کود لوبیا

کود لوبیا

کود دهی لوبیا:

اکثر ما وقتی اسم لوبیا می آید، یاد لوبیا قرمز و قرمه سبزی می افتیم. لوبیا  علاوه بر خوشمزه بودن، یک ماده غذایی بسیار پرارزش از جهت مواد و ویتامین ها و پروتئین های موجود در آن می باشد. در بسیاری از رژیم های غذایی که گوشت برای فرد مضر می باشد، لوبیا را در وعده غذایی جایگزین می کنند زیرا دارای پروتئین بالایی است و نیاز اسیدآمینه بدن را تامین می کند. برخی از افراد پس از مصرف لوبیا دچار نفخ معده می شوند برای جلوگیری از این اتفاق بایستی لوبیا چند ساعت قبل از پخت در آب خیس بخورد. آنچه که گفتیم نگاه اجمالی به لوبیا، یکی از مقوی ترین حبوبات بود اکنون در ادامه مطالب در مورد شرایط کشت مناسب لوبیا و کودهای موثر در رشد بهتر لوبیا را خواهیم گفت.

کود لوبیا
کود لوبیا

ویژگی بخش های مختلف لوبیا:

ریشه های گیاه لوبیا توانایی منحصر به فردی در تثبیت نیتروژن یا ازت خاک دارند و این یک امتیاز بزرگ برای لوبیا تلقی می شود زیرا نیتروژن در ساختار نوکلئیک اسید ها و پروتئین ها حضور دارد و وجود آن برای بقای جاندار ضروری می باشد. لوبیا از برگ هایی مرکب تشکیل شده و زمان برداشت آن بسته به رسیدگی هایی که شده و آب و هوا، بین ۲ تا ۵ ماه طول می کشد.

شرایط کشت لوبیا:

لوبیا گیاهی مخصوص رشد در آب و هوا و خاک گرم می باشد بنابراین باید منتظر باشید فصل سرما بگذرد و سپس کشت خود را آغاز کنید. یکی دیگر از مزایای لوبیا علاوه بر توانایی تثبیت کنندگی ازت توسط ریشه، این است که می توان مقادیر زیاد از این گیاه را در فضای کم پرورش داد.

نور مناسب:

لوبیا زیر نور خورشید به بهترین وجه رشد خواهد کرد و برخلاف اکثر گیاهان که تحت سایه رشد کمی دارند، اما لوبیا از این قائده مستثنی می باشد به عبارتی روزهای گرم و شب های خنک گیاه را برای رشد و تولید لوبیای درجه یک آماده می کند. دوره گلدهی لوبیا معمولا یک ماه الی چهل روز طول می کشد‌.

لوبیا در دمای پایین تر از ۱۵ درجه و دمای بالاتر از ۳۵ درجه رشد خوبی نخواهد کرد؛ این گیاه تحت دمای بالاتر از ۳۵ درجه دانه ای تشکیل نخواهد داد و جوانه نخواهد زد. ناگفته نماند دماهای نامناسب و خارج از تحمل گیاه لوبیا به خوشه های آن صدمه خواهد زد. دمای مناسب پرورش لوبیا در شب بین ۱۵ تا ۲۰ درجه و روزهای گرم بین ۲۰ تا ۲۸ درجه می باشد.

آبیاری:

لوبیا برای رسیدن و رشد، به آب فراوان نیاز دارد بهتر است آبیاری به صورت قطره ای انجام شود باید بگویم در صورت نرسیدن آب کافی، گیاه حتی اگر کمی رشد کرده باشد،به حالت سبز باقی خواهد ماند و نمی توان لوبیای قرمزی از مزرعه برداشت کرد.

