کاشت گندم

گندم یکی از غلات هایی می باشد که از گذشته تا به امروز در خیلی از کشورهای جهان حتی کشورهایی که جز مناطق سردسیر هستند و یا خاک شور دارند نیز پرورش داده شده است. کاشت گندم توانسته است موجب تامین امنیت غذایی کشورهای مختلف در جهان شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در کشور عزیزمان ایران 90 درصد گندم که تهیه می شود صرف تهیه نان می شود! در ادامه مقاله قصد داریم بیشتر درباره گیاه گندم، کاشت گندم و … توضیح دهیم، پس اگر قصد دارید در این زمینه اطلاعات کسب کنید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

هر آنچه که باید درباره گیاه گندم بدانید

گیاه گندم یکی از گیاه های خانواده Poaceae می باشد و جنس آن از Tiriticum است. لازم است بدانید که ساقه تمامی گندم ها به صورت استوانه ای می باشد. اگر بخواهیم دقیق تر آن را شرح دهیم باید گفت که برگ های این گیاه به صورت بند بند و انشعابات توخالی می باشد که اصطلاحا آن را سوفار می نامند. شایان ذکر است که گیاه گندم دارای برگ های نازک و کم عرض می باشد که زبانه های کوچکی دارد و دارای گل آذین سنبله است. در انتها شایان ذکر می باشد که دانه این گیاه در بین دو پوشش بیرونی و درونی قرار گرفته است.

کاشت گندم

هدف از کاشت گندم چیست؟

همان طور در ابتدا اشاره کردیم گندم ها با روش های مختلف و متعددی کاشت می شوند. به عنوان مثال می توان به کاشت گندم با هدف تجاری اشاره کرد که در این روش به امکانات زیادی نیاز دارد. همچنین برخی از اشخاص تنها هدفی که از کاشت گندم دارند سرگرمی است و برخی از افراد دیگر به دنبال تامین نیاز مواد غذایی خود از طریق این کاشت هستند. توجه داشته باشید که کاشت گندم می تواند در باغ، باغچه، گلخانه، زمین و یا دیگر مناطق انجام شود، در هر صورت اگر به دنبال آموزش کاشت گندم هستید با ما همراه باشید زیرا در ادامه تمامی مراحل کاشت این گیاه را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: کاشت انبه

مراحل کاشت گندم به چه صورت است؟

  • آماده سازی زمین

کاشت گندم دارای مراحل متنوعی است. اولین مرحله برای کاشت گندم آماده سازی زمین کشاورزی است. لازم است بدانید که این مرحله بسیار حائز اهمیت است زیرا در این مرحله باید خاک مورد نیاز برای رشد گیاه آماده سازی شود. لازم است بدانید که گندم به صورت سطحی در خاک رشد می کند و به نشست خاک پس از جوانه زدن بسیار حساس است. بهترین زمان برای شخم زدن زمین یک ماه قبل از کاشت گندم می باشد. برای این کار باید حتما از وسایل و ابزارآلات مناسب استفاده نمایید به عنوان مثال می توان به گاو آهن اشاره کرد. با استفاده از ابزار مخصوص باید زمین را تا عمق 25 سانتی متر شخم بزنید. همچنین در صورت اینکه با کلوخه مواجه شدید می توانید از یک دیسک سطحی استفاده کنید و سپس با استفاده از یک لولر خاک زمین را اصلاح کنید. شایان ذکر است که استفاده کردن از این روش در آبیاری می تواند بسیار به شما کمک کند. شایان ذکر می باشد که شما عزیزان برای داشتن بازدهی بیشتر می توانید از بهترین ابزارآلات استفاده نمایید. به عنوان مثال می توان به استفاده از ماشین آلات چندکاره اشاره کرد که می توانند به راحتی چند فرایند را اعم از: کوددهی، دیسک، کاشت و … را با هم انجام دهند. استفاده از چنین ماشین آلاتی می تواند در زمان و کاشت یکنواخت صرفه جویی کند.

