پرورش درخت پسته گلخانه ای چگونه است؟

یکی از بهترین و پرطرفدارترین محصولاتی که امروزه اکثر افراد اقدام به کاشت آن می‌کنند؛ پسته است. درخت پسته، به طور معمول در اکثر خاک‌ها رشد می‌کند؛ به گونه‌ای که حتی در زمین‌های شور و آهکی هم دچار آسیب نمی‌شوند. البته در هنگام پرورش درخت پسته گلخانه ای؛ بهتر است از خاک‌های رسی و شنی، استفاده کنید زیرا این خاک‌ها برای رشد پسته بسیار مطلوب هستند و کمک می‌کنند محصول مرغوب‌تری تولید شود. نحوه کاشت و پرورش درخت پسته؛ اصلا کار سختی نیست و با در نظر گرفتن چند اصول مهم، می‌توانید به راحتی محصولات باکیفیتی را تولید کنید. از این رو اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره کاشت و پرورش پسته به روش گلخانه ای به دست آورید؛ بهتر است در ادامه این مطلب همراه ما بمانید.

نحوه کاشت و پرورش درخت پسته گلخانه ای

برای کاشت پسته به صورت گلخانه ای و گلدانی؛ باید ابتدا بذر پسته را داخل یک پلاستیک بکارید تا با گذشت زمان، بذر سبز شود و محصول پسته رشد کند. در این روش می‌توانید بعد از مدتی؛ نهال حاصل شده را به زمین اصلی پرورش پسته، انتقال دهید. دقت داشته باشید که بهترین و مناسب ترین زمان برای کاشت نهال پسته گلدانی؛ فصل تابستان است. در روش کاشت پسته به صورت گلخانه ای؛ به آب خیلی زیادی احتیاج ندارید.

اگر می‌خواهید از روش پرورش درخت پسته گلخانه ای استفاده کنید؛ می‌توانید گلدان‌ها را به صورت آزاد در هم دیگر قرار دهید یا این که آن‌ها را به صورت کرتی بچینید. پس از خيساندن بذرهای مورد نظر و ضد عفونی کردن آن‌ها نیز؛ بهتر است دو عدد بذر در عمق 3 تا 4 سانتی متری خاک گلدان قرار دهید و بالای آن‌ها را با استفاده از خاک اره یا ماسه بپوشانید. دقت کنید که این کارها را باید در اواخر زمستان و اوايل بهار انجام دهید. بهره گرفتن از این روش؛ مزایای زیادی دارد و به شما کمک می‌کند در مصرف آب، صرفه جویی کنید و محصولات‌تان سریع‌تر تولید شود.

مکان های مناسب برای کاشت پسته

بهترین منطقه برای کاشت پسته؛ مکانی است که زمستان‌هایی سرد داشته باشد البته نباید در آن منطقه، یخبندان رخ دهد یا این که هوایی خیلی گرم داشته باشد. از این جهت بهتر است در منطقه‌هایی پسته بکارید که نیمه خشک، باشد و دمای هوا کمتر از 37 درجه سانتی‌گراد نباشد. همچنین بهتر است در نظر داشته باشید که پسته بیشتر مناطقی را دوست دارند که مرتفع نباشد. زیرا مناطق مرتفع؛ معمولا از درجه حرارت پایینی برخوردار هستند. از این رو بهتر است بدانید؛ درخت پسته در حرارت کمتر از 9 درجه زیر 0 دوام نمی‌آورد و نباید در مناطق مرطوب، اقدام به کاشت پسته کنید.

آب مورد نیاز درخت پسته

درخت پسته یک درخت بسیار مقاوم است که با کم آبی به راحتی کنار می‌آید و نیازی به آب فراوان ندارد. از این رو برای پرورش درخت پسته گلخانه ای؛ بهتر است آبیاری را به صورت روزانه یا هفتگی انجام دهید تا آب کافی به آن برسد و کمبود تغذیه نداشته باشند. اگر درخت پسته‌تان را به صورت ماهیانه آبیاری می‌کنید؛ باید دقت داشته باشید که آبیاری‌تان به میزان کافی عمیق باشد تا فضای ذخیره مناسبی برای ادامه رشد داشته باشد. البته پیشنهاد می‌کنیم آبیاری را به صورت 1 هفته در میان انجام دهید تا برگ درخت به مرور زمان زرد نشود. همچنین در زمستان بهتر است به درخت پسته آب ندهید زیرا در این فصل؛ درخت به خواب می‌رود و نیازی به آب ندارد. به همین علت برای آبیاری بهتر است تا بهار، منتظر بمانید.

