زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی در چه بازه زمانی است؟ چه عواملی بر زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی تاثیرگذارند؟ ما مقاله پیش روی تان را آماده کردیم تا بتوانیم پاسخی هرچه معقول تر و مطلوب تر را برای دو سوال بالا ارائه دهیم.
برای اینکه گیاه گوجه شما بتواند به حداکثرمیزان باردهی خود برسد به مقدار معینی نیاز به عناصری مانند فسفر بر روی دارد مقدار این عناصر درون خاکی که گیاه در آن کاشته شده است اغلب در حد عادی وجود دارد اما تنها کاری که از شما برمیآید این است که برای افزایشمیزان گلدهی گوجه و همچنین تبدیل آن گلها بهمیوه باید تحت نظر کارشناسان از یک برنامه غذایی مناسب پیروی کنید.
همان طور کهمیدانید شرایط نامساعد محیطیمیتواند اثرات منفی و زیانباری روی گیاه شما داشته باشد از جمله این که منجر به ریزش گلهای آن شود برای جلوگیری از این خسارتها و همچنین زرد شدن گلها توصیهمیشود که از کود سوپر هیومات استفاده شود. همچنین استفاده از کودهایی که دارای اسید آمینه هستند سطح گرد افشانی گیاه گوجه را به صورت چشمگیری افزایش خواهد داد.
عوامل تاثیرگذار در زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی
یکی از ویژگیهای بارز مناطق بیابانی که آب و هوای خشک دارند این است که دوره مناسب برای رشد گیاهان بسیار کوتاه است از جمله این که دما بیش از حد مجاز بالاست و هوا فاقد رطوبت کافی برای رشد گیاه است از این رو کاشتن بوته گوجه فرنگی در چنین آب و هوایی زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی را به تاخیرمیاندازد.
پژوهشهایی که در سالهای اخیر انجام شده است راهکارهای مفید و سودمندی را برای کوتاه تر شدن زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی و افزایش سازگاری آن با شرایط نامطلوب و نامساعد محیطی مانند آب و هوای خشک در اختیار باغداران و باغبانان قرار داده است یکی از این راهکارهای سودمند بهینه سازی و ارتقای روشهای تهیه نشا و همچنین آموزش تنش آبی بعد از نشاکاری است. بنابراینمیتوان گفت که تنش آبی در زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی تاثیر بسزایی دارد.
بیشتر بخوانید: عناصر مورد نیاز گوجه فرنگی
اگر بخواهیم کمیعلمیتر آزمایشهای انجام شده را مورد بررسی قرار دهیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
دو فاکتور مختلف A و B وارد آزمایش کردند که فاکتور a حاوی ۳ روش کشت یعنی خزانه و گلدان و روش انتقال این دو بود در مقابل فاکتور b شامل دو روش آبیاری بود یکی آبیاری در تمامیطول رشد بوته و دیگری عدم آبدهی بین دو دوره کاشت نشا تا گلدهی بود.
نتایجی که از این آزمایش به دست آمد از این قرار بود که روشهای مختلف کشت و عدم آبدهی بین دوره کاشت نشا تا گل دهی اثربخشی چشمگیری روی زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی دارند. نکته جالب در این آزمایش این بود که نشاهایی که در تیمار کشت در خزانه وجود داشتند پس از انتقال به گلدان در بازه زمانی کوتاه تری نسبت به سایر تیمارها شروع به گلدهی کردند. نتایج سودمند و مفیدی که از این پژوهش به دست آمد میتواند به عنوان یک عامل کمک کننده باشد برای کشت گوجه در مناطق خشک.
کود گوجه پس از انتقال نشاء آن
پس از آن که نشا گوجه فرنگی را به زمین اصلی انتقال دادید ۵ روز پس از آن میتوانید از کودهای تقویتی جهت رشد روزافزون نشاء استفاده نمایید در طی این ۵ روز نشا کاملاً در خاک مستقرمیشود.
