کود مخصوص انگور

صفر تا صد درخت انگور، معرفی کود مخصوص انگور

کود مخصوص انگور : کاشت و پرورش درخت انگور از گذشته های دور رواج داشته و منشا اصلی آن به دیار ایران زمین بر می گردد. حبه های مروارید مانند انگور به صورت خوشه ای در میان بوته های درخت انگور نمایان می شوند که شکل نارس و رسیده آن قریب به بیش از ۱۰۰ سال با اهداف تجاری برداشت شده است.

اشکال استفاده از انگور عمدتا تازه خوری، تهیه کشمش، آبغوره و شیره را شامل می شود. هم اکنون نیز به دلیل بالا بودن رتبه تجاری انگور در ایران و جهان، باغات انگور در ابعاد وسیعی توسط دستان توانمند کشاورزان ساخته می شود.

کشاورزان از این موضوع آگاهی کافی دارند که اگر بخواهند حبه های انگور تا مرحله فروش کاملا مرغوب و سالم باشد، بایستی شرایط ایده آلی برای آن مهیا کنند. از آنجا که بیشتر نیاز اساسی انگور به مواد غذایی و کوددهی می باشد، در این مقاله ضمن قرار دادن اطلاعات ارزشمند پیرامون نیازهای درخت انگور و شرایط مورد نیاز برای رشد درخت، به معرفی بهترین کودی که کشاورزان برای برداشت خوشه های پر بار انگور می توانند روی آن حساب باز کنند خواهیم پرداخت.

کود مخصوص انگور
کود مخصوص انگور

فهرست محتوا مقاله

۱)چقدر با درخت انگور آشنایی دارید؟

۲)درخت انگور برای رشد و باردهی چه نیازهای اساسی دارد؟

۲.۱ تابش نور خورشید

۲.۲ آبیاری درخت انگور

۲.۳ دمای مطلوب برای درخت انگور

۲.۴ چرا بایستی نیاز سرمایی درختان انگور تامین شود؟

۲.۵ خاک مناسب برای درخت انگور چگونه باید باشد؟

۲.۶ چه ضرورتی دارد باغات و درختان انگور را کوددهی کنیم؟

۲.۷ برداشت انگور های انبوه سالم و مرغوب از آرزو تا واقعیت

۲.۸ چرا نباید اجازه دهیم مقدار عناصر به حد بحرانی برسد؟

۲.۹ عناصر موردنیاز درخت انگور

۲.۱۰ کود مخصوص انگور عرضه شده توسط سایت آل کود

۳) مزایای استفاده از کود مخصوص انگور

۴) ترکیب کود مخصوص انگور چه مواد مغذی را برای انگور فراهم می کند؟

۵) نحوه استفاده از کود مخصوص انگور آل کود چگونه است؟ به چه میزان بایستی از آن استفاده شود؟

۶) اثرات کود هیومیک اسید برای درخت انگور چیست؟

۷) چرا باید درختان انگور را هرس کنیم؟

۸) هرس درختان انگور چه نتایج مفیدی در پی دارد؟

چقدر با درخت انگور آشنایی دارید؟

درخت انگور از جمله درختانی است که بسیاری از مناطق کشور مهمان کاشت و پرورش آن هستند و این امر حاکی از آنست که نگهداری این درخت بسیار آسان می باشد و برای برداشت انگور های شیرین و حبه های خوش فرم دانستن چند نکته در ادامه مطالب لازم است.

دانه های انگور بسته به ارقام مختلف آن ظاهر گرد، کروی و کشیده دارند. خوشه های پر بار انگور بیشتر از ۵۰ الی ۱۰۰ حبه انگور را در خود جای داده اند که دارای انگور های گوشتی و آبدار هستند که در مراحل مختلف و اهداف متفاوت استفاده می گردند.