خاک مناسب:

خاک محل کشت لوبیا باید غنی از مواد آلی و معدنی باشد. بهتر است پی اچ خاک اسیدی و نزدیک عدد ۵ و نیم باشد. برای غنی سازی خاک لوبیا می توانید از کود استفاده کنید تا هم مواد مغذی گیاه تامین شود و هم خاک رطوبت کافی بدست آورد. از موثرترین کود مورد استفاده برای رشد بهتر گیاه لوبیا، هیومیک اسید شوک مایع ۲۰ لیتری می باشد. حتما تاکنون در مورد فواید این کود و بی ضرر بودن آن در عین تاثیر فوق العاده بر رشد گیاه را شنیده اید؛ اما اگر در مورد هیومیک اسید اطلاعات کمتری دارید، کافی است تا انتها با ما همراه شوید.

به منظور رشد بهتر و تولید فراوان لوبیا، بدست آوردن عناصر کافی و متعادل در درجه اول قرار دارد. هیومیک اسید عناصر ضروری گیاه را به مقدار مناسب در اختیار آن قرار می دهد. با توجه به اینکه اکثر گیاهان در آب و هوای خشک و یا خاک بی جان و فقیر کشت می شوند، اهمیت استفاده از کود هیومیک اسید شوک دوچندان می باشد.

کود لوبیا
کود لوبیا

اهمیت هیومیک اسید شوک ۲۰ لیتری در مبارزه با آفات:

در طول پرورش و رشد گیاه لوبیا، آفت های فراوانی مانند مگس لوبیا، کنه دو نقطه ای و شته لوبیا را مورد حمله قرار می دهند و اجازه نمی دهند کشاورز سود اقتصادی خوبی داشته باشد. اما وقتی کشاورز به لوبیا هیومیک اسید شوک می افزاید، گیاه در مقابل هرگونه آفت مقاوم می شود و چیزی نمی تواند آن را از پا دربیاورد.

افزودن اسید هیومیک رشد به لوبیا، تنش های محیطی را در گیاه به حداقل می رساند و وزن دانه و شاخص برداشت و سود محصول را به حداکثر می رساند. هیومیک اسید شوک مایع ۲۰ لیتری، بر مقدار فتوسنتز گیاه نیز تاثیر می گذارد و این تاثیر فراینده می باشد؛ حین فتوسنتز فعالیت های آنزیمی برای تولید قند بالا می رود و ذخیره ترکیبات موجود در دانه و در نهایت وزن دانه بالا می رود.

هیومیک اسید شوک مایع پس از استفاده، با تاثیر برنفوذپذیری غشاء سلول، سبب تسهیل ورود پتاسیم به سلول شده و تقسیم سلولی را افزایش می دهد هر چه تقسیم سلولی زیاد باشد، تعداد دانه لوبیای تولیدی نیز بالا می رود.

لوبیا از پرمصرف ترین گیاه برای استفاده از پتاسیم می باشد با افروزن هیومیک اسید شوک به خاک، پتاسیم مورد نیاز لوبیا تامین می شود؛ پتاسیم توسعه تار کشنده ریشه را افزایش می دهد و سبب جذب مواد مغذی به لوبیا می شود.

لوبیا به عنوان گیاه حساس به شوری خاک شناخته می شود این گیاه می تواند تا ۲ دسی زیمنس بر متر شوری را بر خود قبول کند اما گاهی پیش می آید که شوری خاک بالا می رود در این شرایط افزودن هیومیک اسید شوک مایع از مقدار شوری خاک می کاهد.

با رسیدن هیومیک اسید شوک مایع ۲۰ لیتری به گیاه لوبیا، روند تثبیت نیتروژن افزایش چشمگیری پیدا می کند و نتیجه مثبت آن استفاده کمتر از کودهای ازته خواهد بود.

کود لوبیا
کود لوبیا

نتیجه گیری کود لوبیا :

گیاه لوبیا از پرکاربردترین گیاه تلقی می شود زیرا هم در صورت نرسیدن کامل و هم رسیدن کامل قابل استفاده در بحث آشپزی می باشد. برای تولید لوبیای بیشتر و سود بهتر کشاورز، لازم است هیومیک شوک مایع ۲۰ لیتری به گیاه برسد تا همه شرایط موردنیاز برای رشد آن فراهم شود. هیومیک اسید شوک تامین کننده اصلی پتاسیم و سایر مواد مغذی موردنیاز لوبیا می باشد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

4.4/5 - (9 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]