نحوه مصرف کود مرغی

نحوه مصرف کود مرغی

کود مرغی یکی از بهترین کودهای حیوانی است که امروزه افراد زیادی برای گیاهان خود از آن استفاده می‌کنند. البته نحوه مصرف کود مرغی اهمیت بسیار زیادی دارد و برای این‌ که نتیجه‌ مطلوبی از عمل کوددهی بگیرید، باید به صورت صحیح از آن استفاده کنید. در واقع این کود مفید می‌تواند به شکل بسیار مؤثری کیفیت محصولات کشاورزی، باغی و گیاهان را افزایش دهد.برای تعیین اندازه کود مرغی نیز باید به نکات و عوامل مهمی همچون بافت خاک، ماده آلی خاک، نوع گیاه، میزان بارندگی، فصل مورد نظر و نیاز گیاه توجه داشته باشید. زیرا استفاده خودسرانه و بیش از حد کود مرغی، اصلا مطلوب نیست و نتیجه عالی به دست نخواهید آورد.به طور معمول نیاز گیاهان به این کود متفاوت است و باید به میزان کافی از آن برای گیاهان‌تان استفاده کنید زیرا این کود اگر به‌ صورت اصولی استفاده نشود، ممکن است اثر مطلوبی از خود به‌ جای نگذارد. شما می‌توانید کوددهی گیاهان مورد نظرتان را از 2 روش؛ چال کود و پخش سطحی انجام دهید.

به طور معمول روش کوددهی پخش سطحی آسان‌تر از روش چال کود است و هزینه کمی هم دارد اما ممکن است برخی از عناصر مانند فسفر، منگنز و روی در خاک تثبیت شود و گیاه نتواند از آن‌ها به‌ خوبی استفاده کند. در نتیجه نیز ممکن است مشکلاتی برای گیاه به وجود بیاید. بنابر این بهتر است از روش چال کود بهره گیرید. این کود می‌تواند به‌ راحتی جذب ریشه گیاه شود و مواد مغذی لازم را به گیاه برساند.برای مصرف کود مرغی به‌ صورت چال کود، کافی در پای درخت یا گیاه‌تان گودالی ایجاد کنید و مقداری از کود را در آن بریزید. بعد از این کار بهتر است محل مورد نظرتان را آبیاری کنید تا کود بتواند به‌ راحتی جذب ریشه و دیگر قسمت‌های گیاه شود و تاثیر خود را نیز بهتر به‌ جای بگذارد. کودهای مرغی به طور معمول انواع مختلفی دارند، به همین علت توصیه می‌کنیم تا این انتهای مقاله مفید ما را همراهی کنید و بیشتر با آن‌ها آشنا شوید.

نحوه مصرف کود مرغی
نحوه مصرف کود مرغی

معرفی انواع کود مرغی

  • توده فضولات یا سیستم قفس

این نوع کود معمولاً در قفس یا محل نگهداری حیوانات تهیه می‌شود و بدون بستر است. از این‌ رو ارزش بسیار زیادی دارد و از آن در تغذیه دام‌ها استفاده می‌کنند. نحوه مصرف کود مرغی سیستم قفس، بسیار آسان است و می‌توانید به راحتی از آن بهره بگیرید.

  • کود بستر جوجه های گوشتی

یکی از کودهای مرغی، کود بستر جوجه‌های گوشتی است که در آن ترکیبات بسیار مغذی وجود دارد و می‌تواند کمک کند گیاهان شادابی و کیفیت بیشتری به دست آورند. این کود انرژی بیشتری نسبت‌ به دیگر کودهای مرغی دارد و می‌توانید به راحتی از آن بهره بگیرید.

  • کود نیمچه های تخم‌گذار

این نوع کود از پرورش نیمچه‌های جانشین‌ شونده تخم‌گذار به وجود می‌آید. این نوع کود نسبت‌ به کودهای دیگر کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا انرژی و پروتئین خام داخل آن خیلی زیاد نیست.

  • کود مرغ های مادر

این نوع کود معمولاً از لانه‌هایی که در آن مرغ‌های تخم‌گذار نگهداری می‌شوند، جمع‌ آوری می‌شود. در این کود مقدار قابل‌ توجهی پروتئین، کلسیم، فسفر و منگنز وجود دارد که کمک می‌کند گیاهان رشد بهتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان کود مرغی برای خیار بوته ای

میزان مصرف کود مرغی

دقت داشته باشید بهترین روش برای تعیین مقدار مصرف این کود، انجام آزمون تجزیه کود مرغی و آزمایش خاک است در این آزمون به‌ راحتی میزان عناصر غذایی موجود در کود و خواص شیمیایی آن مشخص می‌شود و می‌توانید نتیجه بهتری مشاهده کنید.

