هرس بوته هندوانه

هرس در تمامی گیاهان و میوه ها بخش مهمی از کار کشاورز می‌باشد. یک کشاورز باید بداند که چه موقع شروع به هرس کرده تا میوه به درستی ثمر بدهد و برداشت محصول به درستی انجام شود. مرحله برداشت، مهمترین مرحله کشت و کار هندوانه است. زیرا تشخیص رسیده بودن هندوانه نیاز به تجربه دارد. اگر میوه بیش از حد در هنگام برداشت نارس باشد دیگر میوه نخواهد رسید. برداشت میوه هنگامی است که گوشت میوه رسیده و میزان قند آن حداکثر باشد. در این مقاله می خواهیم به هرس بوته هندوانه بپردازیم.

عملیات داشت هندوانه

۱- چون ریشه هندوانه سطحی است باید کولتیواتور زدن و سله شکنی سطحی برای آن انجام شود. در اولین فرصت بعد از این که گیاهان سر از خاک در آوردند تا زمانی که ساقه های خزنده اجازه بدهند، سله شکنی باید انجام گیرد. تعداد دفعات سله شکنی به ۴-۳ مرتبه می رسد.
۲- دفع علف های هرز از زمان رشد و ظاهر شدن تا زمان بزرگ شدن بوته ها و پوشاندن سطح زمین انجام می گیرد.
۳- پس از آن که طول بوته ها به حدود ۳۰ سانتی متر رسید باید آنها را در جهت پشته ها هدایت کنیم تا بوته ها در جوی ها قرار نگیرند و روی پشته ها حرکت کنند. مرتب کردن بوته ها باید در صورت نیاز انجام شود.

هرس بوته هندوانه
۴- آبیاری باید مرتب و منظم صورت گیرد. اما چون ریشه گیاه بلند است قادر است آب مورد نیاز خود را تأمین کند. در صورت کمبود آب، رشد طولی میوه کاهش و رشد قطری میوه افزایش می یابد، زودتر می رسد و بذور آب آن کمتر شده شیرینی بیشتر می شود. مناطقی که دارای تابستان های گرم و خشک هستند باید به امر آبیاری توجه کافی مبذول داشت زیرا بسیار مشاهده شده که هندوانه ها در اثر کم آبی رشد کافی نکرده و اندازه آن کوچک باقی مانده و یا به علایم سوختگی دچار شده اند. کمبود کلسیم در اثر کمبود آب نیز می تواند در ته میوه سوختگی ایجاد کند. این ضایعه که به سوختگی گلگاه معروف است مشاهده می شود.
۵- کود سرک باید در ۳ – ۲ نوبت داده شود.
۶- کم کردن تعداد میوه روی بوته (تنک کردن) موجب می شود میوه های باقی مانده از نظر اندازه و کیفیت در حد مطلوبی رشد کنند.

بیشتر بخوانید: هرس زمین کشاورزی

بهترین کار برای تنک این است که در درجه اول میوه های بد شکل و بی ارزش حذف شوند و در مرحله بعد، میوه های سالم ولی اضافی حذف شوند تا تعداد مطلوب میوه روی بوته بماند.

برای ارقامی که تولید میوه های بزرگ می کنند، بهتر است روی هر بوته ۲ عدد بماند و برای ارقامی که تولید میوه های کوچک می کنند، بهتر است تعداد ۵-۳ میوه در هر بوته باقی بماند.

هرس هندوانه

هرس هندوانه به سادگی انجام می گیرد برای این کار ساقه اصلی را بعد از برگ سوم و ساقه های فرعی بعد از برگ پنجم قطع می کنند.

وقتی که اندازه میوه ها نصف اندازه واقعی گردید آن ها را بر روی تخته سنگ و یا مواد مشابهی قرار می دهند.که البته این کار بستگی به موعد و زمان مقرر ان دارد.
۷- مبارزه به موقع و مناسب با آفات و بیماری هایی که به برگ وساقه و میوه هندوانه حمله می کنند ضروریست. در واقع میتوان گفت باید همیشه اماده مقابله افات و حشرات بود.

