درخت نارنج در گلدان

درخت نارنج در گلدان

طی چند سال گذشته ، استفاده از سبزه ی  نارنج در سفره های هفت سین رواج پیدا کرده است . اما میدانستید همین سبزه های زیبا را می توانید در گلدان کاشته و برای سال های طولانی ان را زینت بخش خانه ی  خود کنید ؟ درخت نارنج در گلدان  می تواند تا سال ها عمر داشته و حتی میوه نیز بدهد .

این درختچه ی  زیبا ، نسبت به شرایط محیطی از مقاومت زیادی برخوردار بوده ؛ و در رعایت شرایط محیطی به نحو احسن ، می تواند سالانه یکبار به میوه دهی نیز برسد .

پرورش این درخت در منزل ، به راحتی انجام شده و نیاز به محیط خاص و بسیار بزرگی ندارد . بلکه به راحتی درون یک گلدان نیز جای گرفته ؛ و می تواند سالانه یک دوره با عطر بهار نارنج و یک دوره با رایحه ی   نارنج ، منزل را معطر کند .

در عین حال ، برای پرورش این گیاه در منزل نیز می توان با کمک محیط های کوچکی مثل یک گلدان ، تعداد زیادی قلمه  ی نارنج را پرورش داد و سپس به باغ یا حیاط انتقال داد . در زیر ، به بررسی هر یک پرداخته خواهد شد .

نحوه کاشت بذر نارنج در گلدان

برای شروع پرروش نارنج  ، بهترین زمان بهمن ماه و یا دی ماه می باشد . با این کار ، دوران حساس رشد گیاه در بهار صورت می گیرد ؛ که این زمان ، زمانی طلایی برای رشد آن محسوب می شود .

درخت نارنج در گلدانبرای شروع ، کار را با انتخاب بذر های خوب و با کیفیت شروع کنید . ابتدا نارنجی بزرگ و کاملا رسیده را انتخاب نمایید  . سپس به ارامی برش زده تا چاقو به عمق نارنج نفوذ نکرده و اسیبی به هسته ها وارد نشود . هسته های نارنج را خارج کرده ؛ و سپس از بین آن ها ، بهترین ، درشت ترین و سالم ترین هسته ها را انتخاب نمایید . پوست این هسته ها باید از سطح هسته جدا شود ؛ پس ابتدا آن ها را با آب سرد شسته و به مدت  24 ساعت در ظرف آب ، خیس بدهید . این خیس دادن باعث می شود که بتوان راحت تر پوست آن را جدا نمود و در روند جوانه دهی تسریع ببخشد .

بیشتر بخوانید: کاشت دانه به

خاک مناسب برای کاشت و پرورش نارنج

خاک بستر مناسب درون گلدان ، از مهم ترین گام در روند رشد هسته ها می باشد . این خاک باید سبک ، با تخلخل بالا ، غنی و زهکشی عالی باشد . خاک های سفت و قدیمی مثل خاک باغچه نمی توانند گزینه ای مناسب برای این کار باشد . برای افزایش تخلخل ، می تواند از ماسه ، سنگ ریزه و یا پرلیت استفاده نمایید . این مواد علاوه بر این که خاک را سبک کرده و رشد بذر ها را تسهیل می کنند ؛ بلکه زهکشی اب را افزایش می دهند .

بذر ها را درون عمق 2 سانتی متری خاک قرار داده و روی آن را با خاک بپوشانید . می توانید برای ایجاد محیط گلخانه ای و افزایش رطوبت ، سطح گلدان را با پلاستیک پوشانده و تنها چند منفذ کوچک روی ان ایجاد کنید تا هوا رد و بدل شود .

  • ابیاری مناسب
  • نور غیر مستقیم و  زیاد
  • دمای معتدل
  • خاک با کیفیت
  • استفاده از کود های الی از هفته ی دوم الی سوم بعد از رشد بذر ها

همگی از عوامل موثر در رشد بذر هستند ؛ و با رعایت این شرایط ، بعد از گذشت یک الی یک ماه و نیم ، بذر ها به خوبی جوانه زده و از خاک بیرون آمده اند . گیاه شما حالا به بار نشسته است . می توانید این درخت نارنج در گلدان فانتزی کاشته و از ان به عنوان بخشی دکوری ، در پذیرایی ، اشپزخانه و یا بالکن منزل استفاده نمایید .

درخت نارنج در گلدان نحوه کاشت قلمه نارنج در گلدان

با وجودی که درخت نارنج در گلدان نیز به خوبی رشد می کند ، اما روش های دیگری نیز برای انجام این کار وجود دارد ؛ از جمله کاشت قلمه ها . این امر معمولا در شرایطی صورت می گیرد که فرد تمایل به کاشت تعداد زیادی قلمه در یک محیط محدود مثل گلدان داشته باشد .

برای انجام این کار ، ساقه های سبز و قوی نارنج را با کمک چاقو برش بزنید . هر قلمه بهتر است بین 25 تا 35 سانتی متر باشد . هنگام برش زدن ، دقت نمایید که جهت ساقه ها را حفظ کنید . چرا که ساقه بعدا از سمت انتها در خاک قرار گرفته و سر آن باید از خاک بیرون باشد .

محیط بستر این نوع پرورش نیز مشابه را مورد کاشت بذر می باشد . خاک باید سبک و با زهکشی بالا باشد تا قلمه ها بتوانند راحت تر خود را در خاک تطبیق داده و ریشه تولید کنند .

تمامی برگ های قلمه را از ساقه جدا کنید . انتهای ساقه را برای ریشه زایی سریع تر  ، می توانید در هورمون ریشه زا قرار دهید . این هورمون ها به صورت پودر و مایع در بازار موجود هستند و کمک می کنند تا روند ریشه زایی قلمه ها چندین برابر سریع تر از حالت عادی شود .

درخت نارنج در گلدانقلمه ها را تا عمق 5 سانتی متری درون خاک قرار دهید . برای ایجاد محیط بهتر گلخانه ای ، می توانید روی گلدان را با خاک بپوشانید .

این گلدان را در محیطی با دمای ایده آل ، نور مطلوب ، و رطوبت بالا قرار دهید . همچنین آبیاری را در دوره های مدیریت شده و بر اساس شرایط محیطی به نحوی انجام دهید که از خشکی گلدان و یا غرقابی آن جلوگیری شود .

بیشتر بخوانید: کاشت کدو حلوایی

پس از گذشت 1 ماه ، این درخت نارنج در گلدان  به خوبی ریشه زایی کرده ؛ و اماده ی  انتقال به گلدان های جداگانه می باشد . بهتر است تا زمان قوت گرفتن کامل درختچه ، ان ها را به محیط های پر خطر مثل باغ و یا باغچه انتقال ندهید .

کود های مناسب برای رشد این گیاه شامل مواد معدنی همچون مس ، منگنز ، منیزیوم ، فسفسر و پتاسیوم هستند ؛ که باید با دوز های مناسب و خفیف به گیاه داده شوند .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366