برگ های قدیمی درخت مو عمدتا بزرگ و دندانه دار و کمی ضخیم هستند اما برگ های جوان کوچک و نرم هستند. بوته قهوه ای متمایل به خاکستری درخت مو با شاخ و برگ های فراوان ممکن است اولین چیزی باشد که پس از دیدن خوشه های انگور به چشم می آید.

کود مخصوص انگور
کود مخصوص انگور

بسته به گونه های مختلف دانه های انگور به رنگ‌ های سبز، زرد، قرمز، سیاه و بنفش وجود دارند. پس از برداشت میوه درخت انگور، درخت خواب زمستانی خود را در سردترین فصل سال از سر گرفته و پس از پایان زمستان، بیدار گشته و رشد خود را از سر می گیرد و گل های زیبا تولید می کند که در اواسط فصل تابستان انگورهای تولیدی می رسند و بازار اقتصادی انگور داغ می شود.

هر چند پرورش درخت انگور در حجم کم کار چندان سختی نیست و سخت گیری زیادی نیاز ندارد، اما اگر نتیجه پایان فصل برداشت برایتان از ارزش اقتصادی و تجاری بالایی برخوردار می باشد، توجه به نیاز خاکی، آبیاری، دما، نور خورشید و کود  و هم چنین هرس درخت انگور را در دستور کار قرار دهید. اکنون به بررسی این شرایط مهم و تاثیر گذار خواهیم پرداخت.

درخت انگور برای رشد و باردهی چه نیازهای اساسی دارد؟

درخت انگور نیز همانند هر درخت مثمر دیگری چند نیاز اساسی دارد که عبارتند از: خاک مطلوب، درجه حرارت یا دما، نور، آبیاری و تغذیه از طریق کود

تابش نور خورشید

انگور از جمله درختانی است که به نور کافی و تابش حداقل ۶ ساعت روزانه نور خورشید نیاز دارد؛ بهترین محل برای کاشت درختان انگور جای آفتاب گیر و باز می باشد تا علاوه بر تامین نیاز نوری درخت، جریان هوا نیز به خوبی صورت گیرد تا از بروز بیماری های قارچی در انگور جلوگیری شود.

نکته

تابش نور خورشید به میزان کافی در رسیده شدن حبه های انگور و شیرینی آن نیز بسیار موثر است.

آبیاری درخت انگور

.درخت انگور بسته به وضعیت خاک و گرمای محیط از دو هفته تا 50 روز فاصله آبیاری نیاز دارد. در هوای معتدل و خاک رسی در طول بهار و زمستان 3 الی 4 بار آبیاری نیاز دارد در زمین های شنی نیاز بیش ازین خواهد بود.

نکته

درختان انگور نسبت به شوری حساسیت دارند لذا ممکن است میزان نمک موجود در آب آبیاری کمیت و کیفیت محصولات را تحت تاثیر قرار دهد.

کود مخصوص انگور
کود مخصوص انگور

دمای مطلوب برای درخت انگور

درخت انگور حداکثر می تواند دمای ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند؛ دمای ۱۸ درجه سلسیوس برای درخت انگور نیز مناسب است. قرارگیری درخت در دمای منفی ۱۵ درجه سانتی گراد خسارت شدید بر باغات انگور را در پی دارد.

چرا بایستی نیاز سرمایی درختان انگور تامین شود؟

نیاز سرمایی درختان انگور برای آنها حکم تولید یا عدم تولید خوب شکوفه های بهاری را دارد زیرا در صورت عدم قرار گیری در سرمای زمستانه زیر ۷ درجه سانتی گراد و برطرف نشدن نیاز سرمایی جوانه ها، رکود شکوفه ها از بین نمی رود در نتیجه یا گلدهی و تولید میوه را شاهد نخواهیم بود و یا تولید آنها بسیار کم خواهد شد.

نکته

حدود ۱۰۰ تا ۳۵۰ ساعت زمان در فصل زمستان نیاز است تا نیاز سرمایی درختان انگور تامین شود.

