوطی از خاک برگ و شن کاشته و در مکانی روشن دارای دمای ۲۴ درجه نگهداری کرد . در تمام مدت توجه شود که خاک خشک نشود.

در صورت درست انجام شدن تمام مراحل پس از ۶ هفته بذر جوانه خواهد زد.

کود درخت سنجد
کود درخت سنجد

کاشت سنجد به روش قلمه

 برای انجام کاشت سنجد به روش قلمه باید در نیمه دوم تابستان از چوب نیمه سبز با طول ۱۰ تا۱۵ سانتی متری استفاده شده و پوست پایین قلمه را به اندازه دوتا سه سانت برش زده تا به ریشه زایی قلمه کمک کند، پس از تهیه قلمه آن را در خاک برگ و شن قرار داده و به وسیله پلاستیکی شفاف آن را در برابر پژمردگی مقاوم کنید و با اسپری آب روی آن را آبیاری کنید .

کود دهی درخت سنجد

آیا می دانستید که با استفاده از اسید هیومیک شوک نه تنها شاهد رشد سریعتری از درخت سنجد هستیم بلکه در زمینه باردهی تاثیر به شدت بیشتری دارد.

برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید

در صورتی که علایم کمبود بر روی برگ های درخت سنجد مشاهده کردید از بالای همین صفحه با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید تا ضمن مشاوره دهی بهترین مواد کودی را به راحتی در دسترس شما کشاورزان عزیز قرار دهند.

درخت سنجد از نوع درختان کم توقع و مقاوم در برخی مناطق خودرو است و در خاک نسبتا حاصلخیز نیز رشد می کند و برای کشت سنجد به کود زیادی احتیاج است ، اما مصرف کود دامی (کود مرغی، کود گاوی، کود ماهی) کاملا پوسیده که از مواد بستری حیوانات ساخته شده است و درصدی از ازت و فسفر و پتاسیم برای رشد گیاه را در خود دارند (مقدار ازت کود گاوی بیشتر از بقیه و درصد فسفر کود مرغی از کود گاوی و کود ماهی بیشتر است) پیش از احداث باغ به صورت جایگزین در گودال هایی در زمین به میزان 5 تا 6 تن در هکتار ضروری است .

البته استفاده از کود کامل 36-12-12 که به دلیل انحلال خوبی که دارد سریعا جذب میشود و در زمان گلدهی به افزایش کیفیت میوه سنجد کمک می کند.

همچنین اگر علایم کمبود نیتروژن مانند : زرد شدن برگهای قدیمی و توقف در رشد یا علایم کمبود پتاسیم مانند زرد شدن برگهای جوان و علایم کمبود فسفر مانند کوچک شدن برگهای جوان و ضعیف شدن جوانه ها انتهای گیاه را مشاهده کردید، می توانید با کمک گرفتن از کود NPK 10-52-10 طبق دستور کود دهی علایم را سرکوب کرده و شرایط رشد گیاه را فراهم کنید.

کود درخت سنجد
کود درخت سنجد

 کاشت سنجد در گلدان

ابتدا هسته سنجد را شسته و بعد در مخلوطی ا ز خاک اره مرطوب بکارید و برای مدت یک ماه در محیط خانه قرار داده و تمام این مدت همواره خاک را مرطوب نگهدارید بعد از گذشت این مرحله گلدان را یک ماه در دمای ۱ تا ۵ درجه گذاشته و رطوبت را مورد بررسی قرار دهید بعد از این مدت گلدان را به مکانی که که تابش نور مستقیم است ببرید و روزانه آب بدهید و بعد از یک ماه و نیم اولین جوانه سنجد را در گلدان میبینید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

 

 

4.2/5 - (5 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]