بیماری های انگور

بیماری های انگور

حتما شما نیز وقتی انگور میل میکردید متوجه سوراخ ها،  تغییر رنگ و … در چند مورد از خوشه های انگور شده اید؛ البته سوراخ ها توسط پرندگانی مانند گنجشک و کلاغ هم می تواند ایجاد شود اما موضوعی که در این مقاله برای ما اهمیت دارد بیماری های مربوط به انگور می باشد. بیماری های انگور، قسمت های مختلف این میوه مانند ریشه، برگ، ساقه و میوه را تحت تاثیر قرار داده و آسیب می رسانند و ضررهای فراوانی به کشاورزان وارد می سازد بنابرین شناخت آن ها و عوامل ایجاد بیماری و پیشگیری از ضرورت بالایی برخوردار می باشد.

بیماری های انگور و راه حل های مبارزه و مدیریت آن:

اولین بیماری که لازم به شناخت آن هستیم، بیماری سرطان  ریشه و ساقه گیاه انگور می باشد. عامل ایجاد این بیماری آگروباکتریوم ویتیس می باشد که سبب ایجاد غده های کوچک بر روی ساقه های نزدیک به طوقه، ریشه، رگبرگ، گلبرگ و شاخه های درخت انگور می شود. غده ها در ابتدا ریز، نرم، سفید رنگ و گوشتی هستند که به مرور زمان بزرگتر می شوند.

کود با کیفیت

 در این بیماری، بخش خارجی غده ها به رنگ قهوه ای تا سیاه تغییر رنگ می دهد که البته ممکن است در فصل پاییز کمرنگ تر شده و سال بعد باز هم در همان محل دیده شوند. این بیماری سبب خشک و کوچک شدن خوشه های انگور می شود‌.

راهکارهای مبارزه با سرطان انگور:

۱)از بین بردن حشرات ریشه خوار از جمله لارو زنجره مو؛ اینکار باید در خاک انجام بگیرد زیرا مربوط به ریشه است.

۲) شناسایی موستان سالم و انتخاب قلمه ها از آن محل

۳)دقت در آبیاری موستان و مواظب بودن از نرسیدن آب آلوده از محل های اطراف

۴) ضدعفونی مرتب تجهیزات باغی و هرس کردن بخش های آلوده گیاه که البته شاخه ها جزء اصلی می باشند.

۵) کشت غلاتی مانند ذرت در زمین های ناسالم یا به عبارتی آلوده برای مدت حدودا دو الی سه سال

کود درخت

گال طوقه مو:

باکتری عامل این بیماری  مخصوص حمله به گیاه انگور می باشد؛ البته گل داوودی را نیز مورد هجوم قرار می دهد. عامل این بیماری چندین سال در موهای آلوده، باقی مانده های گیاهی آلوده و گال های نه چندان تازه و قدیمی به حیات خود ادامه می دهد.

باکتری ایجاد کننده گال طوقه مو، به مقدار ناچیز در نوک شاخه سبز رنگ مو دیده می شود و بیشتر در بافت آوندی گیاه یافت می شود و یا از قبل بدون علائمی در آوند های انگور وجود دارد. در فصل زمستان ، گیاه دچار زخم هایی می شود و محل زخم دقیقا محل ورود باکتری به گیاه تلقی می شود‌.

پس از ورود، باکتری نوکلئیک اسید خود را به سلول های گیاه وارد می سازد و سلول های طبیعی و سالم انگور را به تومور مبدل می کند. بلافاصله پس از تغییر شکل سلول های تومور تکثیر یافته و زیاد و زیادتر می شوند و مواد قابل دسترسی و استفاده برای باکتری به وجود می آید.

نشانه و علائم:

گال ها در فاصله ۶۰ سانتی متری بالای خاک و روی تنه گیاه انگور قابل مشاهده خواهند بود؛ گال هایی که رشد کرده اند و بسیار بزرگ شده اند، گاهی اوقات دور تا دور تنه را احاطه می کنند در نتیجه شاخه های گیاه مبتلا به گال ضعیف شده و با رشد بیشتر گال بخش بالایی دارای گال از بین خواهد رفت.

راه حل ها:

۱)اگر قصد کشت انگور را دارید، از قلمه های کاملا سالم و به دور از آلودگی استفاده کنید.

