کود اسید هیومیک گرانوله

کود اسید هیومیک گرانوله

کود اسید هیومیک گرانوله شوک به اصلاح و بهبود ساختار خاک کمک کرده و مواد آلی از دست رفته خاک بر اثر فعالیت های انسانی را بدان باز می گرداند. در چند سال اخیر میزان هوموس خاک بسیار کاهش یافته و خاک توان بارور کردن گیاهان را از دست داده لذا استفاده از اسید هیومیک برای خاک تمامی نقاط کشور بسیار ضروری می باشد. اسید هیومیک گرانوله به احیاء مجدد خاک می پردازد. کود هیومیک اسید نه تنها عناصر ماکرو و میکرو را در اختیار خاک قرار می دهد، بلکه در آزاد سازی و تبدیل آن به فرم قابل جذب گیاهان نیز بسیار موثر بوده و از این طریق گلدهی و تولید محصولات را افزایش می دهد.

چرا توصیه می شود به خاک اسید هیومیک بیفزاییم؟

خاک به عنوان بستر اصلی کشت محصولات، تا وقتی بی جان و بدون ترکیبات آلی باشد، قادر نخواهد بود محصولی را از دل خود رشد دهد. هم چنان که بر اثر استفاده مکرر از یک منبع کیفیت آن مثل روز اول نخواهد بود، مرغوبیت و هوموس خاک نیز در اثر شخم زدن های سالیانه و افزودن بیش از حد کودهای شیمیایی بسیار کاهش یافته و دیگر قادر به تامین نیازهای گیاهان نخواهد بود.

لازمه احیاء خاک دسترسی مجدد به مواد ارگانیک و هوموس می باشد تا بار دیگر به بستر مطمئنی برای زراعت و باغبانی تبدیل گردد. اسید هیومیک تنها منبع دارای هوموس و مواد آلی در کنار عناصر مغذی می باشد که بلافاصله پس از افزوده شدن به خاک اعمال اصلاحی و غنی سازی خود را شروع می کند.

اسید هیومیک گرانوله
اسید هیومیک گرانوله

نقش اسید هیومیک در بهبود کیفیت محصول

کود اسید هیومیک گرانول شوک به تقویت ریشه زایی و حفظ رطوبت و آب در خاک کمک کرده و با ایجاد شبکه تور مانند در اطراف آن، از رسیدن عناصر و مواد سمی به گیاه جلوگیری می کند در نتیجه محصول مرغوب و سالمی در اختیار مردم قرار می گیرد.

ریشه های گیاهی قوی با کود اسید هیومیک گرانوله

هیومیک اسید در افزایش چند برابری حجم ریشه گیاهان و بهبود عملکرد آن شناخته شده است. این کود سرعت جوانه زنی بذور را افزایش داده و تولید محصول را جلو می اندازد. اسید هیومیک با افزایش نفوذ پذیری جداره سلول ریشه سبب می شود عناصر مغذی و آب و مواد غذایی به نحو احسن در اختیار ریشه قرار گرفته و متابولیسم آن بیشتر شود.

اسید هیومیک چگونه از سرمازدگی گیاهان جلوگیری می کند؟

همه ساله سرمازدگی، درختان و محصولات فراوانی را درگیر می کند و منجر به کاهش گلدهی، ریزش گل ها و حتی یخ زدگی درختان می شود. اسید هیومیک در این مورد نیز به کمک کشاورزان شتافته و مقاومت گیاهان را در برابر استرس های محیطی مانند سرمازدگی افزایش می دهد.

از جمله اعمال اسید هیومیک در جلوگیری از سرمازدگی عبارتند از:

اسید هیومیک سبب افزایش دمای خاک اطراف ریشه از طریق فعال نمودن و تکثیر میکروارگانیسم های خاک می شود.

اسید هیومیک سبب حفظ هر چه بهتر رطوبت خاک شده لذا گرمای گرفته شده از تابش خورشید در طول روز توسط خاک شب هنگام بهتر حفظ می شود.

اسید هیومیک با تیره نمودن سطح خاک جذب نور خورشید را دو چندان می کند.

