زمان مصرف کود پتاس برای برنج

زمان مصرف کود پتاس برای برنج قبل از خوشه دهی است. مقرون به صرفه تر است که به صورت محلول پاشی از کود پتاس 60 درصد شوک آمریکایی با دوز یک لیتر کود در 400 لیتر آب استفاده کنید. استفاده از کود پتاس 60% شوک آمریکایی باعث می شود برنج سریعتر به خوشه برود و دارای خوشه های بزرگتر و پر بارتری شود. نانو کود پتاس 60 درصد شوک صد در 100 ارگانیک بوده و موجب افزایش تناژ برنج در واحد سطح می شود.

 

 

کود پتاس برای برنج

برای خرید کود پتاس شوک از بالای همین صفحه با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید.

کود پتاس برای برنج

با توجه به مطالعات انجام شده روی خاک شالیزارهای ایران، کود پتاس برای برنج می تواند تا 20 درصد باعث بهبود رشد برنج شود. کود پتاس به هماهنگ کردن فعالیت بیوشیمیایی نیتروژن و فسفر کمک می کند. پتاسیم برای برنج نقش مهمی در سنتز، تبدیل و انتقال دادن کربوهیدرات ها به دانه ها دارد. با توجه به‌ این‌ نکته می‌توان علت کاهش وزن دانه ها را کمبود پتاسیم دانست. به علاوه پتاسیم در برابر تنش هایی مانند خشکسالی، حشرات و بیماری ها مقاومت خوبی دارد. از نشانه های کمبود پتاسیم در گیاه می توان به برگ های سبز تیره، برگهای زرد در حاشیه و لکه های کوچک قهوه ای اشاره کرد. بهترین زمان مصرف کود پتاس برای برنج قبل از خوشه دهی برنج است.

زمان مصرف کود پتاس برای برنجتاثیر پتاسیم روی برنج

به طور کلی پتاسیم در تمام مراحل رشد و تکثیر گیاه عنصری ضروری به حساب می آید. گیاهان که پتاسیم کافی دریافت نمی کنند، در مقابل خشکسالی، رطوبت و آب بیش از حد، تغییرات دمایی، آفات و بیماری ها مقاومت کمتری دارند و شاهد تاخیر در رشد برنج، کاهش پنجه زنی، ایجاد خوشه های بلند اما بسیار باریک با دانه های یک روزه خواهیم بود. پتاسیم به عنوان عامل تعیین کیفیت در میان کشاورزان  شناخته می شود و روی اندازه، شکل، رنگ و قدرت دانه تاثیر مطلوب دارد.

بیشتر بخوانید: درخت پسته

نحوه و زمان مصرف کود پتاس برای برنج

هر نوعی از کود پتاس به صورت کامل در آب حل می شود و برخی از آنها شاخص نمکی بالایی دارند بنابراین در صورت قرار گرفتن در جایی نزدیک به دانه و محل پیوند، می توانند مانع رشد صحیح جوانه گیاه شوند. هم‌چنین این اثر روی خاک های شنی، هنگامی که خشک باشند و از کود پتاس به میزان زیادی استفاده شده باشد، مشهود تر است. بهترین روش برای جلوگیری از آسیب های احتمالی، قرار دادن این ماده در فاصله 7.5 سانتی متری از کنار و 5 سانتی متری پایین تر از دانه است. این روش در حالت هایی با سطح کوددهی کم و یا خاک های با پتاسیم کم، بسیار مفید است. در مواردی با سطوح بزرگ غالبا از روش پاشیدن بر روی سطح استفاده می شود. در این روش قبل از شخم زدن زمین کود را روی آن پاشیده و بعد زمین را شخم می زنند، این کار باعث می شود ماده مورد نظر در لایه های مختلف خاک نفوذ کند و ریشه گیاه به این مواد دسترسی پیدا کند.

زمان مصرف کود پتاس برای برنجزمان مصرف کود پتاس برای برنج

در اراضی شنی، ماندابی و باتلاقی که خاک مشکلاتی دارد باید از کود پتاس در دو مرحله استفاده کرد: نیمی از آن قبل از نشاکاری همراه با کود پایه و نیم دیگر چند روز بعد از تشکیل خوشه اولیه انجام می شود. برای موارد زود رس همزمان با وجین دوم یعنی ۳۰ روز بعد از نشاکاری و برای موارد پر محصول و دیر رس ۵۰ الی ۶۰ روز بعد از نشا مصرف می شود.

مقدار تقریبی مورد استفاده از کود پتاس برای ارقام پرمحصول ۷۵ تا ۲۵۰ کیلوگرم و برای ارقام محلی ۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم خواهد بود. معمولا می توان سالانه  ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم پتاس برای ارقام مورد کشت مصرف کرد مخصوصا در اراضی شنی، ماندابی و باتلاقی که  آبیاری آنها با آب چاه یا چشمه صورت می گیرد.

وجود بیش از اندازه کلسیم و سدیم در خاک، مانع جذب پتاسیم می گردد. در اراضی شور به دلیل وجود سدیم، کلسیم و… پتاس به خوبی جذب نمی شود و در صورت کشت طارم در این شکل از اراضی بوته ها دچار بلاست (بیماری قارچی در برنج) می شوند. بنابراین در این گونه اراضی باید پتاس بیشتری مصرف شود.

زمان مصرف کود پتاس برای برنجدر صورت موجود بودن پتاس به اندازه کافی در خاک چنانچه پتاس بیشتری مصرف شود، این اقدام سبب آبدار شدن بیشتر سلول ها و در نهایت افزایش شدت بیماری ها (بلاست) و آفات ساقه خوار و برگ خوار می شود. در نتیجه قبل از هر گونه اقدام، خاک را آزمایش کنید تا از میزان عناصر موجود روی آن آگاه شوید و با کارشناسان کشاورزی مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: کود آهن 6 درصد

مزایا کود پتاس برای برنج

  1. کود پتاس مقاومت گیاه در برابر بیماریهای کریپتوگمی را افزایش می دهد و اثرات ناشی از نیتروژن اضافی را خنثی می کند.
  2. این کود باعث افزایش رشد دانه ها و افزایش وزن آن ها می شود.
  3. کود پتاس با کاهش میزان غلات شکسته، باعث بهبود عملکرد صنعتی می شود.
  4. مقاومت برنج در برابر شرایط نامطلوب و پرتنش مانند سرمازدگی و شوری را بهبود می بخشد.
  5. پاسخ به فسفر را افزایش می دهد.
به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]