کاشت گندم

  • کاشت گندم

همان طور که در قبل گفتیم کاشت گندم روش های مختلف و متنوعی دارد که استفاده از روش مناسب و دلخواه به کیفیت محصول نهایی، زمان کاشت، امکانات، آبیاری و … بستگی دارد. در ادامه می خواهیم انواع روش های کاشت این گیاه را برای شما عزیزان شرح دهیم پس همراه ما باشید.

داشت

پس از کاشت گندم نوبت به مرحله داشت می رسد. در این مرحله پس از اینکه بذر کاشته شد باید به آن رسیدگی های کامل شود. از رسیدگی های کامل می توان به: آبیاری اصولی، تامین نیاز غذایی بذر، از بین بردن آفات و … اشاره کرد.

  • از بین بردن علف های هرز

یکی از مراحل داشت از بین بردن آفات و علف های هرز می باشد. این مرحله بسیار حائز اهمیت است زیرا در صورت عدم توجه علف های هرز می توانند 25 درصد از عملکرد و کیفیت گندم ها را به راحتی کاهش دهند. همچنین توجه داشته باشید که وجود علف های هرز می توانند روند مرحله برداشت گندم را سخت تر کند.

  • برداشت گندم

برداشت گندم مرحله نهایی می باشد که باید در زمانی انجام شود که تمامی قسمت های گندم طلایی رنگ شده باشد. شایان ذکر است که قبل از مرحله برداشت حتما به بذرهای سفت شده که قابل نصف شدن با ناخن نیستند توجه کنید. همچنین توجه داشته باشید که رطوبت آن ها باید بین 12 الی 14 درصد باشد. به طور کلی برای برداشت گندم باید حتما از تجهیزات مناسب استفاده شود. دستگاه کمباین یکی از ماشین آلاتی است که می تواند در عملکرد برداشت کاربرد داشته باشد و از ریختن گندم ها بر روی زمین کشاورزی جلوگیری کند. شایان ذکر است که این ریزش نباید بیشتر از 5 درصد باشد.

کاشت گندم

 انواع روش های کاشت گندم به چند دسته تقسیم می شود؟

روش های کاشت گندم بسیار متفاوت است و این روش ها به شرح ذیل است:

روش نواری: این روش در زمین های کشاورزی که دارای شیب هستند بسیار مناسب می باشد. در این روش می توان از دستگاه هایی نظیر دستگاه کمباین استفاده کرد. این دستگاه یک ماشین چندکاره می باشد و می تواند چندین فرایند را مانند: دیسک، تسطیح، کاشت و … را باهم انجام دهد. در این روش به دلیل شیب مناسبی که وجود دارد دیگر نیازی به جویچه نیست و می توانید به راحتی زمین کشاورزی را در قطعات بزرگ آبیاری کنید. توجه داشته باشید که اگر زمین کشاورزی دارای شیب مناسبی نباشد مرزهای بسیار زیادی ایجاد می شود که نتیجه کشت آن می شود کشت “کرتی” که در ادامه این روش را توضیح خواهیم داد.

روش کرتی:  این روش کشت در واقع یک روش سنتی و نامناسب است که در زمین های کوچک، دارای شیب نامناسب و مشکل کم آب کاربرد دارد. شایان ذکر است که در این روش پس از استفاده از گاوآهن و دیسک فرایند بذرپاشی انجام می شود و با استفاده از دیسک مرزها را زیر خاک می برند. همچنین در این روش با استفاده از مرزبند می توان به راحتی در زمین مرزهایی ایجاد کرد که همین مرزها سبب ورود ماشین آلات داشت و برداشت به داخل زمین های کشاورزی می شوند.

بیشتر بخوانید: کاشت درخت کیوی

روش خطی: این روش نیز ماندد روش قبلی (کرتی) دارای بازدهی بسیار کمی است! در این روش بعد از آماده کردن زمین شروع به فرایند بذرپاشی با کودپاش می کنند تا بذرها به صورت نامنظم بر روی زمین کشاورزی قرار گیرند. شایان ذکر است که در این روش به دلیل اینکه برخی از بذرها در انتهای جویچه ها قرار می گیرند سبب می شود که رشد آن ها به خوبی انجام نشود و همین امر سبب بازدهی کم زمین کشاورزی در این روش می شود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]