اگر شما پس از انتقال نشاء از کودهای استفاده نمایید که مختص به تقویت سیستم ریشه هستند به زودی شاهد رشد چشمگیر گیاه خود خواهید بود همچنین سیستم ایمنی گیاه را در مقابل انواع آفات و بیماریها مقاوممیکنید. این عمل زمانی اثربخشی خود را به خوبی نشان میدهد که حداقل هر پنج روز یکبار تکرار شود در این صورت رشد بوته شما مشهود است. علاوه بر کودهایی که مختص به تقویت سیستم ریشه هستند کودهای نیز وجود دارند که منجر به افزایش سطح کیفی محصول نهایی گوجه فرنگی خواهند شد.
کودهایی هستند که ساختار آنها به گونهای طراحی شده است که باید حتماً محلول در آب باشند و سپس به گیاه تزریق شوند کود سوپر هیبرید نمونهای از این کوتاه است که مکملی کامل برای رشد ساقه و برگ و ریشه گوجه فرنگیمیباشد.
بنابراین میتوان گفت که کوددهی در زمان مقرر و همچنین به مقدار معینمیتواند یکی دیگر از عوامل تسریع بخش زمان گلدهی بوته گوجه فرنگی به شمار رود. هرگاه گیاه شما در مرحله باردهی قرار گرفته باشد بیشتر از هر زمانی به سطح بالایی از پتاسیم نیاز دارد و در صورتی که این نیاز گیاه برآورده نشود در برداشت محصول و انتظاراتی که از آنمیرود اختلالاتی ایجادمیشود در نتیجه این جاست که باغدار یا کشاورز متوجه خواهد شد که در راستای رفع نیاز گیاه از کودهای حاوی پتاسیم و کلسیم استفاده نماید.
بیشتر بخوانید: کود کامل درخت
در دوران باردهی باید چه کودهایی مورد استفاده قرار گیرند؟
اگر گیاه شما در اوایل دوران باردهی خودمیباشد برای اینکه از پوسیدگی احتمالی محصول نهایی جلوگیری شود باید کود نیترات کلسیم مورد استفاده قرار گیرد چرا که همانطور که مطلع هستید استفاده از کلسیم منجر به افزایش استحکام دیوارههای سلولی گیاه شده و علاوه بر اینکه مانع از سوختگی انتهای گوجه شده بلکه از آفتابسوختگی آن نیز جلوگیری به عمل میآورد.
اگر شما هم مانند هر کشاورز و باغدار دیگری خواستار این هستید که میوههای خوش رنگ و لعابی را از کاشته خود به عمل آورید باید بگویم بگوییم که از کود آهن استفاده نمایید. امروز برای افزایش مشهود سایزمیوهها و سبزیجات کودهای طراحی و تولید شدهاند که باید مانند بسیاری از کودهای دیگر به صورت تا بیاریم استفاده شوند. یکی دیگر از راههای تقویت گوجه استفاده از کودهایی است که دارای مقادیر زیادی از گوگرد و پتاسیم باشند چرا که از ایجاد بیماریهای باکتریایی و قارچی به طور جدی جلوگیری خواهند کرد.
اگر شما کشاورزی و باغداری باتجربه باشید این موضوع را خواهید دانست که تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه باشد عملی لازم از لحظه کاشت گیاه تا پایان برداشت محصول آن میباشد. کوددهی به مقدار مناسب و زمان مناسب موجب رشد هر چه بیشتر و تولید نشاءهای قویتر در گیاه شما میشود از آنجا که سطح تولید واریتههای گوجه فرنگیهای گلخانهای بسیار بالاست و مواد مغذی که در خاک وجود دارند به سرعت مورد مصرف گیاه قرار گرفته در نتیجه باید از طریق کود دهی این مشکل جبران شود.
برای خرید اسید هیومیک با همکاران ما در آلکود در ارتباط باشید
بدون دیدگاه