کود بامیه

کود بامیه

جهت دریافت برنامه غذایی و کود بامیه از بالای همین صفحه با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید.

امروزه استفاده از گیاه جادویی بامیه که متعلق به شمال شرق آفریقا است و منبع بسیار خوبی از مواد معدنی و ویتامین ها و فیبر و آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن برای رفتن به جنگ بیماریهایی مانند: دیابت، آسم و کلسترول بالا و اضافه وزن می باشد بسیار ضروری است.

بامیه که به نام لیدی فینگر نیز شهرت دارد متعلق به شمال شرق آفریقا و از خانواده پنیرک ها است تقریبا دور ریز ندارد و میتوان از تمام قسمت های آن استفاده کرد.

کود بامیه
کود بامیه

شرایط مورد نیاز رشد بامیه

آب و هوا مناسب بامیه

بامیه یک محصول تابستانی است زیرا به یک فصل رشد طولانی و گرم احتیاج دارد.

بذرهای بامیه در دمای۳۱تا۳۵درجه سانتی گراد جوانه می زنند و باید دما را نوعی تنظیم کنید که از ۱۵ درجه کمتر و از ۴۹ درجه سانتی گراد بیشتر نباشد زیرا در دمای کم تر از ۱۵ درجه باردهی و گلدهی ضعیف می شود و غلاف تغییر شکل داده و پوسیده میشود و در دمای بالای  ۴۰درجه غلاف ها خراب شده و عملکرد مناسبی نخواهد داشت.

خاک مناسب بامیه

برای رشد بامیه خاک های عمیق و حاصلخیز با زهکشی قوی مناسب است زهکشی ضعیف ممکن است باعث ایجاد غرقابی (کمبود اکسیژن)در گیاهان شود.

بامیه در خاک‌های رسی شنی هموس دار بهترین نتیجه را نشان خواهد داد زیرا این خاک در بهار زودتر گرم می شود وکاشت رابه موقع امکان پذیر میکند. بهترین PHبرای گیاه بامیه بین ۶تا ۷میباشد یعنی خاک کمی اسیدی یا خنثی باشد.

نحوه و زمان کاشت بامیه

این گیاه را مستقیما در زمین اصلی می کارند.

زیرا نسبت به نشا کاری مقاومت ندارد البته اگر بوته را همراه با خاک خارج کنند و بعد از کاشت نهال مراقبت ‌های زراعی مانند: تامین سایه برای بوته های نشا انجام شود ممکن است بوته بتواند نشا کاری را تحمل کند.

جهت آماده سازی خاک در ابتدای بهار یا پاییز خاک باید برگردانده شود تا تمام حشراتی که در زیر خاک هستند در بارندگی و یخبندان از بین بروند و علف های هرز به سطح خاک بیایند.

 

بذرهای بامیه در عمق ۱تا۵/۱سانتی متری خاک با فاصله ۳۰ تا ۹۰سانتی متر بسته به پا کوتاه  یا پا بلند بودن بوته متغیر بوده و با فاصله ۱۲۰تا۱۵۰سانتی متری هر قطار بوته از یکدیگر بعد از گرم شدن هوا کاشته می شوند زیرا گیاه بامیه به سرما حساس است و اگر قبل از گرم شدن هوا آن را بکاریم به خوبی جوانه نمی زند.

خیساندن بذور به مدت ۲۴ ساعت در محلول آب و سولفوریک اسید به جوانه زدن و نرم شدن دیواره سخت بذر به منظور بهتر سبز شدن بذر کمک میکند.

کود دهی بامیه

گیاه بامیه میتواند مواد غذایی زیادی را جذب کرده و به مصرف برساند به همین دلیل لازم است مواد مورد نیاز گیاه از طریق کود حیوانی و شیمیایی به گیاه داده شود.

