کود برای درشت شدن خرما

درختان خرما برای رشد و باردهی به کوددهی منظم و برنامه ریزی شده نیاز دارند. این کوددهی مزایای زیادی به همراه دارد. انتخاب کود برای درشت شدن خرما نیاز به تحقیق و بررسی دارد که این مطلب خلاصه ای از این بررسی است.

درخت خرما

خرما یکی از درختان مثمر مخصوص نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است. نام دیگر درخت خرما نخل است که در استان های جنوبی کشور در وسعت زیادی کاشته و پرورش داده می‌شود.

کود برای درشت شدن خرمادرخت خرما در دسته گیاهان تک لپه ای قرار دارد و میوه آن خوراکی است. این میوه به شکل گرد یا بیضی و استوانه ای است. میوه خرما طعم شیرین داشته و پوست نازکی دارد که به قسمت گوشتی می‌چسبد. در وسط میوه هم هسته ای سفت قرار دارد. خرما مصارف زیادی دارد و بخاطر طعم شیرینی که دارد به جای قند با چای مصرف می‌شود. هسته این میوه را هم آسیاب می‌کنند و در صنعت کیک پزی و نان ازآن استفاده می‌شود. خرما ارزش غذایی بسیار بالا و خاصیت های زیادی دارد. خرما سرشار از ویتامین های مختلف و‌مفید است و همچنین در پیشگیری از بیماری ها مختلف مفید است.

بیشتر بخوانید: آبیاری درخت هلو

ویژگی های ساختاری درخت خرما

درخت خرما دارای تنه ای قطور و محکم است. شاخه های این درخت بزرگ و طویل بوده و برگ های بسیار بزرگ و شانه ای مانند دارند. برگ ها در بخش بالای درخت رشد می‌کنند و در قسمت های پایین درخت برگی مشاهده نمی‌شود.  از این برگ ها در حصیر بافی و صنایع دستی استفاده می‌شود.

درخت خرما از نظر باردهی شرایط خوبی دارد و جزو درختان با باردهی نسبتا بالا است. ریشه این درخت بسیار عمیق و مقاوم هستند به همین علت تحمل خشکی را دارند. برای تولید میوه باید درخت نر و ماده هر ذو کاشته شوند تا گرده افشانی انجام شود. به ازای هر درخت نر چند ماه کاشته می‌شود تا درخت بتواند میوه بدهد. درختان نخل طول عمر زیادی دارند که به ۲۰۰ سال هم می‌رسد.

اما معمولا درختان را بعد از صد سال عمر قطع می‌کنند چرا که عملا محصول خوبی تولید نمی‌کنند. در ایران درخت خرما انواع مختلف و گوناگونی دارد. از معروف ترین انواع خرما در ایران خرمای مضافتی بم، کبکاب، زاهدی و شاهانی هستند. گونه های درخت خرما بسیار زیاد است و در این جا فقط معروف ترین آن ها نام برده شد.

کاشت و پرورش خرما

کاشت درخت خرما از چند طریق انجام می‌شود. کاشت بذر یا همان هسته خرما، کاشت پاجوش ها و قلمه زدن در کشت از طریق بذر هسته خرما را جدا کرده و شسته سپس در آب قرار می‌دهند. بعد از دو روز هسته را داخل دستمال مرطوبی قرار می‌دهند. دستمال را باید به مدت چند هفته در یک نایلون قرار داد تا زمانی که هسته ها جواته بزنند. بعد از جواته زدن هسته ها آن ها را به گلدان منتقل می‌کنند و تا زمان تبدیل به نهال همانجا نگهداری می‌شوند.  بعد از رشد کافی نهال آن را به زمین منتقل کرده و می‌کارند‌.

کود برای درشت شدن خرماپاجوش ها قسمتی از ریشه های فرعی درخت هستند که روی خاک می‌آیند. با جدا کردن این پاجوش ها از ریشه و درخت، می‌توان آن ها را در گودالی کاشت و مراقبت کرد تا هنگامی که جوانه بزنند.

کوددهی درخت خرما

درختان خرما برای داشتن رشد کافی و بهینه، تولید میوه باکیفیت و رسیدن به میزان بالای برداشت محصول نیاز به عناصر مهم و مغذی و ترکیبات معدنی دارند‌. کوددهی به موقع و مناسب با مقدار. مشخص باعث می‌شود تا باردهی درخت افزایش پیدا کند و کیفیت میوه بهبود یابد. با توجه به نوع خرما و شرایط اقلیمی محل نوع کود اسنفاده شده متفاوت است. کودهای حیوانی و کودهای شیمیای هر دو برای درخت مهم هستند. استفاده از کودهای حیوانی و شیمیای هر دو برای درخت مزایای زیادی دارد. زمان مناسب استفاده از کود حیوانی فصل زمستان است. کودهای شیمیایی را هم می‌توان در بهمن ماه تا شروع فصل بهار شروع کرده است.

از عناصر مهم و موردنیاز درخت خرما سه عنصر درشت مغذی پتاسیم ، فسفر و نیتروژن هستند. هر کدام ازاین عناصر در مراحل رشد درخت و در زمان نگهداری از آن نقش زیادی دارند.

کود برای درشت شدن خرما

استفاده از کود برای درشت شدن خرما بسیار مفید و موثر است.اندازه میوه خرما تاثبر زیادی روی بازار پسندی این میوه دارد و باغداران در تلاش اند تا میوه از نظر ظاهری مطلوب بوده  و ژعم و رنگ خوبی داشته باشد. بهترین کود برای درشت شدن خرما کودهای پتاسیم دار هستند. نقش پتاسیم در رشد و‌نمو درختان بسیار پررنگ است و در همه مراحل رشد درخت فعالیت دارد. عنصر پتاسیم با تسریع رشد و گلدهی، باعث می‌شود تا میوه بیشتری تولید شود و همچنین با افزایش ساز و‌کار درخت و تولید قند و پروتئین بیشتر موجب می‌شود تا حجم و وزن میوه خرما افزابش پیدا کند.

کود برای درشت شدن خرماکودهای پتاسیم دار مفید برای درخت خرما پتاسیم سولفات و کودهای NPK هستند‌. علاوه بر پتاسیم نیتروژن هم نقش زیادی در درشت شدن خرما دارد. نیتروژن با تاثیر روی برگ ها و افزایش فتوسنتز گیاه باعث انتقال بهتر قندها در گیاه می‌شود و این موضوع علت افزایش گلدهی و میوه دهی درختان خرما است. کودهای حاوی نیتروژن مثل آمونیوم نیترات برای درخت خرما مرایای زیادی دارد ومیزان رشد درخت را بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید: مناطق مناسب کشت پسته

در پایان و به عنوان نتیجه کلی، بهترین کود برای درشت شدن خرما کودهایژ با پتاسیم بالا و نیتروژن بالا هستند و باید در تنظیم برنامه کوددهی درخت جزئی ثابت باشند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]