بهترین زمان برای مصرف کود مرغی

علاوه‌بر نحوه مصرف کود مرغی، باید با زمان مناسب برای مصرف این کود نیز آشنایی داشته باشید تا بتوانید نتیجه بهتری را دریافت کنید. از این‌ رو بهتر است بدانید بهترین زمان برای مصرف این کود، فصل پاییز است زیرا در این فصل کود راحت‌تر تجزیه می‌شود و عناصر غذایی آن نیز بهتر آزاد می‌شوند‌. البته شما می‌توانید در فصل‌های مختلف سال نیز از این کود بهره بگیرید اما باید به یک‌سری نکات مهم توجه داشته باشید.

نکات مهم برای مصرف کود مرغی

  • هنگام استفاده از کود مرغی دقت داشته باشید که کود به‌ صورت تازه جمع‌آوری‌ شده باشد.
  • تا حد امکان سعی کنید از کودهایی استفاده کنید که در آن مواد خارجی مانند سیم، سنگ، شیشه، آهن، میخ و… وجود نداشته باشد.
  • کود موردنظر باید با استفاده از کودخشک‌کن، خشک شود تا رطوبت آن از 15 درصد کمتر شود.
  • از لحاظ مواد غذایی نیز کود باید در آزمایشگاه مورد اندازه گیری قرار بگیرد تا مشکلی برای گیاهان‌تان به وجود نیاید.
  • به‌ هیچ‌ عنوان در مصرف این کود زیاده‌روی نکنید و حتما به‌ صورت برنامه‌ریزی‌ شده از آن بهره بگیرید.
  • کوددهی به گل، گیاهان، محصولات باغی و یا کشاورزی‌تان نباید در یک زمان محدود شود.
  • دقت داشته باشید که کود مورد نظرتان باید عاری از بیماری و باکتری مضر باشد تا آسیبی به گیاهان وارد نشود.
نحوه مصرف کود مرغی
نحوه مصرف کود مرغی

مزایای کود مرغی

  • استفاده از این کود کمک می‌کند مواد و املاح مورد نیاز گیاه، به‌ خوبی فراهم شود.
  • با مصرف این کود در هزینه‌های‌تان تا میزان زیادی صرفه‌جویی خواهید کرد.
  • این کود بعد از استفاده، خیلی سریع جذب ریشه گیاه می‌شود و اثرات مطلوبی بر روی ریشه و دیگر قسمت‌های گیاه به‌ جای می‌گذارد.
  • کود مرغی از ایجاد آلودگی محیط‌ زیست جلوگیری می‌کند و هیچ‌ گونه ضرری برای حیوانات ندارد.
  • این کود می‌تواند بافت و ساختار خاک را به شکل بسیار عالی اصلاح کند و جلوی فرسایش خاک را نیز تا حدود زیادی بگیرد.
  • کود موردنظر فاقد عوامل بیماری‌زا، علف‌های هرز و آفات است.
  • این کود به رشد سبزینگی و برگ در گیاهان بسیار کمک می‌کند.
  • با کمک این کود می‌توانید سیستم دفاعی گیاه را نیز تقویت کنید.
  • کود مرغ سرشار از نیتروژن است و کمک می‌کند رشد ریشه افزایش یابد.
  • این کود تمام آفات و بیماری‌های موجود در خاک را از بین می‌برد و اجازه نمی‌دهد گیاه در برابر عوامل آسیب‌زا از بین برود.
  • کود مورد نظر، فعالیت میکروب‌های مفید در خاک را افزایش می‌دهد.

سخن پایانی

قطعا تا این قسمت از مطلب با نحوه مصرف کود مرغی، آشنا شده‌اید و می‌دانید که این کار نیاز به مهارت و تخصص خیلی زیادی ندارد. اما باید برای نتیجه گرفتن بهتر، حتما به نکات ذکر شده و مطالب مهم در این مقاله توجه کنید. همچنین سعی کنید پیش‌ از کشت محصولات و یا گیاهان، خاک زمین موردنظرتان را با استفاده از این کود تغذیه کنید تا هیچ‌ گونه کمبودی در آن وجود نداشته باشد و گیاه نیز بتواند بهتر به رشد و نمو خود ادامه دهد.

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]