کود دهی درخت کیوی در تالش
کود دهی کیوی در تالش
اولین مرحله پاییز بعد از برداشت میوه محلول پاشی برگی با کود فروت ست که از طریق برگ سمپاشی ( محلول پاشی ) می شود و از طریق برگ جذب درخت می شود.
مرحله دوم در اوایل بهار به هنگام رشد درخت باعث گلدهی بیشتر درخت می شود.
مرحله ی سوم در اواخر پاییز ، اوایل دی ماه پس از هرس درخت ، کود سوپر فسفات تریپل ۴۶درصد نیم کیلو برای درخت بالای ۷سال ، و اگر سوپر فسفات ساده ۱۶درصد باشد یک کیلو به ازای هر درخت بصورت چال کود مورد استفاده قرار می گیرد .
مرحله ی مرحله چهارم در اواسط اسفند ماه (تقریباا ۱۵ اسفند ماه) سالی یکبار از کودهای میکرو مانند روی ، آهن ، منیزیم و سایر عناصر ریز مغزی بسته به مشاهده آزمایش خاک از ۱۰۰گرم تا ۲۰۰گرم و نیز کود ازت و پتاس ، سولفات آمونیوم بهترین کود برای جایگزین کود ازت بخاطر داشتن گوگرد که باعث ضد عفونی خاک و نرمی خاک و جلوگیری از اسیدی شدن خاک می شود . به اندازه ی ۷۰۰گرم سولفات آمونیوم ، ۴۰۰گرم سولفات پتاسیم ۵۰درصد برای درختان بالای ۷سال لحاظ شود.
مرحله پنجم ۱۵فروردین ، کود سولفات پتاسیم ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم و سولفات آمونیوم ۴۰۰ الی ۵۰۰ گرم می باشد.
مرحله ششم درست یکماه بعد دوباره این کود دهی تکرار ولی به مقدار کم ۲۰۰ گرم سولفات آمونیوم و۲۰۰ گرم سولفات پتاسیم می باشد.
مرحله هفتم ۱۵ خرداد ، موقع ای که میوه تشکیل شده و از سولفات آمونیوم به مقدار ۴۰۰گرم و۳۰۰ گرم سولفات پتاسیم ، این زمان بهترین زمانیست برای استفاده از کودهای کلسیم دار ،چون حرکت کلسیم در داخل درخت به کندی صورت می گیرد بهترین راه استفاده از کلاته کلسیم که بصورت محلول پاشی استفاده می شود. ۱۵ روز بعد دوباره بهتر است کود کلسیم تکرار شود.
درمابین این زمان (یعنی یک هفته بعد از استفاده از کود کلسیم ) از کود مایه پتاس بالا به صورت محلول پاشی برگی استفاده می شود.
کود دهی درخت کیوی در تالش
مرحله هشتم ۱۵ تیر ماه سولفات پتاسیم به مقدار ۱۰۰ گرم سولفات آمونیوم به مقدار ۱۵۰گرم استفاده می شود.
مرداد ماه بخاطر گرم شدن بیش از حد هوا روزنه های درخت بسته میشود درخت به حداقل رشد خود می رسد و نیاز کودی خاصی ندارد .
مرحله نهم ۱۵شهریور ماه ، دوباره سولفات آمونیوم و پتاسیم به اندازه ی ۱۰۰ و ۱۵۰ گرم و نیز کودهای پتاس بالا در شهریور ماه میوه ها شروع به قعن گیری می شود و نیاز بیشتری پیدا می کند به کودهای پتاس بالا یا استفاده از کودهای36-12-12
بهترین کود پیشنهادی در این فصل استفاده از کودهای مایع پتاس بالا بصورت محلول پاشی استفاده شود.
مرحله ی پایانی شهریور ماه استفاده از کود کلسیم بصورت محلول پاشی استفاده کرد ، کلسیم باعث ماندگاری بهتر میوه در انبار و سردخانه می گردد.
نویسنده : مهندس کامرانی (تالش)
با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.
زمان محلول پاشی و سم زدن یعنی سمپاشی درخت کیوی کی هست؟ راجب هورمون و درستی میوه هم نگفتید. راجب شن و کود حیوانی هم لطفا توضیح بدین