۲) مواظب باشید بخش مجاور پایه درخت و تنه زخمی نشوند زیرا در غیر این صورت محل ورود باکتری مولد گال خواهد بود.

۳)در صورت مشاهده شاخه یا تنه آلوده آن را هرس کنید و قبل از هرس کردن به خوبی دستگاه هرس را ضدعفونی کنید.

۴)به منظور حذف بهتر باکتری ها، قلمه های در حال خواب را تحت دمای ۵۴ درجه سانتی گراد و مدت زمان نیم ساعت قرار دهید.

کود درخت انگور

بیماری های انگور

بیماری سفیدک داخلی مو:

عامل ایجاد این بیماری پلاسموپارا ویتی کولا می باشد.

علائم:

در این بیماری، روی برگ های جوان لکه های زرد رنگ به وجود می آید که قطر لکه ها در حدود نیم سانتی متر می باشد؛ لکه با گذشت زمان گسترده شده و برگ را دچار نکروز و در نهایت خشک شدن می کند. در سطح پایینی لکه اسپورانژهای قارچ و سپورانژیوفورها ایجاد می گردند با این اتفاق نوک شاخه ها متورم و خمیده شده و برگ ها نیز ریزش خواهند کرد.

راه حل برای مبارزه:

۱)حتما برنامه هرس کردن شاخه های آلوده را در برنامه داشته باشید.

۲)برای کاهش رطوبت در فصل تابستان زهکشی انجام دهید.

۳) بکار بردن قارچ کش ها

۴)جمع کردن برگ ها و دور کردن از محل یا حتی سوزاندن

کود با کیفیت

بیماری های انگور

بیماری سفیدک درونی:

این بیماری با نام دیگر یعنی سفیدک دروغی نیز شناخته می شود؛ سفیدک درونی به شدت برگ های جوان گیاه را دچار پیری زودرس می کند و از آن جا که برگ ها در عمل فتوسنتز و تولید انرژی در گیاه دخیل هستند، به مرور زمان گیاه ضعیف شده و انرژی لازم برای زنده ماندن در فصل زمستان را نخواهد داشت.

این بیماری در اوقاتی که بارندگی و رطوبت زیاد است گسترش چشمگیری پیدا می کند. هم چنین اگر درخت انگور از تهویه مطلوبی برخوردار نباشد، این امر نیز به ایجاد سفیدک کرکی کمک می کند.

راه حل مبارزه:

۱) زهکشی به موقع و موثر تاکستان

۲) هرس شاخه ها و قسمت های آلوده به عامل بیماری

۳) استفاده از قلمه های عاری از آلودگی حین کاشت گیاه

کود با کیفیت

بیماری های انگور

سفیدک حقیقی:

این بیماری تمامی اندام های هوایی گیاه را تحت تاثیر قرار میدهد و نشانه های آن روی برگ، ساقه، میوه و گلبرگ نمایان می شود. سفیدک حقیقی یا پودری به صورت لکه های سفید روی سطح برگ ظاهر می شود و سپس حالتی آردگونه پیدا می کند. در صورت تشدید بیماری رنگ میوه و برگ مو کمرنگ شده و انگور مزه و شیرینی خود را از دست خواهد داد و کیفیت کاهش به سزایی خواهد کرد.

راه حل و مبارزه:

۱)در زمان کاشت درخت مو، محلی را در نظر بگیرید که هوادهی گیاه به خوبی صورت گیرد و خورشید به مقدار کافی به گیاه بتابد.

۲)شاخه ها و برگ های مبتلا به سفیدک پودری را هرس کرده و برای جلوگیری از سرایت و باقی ماندن عامل بیماری در تاکستان، شاخه ها را دور کرده و بسوزانید.

۳)ریشه کن کردن علف های هرز

نتیجه گیری:

گیاه انگور همانند هر گیاه دیگری در معرض خطر عوامل بیماری زای مختلف و با اثرات متفاوت می باشد شناختن این عوامل و درنظر گرفتن نکاتی در کاشت انگور بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله ما سعی کردیم به باغداران در تولید محصول باکیفیت و جلوگیری از آسیب دیدن گیاه مو کمک کنیم.  

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]