کشاورز با توجه به ساختار خاک مورد استفاده خود میتواند برای کشت بامیه از کود حیوانی مانند : کود مرغی که سرشار از فسفر و پتاسیم است و از اجزای مهم تولید محصولات است یا کود دامی که دارای ازت بالا است و سرعت تجزیه سریع در گیاهان را ایجاد میکند استفاده کنید یا کود شیمیایی با درصد های مختلف عناصر را مورد استفاده قرار دهد.

اما همواره کود شیمیایی به دلیل در دسترس بودن و استفاده آسان بیشتر مورد توجه کشاورزان می باشد.

هنگام کود دادن در فصل رشد به نکات زیر توجه کنید؟

گذشته از اهمیتی که لقاح ازت برای افزایش رشد رویشی گیاه دارد ،لقاح پتاسیم نیز نقش اساسی در خروج رشد‌های جدید دارد.

بنابراین باید توجه به افزایش کود دهی پتاسیم در مرحله گلدهی و انقباض گیاه باید مقدار مناسب لقاح پتاسیم در مرحله رویشی اضافه کرد.

در دوره رشد رویشی استفاده از سولفات آمونیاک به عنوان منبع اصلی کود دهی ازت ترجیح داده شود،اما در مرحله گلدهی و انقباض استفاده از نیترات آمونیاک به عنوان منبع نیتروژن ارجع تر است.

در خاک هایی که درصد آهک آن ها کمتر از ۱۰درصد است میتوان قبل از کاشت در حین عملیات خدماتی تمام نیاز گیاه به کود فسفاته را با کود آلی مخلوط کرد.

در این حالت در فصل رشد هیچ کود فسفاته‌ ای اضافه نمی شود اما در خاک هایی که آهک آنها بیستر از ۱۰ درصد است فقط ۵۰ درصد از نیاز گیاه به کود فسفاته را با کود آلی مخلوط کرده و بقبه به صورت رشته ایی در فصل رسد اضافه میشود.

زمان کود دهی بامیه و انواع کود بامیه

  • کود لازم برای رشد رویشی بامیه

کود نیتروژن بالا ۱۰-۱۰-۳۰ که نقش موثری در رشد رویشی گیاه دارد و کود نیترات منیزیم که برای افزایش فتوسنتز و در نتیجه افزایش عملکرد گیاه مناسب است

 کود فسفر بالا ۱۰-۵۲-۱۰برای افزایش توان گیاه برای تولید محصول (استفاده از این کود بهتر است در مراحل ابتدایی استفاده شود تا گیاه در مراحل بعدی از انرژی ذخیره بهره مند گردد.)

  • کود لازم برای زمان گل دادن گیاه بامیه

 کود اسیدی۲۰-۲۰-۲۰ : در خاک عناصر غذایی زیادی وجود دارد اما به دلیل پیوند سخت آنها با کربنات کلسیم برای ریشه گیاه قابل جذب نیست، ترکیبات اسیدی به آزاد شدن این عناصر کمک میکند و همچنین غلظت کربنات و بی کربنات های آب را کاهش و مکانیسم جذب و انتقال توسط گیاه را تسریع مینماید.

کود فسفر بالا ۱۳-۴۰-۱۳: وجود فسفر بالا موجب افزایش عملکرد گیاه میگردد.

کلات آهن به فرم EDDHSA

آهن نیز مانند اکثر عناصر ریز مغذی برای گیاه قابل جذب نیست و مصرف کودهای آهن معمولی نیاز گیاه را برآورده نمی کند.

از این رو آهن را باید به صورت کلات بر روی برگ ها محلول پاشی کرد.

  • کود لازم برای زمان تشکیل میوه بامیه

کود هیومیک اسید شوک : جهت بهبود کیفیت و اندازه و وزن محصول استفاده میگردد.

کود فسفیت پتاسیم جهت تغذیعه و افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری قارچ و باکتری هایی نظیر سفیدک گموز وپوسیدگی ریشه و … با درجه سمیت بسیار کم استفاده شود.