کود اسید هیومیک گرانوله

انواع اسید هیومیک مایع، پودری و گرانوله توسط سایت اسید هیومیک عرضه شده که در این مقاله به ویژگی های اسید هیومیک گرانوله و تفاوت آن با انوع پودری و مایع می پردازیم.

ویژگی های اسید هیومیک گرانول

هیومیک اسید گرانوله نوع غیر فعال و غیر قابل حل در آب می باشد که محصول مستقیم بدست آمده از لئوناردیت است. ویژگی هیومیک اسید استخراج شده از لئوناردیت این است که نسبت به اشکال پودری و مایع تیره تر، کم محلول تر و غیر فعال می باشد. لازم به ذکر است اسید هیومیک گرانوله مدت زمان طولانی در خاک باقی می ماند.

همین ویژگی سبب شده قیمت اسید هیومیک گرانوله کمتر از دیگر اشکال اسید هیومیک باشد. غیر فعال بودن اسید هیومیک گرانوله باعث می شود نتوان آن را در هیچ سیستم آبیاری به کار برد در حالی که اسید هیومیک مایع و پودری را می توان به شکل های آبیاری یا محلول پاشی استفاده نمود.

شیوه مصرف اسید هیومیک گرانوله

این نوع از اسید هیومیک به منظور افزوده شدن به محصولات زراعی، بایستی پیش از کشت محصول با خاک مخلوط شده یا به کمک سله شکن در پای ریشه استفاده شود.

اسید هیومیک گرانوله به منظور استفاده در باغات، با توجه به سن درخت بایستی به شکل چالکود در بخش سایه انداز آن به شکل نواری مورد استفاده قرار گیرد.

اثرات مصرف کود اسید هیومیک گرانوله

  • افزایش دسترسی ریشه به عناصر معدنی پر مصرف و کم مصرف به ویژه نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، گوگرد و ریز مغذی هایی نظیر آهن، روی، منگنز و …
  • بهبود تخلخل پذیری خاک از طریق ایجاد فضای خالی بین ذرات بهم چسبیده خاک در نتیجه بهبود نفوذپذیری آب و اکسیژن
  • کمک به تکثیر میکروارگانیسم های مفید خاک و ریشه کن شدن انواع بیماری زا
  • کاهش پی اچ خاک های قلیایی و کمک‌ به جذب عناصر در این گونه خاک ها
  • از بین بردن مواد سمی موجود در خاک و آثار سمیت آنها
  • مقاوم کردن گیاهان در برابر شوری، خشکی خاک، سرمازدگی و آفات
  • افزودن ترکیبات هوموسی از دست رفته به خاک و تبدیل آن به بستر رویشی گیاهان
  • پایداری بالا در خاک در نتیجه دوام اثر زیاد
  • کاهش هزینه های مربوط به مصرف سموم آفت کش و کودهای شیمیایی

تفاوت انواع اسید هیومیک 

هیومیک اسید مایع

این نوع اسید هیومیک به دلیل فرم مایع آن به سهولت جذب گیاهان شده و حلالیت بالایی در آب دارد. اسید هیومیک مایع در انواع سیستم های آبیاری و بدون ایجاد رسوب به راحتی استفاده شده و قابلیت جذب سریعی دارد. اسید هیومیک مایع و پودری دو فرم فعال از این کود ارگانیک می باشند.

اسید هیومیک پودری

دیگر نوع فعال اسید هیومیک، اسید هیومیک پودری است که نوع مایع را از طریق راه های مختلف خشک کرده و به شکل پودری در می آورند. لازم به ذکر است اسید هیومیک پودری قابلیت انحلال در پی اچ خنثی و اسیدی را ندارد هم چنین امکان ایجاد رسوب در سیستم آبیاری را دارد. اشکال اسید هیومیک مایع و پودری به اندازه نوع گرانوله مدت زمان زیادی در خاک پایدار نیستند اما به سبب حلالیت جذب بالایی در گیاهان دارند.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه

  • سلام
    آیا از این کود میتوان هنگاه کاشت گندم دیمی با ردیفکار و مخلوط نمودن این کود با کود فسفاته استفاده نمود؟
    با توجه به توضیحاتتون که فرمودین در آب به راحتی حل نمیشه آیا در طول سال زراعی اثرش رو روی محصول میتونه بذاره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]