نحوه هرس کردن درخت پسته

توجه داشته باشید که درخت پسته نیز مانند درخت‌های دیگر به هرس کردن نیاز دارد و اگر آن را هرس نکنید؛ ممکن است پسته آسیب ببیند. از این رو بهتر است بدانید؛ بهترین زمان برای هرس کردن درخت پسته، فصل زمستان است. زمانی که درخت پسته به خواب فرو می‌رود؛ توصیه می‌شود هرس کردن را انجام دهید زیرا این کار باعث می‌شود که درخت انرژی زیادتری برای سال آینده ذخیره کند و جلوی هدر رفتن انرژی را بگیرد. درخت پسته به هرس کردن سنگین نیاز ندارد، به همین علت هنگام هرس کردن بهتر است مراقب باشید شاخه‌های اصلی را نبرید تا درخت رشد بهتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: کود بیولوژیک

نور مورد نیاز برای درخت پسته

اگر پسته را به صورت گلخانه ای می‌کارید؛ بهتر است توجه داشته باشید که این محصول به نور شدیدی نیاز دارد و اگر نور کافی به آن نرسد، رشد مطلوبی نخواهد داشت. نور خورشید از ویتامین D زیادی برخوردار است و همین امر کمک می‌کند پسته رشد مناسبی داشه باشد و ویتامین‌های لازم را دریافت کند.

فاصله مناسب پرورش درخت پسته گلخانه ای

یک درخت پسته به طور معمول می‌تواند حدود 10 متر رشد کند؛ به همین علت بهتر است در هنگام کاشت آن‌ها حواس‌تان به فاصله استاندارد باشد. همیشه سعی کنید نهال‌ها را با فاصله 4 الی 5 متر از یک‌دیگر بکارید و میان ردیف به اندازه 5 الی 6 متر، فاصله در نظر بگیرید. همچنین توصیه می‌شود؛ به سیم برق‌ها و یا دیگر اشیاء مزاحم  توجه کنید که جلوی رشد پسته را نگیرند.

نحوه کود دهی صحیح به پسته

دقت داشته باشید که پرورش درخت پسته گلخانه ای ؛ به کود آلی و مناسب نیاز دارد. به همین علت بهتر است بدانید؛ بهترین زمان کود دهی به درخت پسته، فصل بهار است. هنگامی که سرمای زمستان به اتمام رسید؛ بهتر است عمل کود دهی را انجام دهید تا پسته سریع‌تر شکوفه بدهد و رشد زیادی داشته باشد.

کود اسید هیومیک می‌تواند یک گزینه فوق العاده و خاص برای درخت پسته باشد، پس بهتر است سراغ کودهای شیمیایی نروید. کود هیومیک اسید؛ از املاح و مواد معدنی زیادی مانند آهن، فسفر، پتاسیم، منگنز، نیتروژن، کلسیم، بور، روی و… برخوردار است و هیچ گونه ضرری ندارد. البته باید به صورت صحیح و طبق دستور العمل کود؛ از آن بهره بگیرید و به هیچ عنوان زیاده روی نکنید. استفاده بدون آگاهی از کود و مصرف خودسرانه آن، ممکن است به محصول آسیب برساند و باعث از بین بردن ریشه گیاه شود.

چگونه باید پسته را برداشت کرد؟

زمانی که محصولات‌تان به بار آمدند؛ باید منتظر بمانید که رنگ پوسته‌شان از سبز یا زرد، به رنگ قرمز تغییر کند و در برخی مواقع پوست‌شان ترک بخورد. بنابر این اگر نشانه‌هایی مانند این موارد را مشاهده کردید؛ بهتر است سریعا اقدام به برداشت محصول کنید. توجه داشته باشید؛ اگر در زمان مشخص اقدام به برداشت محصول نکنید، محصولات‌تان بسیار آسیب می‌بینند و آفات به آن‌ها حمله می‌کنند.

برداشت پسته اصلا کار سختی نیست و باید یا به صورت دانه‌ای ان‌ها را برداشت کنید یا این که درخت را بلرزانید تا پسته‌ها بر روی زمین بریزند و بعداً آن‌ها جمع کنید.یرید  درختان به طور استاندارد؛ 1 سال خیلی زیاد محصول می‌دهند و 1 سال محصولات‌شان بسیار کم است. بنابر این در چنین شرایطی نباید؛ رسیدگی به محصولات و درخت را نادیده بگیرید چون ممکن است کلا درخت، مقاومت خود را از دست بدهد و دیگر به صورت عالی محصول ندهد.

بیشتر بخوانید:‌ درخت صنوبر

نتیجه گیری:

پرورش درخت پسته گلخانه ای، باید با مهارت کافی انجام شود تا دچار ضرر نشوید. از این رو بهتر است بدانید؛ نهال‌های پسته تا 3 الی 4 سال می‌توانند بدون مشکل، داخل گلدان‌ها زندگی کنند و بعداً آن‌ها را به زمین اصلی ببرید و در آن جا بکارید. البته در این مدت باید حواس‌تان باشد که مواد مغذی به طور کافی در خاک وجود داشته باشد. اگر مواد مغذی به ریشه درخت پسته نرسد؛ ریشه‌ها خیلی ضعیف می‌شوند و گیاه از بین می‌رود.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]