خاک مناسب برای درخت انگور چگونه باید باشد؟

درخت انگور قابلیت سازش و رشد در اکثر خاک های مناطق مختلف را دارد و حتی نسبت به خاک های آهکی حساسیت بالایی از خود نشان نمی دهد ولی نبایستی در خاک های سنگین، با تهویه ناکافی و زهکشی نامناسب کشت گردد.

بهترین خاک برای درختان مو خاک حاصلخیز، با زهکشی متوسط رو به بالا و دارای بافت سبک به ویژه خاک شنی-لومی می باشد به گونه ای که مواد مغذی را به خوبی در اختیار درخت قرار دهد.

نکته

پی اچ مناسب برای خاک درختان انگور بین ۶ تا ۷ و درجه شوری پایین تر از ۲۰۰۰ میلی موس بر سانتی متر مربع می باشد؛ نتیجه اینکه خاک های اسیدی و دارای سدیم کلرید (نمک بالا) برای پرورش درختان انگور مناسب نیستند.

چه ضرورتی دارد باغات و درختان انگور را کوددهی کنیم؟

باغداران زیادی در ایران زمین های وسیع و گسترده ای را صرف پرورش درختان انگور کرده اند؛ این کشاورزان به خوبی آگاه هستند که هر چقدر انتظار بیشتری از گیاه داشته باشند، باید به همان میزان و حتی کمی بیشتر شرایط ایده آل برای آنها را فراهم نمایند.

درختان انگور سالانه بایستی از مواد غذایی کافی برخوردار شده و به طور صحیح و منظم کوددهی شوند. اکنون ممکن است برخی از باغداران بپرسند ضرورت استفاده از کود برای درختان انگور چیست؟ اگر دیگر شرایط فراهم شود اما کوددهی صورت نگیرد چه اتفاقی میوفتد؟ تامین مواد غذایی برای درختان مو تا چه حد اهمیت دارد؟ چه زمانی بایستی حتما کوددهی صورت گیرد؟

همانطور که در مطالب بالا ذکر شد در صورتی که واقعا روی برداشت میوه های انگور و تولید مشتقات آن حساب باز کرده اید و دوست دارید به حداکثر سود اقتصادی برسید و نام و شهرت باغ تان آوازه شهر را پر کند، بایستی حتما برنامه کوددهی را لحاظ کنید‌ تا محصولات مرغوبی را به دست مشتری برسانید.

برداشت انگور های انبوه سالم و مرغوب از آرزو تا واقعیت

در حقیقت یکی از روش های فوق العاده تاثیر گذار بر کیفیت و عملکرد درختان انگور، کوددهی انگور است؛ مگر یک کشاورز چه آرزویی جز برداشت پر بار و سلامت باغ خود می تواند داشته باشد؟ تا انتها با ما همراه باشید تا این آرزو را به واقعیت تبدیل کنید.

چرا نباید اجازه دهیم مقدار عناصر به حد بحرانی برسد؟

اجازه ندهید کمبود عناصر غذایی گیاه را از پا در بیاورد و

سپس اقدام به کوددهی کنید!

کشاورزان عزیز توجه داشته باشید هرگز اجازه ندهید خاک فقیر شده و سپس اقدام به کوددهی کنید زیرا کوددهی در این شرایط هر چند به تامین مواد مغذی خاک کمک می کند اما عملکرد درختان انگور و کیفیت محصول را به شدت کاهش می دهد از طرفی جذب عناصر مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید که ممکن است اثری بر انگور ها نگذارد.

نتیجه: از رسیدن عناصر به حد بحرانی با انجام کوددهی جلوگیری کنید.

کود مخصوص انگور
کود مخصوص انگور

عناصر موردنیاز درخت انگور

انگور به عناصر ضروری و مفیدی همچون: نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن، کلسیم و بور از طریق کوددهی و برای رشد موثر نیاز دارد؛ از بین عناصری که گفته شد، انگور نسبت به پایین بودن مقدار ریز مغذی هایی مخصوصا آهن، روی و منگنز حساسیت بالایی از خود نشان می دهد.