کود پتاس بالا 36-12-12: پتاسیم عنصر کیفیت در کشاورزی بوده و مصرف آن سلامت محصول را به دنبال دارد (بهترین زمان مصرف آن مراحل تشکیل محصول تا قبل از تکمیل آن می باشد)

کود نیترات کلسیم: کلسیم از عناصر مهم در تقسیم سلولی و استحکام دیواره سلولی است ،اگر چه خاک های آهکی حاوی مقادیر بالایی از این عنصر هستند اما  به دلیل وجود کربنات و بیکربنات در آب و خاک گیاه نمی تواند به خوبی آنها را جذب کند و میوه هم به دلیل تعرق کلسیم کافی را جذب نمی کند و باید از طریق محلول پاشی این کود آن را جبران کرد.

کود بامیه
کود بامیه
  • کودهای لازم برای شروع رسیدگی گیاه بامیه

کود Npk  : این کود ترکیبی از مهم ترین عناصر ویژه مرحله کشت تا تکمیل میوه می باشد ، حاوی کلسیم است که جذب عناصر را از طریق ریشه و انتقالشان را در گیاه تنظیم میکند و موجب افزایش مقاومت گیاه نسبت به تنش ها و عوامل بیماری‌زا می شود.

کودپتاسیم بالا۵۱-۰-۰:این کود همان سولفات پتاسیم است که با دارا بودن پتاسیم بالا محصول را درشت و با کیفیت مینماید.

کود پانسمان کناری

در برخی از موارد ممکن است بعد از یک بارش سنگین باران کود از روی گیاه شسته شود به همین علت توصیه می شود در کشت سبزیجات همواره از کود پانسمان به این شکل که مقداری کود در محل کنار گیاه خود به وسیله ماله یا چنگال قرار دهیم تا در صورت نیاز توسط خاک جذب و مورد استفاده گیاه قرار گیرد.

آبیاری گیاه بامیه

بامیه نیز به عنوان یک سبزی به آب زیادی نیاز دارد و خشکی هوا و کم آبی باعث عدم رشد گیاه و نامرغوب شدن محصول شود.

در بامیه مانند هر سبزی دیگر باید میزان آبیاری تنظیم شود.

هر گونه کم آبی میتواند صدمه زیادی به گیاه بزند ،پس باید حداقل هفته ای یکبار برای تولید حداکثر محصول را آبیاری کرد.

البته بعد از هر کود دادن به صورت محلول پاشی باید آبیاری انجام شود تا  کود و مواد مغذی جذب ریشه شوند و تاثیر خود را برجای بگذارند.

برداشت بامیه

بعد از ۸ هفته از کاشت غلات شروع به رشد میکنند و در آن زمان که اندازه آن ها به ۷یا۸سانتی متر رسید میتوان به کمک یک قیچی باغبانی به طوری که فقط میوه آن جدا شود مرتب از آن برداشت کرد.

در رطوبت نسبی ۹۰تا۹۵ درصدی میتوان به مدت ۷ روز از آنها نگهداری کرد.

 

اطلاعات لازم برای پرورش بامیه در منزل

برای پرورش بامیه در منزل احتیاج به گلدانی عمیق با زهکشی مناسب داریم و باید آن را در گرم ترین جای منزل در جایی که آفتاب گیر مناسب است در اوایل فروردین تا اواسط خرداد بکاریم .

کود بامیه
کود بامیه

برای کاشت بامیه در هر ۱۰متر مربع میزان حدود ۳۰کیلوگرم کود دامی پوسیده توصیه میشود کود سرک مورد نیاز این گیاه در طی فصل رشد یک یا دو بار به صورت سولفات آمونیوم در هر ۱۰متر مربع  یک کیلو گرم است

همچنین برای کود دهی بامیه در گلدان میتوانید از کود 20-20-20  با توجه دستور کود دهی استفاده کنید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

4.4/5 - (10 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

5 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]