هرس بوته هندوانه تشخیص زمان مناسب برای برداشت هندوانه

مرحله برداشت، مهمترین مرحله کشت و کار هندوانه است. در این مرحله است که کشاورز میداند باید به محصول خود به چشم سرمایه ای بی نقص نگاه کند. زیرا تشخیص رسیده بودن هندوانه نیاز به تجربه دارد. اگر میوه بیش از حد در هنگام برداشت نارس باشد دیگر میوه نخواهد رسید. اندازه گیری ویژگی های الکتریکی می تواند برای تعیین رسیدگی میوه استفاده بشود. مقاومت الکتریکی در هندوانه های خاص به نظر می رسد با افزایش مقدار قند کاهش یابد.

برداشت میوه هنگامی است که گوشت میوه رسیده و میزان قند آن حداکثر باشد. برای تشخیص رسیدن هندوانه شاخص های زیادی وجود دارد. بهترین روش برای اینکه مشخص شود میوه رسیده است یا نه، نوع صدای ضربه ای است که با انگشت شست به میوه وارد می آید.

هندوانه نارس صدای تو خالی نسبتا تیزی داشته ولی هندوانه رسیده صدای آرامتری دارد. باید توجه داشت هندوانه بیمار یا نارس که زود از ساقه چیده و پلاسیده شده نیز صدای پر و آرامی دارد. محلی از هندوانه که بر روی زمین قرار دارد، اگر سفید رنگ و یا سفید رنگ پریده باشد، میوه نارس و اگر کرم رنگ باشد، میوه رسیده است. بعضی از افراد از روی مشخصات خارجی، ظاهر پوست و اندازه میوه رسیده و نارس را از هم تشخیص می دهند. رنگ میوه رسیده روشن تر از رنگ میوه نارس است. مقدار قند میوه در وسط یعنی در محلی که دارای تخم نیست از سایر نقاط بیشتر است. از روی تغییرات ظاهری و خارجی میوه باید در مورد رسیدن زمان برداشت قضاوت کرد. با رسیدن میوه وزن مخصوص آن کم شده ولی مواد جامد و وزن مطلق هندوانه زیاد می شود.

برداشت هندوانه

برداشت محصول هندوانه باید طی چندین مرحله و با دقت انجام گیرد. درصد مواد جامد محلول در میوه به هنگام برداشت محصول بایستی حداقل ۱۰ درصد باشد که توسط رفراکتومتر دستی قابل اندازه گیری است. مطالعات در روسیه نشان داده که وزن مخصوص هندوانه نارس ۹۹-۹۶ درصد، هندوانه رسیده ۹۵ درصد و هندوانه بیش از حد رسیده ۸۵-۸۹ درصد می باشد. برای تعیین مغز خالی یا پر هندوانه از دستگاه اشعه ایکس استفاده می شود.

هرس بوته هندوانه

در زمان برداشت محصول موضوع بسیار مهمی که باید در نظر گرفته شود احتیاط کامل در کندن میوه از بوته و حمل آن به انبار یا بازار فروش است زیرا ضربه شدید یا فشار وارد بر هندوانه علاوه بر اینکه ممکن است موجب شکستن و نامرغوبی میوه شود، باعث فساد و معیوب شدن داخل میوه نیز می گردد.

در موقع چیدن نباید هندوانه را با دست کشیده یا از ساقه قطع کرد بلکه باید با یک چاقو یا قیچی نیز این کار را انجام داد. ضمنا بایستی از ساقه هندوانه تا انجا که ممکن است به میوه متصل باشد زیرا هر چقدر این قسمت بلند تر باشد احتمال گندیدگی انتهای میوه کمتر می شود.

بیشتر بخوانید: کاشت کدو حلوایی

انواع بیضی شکل را نباید روی انتهای آن ها نگه داشت یا در معرض نور شدید آفتاب قرار داد و یا بیش از سه ردیف روی هم چید. هندوانه صبح زود بسیار حساس به شکستن و شکاف برداشتن است زیرا سلول های پوست و گوشت میوه کاملا متورم اند.

هندوانه هم مانند خربزه و طالبی، در بعضی مناطق کشور رشد خوب و به صرفه ای دارد. اگر بتوان امکان ان را فراهم کرد که بشود در تمامی نقاط کشور از ان استفاده کرد و ان را به تولید انبوه رساند، در این صورت به منبعی سرشار از سرمایه دست پیدا خواهیم کرد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]