کود ارگانیک و مخصوص انگور را از آل کود بخواهید!

اگر شما نیز در این شلوغی بازار در مورد خرید کود مخصوص انگور دغدغه مند شده اید و به دنبال محصول تضمینی و کود مخصوص انگور اصل می گردید، آل کود برای شما یک پیشنهاد فوق العاده دارد.

مزایای استفاده از کود مخصوص انگور

با کود مخصوص و کود ارگانیک آل کود درختان انگور به شدت تقویت شده و محصولات برداشتی چندین برابر خواهند شد. در تولید کود مخصوص انگور آل کود، موادی به کار رفته که پس از افزوده شدن کود به خاک و استفاده گیاه، تغییرات محسوس و حیرت انگیزی را به عینه شاهد خواهید بود‌.

کود مخصوص درخت انگور عرضه شده توسط سایت آل کود با در نظر گرفتن نیازهای درخت انگور ساخته شده و با در اختیار قرار دادن مواد مغذی به گیاه، از هر جهت آن را غنی خواهد نمود. این کود نه تنها سبب افزایش مقاومت درخت انگور در برابر بیماری ها و آفات می گردد و میوه سالمی را به دست مشتری می رساند، بلکه  طعم و درشتی انگور را نیز بسیار بهبود بخشیده و از خوردن آن نهایت لذت را خواهید برد.

نکته

منظور از درشتی حبه ها خوش فرم شدن و تولید انگور در اندازه طبیعی خود می باشد نه اینکه پس از استفاده از کود مخصوص انگور حبه ها بسیار درشت گردند. ارقام عسگری، بیدانه و … پس از افزودن کود خوشه های پر، سالم و فوق العاده بازار پسند خواهند شد.

ترکیب کود مخصوص انگور چه مواد مغذی را برای انگور فراهم می کند؟

این کود حاوی مقادیر موثر و کافی از پر مصرف ترین عناصر درختان انگور شامل فسفر، پتاسیم و نیتروژن در کنار کلسیم، بور، آهن و منگنز به عنوان ریز مغذی های موردنیاز بوته های مو می باشد؛ هم چنین آمینو اسید ها و بیش از ۷۰ هورمون های رشد گیاهی موجود در کود جلبک دریایی شوک که با تامین آنها نیازهای اساسی درختان انگور را برطرف می کند، درخت را برای یک باردهی بی نظیر آماده می کند.

استفاده همزمان دو کود هیومیک اسید شوک و جلبک دریایی شوک، تاثیر فوق العاده ای بر بوته های مو بر جای میگذارد و افزایش برداشت و باردهی را حداقل تا ۴۰ درصد ضمانت می کند.

نحوه استفاده از کود مخصوص انگور آل کود چگونه است؟ به چه میزان بایستی از آن استفاده شود؟

پس از خرید با کیفیت ترین کود، حال نوبت به نحوه و میزان مصرف آن به درختان انگور می رسد که بایستی درست، مشخص و منظم از آن استفاده گردد تا بتواند اثر و عملکرد عالی خود را بر گیاه بر جای بگذارد. کود مخصوص انگور نه تنها مواد مغذی موردنیاز درختچه های مو را در اختیار آنها قرار می دهد، بلکه جذب دیگر عناصر را نیز تسهیل می کند.

برای تعیین مقدار کود بایستی به آب و هوای منطقه، خاک باغ، نوع آب آبیاری و شرایط درختان انگور که ممکن است بالغ یا بزرگ باشند و ….توجه شود؛ بدین منظور با در میان گذاشتن این مسائل با کارشناسان آل کود شما را در نحوه و میزان دقیق کود یاری خواهند نمود‌.

به صورت کلی کود مخصوص انگور آل کود بدین طریق مصرف می گردد:

مصرف کود اسید هیومیک شوک از طریق آبیاری و جذب انگور از طریق ریشه و محلول پاشی کود جلبک دریایی شوک

اثرات کود اسید هیومیک برای درخت انگور چیست؟

یکی از عواملی که سبب جذب بهتر انرژی خورشید توسط گیاه می شود، تیره بودن رنگ خاک است؛ وقتی هوموس کافی در خاک وجود داشته باشد، گیاه به حداکثر کارایی و جذب نور خورشید خواهد رسید. اسید هیومیک ماده ارگانیک و بهترین اصلاح کننده ویژگی های فیزیکو شیمیایی و بیولوژیکی خاک می باشد که در خاک های زراعی و باغی به دلیل پتانسیل بالای آن در کمک به جذب مواد مغذی به وسیله گیاه، بالا بردن تعداد آنزیم های گیاهی، تنظیم تعادل عناصر، مقاوم سازی گیاهان در برابر بیماری ها و به حداکثر رساندن رشد درختان انگور، استفاده از آن توصیه می شود.

قابل توجه دوستان عزیز که از اختلاط اسید هیومیک با کود جلبک دریایی شوک واهمه دارند؛ این کود نه تنها در عملکرد سایر کودها تاثیر منفی نمی گذارد، بلکه مهم ترین وظیفه آن کمک به جذب عناصر دیگر کودهای مصرفی می باشد و جذب مواد غذایی آنها را از ۴۰ به ۱۰۰ می رساند.

استفاده از اسید هیومیک شوک در دوره پس از نمایان شدن خوشه های انگور بسیار ضروری می باشد و عملکرد درختان انگور را تا ۳۵ درصد افزایش می دهد این درحالی است که استفاده همزمان کود جلبک دریایی شوک و اسید هیومیک شوک عملکرد بوته های انگور را حداقل تا ۴۰ درصد افزایش می دهد.

چرا باید درختان انگور را هرس کنیم؟

اگر کشاورز فعالی باشید حتما می دانید هرس انگور از ضروریات باغداری این میوه بهشتی به شمار می آید که در آن شاخه های اضافی و نا بارور حذف شده و شاخه های ثمر ده کوتاه می گردند. این عمل سبب می شود مواد غذایی به شکل متعادل در اختیار ریشه و اندام های هوایی گیاه قرار گیرد و میوه مقوی و با کیفیتی را به باغدار هدیه دهد.

کود مخصوص انگور
کود مخصوص انگور

هرس درختان انگور چه نتایج مفیدی در پی دارد؟

-خوش فرم شدن درخت و سالم ماندن آن از طریق حذف شاخه های بی فایده در نتیجه بالا رفتن عمر ثمر دهی درخت

-افزایش کمی و کیفی محصول

-جوان سازی درختان سن بالا

-پیشگیری از ریزش میوه از طریق قرار گرفتن کافی مواد غذایی در اختیار آنها

کمک به تابش موثر نور خورشید و رسیدن میوه –

اگر بخواهیم رو راست باشیم، آنچه که تعیین کننده اصلی مقدار برداشت محصول درخت انگور پس از به بار نشستن آن می باشد، به ترتیب شامل:

کوددهی مناسب و کافی

میزان هوموس موجود در خاک درخت انگور

انجام هرس به موقع و صحیح

رسیدن نور کافی خورشید

آبیاری مناسب

انجام سم پاشی در صورت لزوم

است. اما عوامل دخیل دیگر که در درجه دوم قرار دارند، عمق خاکی که مو ها در آن کاشته شده  میزان آهک و درجه پی اچ آن  در میزان برداشت انگور تاثیر دارند.

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

2 دیدگاه ها

  • با تشکر از مطالب مفید شما.
    زمان آبیاری نادرست درج شده، درخت انگور بسته به وضعیت خاک و گرمای محیط از دو هفته تا 50 روز فاصله آبیاری نیاز دارد. در هوای معتدل و خاک رسی در طول بهار و زمستان 3 الی 4 بار آبیاری نیاز دارد در زمین های شنی نیاز بیش ازین خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]